Προς το περιεχόμενο

xigmatek thor's hammer vs coolermaster v10

omar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

ποια απο τησ δυο ψυκτρες http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/CoolerMaster-V10-CPU-Cooler-RR-B2P-UV10-GP.htm η http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/CPU-Coolers/Xigmatek-Thors-Hammer-S126384-CPU-Cooler-CAC-SXHH7-U01.htm (σε διαταξη push and pull) για o.c ειναι καλυτερη.ο επεξεργαστης ειναι ο amd phenom ii x4 965

Συνδέστε για να σχολιάσετε
Κοινοποίηση σε άλλες σελίδες

Σε μερικές διαρρυθμίσεις του κουτιού ο συνδυασμός AMD-Xigmatek μπορεί να έχει πρόβλημα, γιατί ο ανεμιστήρας χτυπάει προς τα πάνω. Αν εκεί λοιπόν δεν υπάρχει τροφοδοτικό με ανεμιστήρα από κάτω, ο ζεστός αέρας συσσωρεύεται στο πάνω μέρος του κουτιού.

Αυτή είναι η περίπτωση σε μένα που έχω τροφοδοτικό PC Power & Cooling. Αλλά έτσι κι αλλιώς δε μου αρέσει η ιδέα να περνάει όλος ο ζεστός αέρας μέσα από το τροφοδοτικό και να το επιβαρύνει.

Έτσι όπως το έχω τώρα με μια μικρή CoolerMaster, ο αέρας χτυπάει προς τα πίσω, ακριβώς πάνω στον οπίσθιο 12άρη ανεμιστήρα και φεύγει κατευθείαν έξω.

Εξαιρούνται βέβαια τα κουτιά που έχουν το τροφοδοτικό κάτω και έναν ανεμιστήρα να διώχνει τον αέρα προς τα πάνω ή τέλος πάντων στο ψηλότερο σημείο του κουτιού προς τα πίσω.

Σε μερικές διαρρυθμίσεις του κουτιού ο συνδυασμός AMD-Xigmatek μπορεί να έχει πρόβλημα, γιατί ο ανεμιστήρας χτυπάει προς τα πάνω. Αν εκεί λοιπόν δεν υπάρχει τροφοδοτικό με ανεμιστήρα από κάτω, ο ζεστός αέρας συσσωρεύεται στο πάνω μέρος του κουτιού.

Αυτή είναι η περίπτωση σε μένα που έχω τροφοδοτικό PC Power & Cooling. Αλλά έτσι κι αλλιώς δε μου αρέσει η ιδέα να περνάει όλος ο ζεστός αέρας μέσα από το τροφοδοτικό και να το επιβαρύνει.

Έτσι όπως το έχω τώρα με μια μικρή CoolerMaster, ο αέρας χτυπάει προς τα πίσω, ακριβώς πάνω στον οπίσθιο 12άρη ανεμιστήρα και φεύγει κατευθείαν έξω.

Εξαιρούνται βέβαια τα κουτιά που έχουν το τροφοδοτικό κάτω και έναν ανεμιστήρα να διώχνει τον αέρα προς τα πάνω ή τέλος πάντων στο ψηλότερο σημείο του κουτιού προς τα πίσω.

+1 στο φιλο...

Εδω θα δεις ενα συγκριτικο με τον i7 920 στα 4.0...

Εγω δεν εχω δοκιμασει τη Xigmatek αλλα νομιζω οτι θα εχουν το πολυ 1-2 βαθμους διαφορα σε push pull τη Xigmatek...Αλλα η V10 δεν ακουγεται αν ο επεξεργαστης δεν φτασει 50 βαθμους επισης ψυχει τις μνημες και οπως ειπε ο φιλος παραπανω ο ζεστος αερας βγαινει στον πισω ανεμιστηρα και οχι πανω στο τροφοδοτικο...Στα συν βαλε οτι ειναι πανεμορφη...

Τελος,αν αντεχεις τα db του push pull και δεν θες να δωσεις 20 ευρω παραπανω (αναλογα βεβαια τα ανεμιστηρακια και που θα βαλεις) πας στη Xigmatek αλλιως φιλε V10...

Εγω εχω με το orthos max 57 βαθμους με 1.536ν στο cpu-z...

Μα ποιός είπε ότι μια ψύκτρα σε Push&Pull βγάζει τον αέρα προς τα πάνω;:confused:. Προς τον πίσω ανεμηστήρα βγάζει τον ζεστό αέρα. Για τα λεφτά που κοστίζει η V10, δεν αξίζει με τίποτα. Μην σας ξεγελάει το ψευτοTEC που έχει. Τι πάει να πει πως δεν ακούγεται; Βάζεις έναν Nexus στο σφυρί και πάλι δεν ακούς τίποτα. Επίσης η V10 περισσότερο μπελά προσφέρει παρά ψύξη στις μνήμες, διότι σε περιορίζει να μην βάλεις μνήμες με ψηλές ψύκτρες, καθώς επίσης δεν κάνει ιδιαίτερη δουλειά η υποτιθέμενη ψύξη στις μνήμες, γιάτι πρόκειται για ανακύκλωση αέρα. Δηλαδή αν θέλεις να αλλάξεις μνήμες, πρέπει να ξηλώσεις όλη την ψύκτρα; :rolleyes:. Όσο για την ομορφιά, το θέμα είναι καθαρά του TS.

Για μένα αν μπορεί να βρει μια από τις εξής Megalem/True 120(/black)/Thor's Hammer, δεν έχει λόγο να φοβάται τίποτα.

Φυσικα και δεν εχει να φοβαται τιποτα με αυτες που ανεφερες...

1)Δεν υπαρχει προβλημα με οτι μνημες και να βαλει πανω γιατι εχει πανω απο 2 εκατοστα περιθωριο...

2)Δεν χρειαζεται να βγαλεις την ψυχτρα για να βγαλεις τις μνημες...

Εμενα οι hyperx απο 667 φτανουν περιπου 930 με 2.2 και ειναι stable...

Αρα ολο και κατι θα κανει η V10;)

Υ.Γ. Με ενα ανεμιστηρα μονο στη Thor's δεν νομιζω να φτανει τη V10 ασε που ειναι κριμα να εχεις τη Τhor's και να μην ειναι σε push pull...

Βεβαια ο nexus μπορει να μπει σε push αλλα για pull χρειαζεσαι κατι με πανω απο 100 CFM αρα θα κανει σαν τρενο...

Μα ποιός είπε ότι μια ψύκτρα σε Push&Pull βγάζει τον αέρα προς τα πάνω;:confused:.

Όλες οι Xigmatek όταν τις βάλεις σε AMD socket κατευθύνουν τον αέρα προς τα πάνω. Δεν έχεις δυνατότητα επιλογής όπως με το intel socket.

@M@ROUD@S: Πως ακριβώς μπορείς να βγάλεις τις μνήμες χωρίς να βγάλεις την ψύκτρα; Γιατί εγώ βλέπω ένα μονοκόμματο πράγμα εκεί. :-D. Είχα διαβάσει πως υπήρχε πρόβλημα με μνήμες που φοράνε ψηλές ψύκτρες από διάφορους χρήστες και σε διάφορα reviews, γιαυτό το ανέφερα, θα ψάξω να το ξαναβρω. Μπα τίποτα δεν κάνει η V10 στις hyperx σου (πάνε από μόνες τους τόσο;)). Άλλωστε γιατί να δώσεις 100ε και για ψύξη στις μνήμες ενώ μπορείς να κάνεις την δουλειά σου άνετα με κάτι τέτοιο (που και πάλι αν δεν ξεπεράσεις τα 2.2v για DDR2 και 1.95v για DDR3, δεν χρειάζεται τίποτα). Με 2 Nexus θα είναι άπλα :-D και από φασαρία και από απόδοση (μάλλον δεν είδες τα χαρακτηριστικά του). 4 από αυτούς τους έχω σε κατεβαστήρι και δεν έχω ακούσει κιχ όσο καιρό τους έχω. Βέβαια το θέμα του θορύβου είναι εντελώς υποκειμενικό (μπορεί εσύ να μην θες να ακούς το παραμικρό, no problem), αλλά δεν σημαίνει ότι επειδή θα χει 2 ανεμιστήρες θα κάνει σαν τρένο. ;)

Με λίγα λόγια αυτό που θέλω να πω είναι ότι είναι ιδιαίτερα overpriced η V10 γιαυτά που προσφέρει.

@ahristos: Πάω πάσο τότε, δεν ξέρω τι γίνεται με τις Xigmatek από προσωπική εμπειρία όσον αφορά την διάταξη, αλλά true black και megahalem που έχω βάλει σε AMD setups, δεν υπάρχει καμία διαφορά, είναι το ίδιο push&pull που βλέπουμε και στα intel setups, ούτε προς το τροφοδοτικό φεύγει ζεστός αέρας ούτε τίποτα.

Τον TS δεν βλέπω και ανησυχώ :-D.

Συμφωνω οτι ειναι overpriced και μπορει καλιστα η Thor's ή η True ή mega να ειναι καλυτερες αν και δεν νομιζω οτι θα εχουν πανω απο 3 βαθμους διαφορα...Πλακα θα ειχε να μπορουσα να βαλω μια απο αυτες πανω στο δικο μου να δω διαφορες...

8 ανεμιστηρες εχω αυτη τη στιγμη αρα δεν εχω και τοσο ευαισθητο αυτι...

Εγω τη πηρα γιατι απλα μου αρεσε...Τοσο απλα...

Υ.Γ. Ειδα τα χαρακτηριστικα του Nexus αλλα δεν τον εχω δοκιμασει...Και παλι καλος για push αλλα νομιζω για pull ειναι λιγος...Για να καταλαβεις τι εννοω για pull πας σε κατι τετοιο...

Και καλά έκανες. ;) Όντως 3 άντε το πολύ πολύ 5 (αν lappαρεις και washάρεις, εκεί αλλάζει το σκηνικό). Παραπάνω δεν παίζει να'ναι. Εξαρτάται βέβαια και απο το airflow, cable management κλπ. Ε 8 έχεις, οι 2 nexus δεν παίζει να κάνουν σαν τρένο :-D. Ο slip stream όμως ναι :lol:(από CFM όμως σκίζει).

3*230+1*140+1*120 μονο το κουτι

2*120 η V10

και 1*120 το τροφοδοτικο...Τον Scythe τον ειδες;37 db,εκει να δεις τι παει να πει τρενο...

Δες εδω μια μοντα για να δουλευει 100% το TEC και πες μου...

Οσο για τις μνημες βρηκα αυτο...

post-136908-1290630458_thumb.jpg

Ναι 3xSlip stream έχω έγω εδώ, ξέρω :-D.

Το συγκεκριμένο mod δεν το έχω δει, απότι φαίνεται ενεργοποιεί το TEC..Απότι βλέπω όμως δεν είναι σίγουρο (το λέει κιόλας στο review) γιατί παίζει και η υπερθέρμανση στην πλακέτα. Με ένα custom TEC (με δικό του PSU κλπ) θα έβλεπες πολύ καλύτερες θερμοκρασίες (σε σχέση με το TEC της συγκεκριμένης).

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...