Physics_Rulez Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Είναι καθαρή αξία: 8,07 Δώρο 8%: 0,64 ΦΠΑ 9%: 0,73 + 0,06 Σύνολο: 9,50 (και το δώρο + ΦΠΑ είναι 0,70) Δεν υπάρχει δώρο χωρίς ΦΠΑ Απλά στην απόδειξη γράφει τα ποσά μαζί με ΦΠΑ. Όταν γράφει ότι τα σουβλάκια έχουν 2,20 το ένα, είναι τιμή μαζί με ΦΠΑ
AFANIS_ Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 δες την εσύ καλύτερα, το ΦΠΑ μπαίνει πριν το δώρο ! είναι καθαρή αξία 8,07 + 0,73 (9%) = 8,80 και υπολογίζει το δώρο επί του 8,80 όχι επί του 8,07. Δε λέω ότι είναι λάθος απλά μου φαίνεται περίεργο να υπολογίζει κάποιος extra ποσοστιαία αμοιβή όχι με βάση την δική του καθαρή αμοιβή αλλά μαζί με το ΦΠΑ (ο οποίος μπορεί μέσα στις γιορτές να άλλαζε, θα αυξανόταν και το δώρο του ?) και επί του δώρου (0,70) δεν μπαίνει ΦΠΑ ! αρα και είναι "μαύρα" λεφτά??? edit:απάντησε ο απο πάνω...οκ ---------- Προσθήκη στις 14:16 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:08 ---------- Είναι καθαρή αξία: 8,07Δώρο 8%: 0,64 ΦΠΑ 9%: 0,73 + 0,06 Σύνολο: 9,50 (και το δώρο + ΦΠΑ είναι 0,70) Δεν υπάρχει δώρο χωρίς ΦΠΑ Απλά στην απόδειξη γράφει τα ποσά μαζί με ΦΠΑ. Όταν γράφει ότι τα σουβλάκια έχουν 2,20 το ένα, είναι τιμή μαζί με ΦΠΑ ναι...κάνε μου την ανάλυση αυτή....στην δική μου απόδειξη...που έχει και 19% λόγω κρασιού...για να δεις πως δεν εισαι σωστός 100%......
Vintage Jewel Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 ok...την ανεβασα... merci αχχαχαχα μα καλε μου ανθρωπε και συ στο ουζο μελαθρον πηγες να φας! γενικα οι λογαριασμοι βγαινουν ολο τυχαιως λαθος παντα εκει!και ειναι κ λιγο τσιμπιμενες συμφωνα και με αλλους φοιτητες.. ακουσα παραπονα απο 2 αθηναιους μεσα σε ενα μηνα για το συγκεκριμενο μαγαζι... π.σ το δωρο ενα ευρω παντου δν ειναι? τι 5 λεει...
AFANIS_ Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 merci αχχαχαχα μα καλε μου ανθρωπε και συ στο ουζο μελαθρον πηγες να φας! γενικα οι λογαριασμοι βγαινουν ολο τυχαιως λαθος παντα εκει!και ειναι κ λιγο τσιμπιμενες συμφωνα και με αλλους φοιτητες.. ακουσα παραπονα απο 2 αθηναιους μεσα σε ενα μηνα για το συγκεκριμενο μαγαζι... π.σ το δωρο ενα ευρω παντου δν ειναι? τι 5 λεει... ενα ευρώ είναι στα ΤΑΞΙ στα εστιατορια 1 μηνα τωρα που το ψάχνουμε...δεν εχουμε βρει τιποτα που να λεει για Δ.Χριστουγέννων σε εστιατοριο... Καλά να μην σου πω την άποψη μου για την κουζίνα του....
Physics_Rulez Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 ενα ευρώ είναι στα ΤΑΞΙ στα εστιατορια 1 μηνα τωρα που το ψάχνουμε...δεν εχουμε βρει τιποτα που να λεει για Δ.Χριστουγέννων σε εστιατοριο... Καλά να μην σου πω την άποψη μου για την κουζίνα του.... Δεν μπορώ να καταλάβω τι αλχημεία έκανε... Ίσως να σταθμίζει τις αξίες με το ΦΠΑ και να βγάζει ένα μικτό συντελεστή ΦΠΑ με τον οποίο πολλαπλασιάζει το δώρο. Κάπως έτσι πάει. ---------- Προσθήκη στις 14:37 ---------- Προηγούμενο μήνυμα στις 14:26 ---------- Με ένα γρήγορο υπολογισμό το δώρο του Μέλαθρου έπρεπε να είναι 3,63
Vintage Jewel Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 ενα ευρώ είναι στα ΤΑΞΙ στα εστιατορια 1 μηνα τωρα που το ψάχνουμε...δεν εχουμε βρει τιποτα που να λεει για Δ.Χριστουγέννων σε εστιατοριο... Καλά να μην σου πω την άποψη μου για την κουζίνα του.... Για πες. και μενα κοροιδια μ φανηκανε.και δηθεν ειναι πιο σοφιστικε τα πιατα τους... καταρχην το μαγαζι ΔΕΝ ΕΧΕΙ τηγανητες πατατες. Ημαρτον.. απο εκει κ μονο ειναι φολα.
Physics_Rulez Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Το δώρο στο Μέλαθρο είναι 10% επί της καθαρής αξίας + το εκάστοτε ΦΠΑ. Απλά το υπολογίζει 10% επί του συνόλου, το οποίο έχει μέσα ΦΠΑ. (αν το σκεφτείτε είναι το ίδιο) Άρα ορθώς 4,99
DrLo Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Είναι καθαρή αξία: 8,07Δώρο 8%: 0,64 ΦΠΑ 9%: 0,73 + 0,06 Σύνολο: 9,50 (και το δώρο + ΦΠΑ είναι 0,70) Αυτό το υποθέτεις εσύ, εγώ δε το διαβάζω στην απόδειξη άρα δε το θεωρώ δεδομένο. Το ΦΠΑ θα πρέπει να αναγράφεται πάνω στην από δειξη ως ποσοστό ή/και απόλυτο ποσό. Θα ήταν σαφές και κατανοητό ότι είναι έτσι όπως τα λες αν έλεγε έβαζε το δώρο 8% στη καθαρή αξία και μετά ΦΠΑ ή (τόσο απλά όπως και από πάνω στο 8,80) να έχει ένα 9% (εννοείται ΦΠΑ) δίπλα στο δώρο. Ο πελάτης που πέρνει απόδειξη δεν μπορεί να ΥΠΟΘΕΤΕΙ τι ακριβώς έχει χρεωθεί και ότι ΛΟΓΙΚΑ μέσα στο 0,70 μάλλον/λογικά/ίσως υπάρχει και το ΦΠΑ.
Physics_Rulez Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 DrLo, είμαι σίγουρος ότι αν πας την απόδειξη στην εφορία θα σου πουν το ίδιο. Όταν υπολογίζεις το δώρο πάνω σε ποσά που έχουν ήδη ΦΠΑ, είναι σαν να βάζεις ΦΠΑ και στο δώρο. Έχεις δίκιο, πρέπει να τα γράφει αναλυτικά.
DrLo Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 DrLo, είμαι σίγουρος ότι αν πας την απόδειξη στην εφορία θα σου πουν το ίδιο. Όταν υπολογίζεις το δώρο πάνω σε ποσά που έχουν ήδη ΦΠΑ, είναι σαν να βάζεις ΦΠΑ και στο δώρο. Ίσως, δεν αντιλέγω, σε κάθε περίπτωση θα έπρεπε να αναγράφεται να ξέρει ο άλλος τι πλήρωσε και που. Το "εννοείται" δε το έχω συναντησει στις μέχρι τώρα συναλλαγές μου με την εφορία.
Physics_Rulez Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Θα έπρεπε να αναγράφονται ξεκάθαρα τα ποσά, το φπα και τα σύνολα. Δε θυμάμαι τι ακριβώς προβλέπει ο κώδικας. Πάντως δε σας κλέψανε.
DrLo Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=37714 εδώ αναφέρει μια περίπτωση δώρου εορτών με αυξηση ποσοστών των σερβιτόρων αλλά δεν αναφέρει ότι αυξάνονται και οι τιμές. Ίσως υπάρχει συμπληρωματική.
Physics_Rulez Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 11 Ιανουαρίου 2010 http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=37714 εδώ αναφέρει μια περίπτωση δώρου εορτών με αυξηση ποσοστών των σερβιτόρων αλλά δεν αναφέρει ότι αυξάνονται και οι τιμές. Ίσως υπάρχει συμπληρωματική. Ναι ρε γμτ. Τελικά το δώρο είναι κυμαινόμενο ξερωγώ από 8% μέχρι 10% όσο θέλει ο επιχειρηματίας; Πρώτη φορά το αναρωτιέμαι
AFANIS_ Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Physic_rulez.... στην αποδειξη αναγράφετε το κάθε προϊόν και δίπλα η κατηγορία ποσοστου ΦΠΑ στην οποια ανήκει..9% ή 19%..... και μετά ένα ξερό Δ.Χρισουγέννων δίχως κατηγορία ΦΠΑ.....δεν υπάρχει ούτε μέσος όρος ΦΠΑ ούτε αλχημείες....κάθε προιόν και κάθε παροχή υπηρεσίας έχει δικό του μοναδικό ΦΠΑ... στο τέλος της ημέρας ένα μαγαζί εκτυπώνει το λεγόμενο "Ζ"...εκεί αναγράφονται.... α) τα καθαρά έσοδα (δίχως ΦΠΑ) β) τα ποσα που πρέπει να αποδόσει στη εφορία και είναι τα συνολικά ημερίσια ΦΠΑ.: 1) 9% και 2) 19% το μαγαζί στην εφορία θα πρέπει να δώσει ότι βγάλει το "Ζ" δίπλα στο 9% και οτι δίπλα στο 19%..... απο την στιγμή που το δώρο δεν έχει δικό του ΦΠΑ...(δεν προβλέπετε στην λογιστική)...άρα δεν εμφανίζεται και στο "Ζ"..... το οτι υπολογίζει το Δώρο επι του Μεικτού ποσού (Καθαρό ποσο + ΦΠΑ (ανάλογα 9 ή 19 %) δεν μας δίνει απο πουθενά κάποιον ΦΠΑ για το Δώρο.......αυτά τα λεφτά είναι καθαρά αφορολόγητα όπως μας δείχνουν οι αποδείξεις.... Για ν είχαν ΦΠΑ θα έπρεπε να λέει.... Δώρο Χρισουγέννω Χποσόν ΧΦΠΑ ( το Χ παίζει τον ρόλο τπου αγνώστου) ή Να μας έδινε έναν λογαριασμό με Μερικά σύνολα για τα είδη με 9% και δώρο επι αυτών και μετά έναν άλλο με Μερικά σύνολα με τα είδη με 19% και δώρο επι αυτών..... και ίσως παλι και αυτό νόμιμο να μην είναι.... εντιτ: σήμερα έχουμε μια μέρα δίχως απάντηση ακόμα απο το ΙΝΚΑ για την νομιμότητα της συγκεκριμένης τακτικής....αναμένω....
sam sam Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 Μέλος Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2010 εντιτ: σήμερα έχουμε μια μέρα δίχως απάντηση ακόμα απο το ΙΝΚΑ για την νομιμότητα της συγκεκριμένης τακτικής....αναμένω.... εγω τελικα εμπλεξα με τις γιορτες και τελικα δεν εκανα κατι...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.