gerodinis Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Η σύνθεση του συστήματός μου είναι η εξής: CPU: Pentium 4 @ 3GHz (O/C @ 3.22GHz) RAM: 2GB DDR1@400MHz ADATA (2x1GB) M/B: ASUS P4V8X-MX (chipset VIA P4M800) HDD: SATA RAID 0 (2x Western Digital Caviar 3200AAKS) VGA: Sapphire Radeon 3850 AGP Κάρτα ήχου: Creative Sound Blaster Audigy 1χ FDD 2x DVD-RW PSU: HIPER 580W OS: Windows XP Home 32-bit Service Pack 3 Έφτιαξα συστοιχία RAID 0 με τους δίσκους που αναγράφονται ανωτέρω, αντικαθιστώντας τους παλιούς IDE που είχα, και εγκαθιστώντας τα Windows από την αρχή. Εγκατέστησα drivers για όλα τα υποσυστήματα. Είχα αφήσει ως κάρτα ήχου μια on-board που έχει. Έβαλα και το antivirus (Kaspersky 2009). Όλα καλά, το σύστημα λειτουργούσε σε εφαρμογές γραφείου, μουσικής, πλοήγησης, παιχνίδια (αν και έτρωγα BSOD στο Flight Simulator λόγω drivers μάλλον) κτλ. Κάποια στιγμή αποφάσισα να (ξανα)βάλω στη θέση της τη Sound Blaster μου και τότε άρχισαν τα προβλήματα. Όταν ξεκινήσω οποιαδήποτε εφαρμογή απαιτεί γραφικά, όπως παιχνίδια ή κάνα player που να υποστηρίζει hardware acceleration, αργεί πλέον να ξεκινήσει. Για παράδειγμα αν ανοίξω ένα αρχείο βίντεο (χρησιμοποιώ τον Media Player Classic Home Cinema) περνά μισό λεπτό μέχρι να αρχίσει να παίζει. Με Windows Media Player δεν έχω πρόβλημα. Αν τρέξω το Flight Simulator X, πέρα του ότι κάνει κάνα τρίλεπτο να εμφανίσει το κεντρικό μενού, όταν αλλάξω μια καρτέλα στο μενού κάνει αρκετά δευτερόλεπτα για να αποκριθεί. Παρ' όλα αυτά μέσα στο παιχνίδι δεν έχω παρατηρήσει προβλήματα (ούτε BSOD από τότε που πέρασα παλιότερους drivers). Αν κάνω δεξί κλικ στην επιφάνεια εργασίας και επιλέξω ιδιότητες, θέλει επίσης αρκετά δευτερόλεπτα για να "ξυπνήσει". Έτρεξα το "Ιδιότητες Συστήματος" και στο Κοινή χρήση/Διενέξεις γράφει: Θύρα I/O 0x00000000-0x00000CF7 Δίαυλος PCI Θύρα I/O 0x00000000-0x00000CF7 Ελεγκτής άμεσης προσπέλασης μνήμης Θύρα I/O 0x000003C0-0x000003DF VIA ελεγκτής CPU σε AGP Θύρα I/O 0x000003C0-0x000003DF ATI Radeon HD 3850 AGP IRQ 5 ATI Radeon HD 3850 AGP IRQ 5 Creative Audigy Audio Processor (WDM) IRQ 5 Ενιαίος ελεγκτής κεντρικού υπολογιστή USB VIA Rev 5 ή νεότερος IRQ 5 Ενιαίος ελεγκτής κεντρικού υπολογιστή USB VIA Rev 5 ή νεότερος IRQ 5 VIA USB Εμπλουτισμένος κεντρικός ελεγκτής IRQ 5 VIA Rhine II Fast Ethernet Adapter IRQ 11 VIA SATA RAID Controller IRQ 11 Ενιαίος ελεγκτής κεντρικού υπολογιστή USB VIA Rev 5 ή νεότερος IRQ 11 Ενιαίος ελεγκτής κεντρικού υπολογιστή USB VIA Rev 5 ή νεότερος Διεύθυνση μνήμης 0xA0000-0xBFFFF Δίαυλος PCI Διεύθυνση μνήμης 0xA0000-0xBFFFF VIA ελεγκτής CPU σε AGP Διεύθυνση μνήμης 0xA0000-0xBFFFF ATI Radeon HD 3850 AGP Θύρα I/O 0x000003B0-0x000003BB VIA ελεγκτής CPU σε AGP Θύρα I/O 0x000003B0-0x000003BB ATI Radeon HD 3850 AGP Και τα IRQ: IRQ 0 Χρονιστής συστήματος OK IRQ 1 Standard 101/102-Key or Microsoft Natural PS/2 Keyboard OK IRQ 4 Θύρα επικοινωνιών (COM1) OK IRQ 5 ATI Radeon HD 3850 AGP OK IRQ 5 Creative Audigy Audio Processor (WDM) OK IRQ 5 Ενιαίος ελεγκτής κεντρικού υπολογιστή USB VIA Rev 5 ή νεότερος OK IRQ 5 Ενιαίος ελεγκτής κεντρικού υπολογιστή USB VIA Rev 5 ή νεότερος OK IRQ 5 VIA USB Εμπλουτισμένος κεντρικός ελεγκτής OK IRQ 5 VIA Rhine II Fast Ethernet Adapter OK IRQ 6 Τυπικός ελεγκτής δισκέτας OK IRQ 8 CMOS/Ρολόι πραγματικού χρόνου συστήματος OK IRQ 9 Σύστημα συμβατό με ACPI της Microsoft OK IRQ 11 VIA SATA RAID Controller OK IRQ 11 Ενιαίος ελεγκτής κεντρικού υπολογιστή USB VIA Rev 5 ή νεότερος OK IRQ 11 Ενιαίος ελεγκτής κεντρικού υπολογιστή USB VIA Rev 5 ή νεότερος OK IRQ 13 Επεξεργαστής αριθμητικών δεδομένων OK IRQ 14 Πρωτεύων δίαυλος IDE OK IRQ 15 Δευτερεύων δίαυλος IDE OK Υπ' όψιν δοκίμασα να τρέξω το 3D Mark 06 και μου έβγαλε βαθμολογία συστήματος 4408 πόντους. Όσο περίπου μου είχε βγάλει και με την Radeon 1950 Pro που είχα παλιότερα. Και στο CPU test έβλεπα ένα καρέ κάθε 3-10 δευτερόλεπτα. Τι λέτε να φταίει για αυτές τις καθυστερήσεις;
Venisk Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Κάποια στιγμή αποφάσισα να (ξανα)βάλω στη θέση της τη Sound Blaster μου και τότε άρχισαν τα προβλήματα. Όταν ξεκινήσω οποιαδήποτε εφαρμογή απαιτεί γραφικά, όπως παιχνίδια ή κάνα player που να υποστηρίζει hardware acceleration, αργεί πλέον να ξεκινήσει. πρώτο λόγο έχει η κάρτα ήχου σου αφού λες πως πριν την βάλεις δεν είχε τίποτα τo pc σου..γιατι δεν την βγάζεις ν δεις αν δουλέυουν πάλι όπως πρίν..?
Delirium Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Αλλαξε pci θυρα στην καρτα ηχου σου, ειδικα αν τωρα ειναι στην 1η (αν θυμαμαι καλα, η πρωτη pci ψιλομοιραζοταν πορους με την agp ) - - - Ναι ετσι ειναι, και αν δεν βαριεσαι διαβαζεις καποιες εξηγησεις, εδω: http://www.soundonsound.com/sos/may03/articles/pcmusician0503.asp Διχως να σημαινει οτι αλλαζοντας pci slot 100% λυνει το προβλημα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.