Προς το περιεχόμενο

Κωδικοποίηση!

Gooorgoroth

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γειά σας παιδιά!! Χρειάζομαι επειγόντως τη βοήθειά σας γιατί έχω αφιερώσει άπειρες ώρες στον υπολογιστή προσπαθώντας να λύσω το πρόβλημά μου. Έχω αλλάξει το λειτουργικό του υπολογιστή μου από vista χρ sp3 και λογικά υπάρχει πρόβλημα με την κωδικοποίηση χαρακτήρων γιατί δεν μπορώ να έχω ελληνικούς υπότιτλους. Χρησιμοποιώ το vob sub το οποίο όταν είχα τα vista δε μου είχε δημιουργήσει κανένα πρόβλημα. Κατέβασα και άλλα αρχεία notepad μπας και έχουν αυτά το πρόβλημα αλλά και πάλι εμφανίζονται σύμβολα αντί να εμφανίζονται οι ελληνικοί χαρακτήρες. Μπορεί κάποιος να με βοηθήσει???? Πώς μπορώ να αλλάξω την κωδικοποίηση? Μήπως φταίει κάτι άλλο?

Σας ευχαριστώ πολύ και ελπίζω να μη σας μπέρδεψα!

Δημοσ.

Απ' ότι κατάλαβα, δεν σου εμφανίζει στο notepad τα λληνικά γράμματα.. Πήγαινε δοκίμασε το notepadd ++. Ψάξε στο google, το πρώτο που θα σου βγάλει.. Είναι ένα από τα καλύτερα, και εκεί έχει μια επιλογή που λεέι Encoding και στις επιλογές πατάς Encode in UTF-8, αν δεν σου εμφανίζει ακόμα τπτ.. Ελπίζω να βοηθησα, αν ενοούσας κάτι άλλο πες μου.

Δημοσ.

Με μπέρδεψες λίγο, αλλά στο τέλος κατάλαβα τι εννοείς!!!

Τα XP είναι Ελληνικά ή Αγγλικά; Ρωτάω γιατί αναφέρεσαι σε notepad και όχι σε σημειωματάριο.

Πήγαινε στο μενού Form->Fonts (αν δεν κάνω λάθος) και επέλεξε Greek στο μενού κάτω από το Sample.

Αν είναι Αγγλικά, πήγαινε START->Run και δώσε intl.cpl

Πήγαινε στην καρτέλα Advanced και στο πάνω μέρος που λέει για Non-Unicode βάλε Greek.

Στο Codepage έλεγξε να είναι τσεκαρισμένα τα:

1253 (ANSI - GREEK)

28597 (ISO - 8859-7 Greek)

65001 (UTF-8)

737 (OEM - Greek)

869 (OEM - New Greek)

Θα χρειαστείς το cd των XP όταν πατήσεις ΟΚ.
Δημοσ.

Παιδια χιλια ευχαριστω για τη βοηθεια σας, νεος κοσμος να'σαι καλα, αλλα το'χα δοκιμασει ηδη να κατεβασω μια-δυο διαφορετικες εκδοσεις του notepad μηπως εφταιγε αυτο, αλλα τελικα ηταν καθαρα η κωδικοποιηση... Micos u saved the day.... Λιγο ακομα και το pc μου τηα φοραγε μπλε κολαν και κοκκινη καπα if you know what i mean!!! :P Και παλι σας ευχαριστω! ;)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...