washcloud Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Washcloud δεν έπρεπε να αναφέρεις οδοντίατρους (και να με τσιγκλίσεις). Δεν είναι γιατροί. Είναι αυτοί που δεν κατάφεραν να γίνουν γιατροί. Είναι κάπως σα τους νεκροθάφτες που ακολουθούν αυτό το επάγγελμα επειδή δεν κατάφεραν να γίνουν λογιστές. O συγκεκριμένος πάντως (και κα'να-δυο άλλοι που ξέρω) το είχαν σχεδιάσει περίπου από τα 15 τους (το τί ακριβώς θα γίνουν). Υποθέτω πως δεν είναι οι μόνοι, και γενικώς είναι ενδεικτικό για 'μενα ότι στο χώρο (υγεία) οι περισσότεροι είναι συνειδητοποιημένοι. Ότι θα κάνουν μικρές ή μεγάλες περιουσίες δηλαδή.
frenzy Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Ότι θα κάνουν μικρές ή μεγάλες περιουσίες δηλαδή. Nαι αυτοί είναι οι οδοντίατροι.
bandito Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 http://www.insomnia.gr/forum/showthread.php?t=260217 Bonus post απο επαγγελματία moderator
leftermann Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 δυνατό το μπόνους! Καλά μόνο 300 ευρουλάκια τσεπώνουν από όλον αυτόν τον θησαυρό; Φτωχομπινέδες... Τελικά θα το σκεφτώ ακόμα και για την δημόσια. Για ιδιωτική ούτε συζήτηση... Ευχαριστώ όλους για τις ευχές
liopyr Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Μη ξεχάσεις να στριμώξεις και τον γιατρό όμως, έχω περιέργεια να δω τι θα σου πει.
gdriver Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Περί βλαστοκυττάρων λοιπόν, και της λήψης, συντήρησης, χρησιμότητας και εκμετάλλευσης αυτών. Πριν 2-3 μέρες ο μαιευτήρας - γυναικολόγος - μηχανολόγος μας, σε κάποια φάση που η κουβέντα είχε φτάσει στο οικονομικό σκέλος του τοκετού, μας μίλησε πρώτη φορά για τα βλαστοκύτταρα. "Θα πάρετε βλαστοκύτταρα;", ρωτάει. "Ξέρωγώ ντόκτορ, δεν το έχουμε σκεφτεί, ούτε πολυξέρω λεπτομέρειες περί βλαστοκυττάρων κλπ" του λέω, "είναι το μέλλον" μου λέει, "σαν να εξασφαλίζεις ανταλλακτικά για το παιδί σου, αχρείαστα να είναι, μπλα μπλα μπλα, σκεφτείτε το". Στο σαλόνι του ιατρείου υπάρχουν έντυπα από 4-5 διαφορετικές εταιρείες που κάνουν αυτήν την δουλειά, παίρνω να διαβάσω. Ταυτοχρόνως ξεκινώ και το ψαχτήρι μου στον ιντερνέ. Και βρίσκω τα εξής όμορφα: - Τι είναι; Τα βλαστοκύτταρα είναι αρχέγονα κύτταρα που υπάρχουν μεν σε κάθε ζώντα, βρίσκονται όμως απομονωμένα (και συνεπώς μπορούν να συλλεχθούν) μόνο στο αίμα που υπάρχει στον ομφάλιο λώρο και στον πλακούντα την στιγμή της γέννησης. - Σε τι χρησιμεύουν; Κατ'αρχήν μπορούν να χρησιμοποιηθούν σε μεταμοσχεύσεις μυελού των οστών για θεραπεία κάποιων λευχαιμιών, και κατά δεύτερον (και θεωρητικόν) μπορούν να αντικαταστήσουν διάφορους τύπους κυττάρων σε διάφορα προβλήματα, όπως εγκεφαλικά, εγκαύματα, καρδιακά, τραυματισμούς σπονδυλικής στήλης, ακόμα και αντικατάσταση οργάνων. - τι γράφουν τα φυλλάδια των εταιρειών: "ελάτε. Σας δίνουμε εξοπλισμό, τον δίνεται στον μαιευτήρα σας, αυτός συλλέγει το αίμα από τον λώρο την ώρα του τοκετού, μας παίρνεται τηλέφωνο, ερχόμαστε, το παραλαμβάνουμε, το επεξεργαζόμαστε, και το κρυοσυντηρούμε για δική σας αποκλειστικά χρήση για 20 χρόνια. Ότι και να πάθει το παιδί σας, λευχαιμία, άλλον καρκίνο, καρδιά, παράλυση, κλπ, έχετε δικό του απόλυτα συμβατό μόσχευμα για να το θεραπεύσετε. Μόνο με 2000 ευρώ". - τι δεν γράφουν: πολλά δεν γράφουν, που θα έπρεπε να γράψουν: 1. το 50 ως 70% των δειγμάτων που λαμβάνονται κρίνονται ακατάλληλα για συντήρηση και πετιούνται. Κοινώς, 5 ως 7 στους 10 γονείς πληρώνουν για κάτι που δεν γίνεται, και νομίζουν ότι έχουν κάτι που τελικά δεν έχουν. 2. το δικό μου υλικό, δεν είναι κατάλληλο για μεταμόσχευση σε μένα. Γιατί αν εμφανίσω πχ μια λευχαιμία, ή μια οποιαδήποτε γονιδιακή νόσο, στην ίδια νόσο θα καταλήξουν και τα βλαστοκύτταρά μου. Οπότε τα βλαστοκύτταρά μου μου είναι σχεδόν άχρηστα. 3. Κανένα λοιμώδες νόσημα δεν θεραπεύθηκε ποτέ με τη βοήθεια βλαστικών κυττάρων οποιουδήποτε τύπου και κανείς επιστήμονας ποτέ δεν υπαινίχθηκε ότι κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό στο εγγύς ή στο απώτερο μέλλον! Προς το παρόν η μόνη επιτυχής και σχετικώς ευρεία χρήση βλαστικών κυττάρων είναι σε ορισμένες περιπτώσεις λευχαιμιών. Υπάρχει πιθανότητα στο μέλλον να επεκταθούν οι εφαρμογές των κυττάρων αυτών και σε άλλες ασθένειες, αλλά κανείς δεν μπορεί να προσδιορίσει τον χρονικό ορίζοντα στον οποίο κάτι τέτοιο θα ήταν εφικτό. (αυτό το βρήκα σε κάποιο ποστ σε άλλο φόρουμ, ο γράφων παραθέτει λινκ πηγής από ένα άρθρο εφημερίδας, αλλά το λινκ δεν λειτουργεί, οπότε το παραθέτω ξεβράκωτο με κάθε επιφύλαξη. Θα μου πείτε "αν το λινκ λειτουργούσε θα κοιμόσουν ήσυχος;". Τεσπα...) - άλλα αξιοσημείωτα: 1. στην Ελλάδα λειτουργούν περίπου το 20% των ιδιωτικών τραπεζών βλαστοκυττάρων παγκοσμίως. Περίεργο ε; 2. εκτός από ιδιωτικές, υπάρχουν και δημόσιες. Στην Ελλάδα μόνο 2, στα σπάργανα. Οι διαφορές τους: εξοπλισμός, λήψη και φύλαξη είναι δωρεάν, αλλά το υλικό δεν φυλάσσεται αποκλειστικά για τον δότη, αλλά είναι διαθέσιμο για οποιονδήποτε το χρειαστεί και είναι συμβατός. Ο δότης έχει απλά προτεραιότητα έναντι των μη-δοτών σε περίπτωση ανάγκης, αναμονής κλπ 3. σε πολλές χώρες η λειτουργία ιδιωτικών τραπεζών έχει απαγορευτεί. Υπάρχουν μόνο δημόσιες. Ο λόγος που έχουν απαγορευτεί είναι ο εξής: Τα βλαστοκύτταρά σου αποκλείεται να χρησιμοποιηθούν από εσένα. Οι ιδιωτικές όμως τα φυλάνε μόνο για σένα και αποκλείουν την χρήση τους από τρίτους! Οπότε τζάμπα η δουλειά! Όχι μόνο δεν κάνουν καλό, αλλά στερούν την δυνατότητα ύπαρξης μιας κοινόχρηστης τράπεζας βλαστοκυττάρων, όπου όποιος χρειαστεί και βρει κατάλληλο το παίρνει. 4. στατιστικά, η Ελλάδα χρειάζεται 5000 δείγματα για να καλύψει όλον τον πληθυσμό της. Με αυτόν τον αριθμό δηλαδή καλύπτεται στατιστικά κάθε πιθανός ιστολογικός τύπος, και είμαστε όλοι καλυμμένοι. Τα δείγματα που χαραμίζονται σε ιδιωτικές τράπεζες υπολογίζονται σε πολλές χιλιάδες ετησίως. - ακόμα δύο ωραία και εξοργιστικά: 1. η Ελλάδα όχι απλά δεν απαγορεύει τις ιδιωτικές, αλλά υπάρχει και σκέψη τα έξοδα της όλης ιστορίας να καλύπτονται στο μέλλον από τα ασφαλιστικά ταμεία!!! Με απίστευτο κόστος για αυτά τα έρμα βεβαίως βεβαίως, και απίστευτη κονόμα για κάποιους, αφού "το ταμείο το χορηγεί, γιατί να μην το κάνω;" 2. έχει φτάσει σε τέτοιον βαθμό η εκμετάλλευση της άγνοιας των γονέων που νομίζουν ότι θωρακίζουν το αγγελούδι τους από πάσα νόσο (η υγεία του παιδιού σου δεν έχει χρηματικό αντίστοιχο, το ξέρω από πρώτο χέρι αυτό), που κάποια ιδιωτικά μαιευτήρια χρεώνουν για να επιτρέψουν να γίνει η λήψη εντός των τειχών τους! Ζητάνε νταβατζιλίκι δηλαδή, καθώς η φάση δεν τους κοστίζει τίποτα, ούτε απασχολείται κάποιος υπάλληλός τους για αυτήν. Απλά ο γιατρός μου, που χρυσοπληρώνω εγώ, παίρνει λίγο αίμα σε ένα βαζάκι, μου το δίνει, κι εγώ το δίνω στον υπάλληλο της εταιρείας φύλαξης που επίσης χρυσοπληρώνω. Καλό ε; Όμως, στο μυαλό του γονιού πάντα θα τριγυρίζει μια αμφιβολία. "Λες; Λες σε 10 χρόνια να γίνουν αληθινά όσα σήμερα είναι φούμαρα; Κι αν; Για δύο ψωροχιλιάρικα; Το παιδί μου είναι. Καλύτερα να πετάξω δύο χιλιάρικα, παρά να πετάξω μία πιθανότητα στο εκατομμύριο. Το κέρατό μου μέσα...". Οπότε... ...έχει κανείς τίποτα να συμπληρώσει; Έχει κανένας, γιατρός ή μη, κάτι επιστημονικό να παραθέσει; Έχει κανείς προσωπική εμπειρία από όλα αυτά; Έχει δώσει βλαστοκύτταρα; Έχει χρειαστεί ποτέ και αναζητήσει τα βλαστοκύτταρά του; Πέτυχε τίποτα; Το κέρατό μου μέσα... Λινκς: Βλαστοκύτταρα, όσα πρέπει να ξέρουμε βλαστοκύτταρα, μια μεγάλη απάτη; έλεγχος μόνο από δημόσιες τράπεζες δημόσια ή ιδιωτική φύλαξη βλαστοκυττάρων; τα μαιευτήρια... γέννησαν παράνομη χρέωση και λίγα για την δημόσια τράπεζα βλαστοκυττάρων Θεσσαλονίκης: 1, 2. πολυ ενδιαφερον φιλε μου η δημοσιευση σου και κριμα που δεν εχει αναλυθει (σκοπιμως βεβαιως) απο τον τυπο της χωρας. κατι που μου κινησε την περιεργεια. πληρωνεις 2000 για κατι που ειναι ηδη δικο σου και που πουλας εσυ. απιστευτο!
leftermann Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 το ξεθάβω καθόσον μόλις πριν λίγο ήμεθα εις τον ντόκτορα, και έκανα το ψαρεματάκι που λέγαμε. Είναι συναφές και με τα περί ιατρικών επισκεπτών και καλών/κακών φαρμάκων. Το λοιπόν, με ρωτάει "θα πάρετε βλαστοκύτταρα;" - για πες... - δεν ξέρω, στο πρώτο παιδί πήρατε; - όχι - γι αυτό ρωτάω, αν είχατε πάρει να πηγαίνατε ξανά στην ίδια εταιρεία, στο 2ο παιδί κάνουν 50% έκπτωση πλέον... (γερό σκόντο ε; ) (σημειωτέον ότι στο σαλόνι του υπάρχουν έντυπα από 5-6 εταιρείες, μάλλον όλες δηλαδή, οπότε δεν θεωρώ ότι θέλει να με σπρώξει προς κάποια). - λες να πάρουμε για το δεύτερο; - εσείς ξέρετε, είναι το μέλλον της ιατρικής τα βλαστοκύτταρα. - λέμε να μην πάρουμε - όπως νομίζετε. - για τις δημόσιες τράπεζες τι λές; - στην ελλάδα οι δημόσιες είναι χειρότερες από τις ιδιωτικές. Αν χρειαστείς βλαστοκύτταρα θα πρέπει να πληρώσεις πάρα πολλά λεφτά για να πάρεις. (!!! Ισχύει άραγε αυτό; ) το σταμάτησα εκεί, γιατί σε λίγες μέρες γεννάμε, και φοβήθηκα μην μας πάει πουθενά η συζήτηση και πλακωθούμε στα μπινελίκια, δεν θα ήταν καλό για κανέναν μας... Βλέποντας και το ποστ του Κωστή στον ιατρικό επισκέπτη: Πάντως δεν υπάρχει χειρότερη μ@λ@κι@ απο το να προωθείς φάρμακο που και συ ο ίδιος ξέρεις οτι είναι μούφα του κερατά.Κατι ελλεϊνά φασόν που πάνε να πλασαριστούν ως "αξιόπιστα generics" ,τραγικές καταστασεις.Οι αντιπρόσωποι τους το ξέρουν οπότε η μόνη λύση ειναι "τόσα € το κουτί",πραγματικά ξεφτάιλα όμως. θα έλεγα: μα εντελώς ξεφτίλα. Η μέγιστη των ξεφτίλων. Αλλά είναι πολλά τα λεφτά Άρη...
liopyr Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Τον γιατρό τον έχω (είχα; ) σε εκτίμηση γενικώς... Θα τον ψαρέψω όμως, τώρα που είμαι διαβασμένος, να δω κατά πού θα προσπαθήσει να με πάει... Ντάνκε. το σταμάτησα εκεί, γιατί σε λίγες μέρες γεννάμε, και φοβήθηκα μην μας πάει πουθενά η συζήτηση και πλακωθούμε στα μπινελίκια, δεν θα ήταν καλό για κανέναν μας... Καλή ξελεφτερμανία και πάλι.
Lucifer Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Αν χρειαστείς βλαστοκύτταρα θα πρέπει να πληρώσεις πάρα πολλά λεφτά για να πάρεις. wat? Δεν έχω ξανακούσει τίποτα τέτοιο. Πάντως οκ, όσο τα βλαστοκύτταρα είναι το μέλλον μπλαμπλα, άλλο τόσο είναι και τα συνθετικά που τα φτιάχνεις από δερματικές στιβάδες ξερωγώ και έχει ξεκινήσει το τζέρτζελο.
leftermann Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 10 Φεβρουαρίου 2010 τι να τον κάνω που τον θεωρώ καλό επί της ουσίας, και εκτιμώ την μεθοδικότητα και τον τρόπο σκέψης του. Και γενικά δεν είναι από αυτούς που κάνουν τα πάντα για λίγα φράγκα παραπάνω. Πχ στον βερολινέζο περίμενε 14 ώρες να βγει φυσιολογικά, αλλά - με διαστολή τέρμα - η χύτρα δεν έκανε συσπάσεις, εγώ του έλεγα "βάλτην ρε μαλάκα στο χειρουργείο να τελειώνουμε" και αυτός έλεγε "περίμενε ακόμα λίγο, θα γεννήσει", και το "λίγο" του θα ήταν ατελείωτο. Ή πχ δεν μας έστειλε για μεγάλο υπέρηχο (μεγάλη μαλακία αυτή η μόδα με τον μεγάλο υπέρηχο) στον πρώτο, και δεν θα μας έστελνε ούτε τώρα αν δεν είχαμε το ολιγάμνιο και δεν φοβόταν για τα νεφρά του μωρού. Και άλλα. Είναι τόσο σκατένιο και σάπιο το σύστημα, που καταντήσαμε όποτε ο γιατρός μας πηγαίνει προς κάπου όπου χρειάζονται λεφτά, να του χρεώνουμε αμέσως φιλαργυρία...
leftermann Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 ποιάς 11ης; τον υπέρηχο β επιπέδου λέω, κάπου στις 22 εβδομάδες.
leftermann Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 δεν το θεωρούσε απαραίτητο. Κυρίως μετά την αμνιοπαρακέντηση. Όταν όμως είδε το αμνιακό μειωμένο, μας έκλεισε ο ίδιος ραντεβού για το επόμενο πρωί.
naftis Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Φεβρουαρίου 2010 Σκεφτόμουν να ανοίξω ένα θέμα για τα βλαστοκύτταρα και να καταγράψω την εμπειρία μου από την σχετική διαδικασία για τον ανιψιό μου ο οποίος γεννήθηκε αρχές Σεπτέμβρη. Είχα αναλάβει εγώ την μεταφορά των βλαστοκυττάρων στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών, το οποίο είναι πίσω από το ¨Σωτηρία" στην Μεσογείων. Είχαμε αποφασίσει για το ίδρυμα της Ακαδημίας Αθηνών για διάφορους λόγους μεταξύ των οποίων είναι: 1) Η υπόθεση φύλαξης επεκτείνεται σε μεγάλο χρονικό διάστημα (20 χρόνια μίνιμουμ) μας φάνηκε πιο σίγουρη λοιπόν η φύλαξη σε κρατικό ίδρυμα από μια ΑΕ . (Για να λέμε και τα καλά του Δημοσίου ) 2) Η σοβαρότητα της δουλειάς στο Ίδρυμα Ιατροβιολογικών Ερευνών της Ακαδημίας Αθηνών (λειτουργεί από το 2004). Περιλαμβάνει ακόμα και εκπαίδευση-ενημέρωση των γονέων. 3) Μη κερδοσκοπικό ίδρυμα το οποίο επικοινωνεί με άλλες κρατικές τράπεζες του εξωτερικού, οπότε τα βλαστοκύτταρα του μικρού μπορεί να βοηθήσουν και κάποιο άλλο παιδί. Στις ιδιωτικές τράπεζες ισχύει "ο καθένας για την πάρτι του" 4) Η "αλητεία" των γιατρών του ιδιωτικού κέντρου που γεννήθηκε το παιδί, οι οποίοι και καλά δεν ήξεραν για το ίδρυμα Να σημειώσω ότι τα ιδιωτικά νοσοκομεία προωθούν τις ιδιωτικές τράπεζες βλαστοκυττάρων γιατί οι γιατροί τους εισπράττουν μίζα 300 € για κάθε αποστολή. 5) Το κόστος νομίζω περίπου 1500 € ενώ στα ιδιωτικά είναι 2500 €. (όχι σπουδαίο κριτήριο επιλογής αλλά υπάρχει) Είναι αλήθεια πάντως ότι στο ιδιωτικό μαιευτήριο εκτός από τον γιατρό και οι νοσοκόμες ακόμα ασκούν πίεση υπέρ των ιδιωτικών τραπεζών φύλαξης. Όταν ρώτησα την νοσοκόμα αμέσως μετά την γέννα εάν είναι όλα εντάξει σχετικά με τα βλαστοκύτταρα, δηλαδή συσκευασία τρόπος μεταφοράς κλπ, μου απάντησε η κ@@@@λα, "δεν ξέρω τι να σας πω, είναι για κρατικό ίδρυμα..." Μιλάμε δηλαδή για μέγιστη ψυχολογική πίεση προς τους γονείς και συγγενείς. Αυτά προς το παρόν. Σχετικοί σύνδεσμοι: http://www.academyofathens.gr/ecportal.asp?id=100&nt=18&lang=1 http://www.bioacademy.gr/ http://hcbb.bioacademy.gr/
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.