Προς το περιεχόμενο

CoinMad.com - ανάποδες δημοπρασίες

dario_argento

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα,

έχω αναφέρει σε παλιότερα post που έχω κάνει, το www.coinmad.com.

Δεν σας κρύβω ότι είναι μια προσπάθεια 2 φίλων μου, την οποία όμως θεωρώ πολύ αξιόλογη και διαφορετική, γι'αυτό και παίρνω το θάρρος να ανοίξω ένα νέο topic στο οποίο μπορούμε να συζητήσουμε σχετικά με το project και θα βάζω τα νέα του site, για να έρθει σε επαφή νέος κόσμος με την ιδέα. :-)

Η αλήθεια είναι πως το concept, λόγω του ότι είναι ανάποδο από αυτό που έχει συνηθίσει ο κόσμος να κάνει, ακόμα και στην καθημερινότητά του εκτός internet, χρειάζεται κάποιο χρόνο για να μπει στο νόημα. Πουλάς τα λεφτά σου κατ' ουσίαν και στα αγοράζει ο άλλος με αντικείμενα.

Ή αλλιώς, για να το πω μόνο από τη μεριά του αγοραστή, τσεκάρεις τι έχεις τη δυνατότητα να αγοράσεις με ένα συγκεκριμένο χρηματικό ποσό που εσύ επιλέγεις, έχοντας την επιλογή να δεχθείς μέχρι 100 ξεχωριστές προσφορές για τα χρήματά σου! :-D

Αυτή τη στιγμή υπάρχουν κοντά στις 27,000 αντικείμενα, τα οποία είναι διαθέσιμα προς πώληση. Ανάμεσα στους συνεργάτες του site, είναι η Pixmania, πασίγνωστη εταιρεία στο χώρο του εμπορίου ηλεκτρικών συσκευών, το πιο διάσημα online κατάστημα δώρων εμπειρίας Baladeur.gr κλπ.

Θα ήθελα πολύ να διαβάσω τις απόψεις σας για το πως σας φαίνεται σχεδιαστικά και λειτουργικά η ιστοσελίδα.

Αν κάποιος συντονιστής κρίνει ότι δεν είναι το κατάλληλο topic για αυτή την ανάρτηση, παρακαλώ να την μεταφέρει όπου εκείνος κρίνει.

Ευχαριστώ!!

Δημοσ.
βγαλε την εικόνα merry christmas απο κάθε σελίδα

Δεν υπάρχει σε κάθε σελίδα, μόνο όταν μπαίνει κάποιος στην homepage του site για πρώτη φορά. :-)

Δημοσ.
Δεν υπάρχει σε κάθε σελίδα, μόνο όταν μπαίνει κάποιος στην homepage του site για πρώτη φορά. :-)

Η εικόνα σκάει σε κάθε σελίδα. Κάποιο bug στον κώδικα; Firefox 3.5

Έκανα τα παρακάτω και βλέπε και τις attached εικόνες (όπου φαίνονται και τα url)

1.Αρχική σελίδα. Πετάγεται η εικόνα, πατάω close. ( 01.home.jpg )

2. Πάω σε μια προσφορά. Πετάγεται η εικόνα, πατάω close ( 02.prosofra01.jpg )

3. Κάνω back να πάω στην αρχική σελίδα. ΠΑΛΙ πετάγεται η εικόνα, πατάω close ( 03.PALIhomepage.jpg )

4. Παω σε άλλη προσφορά. Πάλι η εικόνα. ( 04.prosfora02.jpg )

Γενικά σαν ιδέα δε με εντυπωσίασε.

Αν κατάλαβα καλά, λες "έχω 10 ευρώ για ξόδεμα, τι μου πουλάτε;", σωστά;

Θα μου άρεσε αν είχε έτοιμες κατηγορίες, πχ "έχω 10 ευρώ και θέλω να αγοράσω τάδε κατηγορίας μουσική"

Σε κάθε περίπτωση, καλές δουλείες.

post-144162-129063045622_thumb.jpg

post-144162-129063045625_thumb.jpg

post-144162-129063045629_thumb.jpg

post-144162-129063045633_thumb.jpg

Δημοσ.
Η εικόνα σκάει σε κάθε σελίδα. Κάποιο bug στον κώδικα; Firefox 3.5

Γενικά σαν ιδέα δε με εντυπωσίασε.

Αν κατάλαβα καλά, λες "έχω 10 ευρώ για ξόδεμα, τι μου πουλάτε;", σωστά;

Θα μου άρεσε αν είχε έτοιμες κατηγορίες, πχ "έχω 10 ευρώ και θέλω να αγοράσω τάδε κατηγορίας μουσική"

Σε κάθε περίπτωση, καλές δουλείες.

Περίεργο... Έχω κι εγώ Firefox 3.5 και δε μου κάνει κάτι τέτοιο.. Θα είχε ενδιαφέρον να μας πουν κι άλλοι χρήστες αν τους το βγάζει! Σε κάθε περίπτωση θα ενημερώσω τα παιδιά για να το δουν. Σε ευχαριστώ πολύ!

Σωστά το λες και επίσης, αυτό που λες υπάρχει ήδη. Όταν κάνεις Insert Coin, έχεις τη δυνατότητα να επιλέξεις keyword, βάση των οποίων θα λάβεις και τις ανάλογες προσφορές! :-)

Αν δηλαδή θες κάτι συγκεκριμένο, απλά γράφεις π.χ. mucic και παίρνεις τα αντίστοιχα αποτελέσματα!

Το ωραίο όμως με το site είναι ακριβώς το ότι δεν ξέρεις τι θα σου προσφέρουν! Για μένα εκεί είναι το ενδιαφέρον. Ότι μπορεί να δεχτώ κάτι σαν προσφορά το οποίο δε μου είχε περάσει καν από το μυαλό ή θεωρούσα π.χ. ότι θα είναι πολύ ακριβό για να το πάρω με ένα χ ποσό. :-)

Δημοσ.
Περίεργο... Έχω κι εγώ Firefox 3.5 και δε μου κάνει κάτι τέτοιο.. Θα είχε ενδιαφέρον να μας πουν κι άλλοι χρήστες αν τους το βγάζει! Σε κάθε περίπτωση θα ενημερώσω τα παιδιά για να το δουν. Σε ευχαριστώ πολύ!

Το ίδιο ακριβώς πρόβλημα με IE7. Με opera δεν το κάνει. Κάτι δεν πάει καλά με το cookie

Δημοσ.

Δεν παρατήρησα το προαναφερθέν πρόβλημα σε κανέναν από τους παρακάτω συνδυασμούς:

Firefox 3.5.6 @ Win 7

IE8 @ Win 7

Firefox 3.5.5 @ Ubuntu 9.10

Δημοσ.

Διορθώθηκε το "πρόβλημα". Βασικά το πρόβλημα ήταν στην μεριά του χρήστη: ή δεν δέχονταν καθόλου cookies (οπότε δε θα μπορούσε να κάνει και Login) ή μπλόκαρε μέσω κάποιου "security" blocker τον κώδικα javascript από google analytics (χρησιμοποιείται cookie που στέλνει το google για τον τομέα) .

Τώρα χρησιμοποιείται το session cookie από το domain.

thanks!

Δημοσ.
Διορθώθηκε το "πρόβλημα". Βασικά το πρόβλημα ήταν στην μεριά του χρήστη: ή δεν δέχονταν καθόλου cookies (οπότε δε θα μπορούσε να κάνει και Login) ή μπλόκαρε μέσω κάποιου "security" blocker τον κώδικα javascript από google analytics (χρησιμοποιείται cookie που στέλνει το google για τον τομέα) .

Τώρα χρησιμοποιείται το session cookie από το domain.

thanks!

Ναι τώρα δεν παρατηρώ το ίδιο πρόβλημα. Έχω κλειδώσει το google-analytics (και γενικά ότι analytics ξέρω) από το hosts file.

Δημοσ.

Ωραία δουλειά, μπράβο.

Μερικές παρατηρησούλες:

1. Οι εικόνες των αντικειμένων δεν γίνονται resize στον browser και φαίνονται άσχημα (πέρα από το δικό σου bandwidth που καταναλώνεται)

2. Δεν είναι εύκολα κατανοητό τι γίνεται.

3. Πρέπει να βάλω κάποιο νόμισμα πριν κάνω κάποια προσφορά? Γιατί να μη μπορώ να το κάνω επιτόπου όταν βλέπω το αντικείμενο που με ενδιαφέρει?

Δημοσ.

Γειά χαρά σε όλους και σας ευχαριστώ πολύ για το ενδιαφέρον!

Ωραία δουλειά, μπράβο.

Μερικές παρατηρησούλες:

1. Οι εικόνες των αντικειμένων δεν γίνονται resize στον browser και φαίνονται άσχημα (πέρα από το δικό σου bandwidth που καταναλώνεται)

2. Δεν είναι εύκολα κατανοητό τι γίνεται.

3. Πρέπει να βάλω κάποιο νόμισμα πριν κάνω κάποια προσφορά? Γιατί να μη μπορώ να το κάνω επιτόπου όταν βλέπω το αντικείμενο που με ενδιαφέρει?

Φίλε Αλέξανδρε,σε ευχαριστώ για τα καλά σου λόγια.

Μερικά σχόλια για τις παρατηρήσεις σου:

1.Όσον αφορά το resize στα Cool Offers,έχεις δίκιο και πολύ σύντομα θα γίνεται αυτό που λες,ώστε να μην υπάρχει πρόβλημα όταν κάποιος χρήστης κάνει view την κεντρική σελίδα.Θα δεις ότι ήδη είναι αρκετά πιο τακτοποιημένες οι εικόνες.

2.Το δουλεύουμε διαρκώς ώστε να μπαίνει πλήρως στη λογική του site ο οποιοσδήποτε,ανεξάρτητα του πόσο έμπειρος είναι στο Online Shopping γενικότερα.Μάλιστα μέχρι το τέλος του έτους θα αλλάξει η κεντρική σελίδα προς αυτή την κατεύθυνση.

3.Οι χρήστες που επιθυμούν να αγοράσουν κάτι,δεν κάνουν προσφορές στους εμπόρους,γίνεται το ακριβώς αντίθετο.

Θα σου δώσω ένα απλό παράδειγμα για να μπεις στο νόημα.Φαντάσου το Coinmad σαν ένα ξεχωριστό πάγκο σε μια λαϊκή αγορά,στην οποία πωλούνται λαχανικά,φρούτα κλπ,ο οποίος αντί για προϊόντα,είναι φορτωμένος με χρηματικά ποσά διάφορων καταναλωτών,τα οποία παρεπιπτόντως στην ορολογία του site έχουν την ονομασία "Coins".Το κάθε χρηματικό ποσό στον πάγκο έχει μια ταμπέλα,στην οποία ο καταναλωτής αναγράφει στο περίπου τι θέλει να αγοράσει από τους υπόλοιπους πάγκους.Με αυτόματο τρόπο λοιπόν όλοι οι πάγκοι,κάνουν προσφορές προϊόντων,βάση της αξίας τους και του τι αναγράφει η ταμπέλα,προκειμένου να αποσπάσουν από τον πάγκο με τα χρήματα ένα ή περισσότερα ποσά.

Ελπίζω να μη σε μπέρδεψα χειρότερα!

Δημοσ.

Τι άλλο θα δούμε ρε σεις;

Ο καταναλωτισμός σας έχει κάνει το μυαλό κιμά...

Λες και έχουμε τόσα λεφτά που δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε και περιμένουμε απο σας να μας πείτε..ΕΛΕΟΣ!!!!! ΕΛΕΟΣ!!!

Δημοσ.
Τι άλλο θα δούμε ρε σεις;

Ο καταναλωτισμός σας έχει κάνει το μυαλό κιμά...

Λες και έχουμε τόσα λεφτά που δεν ξέρουμε τι να τα κάνουμε και περιμένουμε απο σας να μας πείτε..ΕΛΕΟΣ!!!!! ΕΛΕΟΣ!!!

Αγαπητέ Γιάννη κατανοώ την ένσταση σου,αλλά θα διαφωνήσω μαζί σου γιατί πιστεύω πως είσαι λίγο ισοπεδωτικός.Η λογική σου καταδικάζει γενικώς το εμπόριο και τη διαφήμιση.Οι διαφημίσεις στην ουσία,δεν σου προτείνουν τι να κάνεις τα λεφτά σου;

Πιό συγκεκριμένα,στο site μας πληρώνεις μόνο αν βρεις κάτι που πιστεύεις ότι αξίζει τον κόπο να το αγοράσεις.Σε καμμία περίπτωση δεν εκβιάζουμε τον χρήστη να πάρει κάτι,ούτε ισχυριζόμαστε ότι θα βρει κάτι ενδιαφέρον σε όλες τις περιπτώσεις.Ίσα ίσα που η σελίδα είναι αρκετά friendly απέναντι στον καταναλωτή,γιατί σου προτείνει προϊόντα βάση του ποσού που δηλώνεις ότι διαθέτεις.Δεν βρίσκω κάτι το μεμπτό σε αυτό.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...