Προς το περιεχόμενο

Amd 6000+ o/c

ducatirulez

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Παιδια προσπαθω να στρεσαρω το φτωχο πλην τιμιο αθλονακι με intel burn test v2.3 και μου εμφανιζει τα παρακατω.

Ειναι φυσιολογικο να τελειωνει σε 0,11sec?

intelf.jpg

• Απαντ. 60
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Προτιμησα το intel burn test επειδη λεει τον τεσταρει σε 8 λεπτα.

Το prime95 και το ΟCCT διαβαζα οτι θελουν 40ωρες!!

Διορθωστε με αν κανω λαθος αλλα δεν το κατεχω,τωρα κανω τις πρωτες αποπειρες...:-)

Τι αλλο πρεπει να τσεκαρω?

cpuzo.jpg

Δημοσ.

Στην πρωτη αποπειρα,μετα το 1 λεπτο που κανει monitoring μου εκανε restart το pc.

Στην δευτερη μου εβγαλε 6 διαγραμματα και το παρακατω αποτελεσμα.

occtq.jpg

Δημοσ.

Το προβλημα ποιο ειναι ; Αφού έχεις κάνει overclock την cpu. Παντως νομίζω οτι θελει ακόμα μεγαλύτερη ταση, εξάλλου default η τάση του αν δεν κάνω λαθος ειναι 1.4v.

Δημοσ.

Δεν ειναι προβλημα το οτι εκανε restart ενω ετρεχε το OCCT και οτι στην παραπανω εικονα λεει ''error detect on core #1'' ? :-)

Tοση ειναι η default ταση

http://products.amd.com/en-us/DesktopCPUDetail.aspx?id=34&f1=AMD+Athlon%E2%84%A2+X2&f2=6000%2b&f3=&f4=&f5=AM2&f6=&f7=&f8=&f9=2000&f10=False&f11=False&f12=True

Να θελει παραπανω ρευμα για 0,3MΗz?

Δημοσ.

Eφοσων μιλαμε για athlon 6000+ πιθανοτατα να θελει περισσοτερο ρευμα,μην ξεχνας οτι ο συγκεκριμενος ηταν σχετικα "τσιτωμενος" απο μαμα...

Απο ψυκτρα κ θερμοκρασιες πως τα πας?

Δημοσ.

Ναι σε idle ειναι.Δεν ειναι καλο που υπαρχει αυτη η διαφορα θερμοκρασιας?

Οταν λες load εννοεις να τρεξω game ή με το OCCT?

Παραπανω που ρωτησα για το OCCT δεν μου ειπε κανεις τι παιχτηκε.

Δημοσ.
Ναι σε idle ειναι.Δεν ειναι καλο που υπαρχει αυτη η διαφορα θερμοκρασιας?

Οταν λες load εννοεις να τρεξω game ή με το OCCT?

Παραπανω που ρωτησα για το OCCT δεν μου ειπε κανεις τι παιχτηκε.

Το οτι έκανε restart το pc οφείλεται κατά κύριο λόγο στο οτι θέλει αύξηση το vcore. Σβήνοντας σου έβγαλε μπλέ οθόνη?

Πιθανόν να πρέπει να αυξήσεις και το voltage των μνημών (dram volt.) ή να κατεβάσεις τη συχνότητα που δουλευουν.

Σε τι συχνότητα δουλεύουν τώρα και σε τί ρεύμα?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:17 ----------

Να συμπληρώσω οτι στο site του κατασκευαστή που μας παραθέτεις λέει 1,35-1,4 default.

Αυτά μεταξύ τους έχουν τεράστια διαφορά όπως και κάθε επεξεργαστής δεν είναι ίδιος στην κατανάλωση και όχι μόνο. Πόσο λοιπόν είναι το vid του cpu με το core temp?

Δημοσ.

Δεν εβγαλε μπλε οθονη,εκανε restart και μπουταρε κανονικα.

Αυτες τις αλλαγες τις κανω μονο μεσα απο το bios?

Oι παρακατω εικονες βοηθανε?

ramh.jpg

coretempl.jpg

Το μονο που εκανα για να ανεβει η cpu ηταν να πειραξω το switchaki που εχει η μητρικη που εδειξα παραπανω.

phanispal δεν καταλαβα πως θα στρεσαρω με OCCT αφου κανει restart?

Mονο 1 φορα δεν εκανε restart στις 3 που δοκιμασα και μου εβγαλε καποια διαγραματα.

Δημοσ.

Όλες οι αλλαγές γίνονται απο το bios.

Δώσε ένα-δύο κλίκ (+) πάνω στο cpu voltage και βάλε το dram voltage στο 1,9 για αρχή.

Βλέπω οτι οι kingston δουλευουν στα 400mhz με timings 5-5-5-18 που τις έχεις με 1,8v. Οπότε δώσε λίγο παραπάνω για τα 415mhz. Πιθανόν να χρειαστεί να πειράξεις και το NB voltage αλλά βλέπουμε.

Ας σου πεί και ο phanispal και τα άλλα παιδιά καμμιά ιδέα. :-)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...