Lucifer Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 δεν το θεωρούσε απαραίτητο. σε γενικές γραμμές είμαι πολύ απαθής αλλά οκ ξερωγωοκ οκ
naftis Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Όπως έγραψα στην προηγούμενη εγγραφή του θέματος, ο ανιψιός μου γεννήθηκε σε ιδιωτικό μαιευτήριο στο οποίο ο γιατρός, υποτίθεται, δεν ήξερε καν την δημόσια τράπεζα... Μετά από συνεννόηση με τον αδελφό μου και αφού όλα ήταν έτοιμα, μερικές εβδομάδες πριν την γέννα, ο γιατρός συνεργάστηκε και συμφώνησε. Αναλυτικά η διαδικασία ήταν η εξής: 1. Αρχικά ο πατέρας, μερικές εβδομάδες πριν, είχε εκπαίδευση-ενημέρωση από την Ελληνική Τράπεζα Ομφαλοπλακουντιακού Αίματος, στην συνέχεια, 2. Παρέλαβε το σχετικό κιτ για την τοποθέτηση του υλικού. (τρία(?) δοχεία σε μέγεθος δοκιμαστικού σωλήνα και έναν ασκό για αίμα, μέσα σε ισοθερμική τσάντα). Το κιτ τοποθετήθηκε μέσα στην βαλίτσα με τα ρούχα για το μαιευτήριο. 3. Γεννήθηκε ο μικρός. Ο γιατρός συνέλεξε το υλικό κατά την διάρκεια της γέννας. 4. Εγώ ήμουν παρόν στο μαιευτήριο με ένα μικρό τάπερ με παγάκια! μέσα σε μικρό σακίδιο, συσκευασμένο ανάλογα για στεγανότητα και ασφάλεια. Το τάπερ μπήκε στην ισοθερμική τσάντα για να διατηρεί χαμηλή θερμοκρασία, (θα μπορούσα να βάλω παγοκύστες ή άλλα σχετικά, αλλά φοβόμουν πιθανά χημικά) . Η μεταφορά ήταν από επαρχία και διήρκεσε τέσσερις ώρες. 5. Παρέδωσα το υλικό στο ίδρυμα και το παρέλαβε μια ευγενική κυρία η οποία μου ευχήθηκε να ζήση κλπ. 6. Μετά από μερικές μέρες πήραμε την απάντηση, ότι όλα είναι ΟΚ και στείλαμε τα χρήματα. Δηλαδή, καταλαβαίνω ότι είναι απαραίτητη η ανάληψη σχετικών πρωτοβουλιών και ενημέρωσης από την μεριά των γονέων. Η αποστολή μπορεί να γίνει και με courier, όπως στα ιδιωτικά, αλλά δεν είχα εμπιστοσύνη... Στην τελική, ας προτείνει ο γονέας, στον γιατρό να του δώσει την μίζα (300 €).
leftermann Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 σε γενικές γραμμές είμαι πολύ απαθήςαλλά οκ ξερωγωοκ οκ δεν σε λαμβάνω... εννοείς ότι το θεωρείς απαραίτητο; Προσωπικά ούτε εγώ το θεωρώ απαραίτητο. Δεν είμαι και ειδικός όμως. Αλλά τέλος πάντων, το ανέφερα από την άποψη ότι, αυτό που δεν θεωρούσε απαραίτητο (άσχετα σωστά ή όχι) δεν μου το φόρτωσε για να πάρει την μιζούλα. ---------- Προσθήκη στις 00:41 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 00:38 ---------- Ναύτη, αν κατάλαβα καλά πληρώσατε 1500 ευρώ για φύλαξη σε δημόσια τράπεζα; Γιατί είχα την εντύπωση ότι είναι δωρεάν...
naftis Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Ναύτη, αν κατάλαβα καλά πληρώσατε 1500 ευρώ για φύλαξη σε δημόσια τράπεζα; Γιατί είχα την εντύπωση ότι είναι δωρεάν... Ναι πλήρωσε ο πατέρας, ο αδελφός μου, σίγουρα. Τα 1500€ είναι κατά προσέγγιση.
Lucifer Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 δεν σε λαμβάνω... εννοείς ότι το θεωρείς απαραίτητο; Προσωπικά ούτε εγώ το θεωρώ απαραίτητο. Δεν είμαι και ειδικός όμως. Αλλά τέλος πάντων, το ανέφερα από την άποψη ότι, αυτό που δεν θεωρούσε απαραίτητο (άσχετα σωστά ή όχι) δεν μου το φόρτωσε για να πάρει την μιζούλα. "Απαραίτητος" είναι μόνο μια λέξη. Πριν 2 μέρες κοιτούσα τα στατιστικά και πως διαμορφώνονται τα ενδεχόμενα από τον πρώτο (έστω πως όλα καλά λέμε) ως τον 2ο και εντάξει, σοκ φάση.
holydiv Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Προσωπικά και εγώ πιστευω οτι ειναι απατη η ολη φαση αλλα εκανα βλαστοκυταρρα και στα 2 μου παιδια σκεφτόμενος την περιπτωση που μετα απο μερικα χρονια ισως τα χρειαστω και δεν τα εχω κρατησει....Και εκει νομιζω ειναι που πατανε ολοι οι γιατροι και οι τραπεζες φυλαξης
Lucifer Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Ε δεν υπάρχει άλλος λόγος αν έχεις τη στοιχειώδη ενημέρωση. Αλλά σκέφτεσαι, "μια στις 1000 να το χρειαστώ και αν το χρειαστώ, μια στις 1000 να δουλέψει: ποταπό ενδεχόμενο αλλά μιλάμε για το παιδί μου, όσο μικρές και αν είναι οι πιθανότητες, δε θα τσιγκουνευτώ."
adamakos Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 να πω και εγω την αποψη μου στο θεμα στο πρωτο μου παιδι κρατησα βλαστοκυτταρα και το ιδιο θα κανω και στο δευτερο που ερχεται σε λιγους μηνες η εταιρια που επελεξα (δεν την λεω εδω για λογους διαφημισης, οποιος θελει πμ) μου ειπε οτι αν το δειγμα δεν ειναι καταλληλο δεν πληρωνω μια. μου ξεκαθαρισε οτι το δειγμα ειναι 100% συμβατο με το παιδι, 50% με τους γονεις και 25% με τα μελλοντικα αδερφια του ειναι γνωστο οτι αυτη τη στιγμη οι ασθενειες που γιατρευονται με βλαστοκυτταρα ειναι λιγες αλλα ειναι ενας τομεας που συνεχως εξελισσεται στις ιδιωτικες τραπεζες το δειγμα ειναι δικο σου, στις δημοσιες στην ουσια το κανεις δωρεα και οποιος το χρειαστει το παιρνει. http://www.futurehealth.gr/newspage.asp?Page=31 http://www.yourbaby.gr/portal/index.php?option=com_content&task=view&id=143&Itemid=13
frenzy Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 στις ιδιωτικες τραπεζες το δειγμα ειναι δικο σου, στις δημοσιες στην ουσια το κανεις δωρεα και οποιος το χρειαστει το παιρνει. Αυτό το αναφέρεις ως θετικό ή αρνητικό;
holydiv Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 απλα δεν μπορεις να ξερεις τι θα ισχυει μετα απο 10-15 χρονια...και στην τελικη αν το καλοσκεφτεις ενα ποσο 1700 ευρω ειναι πραγραματικα γελοιο οταν μπορει καποια στιγμη να σωσει την ζωη του ιδιου σου του παιδιου.
adamakos Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Αυτό το αναφέρεις ως θετικό ή αρνητικό; αρνητικο γιατι αν βρεθει καποιος αλλος συμβατος παιρνει τα βλαστοκυτταρα και αν τα χρειαστεις και εσυ θα πρεπει να δεις αν στη δημοσια τραπεζα υπαρχουν βλαστοκυτταρα συμβατα με σενα η ποσοτητα που αποθηκευεται φτανει για μια μονο χρηση
frenzy Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Φεβρουαρίου 2010 4. στατιστικά, η Ελλάδα χρειάζεται 5000 δείγματα για να καλύψει όλον τον πληθυσμό της. Με αυτόν τον αριθμό δηλαδή καλύπτεται στατιστικά κάθε πιθανός ιστολογικός τύπος, και είμαστε όλοι καλυμμένοι. Τα δείγματα που χαραμίζονται σε ιδιωτικές τράπεζες υπολογίζονται σε πολλές χιλιάδες ετησίως. . .
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.