Προς το περιεχόμενο

HTC HD2 ή iPhone 3GS

sureilizer

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Πιστευω οτι και τα δυο κινητα ειναι εξισου καλα στο θεμα της ανταποκρισης στην οθονη

Να συμφωνησω απολυτα σε αυτο γιατι επηρεασμενος απο την πολυ καλη οθονη του Iphone πηρα το HD2 με φοβο αλλα δεν με διεψευσε.

• Απαντ. 104
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
GPS φυσικά και έχει το iphone 3GS άσχετα αν οι δωρεάν εφαρμογές του είναι της πλάκας τελείως (γιατί αν είναι να δώσω 70 ευρώ τα έδινα να πάρω κανονικό gps). Εκτός αν θέλεις να πληρώνεις 3G οπότε το Google Maps θα σε καλύψει πλήρως.

Αυτά είναι τα μειονεκτήματα που έχω εντοπίσει μέχρι τώρα στο κινητό. Πλεονεκτήματα δεν χρειάζεται να αναφέρω, από αυτά άλλα τίποτα το διαδίκτυο και το insomnia. Γενικά μόνο να πω ότι το iphone είναι πολύ καλό αν θέλεις μια μέτρια σε τεχνικά χαρακτηριστικά συσκευή να κάνει αυτά που μπορεί τέλεια. Αν θέλεις κάμερες, flash player, ταχύτητα κτλ ψάξε κάτι άλλο.

Με συγχωρείς, αναφέρεις ως αρνητικό του iPhone το ότι οι δωρεάν εφαρμογές πλοήγησης δεν είναι καλές; Δηλαδή οι δωρεάν εφαρμογές πλοήγησης των WM ποιές είναι που είναι τόσο καλές; Πες μου να τις κατεβάσω γιατί έχω ακόμα ένα ppc εν λειτουργία.

Τα μέτρια τεχνικά χαρακτηριστικά ποια ακριβώς είναι; Τι είναι τεχνικά χαρακτηριστικά, εν τέλει, και πόσο αυτά θα πρέπει να μας ενδιαφέρουν; Χαρακτηριστικό παράδειγμα τέλειων τεχνικών χαρακτηριστικών είναι το Samsung Jet (το οποίο έχω) που όμως δεν κάνει ούτε για σουβέρ μπροστά στο iPhone. Δηλαδή, μου είναι αδύνατο να το δουλέψω πάνω από ένα sec. Ο επεξεργαστής είναι υπεραρκετός, το υποσύστημα γραφικών του 3GS απίστευτο (βλέπε παιχνίδια opengl κλπ), η RAM υπεραρκετή, η εσωτερική μνήμη επίσης, τι μένει; Μεγαλύτερης ανάλυσης οθόνη ίσως, ραδιόφωνο (που είναι ανενεργό), καλύτερη κάμερα, φλας, δευτερεύοντα πράγματα τα τελευταία. Δε νομίζω ότι τα παραπάνω τα λες "μέτρια τεχνικά χαρακτηριστικά. Αυτό που μετράει είναι το κατά πόσο το hardware μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του σύγχρονου software. Εκεί κρίνεται το hardware και με βάση αυτό, το hardware του iPhone μόνο μέτριο δεν είναι.

Δημοσ.

δεν υπαρχουν μετρια χαρακτηριστικα ουτε απο πλευρα iphone αλλα ουτε απο πλευρας htc hd2 και τα δυο κινητα τα κατασκευαζουν δυο εταιριες κολωσοι και η ποιοτιτα ειναι πολυ καλη και απο τους δυο τωρα δεν κσερω γιατι καποια πραγματακια στο iphone ειναι κλειδωμενα οπως radio,bluetooh γιατι και απο τα δυο εχει το ατιμο αλλα !!!!!!

τελος παντων αν εχει καποις λιλη μπολικο ας παρει και απο τα δυο και τελειωσε η φαση χα χα χα χα χα !!!!!

Δημοσ.
Με συγχωρείς, αναφέρεις ως αρνητικό του iPhone το ότι οι δωρεάν εφαρμογές πλοήγησης δεν είναι καλές; Δηλαδή οι δωρεάν εφαρμογές πλοήγησης των WM ποιές είναι που είναι τόσο καλές; Πες μου να τις κατεβάσω γιατί έχω ακόμα ένα ppc εν λειτουργία.

Δεν έχω δουλέψει με WM καθόλου, μίλησα για του iPhone τις εφαρμογές. Αν δηλαδή το παιδί ξέρει ότι κάποιο άλλο κινητό έχει αξιοπρεπείς εφαρμογές gps δωρεάν, να ξέρει ότι το iphone δεν έχει. Και ναι είναι αρνητικό.

Τα μέτρια τεχνικά χαρακτηριστικά ποια ακριβώς είναι; Τι είναι τεχνικά χαρακτηριστικά, εν τέλει, και πόσο αυτά θα πρέπει να μας ενδιαφέρουν; Μεγαλύτερης ανάλυσης οθόνη ίσως, ραδιόφωνο (που είναι ανενεργό), καλύτερη κάμερα, φλας, δευτερεύοντα πράγματα τα τελευταία. Δε νομίζω ότι τα παραπάνω τα λες "μέτρια τεχνικά χαρακτηριστικά. Αυτό που μετράει είναι το κατά πόσο το hardware μπορεί να ανταποκριθεί στις απαιτήσεις του σύγχρονου software. Εκεί κρίνεται το hardware και με βάση αυτό, το hardware του iPhone μόνο μέτριο δεν είναι.

Μέτρια τεχνικά χαρακτηριστικά σημαίνει ότι είναι κατώτερα του μέσου όρου της αγοράς. Όταν εν έτει 2009 θεωρείς σοβαρή κάμερα τα 3 megapixel, όταν το w800 είχε 2 είσαι λάθος. Φυσικά οι αριθμοί δεν κάνουν την ποιότητα αλλά σοβαρή φωτογραφία το iPhone δεν βγάζει, αν νομίζει κάποιος ότι βγάζει τότε δεν έχει δει άλλα κινητά. Και το φλας δεν είναι ασήμαντη λειτουργία αλλά δεν θέλω να επεκταθώ, προσωπικά δεν μου έχει χρειαστεί τόσο πολύ αν και θα χαιρόμουν να είχα αυτή τη δυνατότητα. Το ίδιο και το ραδιόφωνο. Το ίδιο και η οθόνη. Το ίδιο και η κάμερα.

Για τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι αυτό που είπες, αρκετά. Όχι καλά, αρκετά. Δεν καταλαβαίνω σε τι διαφέρουν από το μέτρια που είπα εγώ.

Δηλαδή εδώ:

Γενικά μόνο να πω ότι το iphone είναι πολύ καλό [b']αν θέλεις μια μέτρια σε τεχνικά χαρακτηριστικά συσκευή να κάνει αυτά που μπορεί τέλεια. Αν θέλεις κάμερες, flash player, ταχύτητα κτλ ψάξε κάτι άλλο.[/b]

διαφωνείς μόνο στην λέξη μέτρια? Ωραία, την αλλάζω σε αρκετά, η σημασία της πρότασης όμως δεν αλλάζει.

Δημοσ.
Δεν έχω δουλέψει με WM καθόλου, μίλησα για του iPhone τις εφαρμογές. Αν δηλαδή το παιδί ξέρει ότι κάποιο άλλο κινητό έχει αξιοπρεπείς εφαρμογές gps δωρεάν, να ξέρει ότι το iphone δεν έχει. Και ναι είναι αρνητικό.

Μέτρια τεχνικά χαρακτηριστικά σημαίνει ότι είναι κατώτερα του μέσου όρου της αγοράς. Όταν εν έτει 2009 θεωρείς σοβαρή κάμερα τα 3 megapixel, όταν το w800 είχε 2 είσαι λάθος. Φυσικά οι αριθμοί δεν κάνουν την ποιότητα αλλά σοβαρή φωτογραφία το iPhone δεν βγάζει, αν νομίζει κάποιος ότι βγάζει τότε δεν έχει δει άλλα κινητά. Και το φλας δεν είναι ασήμαντη λειτουργία αλλά δεν θέλω να επεκταθώ, προσωπικά δεν μου έχει χρειαστεί τόσο πολύ αν και θα χαιρόμουν να είχα αυτή τη δυνατότητα. Το ίδιο και το ραδιόφωνο. Το ίδιο και η οθόνη. Το ίδιο και η κάμερα.

Για τα υπόλοιπα τεχνικά χαρακτηριστικά είναι αυτό που είπες, αρκετά. Όχι καλά, αρκετά. Δεν καταλαβαίνω σε τι διαφέρουν από το μέτρια που είπα εγώ.

Δηλαδή εδώ:

διαφωνείς μόνο στην λέξη μέτρια? Ωραία, την αλλάζω σε αρκετά, η σημασία της πρότασης όμως δεν αλλάζει.

Μισό λεπτό. Εδώ κάνουμε σύγκριση δυο συσκευών. Αν ούτε η μία αλλά ούτε η άλλη έχουν καλά δωρεάν gps προγράμματα (ή ξέρουμε μόνο για τη μία και για την άλλη οχι), τι το αναφέρουμε ως αρνητικό της μιας μόνο; Είναι αρνητικό και των δυο συσκευών, ή μάλλον είναι απλά η κοινή πραγματικότητα. Τα σοβαρά εμπορικά προγράμματα πλοήγησης (iGo, TomTom, Navigon) υπάρχουν και για iPhone αλλά και για WM φυσικά. Και βέβαια στο iPhone τρέχουν απλά τέλεια.

Ομοίως και για τη φωτογραφία. Τόσο το iPhone όσο και το HD2 δε συγκρίνονται με ένα φθηνότερο φωτογραφικό κινητό. Συνεπώς, στον τομέα αυτό, είναι και τα δυο πίσω από τον ανταγωνισμό. Επειδή, όμως, αυτές οι συσκευές έχουν άλλο ρόλο και χαρακτήρα, συνήθως το παραβλέπουμε. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά που μας ενδιαφέρουν εδώ είναι ο επεξεργαστής, η μνήμη, το υποσύστημα γραφικών, η οθόνη και το κατά πόσο το συγκεκριμένο hardware σηκώνει τη τελευταία γενιά software για να το κρίνουμε μέτριο ή καλό. Με άλλα λόγια, το να χαρακτηρίσεις "μέτριο" το hardware του iPhone (ή και του HD2) επειδή δεν έχουν καλή κάμερα, είναι τουλάχιστον άδικο.

Δημοσ.
Μισό λεπτό. Εδώ κάνουμε σύγκριση δυο συσκευών. Αν ούτε η μία αλλά ούτε η άλλη έχουν καλά δωρεάν gps προγράμματα (ή ξέρουμε μόνο για τη μία και για την άλλη οχι), τι το αναφέρουμε ως αρνητικό της μιας μόνο; Είναι αρνητικό και των δυο συσκευών, ή μάλλον είναι απλά η κοινή πραγματικότητα. Τα σοβαρά εμπορικά προγράμματα πλοήγησης (iGo, TomTom, Navigon) υπάρχουν και για iPhone αλλά και για WM φυσικά. Και βέβαια στο iPhone τρέχουν απλά τέλεια.

Ομοίως και για τη φωτογραφία. Τόσο το iPhone όσο και το HD2 δε συγκρίνονται με ένα φθηνότερο φωτογραφικό κινητό. Συνεπώς, στον τομέα αυτό, είναι και τα δυο πίσω από τον ανταγωνισμό. Επειδή, όμως, αυτές οι συσκευές έχουν άλλο ρόλο και χαρακτήρα, συνήθως το παραβλέπουμε. Τα τεχνικά χαρακτηριστικά που μας ενδιαφέρουν εδώ είναι ο επεξεργαστής, η μνήμη, το υποσύστημα γραφικών, η οθόνη και το κατά πόσο το συγκεκριμένο hardware σηκώνει τη τελευταία γενιά software για να το κρίνουμε μέτριο ή καλό. Με άλλα λόγια, το να χαρακτηρίσεις "μέτριο" το hardware του iPhone (ή και του HD2) επειδή δεν έχουν καλή κάμερα, είναι τουλάχιστον άδικο.

Μα αφού δεν έχω HTC πως θα ξέρω αν υπάρχουν δωρεάν προγράμματα gps κι αν είναι καλά? Εγώ λέω ότι στο iPhone δεν υπάρχουν, άρα αν δεν υπάρχουν ούτε στο htc όπως μου λες, τότε εννοείται ότι το παιδί έχει ένα λιγότερο χαρακτηριστικό να σκέφτεται. Αν έβγαινε κάποιος και έλεγε ότι το htc έχει πληθώρα free εφαρμογών και εγώ έλεγα ότι το iPhone δεν έχει, τότε θα ξέραμε στο συγκεκριμένο ποιο είναι καλύτερο. Με αυτή την λογική έγραψα αυτά που έγραψα.

Το ίδιο και για την κάμερα. Αντικειμενικά η κάμερα του iPhone δεν είναι καλή συγκρινόμενη ακόμα και με κινητά περασμένων ετών. Δεν ξέρω αν του htc είναι καλύτερη ή χειρότερη απλά λέω ότι του iPhone είναι μάπα. Βγάζω λοιπόν το λογικό συμπέρασμα ότι μια άλλη κάμερα με περισσότερα μεγαπίξελ από 3 (!! έλεος) και φλας θα είναι καλύτερη.

Επεξεργαστής, ram, υποσύστημα γραφικών δεν τα κοίταξα καθόλου στο iPhone αφού οτιδήποτε δουλειά και να του βάλεις θα την κάνει τέλεια. Δεν με νοιάζει αν έχει επεξεργαστή στα 4 Ghz ή στα 0,1 εμένα μου αρκεί που δουλεύει. Τέλος πάντων σημασία έχει ότι είπαμε αυτά που θέλαμε, στη διατύπωση διαφωνούμε.

Δημοσ.

ρε παιδια μονο εγω ειμαι ευχαριστημενη με την καμερα του iphone?? ουτε μια θαμπη δεν εχω, ολες τζαμι βγαινουν!

ακομα και σε σκοταδι που για να βγαλω κατι το φωτιζα με το φακο αλλου κινητου, βγηκε καλη

Δημοσ.
Επεξεργαστής, ram, υποσύστημα γραφικών δεν τα κοίταξα καθόλου στο iPhone αφού οτιδήποτε δουλειά και να του βάλεις θα την κάνει τέλεια. Δεν με νοιάζει αν έχει επεξεργαστή στα 4 Ghz ή στα 0,1 εμένα μου αρκεί που δουλεύει. Τέλος πάντων σημασία έχει ότι είπαμε αυτά που θέλαμε, στη διατύπωση διαφωνούμε.

Σε αυτό συμφωνώ πέρα ως πέρα και εκεί ακριβώς θέλω να καταλήξω, ότι δεν πρέπει να μας απασχολεί τι λένε τα χαρτιά αλλά το πως η συσκευή δουλεύει. Η κάμερα εννοείται ότι είναι μέτρια, αντικειμενικά. Το ένα και μοναδικό σοβαρό πλεονέκτημα του HD2 είναι η οθόνη, όχι το μέγεθος, γιατί έχει ξεπεράσει η συσκευή αυτό που θεωρείται ιδανικό μέγεθος για κινητό λόγω οθόνης, αλλά η ανάλυση. Παρόλ' αυτά, η οθόνη του iPhone έχει μια ενδιάμεση ανάλυση της qvga και wvga, θα λέγαμε, και βέβαια, καλύτερη συμπεριφορά υπό τον ήλιο και φυσικά, καλύτερο multitouch. Ακόμα και η οθόνη, έχει πολλές παραμέτρους υπό εξέταση, τελικά.

Δημοσ.
Αν το παρει τωρα,θα πρεπει να περασουν 2 μηνες για να κανει jailbreak???Γιατι??

Επειδή θα είναι καινούριο, άρα θα έχει καινούριο Baseband το οποίο δεν θα υποστηρίζουν λογικά ακόμα τα jailbreak software που κυκλοφορούν..

Είσαι σίγουρος ότι έχεις το 3gs? Φυσικά και έχει gps.

Ναι το 3GS έχω. Απο ότι καταλαβαίνω κάνω λάθος. Το έχω 3 μήνες και έχω δοκιμάσει να βρει δορυφόρους μερικές φορές αλλά δεν βρίσκει. Σε ανοιχτό χώρο 10 λεπτά περίπου έχω κάτσει αλλά τίποτα. Τι να πω, θα το κοιτάξω. Πόσο περίπου θέλει να συνδεθεί;

Επίσης θέλω να τονίσω πάλι κάτι που θεωρώ πάρα πολύ σημαντικό για κάποιον που θα χρησιμοποιεί αρκετά το internet.

Το i-phone από ότι διάβαζα τελευταία δεν πρόκειται να υποστηρίξει Flash Player...

Ξέρετε κάτι νεότερο;

• Moderators
Δημοσ.
Επειδή θα είναι καινούριο, άρα θα έχει καινούριο Baseband το οποίο δεν θα υποστηρίζουν λογικά ακόμα τα jailbreak software που κυκλοφορούν..

Απ οτι βλεπω δεν εισαι σιγουρος.Εγω παλι λεω πως το υποστηριζουν μια χαρα σε tethered και ενα search θα σε πεισει.

Το i-phone από ότι διάβαζα τελευταία δεν πρόκειται να υποστηρίξει Flash Player...

Ξέρετε κάτι νεότερο;

Οχι και μην εχεις ιδιαιτερες ελπιδες με την παρουσα πολιτικη της apple.

Δημοσ.
Ναι το 3GS έχω. Απο ότι καταλαβαίνω κάνω λάθος. Το έχω 3 μήνες και έχω δοκιμάσει να βρει δορυφόρους μερικές φορές αλλά δεν βρίσκει. Σε ανοιχτό χώρο 10 λεπτά περίπου έχω κάτσει αλλά τίποτα. Τι να πω, θα το κοιτάξω. Πόσο περίπου θέλει να συνδεθεί;;

Με ποιο πρόγραμμα πλοήγησης δοκίμασες; Ανάλογα την περίπτωση, συνήθως σε μερικά δεύτερα. Την πρώτη πρώτη φορά για να κλειδώσει ίσως να θέλει περισσότερο. Εννοείται ότι πρέπει να έχεις ανοίξει το gps πρώτα, άσε που στο ζητάει η εφαρμογή κατά την εκκίνησή της.

Δημοσ.

Καλησπέρα και απο εμένα και καλές γιορτές! Επειδή πιθανόν να αγοράσω το HTC HD2 θέλω να μάθω αν έχει 2η κάμερα για video call. Ούτε εδώ μα ούτε και στο official site είδα να αναφέρει ότι έχει. Τελικά έχει ή όχι? Ο προκάτοχός του είχε. Αυτό είναι δυνατόν να μην έχει?

Δημοσ.

Για σας παιδιά απλά θα ήθελα να πω και εγώ την άποψη μου πάνω σε όλο αυτό το θέμα του HD2 και του Iphone 3Gs λοιπόν εγώ αγόρασα προχτές το HTC HD2 και πραγματικά ότι και να πει όποιος και να το πει και ειδικά χριστής του Iphone[βασικά αυτοί που το έχουν πάρει για την μόστρα του μήλου]ότι αυτό το κινητό δεν είναι καλό τότε μαλών κάτι δεν πάει καλά γιατί το κινητό είναι πολύ καλό όχι ότι το Iphone δεν είναι καλό ίσα ίσα είναι και αυτό πάρα πολύ καλό αλλά πραγματικά η μονή διαφορά είναι στο ότι η ανταπόκριση της οθόνης του Iphone στην αφή είναι λυγώ καλύτερη. Πραγματικά είναι μονό αυτό μπορεί ωμός να κάνω και λάθος μην είμαι απολυτός απλά αυτή είναι η γνώμη μου ;) καλά Χριστούγεννα :D

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...