Προς το περιεχόμενο

HTC HD2 ή iPhone 3GS

sureilizer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Έχω στα χέρια μου μία συσκευασία iPhone από Αγγλία. Δεν γράφει τίποτα τέτοιο η συσκευασία! Κρίμα να γράφεις τέτοιο ψέμμα για να προσπαθήσεις να εκμαιεύσεις αμφιβόλου σοβαρότητας επιχείρημα.

Περιέργως, προσωπικά χρησιμοποιώ το iPhone μου ΚΑΙ για επαγγελματικούς σκοπούς: λαμβάνω το mail της δουλειάς μου (μέσω Exchange Server), διαβάζω .doc, .pdf και .xls αρχεία κλπ.

Λες να κάνω κάτι λάθος;

Φίλε μου συγνώμη που δεν έχω το χρόνο να σου παραθέσω περισσότερα άρθρα για αυτό που είπα.Αν ψάξεις site από εξωτερικό θα βρεις αυτό που σου είπα. Λοιπόν έχουμε και λέμε:

http://http://away.gr/2009/09/23/iphone-not-intended-for-business-use/

Ωραίο "επιχείρημα", θυμίζει το γνωστό ανέκδοτο "μα κι εσείς βαράτε τους μαύρους".

Σε πληροφορώ, γιατί φαίνεται, ότι σκοπίμως το αγνοείς, ότι οι "ιοί" σε jailbroken συσκευές είναι δύο proof-of-concept εγχειρήματα. Ενώ στα WinMobile κινητά, οι ιοί είναι υπαρκτοί και σοβαροί. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν υφίσταται antivirus για iPhone OS ενώ υφίσταται τέτοια εφαρμογή για WinMobile.

Και φυσικά ακόμη και για τα proof-of-concept δεν ευθύνεται η Apple, μόνος σου γράφεις ότι πρόκειται για jailbroken συσκευές, όχι για το default λειτουργικό.

Σου παραθέτω αυτό το link.Συγνώμη που δεν παραθέτω και από αλλού αλλά ο χρόνος μου είναι περιορισμένος.Άλλωστε δεν νομίζω πως και οι μέρες το επιτρέπουν περισσότερο.Απλώς αν έχεις χρόνο ψάξε το περισσότερο αν θες.

http://http://away.gr/2009/11/24/malicious-worm-on-jailbroken-iphones/

- Ποιός σου είπε να κάνεις jailbreak τη συσκευή σου; Προσωπικά δεν την έχω κάνει jailbreak.

- Στο κάτω-κάτω, δεν μπορείς να διαμαρτύρεσαι για το jailbreak, δεν είναι διαδικασία εγκεκριμένη από την κατασκευάστρια εταιρεία.

- Όσο για την εγγύηση, ή είσαι άσχετος ή παραπληροφορείς εσκεμμένα: είναι πανεύκολο να επιστρέψει η συσκευή στην αρχική της κατάσταση και να μην υπάρχει κανένα ίχνος jailbreak οπότε δεν χάνεται η εγγύηση.

Φίλε μου έχεις κάθε δικαίωμα να κάνεις ότι θες τη συσκευή σου αλλά μην κρίνεις άλλους που έχουν κάνει jailbreak τη συσκευή τους ζητώντας ίσως και το πιο απλό πράγμα που μπορεί να κάνει ένα κινητό.Να στείλει μέσω bluetooth ένα αγαπημένο του αρχείο.Ίσως για σένα είναι αχρείαστο,για άλλους όμως όχι.Όσο για την εγγύηση ρίξε μια ματια σε φόρουμ και θα δεις πως πολλοί που δεν ήξεραν έκαναν το εξής: Δοκίμασαν να κάνουν restore σε jailbreak συσκευή χωρίς όμως να την επαναφέρουν στην αρχική τους κατάσταση αλλά από jailbreak σε jailbreak.Ίσως σου φανεί αστείο,χαζό κτλ.Έγινε όμως και υπάρχουν περιπτώσεις για αυτό. Όσο για την εγγύηση δεν σε είδα να παραπονιέσαι γιατί είναι 1 και όχι 2 χρόνια...

Πώς ακριβώς μπορεί να γίνει αυτό; Δεν υφίσταται τέτοιο θέμα. Εκτός αν αρχίσουμε υποθετικές μπουρδολογικές ερωτήσεις παρόμοιου στυλ:

- "Τι θα γίνει αν ο τάδε κατασκευαστής λογισμικού καταλάβει ότι τρέχεις σπασμένη την εφαρμογή του και αποφασίσει να σου κλειδώσει το HD2;"

- "Τι θα γίνει αν η Microsoft καταλάβει ότι τρέχεις σπασμένα WinMobile και αποφασίσει να σου κλειδώσει τη συσκευή, τον υπολογιστή και το σεσουάρ;"

Καιρός να σοβαρευτούμε.

Τρόπος ελέγχου υπάρχει.Εκτός κ αν νομίζεις πως η apple δεν μπορεί να εντοπίσει την οποιαδήποτε αλλαγή στο λογισμικό της. Είναι ήδη στα δικαστήρια για το jailbreak με την αιτιολογία πως επηρρεάζει το λειτουργικό της και ειδικότερα την εκκίνηση.

Συγνώμη που δεν σου παραθέτω άλλα link από το εξωτερικό αλλά δεν έχω το χρόνο να φιλονικίσω εδώ απλώς παραθέτω τη γνώμη μου.Αν πάλι εσύ και όποιοι άλλοι θεωρουν πως αυτά που λέω είναι βλακείες ζητώ εκ των προτέρων συγνώμη.Απλώς πριν βιαστείς να με κρίνεις δες και τι γίνεται σε φόρουμ και site και εκτός Ελλάδας.

• Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
  • Moderators
Δημοσ.

Έχω στα χέρια μου μία συσκευασία iPhone από Αγγλία. Δεν γράφει τίποτα τέτοιο η συσκευασία! Κρίμα να γράφεις τέτοιο ψέμμα για να προσπαθήσεις να εκμαιεύσεις αμφιβόλου σοβαρότητας επιχείρημα.

Περιέργως, προσωπικά χρησιμοποιώ το iPhone μου ΚΑΙ για επαγγελματικούς σκοπούς: λαμβάνω το mail της δουλειάς μου (μέσω Exchange Server), διαβάζω .doc, .pdf και .xls αρχεία κλπ.

Λες να κάνω κάτι λάθος;

Φίλε μου συγνώμη που δεν έχω το χρόνο να σου παραθέσω περισσότερα άρθρα για αυτό που είπα.Αν ψάξεις site από εξωτερικό θα βρεις αυτό που σου είπα. Λοιπόν έχουμε και λέμε:

Ωραίο "επιχείρημα", θυμίζει το γνωστό ανέκδοτο "μα κι εσείς βαράτε τους μαύρους".

Σε πληροφορώ, γιατί φαίνεται, ότι σκοπίμως το αγνοείς, ότι οι "ιοί" σε jailbroken συσκευές είναι δύο proof-of-concept εγχειρήματα. Ενώ στα WinMobile κινητά, οι ιοί είναι υπαρκτοί και σοβαροί. Δεν είναι τυχαίο ότι δεν υφίσταται antivirus για iPhone OS ενώ υφίσταται τέτοια εφαρμογή για WinMobile.

Και φυσικά ακόμη και για τα proof-of-concept δεν ευθύνεται η Apple, μόνος σου γράφεις ότι πρόκειται για jailbroken συσκευές, όχι για το default λειτουργικό.

Σου παραθέτω αυτό το link.Συγνώμη που δεν παραθέτω και από αλλού αλλά ο χρόνος μου είναι περιορισμένος.Άλλωστε δεν νομίζω πως και οι μέρες το επιτρέπουν περισσότερο.Απλώς αν έχεις χρόνο ψάξε το περισσότερο αν θες.

- Ποιός σου είπε να κάνεις jailbreak τη συσκευή σου; Προσωπικά δεν την έχω κάνει jailbreak.

- Στο κάτω-κάτω, δεν μπορείς να διαμαρτύρεσαι για το jailbreak, δεν είναι διαδικασία εγκεκριμένη από την κατασκευάστρια εταιρεία.

- Όσο για την εγγύηση, ή είσαι άσχετος ή παραπληροφορείς εσκεμμένα: είναι πανεύκολο να επιστρέψει η συσκευή στην αρχική της κατάσταση και να μην υπάρχει κανένα ίχνος jailbreak οπότε δεν χάνεται η εγγύηση.

Φίλε μου έχεις κάθε δικαίωμα να κάνεις ότι θες τη συσκευή σου αλλά μην κρίνεις άλλους που έχουν κάνει jailbreak τη συσκευή τους ζητώντας ίσως και το πιο απλό πράγμα που μπορεί να κάνει ένα κινητό.Να στείλει μέσω bluetooth ένα αγαπημένο του αρχείο.Ίσως για σένα είναι αχρείαστο,για άλλους όμως όχι.Όσο για την εγγύηση ρίξε μια ματια σε φόρουμ και θα δεις πως πολλοί που δεν ήξεραν έκαναν το εξής: Δοκίμασαν να κάνουν restore σε jailbreak συσκευή χωρίς όμως να την επαναφέρουν στην αρχική τους κατάσταση αλλά από jailbreak σε jailbreak.Ίσως σου φανεί αστείο,χαζό κτλ.Έγινε όμως και υπάρχουν περιπτώσεις για αυτό. Όσο για την εγγύηση δεν σε είδα να παραπονιέσαι γιατί είναι 1 και όχι 2 χρόνια...

Πώς ακριβώς μπορεί να γίνει αυτό; Δεν υφίσταται τέτοιο θέμα. Εκτός αν αρχίσουμε υποθετικές μπουρδολογικές ερωτήσεις παρόμοιου στυλ:

- "Τι θα γίνει αν ο τάδε κατασκευαστής λογισμικού καταλάβει ότι τρέχεις σπασμένη την εφαρμογή του και αποφασίσει να σου κλειδώσει το HD2;"

- "Τι θα γίνει αν η Microsoft καταλάβει ότι τρέχεις σπασμένα WinMobile και αποφασίσει να σου κλειδώσει τη συσκευή, τον υπολογιστή και το σεσουάρ;"

Καιρός να σοβαρευτούμε.

Τρόπος ελέγχου υπάρχει.Εκτός κ αν νομίζεις πως η apple δεν μπορεί να εντοπίσει την οποιαδήποτε αλλαγή στο λογισμικό της. Είναι ήδη στα δικαστήρια για το jailbreak με την αιτιολογία πως επηρρεάζει το λειτουργικό της και ειδικότερα την εκκίνηση.

Συγνώμη που δεν σου παραθέτω άλλα link από το εξωτερικό αλλά δεν έχω το χρόνο να φιλονικίσω εδώ απλώς παραθέτω τη γνώμη μου.Αν πάλι εσύ και όποιοι άλλοι θεωρουν πως αυτά που λέω είναι βλακείες ζητώ εκ των προτέρων συγνώμη.Απλώς πριν βιαστείς να με κρίνεις δες και τι γίνεται σε φόρουμ και site και εκτός Ελλάδας.

Aπλα μια διαπιστωση, επισης πολλοι χρηστες wm που εβαζαν μαγειρεμενες RΟΜ εστειλαν την συσκευη τους στην εταιρεια για επισκευη και δεν ειχαν επαναφερει το spl οποτε εχασαν αυτοματως την εγγυηση παρολο που ειχαν εγκαταστησει επισημη ROM.

Αυτο δεν ειναι θεμα του iphone vs καποια αλλη συσκευη παρεμπιπτοντως, απλα δεχεσαι πως οποια συσκευη και να πειραξεις μεταβαλλοντας το λειτουργικο της δεν μπορεις να ζητας εγγυηση μετα εαν δεν την επαναφερεις σε out of the box κατασταση.

Χαζο? 100% (αφου σπανια το software θα επηρεασει το hardware για το οποιο συνηθως ζηταμε εγγυηση).

Fact? Επισης 100% (δυστυχως).

• Super Moderators
Δημοσ.

@ efstratios1982: Κατ'αρχήν, όταν συμμετέχεις σε μία συζήτηση, μάθε να συζητάς, όχι να πετάς links και να νομίζεις ότι ξεμπέρδεψες. Και μην γράφεις συνέχεια ότι δεν έχεις χρόνο να ασχοληθείς, προσβάλλεις τους συνομιλητές σου. Αν δεν μπορείς να ασχοληθείς, μην ασχολείσαι.

[...]

Εσύ που το'χεις ψάξει λοιπόν, για δώσε μας κανά link από το εξωτερικό..

Γιατί η απάντησή σου είναι φαιδρή. Παραθέτεις ένα link όπου κάποιος άσχετος συντάκτης απομονώνει μία φράση του EULA της Apple! :lol:

Από εκεί φαίνεται η προχειρότητά σου. Προηγουμένως έγραφες ότι η Apple γράφει κάτι... στη συσκευασία. Τώρα παραθέτεις link που αναφέρει ότι η Apple γράφει "(intended for personal, non-commercial use" στους όρους χρήσης της συσκευής. Τελικά τι είναι, συσκευασία ή όροι χρήσης; :lol:

Κάποιος βέβαια θα πρέπει να πει στον συγκεκριμένο συντάκτη να μας υποδείξει πού ακριβώς γράφει αυτά που υποστηρίζει στο άρθρο. Γιατί η μόνη αναφορά που βρήκα στο "intended for personal, non-commercial use" είναι εκεί που αναφέρει ότι ο codec MPEG4/H.264 θα πρέπει να χρησιμοποιηθεί για προσωπική, μη-επαγγελματική χρήση του κατόχου του iPhone. Τόση ασχετοσύνη...

Φυσικά ποτέ η Apple δεν έγραψε πουθενά ότι το iPhone δεν προορίζεται για επαγγελματική χρήση, ο άσχετος συντάκτης του away.gr το έγραψε.

Σε προκαλώ λοιπόν εδώ να μας παραθέσεις (εσύ, ο σχετικός!) κανά link από το "εξωτερικό" που να γράφει αυτά τα αστεία που υποστηρίζεις εσύ κι ο συντάκτης του away.gr...

[...]

Ξανά άσχετο link. Τι απαντάς σε αυτά που σου έγραψα; Ότι υπάρχουν δύο proof-of-concept worms για χακαρισμένα iPhones; Συγκρινόμενοι με πόσους εκατοντάδες ιούς για default εγκατάσταση WinMobile;

Προφανώς εσύ θα πρέπει να ψάξεις sites του εξωτερικού, μπας και ενημερωθείς...

[...]

Φίλε μου έχεις κάθε δικαίωμα να κάνεις ότι θες τη συσκευή σου αλλά μην κρίνεις άλλους που έχουν κάνει jailbreak τη συσκευή τους ζητώντας ίσως και το πιο απλό πράγμα που μπορεί να κάνει ένα κινητό.Να στείλει μέσω bluetooth ένα αγαπημένο του αρχείο.Ίσως για σένα είναι αχρείαστο,για άλλους όμως όχι.

Αυτό που σου έγραψα και δεν αντιλήφθηκες ακόμα είναι ότι, παρά τα αντιθέτως υποστηριζόμενα από εσένα, δεν χρειάζεται να κάνεις jailbreak τη συσκευή σου. Επιλέγεις να το πράξεις. Οπότε δεν "σε παίρνει" να διαμαρτύρεσαι για το jailbreak.

Όσο για την εγγύηση ρίξε μια ματια σε φόρουμ και θα δεις πως πολλοί που δεν ήξεραν έκαναν το εξής: Δοκίμασαν να κάνουν restore σε jailbreak συσκευή χωρίς όμως να την επαναφέρουν στην αρχική τους κατάσταση αλλά από jailbreak σε jailbreak.Ίσως σου φανεί αστείο,χαζό κτλ.Έγινε όμως και υπάρχουν περιπτώσεις για αυτό.

Οπότε η Apple τι φταίει για αυτό; Πρώτον, όπως σου ξαναέγραψα πιο πάνω (αλλά δεν θες να αντιληφθείς), το jailbreak είναι ανεπίτρεπτη επέμβαση. Δεύτερον, ακόμα και τα παιδιά που δημιούργησαν το jailbreak δεν μπορούν να προστατέψουν τον κάθε χρήστη από την ίδια του τη βλακεία! Αν ο χρήστης δεν ξέρει πώς να κάνει jailbreak, ας αφήσει κάποιον σχετικό να το κάνει! Αν δηλαδή ο χρήστης πετούσε το iPhone στη θάλασσα, κατά τη γνώμη σου, θα έφταιγε η Apple που δεν το έκανε αδιάβροχο;

[...]

Τρόπος ελέγχου υπάρχει.Εκτός κ αν νομίζεις πως η apple δεν μπορεί να εντοπίσει την οποιαδήποτε αλλαγή στο λογισμικό της.

- Για δώσε κανά link για τον τρόπο ελέγχου που λες ότι υπάρχει. Γιατί πάλι ανακρίβειες γράφεις. Αν γίνει σωστό restore, η Apple δεν έχει κάποιον τρόπο να καταλάβει ότι έγινε jailbreak σε μία συσκευή.

Είναι ήδη στα δικαστήρια για το jailbreak με την αιτιολογία πως επηρρεάζει το λειτουργικό της και ειδικότερα την εκκίνηση.

- Για δώσε και κανά link και γι'αυτό. Γιατί ούτε αυτό ισχύει.

Καλά, μη μου παραθέτεις άλλα links από το "εξωτερικό". :lol: :lol: :lol:

Ξέρεις τα μόνα links που παραθέτεις δεν είναι από το ... "εξωτερικό", είναι από ελληνικό site. Όταν βρεις links από το "εξωτερικό" τα ξαναλέμε. :lol:

Δημοσ.

Φίλε μου να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Το ότι σου δίνω κάποια link και δε σημαίνει πως δεν θέλω να συζητήσω μαζί σου.Λόγω δουλειάς ο χρόνος μου είναι περιορισμένος και όταν βρω ελεύθερο χρόνο κοιτάω να τον περάσω και με τα αγαπημένα μου πρόσωπα.Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι προσβάλω κάποιον από τους συνομιλητές μου και συγνώμη αν φαίνεται έτσι. Άλλωστε όπως λες κ εσύ: Το δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά. Οπότε και τα γελάκια δίπλα σε κάθε απάντηση σου δεν νομίζω ότι χρειάζονται. Άλλωστε εδώ νομίζω πως ο καθένας είναι για να πει τη γνώμη του όποια και αν είναι αυτή.Το αν θα τον πάρουν σοβαρά ή όχι εγγύται πλέον στον καθένα και διόρθωσε με αν κάνω λάθος.Ο χρόνος μου είναι όντως περιορισμένος και δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω κάτι για να στο αποδείξω. Όσον αφορά από που μπορεί η apple να δει το λειτουργικό που φοράς είναι πολυ απλό.Σκέψου μόνο ότι για να ενεργοποιήσεις το iphone πρέπει να συνδεθείς στο internet.Αυτό μπορεί να το δει και η microsoft για τα αντίστοιχα δικά της λειτουργικά. Τώρα όσον αφορά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει για το jailbreak σου παραθέτω αυτό εδω το link:

http://http://www.computerworld.com/s/article/9127978/Apple_iPhone_Jailbreak_hack_violates_the_law

Το οποίο είναι από το εξωτερικό για να μη παραπονιέσαι.

• Super Moderators
Δημοσ.
Φίλε μου να ξεκαθαρίσουμε κάποια πράγματα. Το ότι σου δίνω κάποια link και δε σημαίνει πως δεν θέλω να συζητήσω μαζί σου.Λόγω δουλειάς ο χρόνος μου είναι περιορισμένος και όταν βρω ελεύθερο χρόνο κοιτάω να τον περάσω και με τα αγαπημένα μου πρόσωπα.Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι προσβάλω κάποιον από τους συνομιλητές μου και συγνώμη αν φαίνεται έτσι. Άλλωστε όπως λες κ εσύ: Το δικαίωμά σας να ομιλείτε δεν περιλαμβάνει και υποχρέωσή μας να σας πάρουμε στα σοβαρά. Οπότε και τα γελάκια δίπλα σε κάθε απάντηση σου δεν νομίζω ότι χρειάζονται. Άλλωστε εδώ νομίζω πως ο καθένας είναι για να πει τη γνώμη του όποια και αν είναι αυτή.Το αν θα τον πάρουν σοβαρά ή όχι εγγύται πλέον στον καθένα και διόρθωσε με αν κάνω λάθος.Ο χρόνος μου είναι όντως περιορισμένος και δυστυχώς δεν μπορώ να κάνω κάτι για να στο αποδείξω. Όσον αφορά από που μπορεί η apple να δει το λειτουργικό που φοράς είναι πολυ απλό.Σκέψου μόνο ότι για να ενεργοποιήσεις το iphone πρέπει να συνδεθείς στο internet.Αυτό μπορεί να το δει και η microsoft για τα αντίστοιχα δικά της λειτουργικά. Τώρα όσον αφορά τη διαμάχη που έχει ξεσπάσει για το jailbreak σου παραθέτω αυτό εδω το link:

http://http://www.computerworld.com/s/article/9127978/Apple_iPhone_Jailbreak_hack_violates_the_law

Το οποίο είναι από το εξωτερικό για να μη παραπονιέσαι.

Ξαναπάμε από την αρχή, γιατί φαίνεται ότι έχουμε σοβαρό πρόβλημα αντίληψης.

1. Στην αρχή γράφεις ότι στη συσκευασία του iPhone, αναγράφεται ότι τούτο δεν προορίζεται για επαγγελματική χρήση. Όταν σου απαντώ ότι κάτι τέτοιο είναι ψευδές, μου παραθέτεις link άρθρου όπου ο άσχετος συντάκτης έχει απομονώσει μία φράση από τους Όρους Χρήσης του software του iPhone (που αναφέρεται στην επεξεργασία video!) και εξάγει το παντελώς ψευδές συμπέρασμα ότι επιτρέπεται μόνο για προσωπική χρήση.

Πάει αυτό.

2. Μετά γράφεις ότι υπάρχουν ιοί για το iPhone ενώ υπάρχουν δύο worms που απλώς αποδεικνύουν ότι ένας άσχετος χρήστης που έχει παρέμβει στο λειτουργικό του iPhone και έχει αφήσει ανοιχτή τη συσκευή του, είναι ευάλωτος. Σαν να λέμε "αν αφήσεις το κλειδί στην μηχανή του αυτοκινήτου, θα στο πάρουν."

Πάει κι αυτό.

3. Διαμαρτύρεσαι ότι πρέπει να είσαι γνώστης για να παρέμβεις (με jailbreak) στο λειτουργικό του iPhone. Σου απαντώ ότι δεν είναι κάτι που πρέπει να κάνεις, πολλοί χρήστες δεν το κάνουν. Εσύ εκεί, συνεχίζεις να διαμαρτύρεσαι επειδή η χωρίς άδεια παρέμβαση (το 'χακάρισμα') δεν είναι εύκολο...

Πάει κι αυτό.

4. Γράφεις ότι αν παρέμβεις ανεπίτρεπτα στο λειτουργικό του iPhone, δεν σε καλύπτει η εγγύηση και ότι η Apple μπορεί (μέσω μαντικής τέχνης προφανώς...) να το καταλάβει. Σου απαντώ ότι με ένα σωστό restore, η Apple δεν καταλαβαίνει τίποτα και σε προκαλώ να μου παραθέσεις έστω ένα link που να λέει αυτό που γράφεις εσύ.

Τίποτα. Αλλά αποδεικνύεις την ασχετοσύνη σου γράφοντας ότι χρειάζεται ενεργοποίηση του iPhone μέσω internet κι έτσι θα καταλάβει η Apple ότι έχεις επέμβει. Καλά, δεν γνωρίζεις ότι το jailbreak γίνεται ΜΕΤΑ την ενεργοποίηση του iPhone;

Τόοοοοοσο άσχετος είσαι επιτέλους;

5. Γράφεις ότι η Apple είναι στα δικαστήρια με την ομάδα που εφηύρε το jailbreak για το iPhone. Σου απαντώ ότι κάτι τέτοιο δεν ισχύει και τι μου φέρνεις ως απόδειξη; Ένα link από το computerworld που λέει ότι η Apple θεωρεί παράνομο το jailbreak. Όχι δικαστήρια, ένα υπόμνημα στο Γραφείο Πνευματικής Ιδιοκτησίας ("Apple's written comments to the Copyright Office")

Άλλο όμως υποστήριζες και αυτό σε προκάλεσα να μου δείξεις: ότι η Apple "είναι ήδη στα δικαστήρια για το jailbreak με την αιτιολογία πως επηρρεάζει το λειτουργικό της και ειδικότερα την εκκίνηση", όπως έγραψες.

Κάτι τέτοιο δεν συμβαίνει και συνεχίζω να το γράφω και συνεχίζω να σε προκαλώ να μου φέρεις link ότι η Apple είναι στα δικαστήρια με την ομάδα (DevTeam λέγεται) που κυκλοφόρησε τη λύση jailbreak.

Αυτά, λυπάμαι αλλά φωνή βοώντος εν τη ερήμω. Φαίνεται ότι δεν υφίσταται καν πεδίο συνεννόησης...

Δημοσ.

Έλα μωρέ τώρα, ποιό iPhone; Που ούτε αρχεία μέσω bt δεν μπορείς να στείλεις, δεν έχει ράδιο, δεν βγαίνει και η μπαταρία, είναι και επικίνδυνο το jailbreak (μέχρι και τραυματισμοί έχουν αναφερθεί αλλά δεν έχω αυτή τη στιγμή χρόνο να παραθέσω λινκς). Για να κουνάς πέρα δώθε τα μενού, καλό είναι. Για τίποτα άλλο όμως.

Και όσοι το έχουν αγοράσει είναι βλάκες και χαζοί! :mad:

Δημοσ.
Έλα μωρέ τώρα, ποιό iPhone; Που ούτε αρχεία μέσω bt δεν μπορείς να στείλεις, δεν έχει ράδιο, δεν βγαίνει και η μπαταρία, είναι και επικίνδυνο το jailbreak (μέχρι και τραυματισμοί έχουν αναφερθεί αλλά δεν έχω αυτή τη στιγμή χρόνο να παραθέσω λινκς). Για να κουνάς πέρα δώθε τα μενού, καλό είναι. Για τίποτα άλλο όμως.

Και όσοι το έχουν αγοράσει είναι βλάκες και χαζοί! :mad:

Let the flame begin!!! Άντε να ανάψουν λίγο τα αίματα...

Το ξέρω ότι μάλλον το λες ειρωνικά αλλά και πάλι έχει πλάκα.

Δημοσ.

να πούμε την αλήθεια το iphone είναι από τα καλύτερα κινητά που κυκλοφορούν αλλά μόνο με το jailbrake. το iphone δε θα ήταν τίποτα χωρίς αυτό άρα δεν είναι κατόρθωμα της Apple αλλά τον παιδιών που έχουν ασχοληθεί και έδωσαν αξία σε αυτό. όσο για τα 80.000 αpp δεν το συζητάω τα μισά είναι άχρηστα και τα υπόλοιπα επί πληρωμή. αν το συγκρίνεται ακόμα με ένα λειτουργικό που βγήκε το 2004 νομίζω και άπλα του κάνουν μερικές ανανεώσεις κάθε τόσο τότε και εκεί έχει αποτύχει η apple ακόμα και μετά από 3 χρόνια κυκλοφορίας.

Δημοσ.

Ούτε 80.000 είναι τα applications ούτε τα μισά άχρηστα, σε βρίσκω υπερβολικό. Έχουν ξεπεράσει τις 100.000 προ πολλού και όλα αυτά, σε λιγότερο από 3 χρόνια. Μόνο τα παιχνίδια να βάλεις, το καθιστούν μια πρώτης τάξεως παιχνιδομηχανή. Αφήνοντας έξω τα παιχνίδια, υπάρχουν εφαρμογές εντελώς άχρηστες που ουσιαστικά δημιουργήθηκαν για λόγους εντυπωσιασμού αλλά και για να αναδείξουν τις δυνατότητες της συσκευής και άλλες πολύ χρήσιμες. Υπάρχουν, πλέον, εφαρμογές για κάθε γούστο και με το πέρασμα του χρόνου θα βλέπουμε ακόμα μεγαλύτερη ποικιλία. Την τελευταία πρόταση δεν την κατάλαβα, που ακριβώς έχει αποτύχει η apple?

Δημοσ.
Ούτε 80.000 είναι τα applications ούτε τα μισά άχρηστα, σε βρίσκω υπερβολικό. Έχουν ξεπεράσει τις 100.000 προ πολλού και όλα αυτά, σε λιγότερο από 3 χρόνια. Μόνο τα παιχνίδια να βάλεις, το καθιστούν μια πρώτης τάξεως παιχνιδομηχανή. Αφήνοντας έξω τα παιχνίδια, υπάρχουν εφαρμογές εντελώς άχρηστες που ουσιαστικά δημιουργήθηκαν για λόγους εντυπωσιασμού αλλά και για να αναδείξουν τις δυνατότητες της συσκευής και άλλες πολύ χρήσιμες. Υπάρχουν, πλέον, εφαρμογές για κάθε γούστο και με το πέρασμα του χρόνου θα βλέπουμε ακόμα μεγαλύτερη ποικιλία. Την τελευταία πρόταση δεν την κατάλαβα, που ακριβώς έχει αποτύχει η apple?

έχεις δίκιο ότι ήμουν υπερβολικώς. το app store όντως έχει τα πάντα απλά με χαλαει που όλοι κρίνουν τα άλλα κινητά σύμφωνα με το iphone από τη στιγμή που δεν έχει βασικά πράγματα που είχε ενα κινητό πριν 10 χρόνια (π.χ. ράδιο, bluetooth που να στέλνει παντού και όλων τον ειδών τα αρχεία). επίσης έχει πολύ καλή ανταπόκριση που ούτε το htc hd2 (με πολύ μικρή διάφορα) με 1gh επεξεργαστή δεν φτάνει. αν δεν ήταν το όλο θέμα με τα app (π.χ δεν αφήνει τον opera , το google voice κ.τ.λ.) και το itunes σίγουρα θα είχα ένα. το μόνο που ήθελα να τονίσω ειναι οτι και η microsoft αλλά και η google με το android έχουν κάνει πολυ καλη δουλειά.

Δημοσ.
Μόνο τα παιχνίδια να βάλεις, το καθιστούν μια πρώτης τάξεως παιχνιδομηχανή.

Παρε καλυτερα ενα psp :lol: Καλυτερα θα κανεις,πιστευω,την δουλεια σου ;)

Δημοσ.
έχεις δίκιο ότι ήμουν υπερβολικώς. το app store όντως έχει τα πάντα απλά με χαλαει που όλοι κρίνουν τα άλλα κινητά σύμφωνα με το iphone από τη στιγμή που δεν έχει βασικά πράγματα που είχε ενα κινητό πριν 10 χρόνια (π.χ. ράδιο, bluetooth που να στέλνει παντού και όλων τον ειδών τα αρχεία). επίσης έχει πολύ καλή ανταπόκριση που ούτε το htc hd2 (με πολύ μικρή διάφορα) με 1gh επεξεργαστή δεν φτάνει. αν δεν ήταν το όλο θέμα με τα app (π.χ δεν αφήνει τον opera , το google voice κ.τ.λ.) και το itunes σίγουρα θα είχα ένα. το μόνο που ήθελα να τονίσω ειναι οτι και η microsoft αλλά και η google με το android έχουν κάνει πολυ καλη δουλειά.

Όντως, όλα κρίνονται αυτή τη στιγμή με βάση το iPhone από ΟΛΟΥΣ, εχθρούς και φίλους (κακώς, σε ένα βαθμό και θα εξηγήσω παρακάτω). Προφανώς αυτό είναι μια έμμεση αναγνώριση των καινοτομιών που εισήγαγε στο χώρο αυτή η συσκευή, δεν υπάρχει άλλη εξήγηση, και ο ντόρος που έχει γίνει γύρω από αυτή τη συσκευή δεν μπορεί να είναι απλά θέμα marketing. Το ότι δεν έχει ράδιο ή (το 3gs) δε στέλνει αρχεία με bt (νομίζω ότι είναι σχεδόν έτοιμη η εφαρμογή για το 3GS), λίγο ενδιαφέρει τους κατόχους του, όπως ελάχιστα μας ενδιέφερε τόσα χρόνια η κακή κάμερα των ppc (που εξακολουθεί να είναι χειρότερη από ένα απλό Nokia) ή ακόμα και οι μέτριες τηλεφωνικές λειτουργίες (ένα ppc-phone δεν παύει να είναι πρωτίστως ένα ppc που έχει ΚΑΙ τηλέφωνο).

Δυστυχώς το iPhone έκανε και ένα μεγάλο κακό στα windows mobile, τα έκανε πιο "finger friendly" σε τέτοιο βαθμό ώστε να φτάνουμε στο σημείο να αφαιρείται η γραφίδα. Είμαι εντελώς αντίθετος σε αυτό, ήθελα να ήξερα ποιος φωστήρας είχε αυτή την ιδέα, να χρησιμοποιηθεί capacitive στο HD2, μιλάμε για την ΠΑΤΑΤΑ. Άρα, στην περίπτωση του HD2, πάνε περίπατο όλα αυτές οι ωραιότατες εφαρμογές (επαγγελματικές, πλοήγησης) με τα πολλά μικρά κουμπάκια, μενού, υπομενού κλπ τα οποία για να τα πετύχεις στο HD2 σου βγαίνει η πίστη. Capacitive οθόνη σε ένα λειτουργικό που θέλει οπωσδήπτε γραφίδα επειδή και καλά η HTC έκρυψε τα windows με το manila, sense κλπ; Και με τις εφαρμογές τι γίνεται; Απαράδεκτο. Αντί τα windows mobile να εκσυγχρονιστούν και να βρουν το χαρακτήρα τους, έχασαν ότι μοναδικό είχαν και κατέληξαν κακέκτυπα του iPhone, αυτή είναι η γνώμη μου.

Δημοσ.

Πάντως για όποιον παραπονιέται ότι έχει παντρευτεί το iTunes και λοιπά τέτοια, να αναφέρω ότι iTunes χρησιμοποίησα για ενεργοποίηση και μερικές μέρες μετά που δεν ήξερα τι παίζει. Έχω να χρησιμοποιήσω tunes εδώ και μήνες (δεν έχω πάει σε 3.1.2 επειδή δε μου χρειάζεται, αν και το κινητό θα παίζει χωρίς tether μιας και είναι από τις πρώτες παρτίδες).

Τα πράγματα είναι πολύ απλά.

Diskaid/Fileaid για μεταφορά αρχείων από το PC στο iphone (με καλώδιο, υπάρχουν προγράμματα για wifi απλά δε με βολεύουν) και αντίστροφα. Περνάς μέσα ότι αρχείο θες και τελείωσες, ούτε sync/backup ούτε τίποτα.

OrbLive και Air Video. Streaming. Θεϊκό. Τέλος. Περνάς τα προγράμματα στο PC (το orb έχει client προς το παρόν για windows μόνο, το Air Video και για Mac. Για Linux δεν έχω προσέξει) και τα αντίστοιχα apps στο iphone. Με το OrbLive μπορείς να δεις documents, photos, songs και TV (αν έχεις δέκτη στον υπολογιστή). Με το Air Video βλέπεις όλα τα βίντεο που έχεις στον υπολογιστή με streaming και ON THE FLY μετατροπή για να παίζουν στο iphone. Παίζει και το Orb βίντεο αλλά έχει ένα bug και όταν βλέπεις landscape ρίχνει την ανάλυση και πέφτει η ποιότητα.

Για εμένα δεν τίθεται θέμα παντρέματος με iTunes όταν μπορώ χωρίς καν να έχω περάσει κάτι στη μνήμη του κινητού μου να το βλέπω/ακούω αξιοπρεπώς όπου και αν βρίσκομαι μέσω streaming. WiFi δώστε μου και κινώ τον κόσμο όλο :-) Δουλεύει και με 3g αλλά δεν έχουμε απεριόριστο plan. Και φυσικά υπάρχει πάντα και το Diskaid που είπα πιο πάνω αν θέλουμε να περάσουμε κάτι.

Ψαχτείτε!

Δημοσ.

Sorry για το offtopic, όσον αφορά κάτι που ειπώθηκε παραπάνω για το HD2 και τις συνδέσεις, δίνεται κανονικά χωρίς σύνδεση σαν σκέτη συσκευή, πήγα σήμερα και ρώτησα γιατί ενδιαφέρομαι και'γω. Μάλλον ήταν συγκεκριμένη περίπτωση το γεγονός που συνάντησε ο φίλος.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...