Προς το περιεχόμενο

δωρο εορτων σε σουβλατζιδικο !

sam sam

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

επανέρχομαι στο θέμα.....διότι τώρα συνέβη και σε εμενα....

Το σ/κ είχα ανέβει στην Θεσ/νικη... και έχουμε πάει μια παρέα σε γνωστότατο μαγαζι-εστιατόριο της πόλης....σε μια δεδομένη στιγμή..εκεί που τρώω...ακούω απο την διπλανή παρέα, που έχουν ζητήσει να πληρώσουν, να διαμαρτύρονται για την χρέωση Δώρου Χριστουγέννων. ζητάνε τον υπέυθυνο και λένε πως δεν θα το πληρώσουν. όταν φτάνει ο "υπεύθυνος" τους λέει κάτι μπούρδες πως το Δώρο το βάζει η Τουριστική Αστυνομία...!!! τα παιδιά δεν τον πιστεψαν παρόλα αυτά πλήρωσαν αλλά ενημέρωσαν πως το θέμα θα το ψάξουν...να σημειώσω πως πιάνοντας κουβέντα μαζί τους είδαμε πως ήμασταν απο την ίδια πόλη και τυχαία βρεθήκαμε εκεί...και πως μάλιστα στη πόλη μας η οποία ειδικά τις γιορτές δέχεται κύμματα τουριστών ποτέ μα ποτέ δεν είχαμε ξαναδεί κάτι τετοιο...εγώ τους συμβούλεψα βέβαια να μην το πληρώσουν ...anyway....φτάνει και η δική μας ώρα....και μας φέρνει αυτή την αποδειξη

[ATTACH]24587[/ATTACH]

την πληρώνουμε ακριβώς...και φεύγοντας ζητάω Δελτίο Παραπόνων....κοιτάω στην είσοδο και βλέπω πως δεν υπάρχουν δελτία όπως έχει "ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ" το κατάστημα...ένας σερβιτόρος έχει πάει στο διπλανο-παραδιπλανο δεν ξερω και εγω τι υποκαταστημα τους για να μου φέρει....αντι για δελτια όμως μου φέρνει έναν "Υπέυθυνο".......!!!!

του λέω πως είναι παράνομο το δώρο που χρεώνει και του ζητάω τον νόμο που βασίστηκαν...και μας πήραν συν 10% επι του λογαριασμού και μου απαντάει πως είναι νόμος της Τουριστικής Αστυνομιας.....!!!!!!!!!!!

Του λέω πως δεν είναι αλήθεια όμως επεμενε....και μου έφερε ώς παράδειγμα τα Ταξί...τα οποία όμως το δώρο τα ορίζει το Υπουργείο Μεταφορών.... http://www.yme.gr/?getwhat=7&tid=26&aid=2100&id=

Του ζητάω ξανά δελτίο διότι και νόμιμο να είναι το δώρο δεν υπήρχε σε όλο το μαγαζί μια πινακίδα να ενημερώνει για την περίοδο που υπάρχει το δώρο όπως δεν υπήρχε στην είσοδο πινακίδα που να λέει πως απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ κάτω των 17...και όπως φυσικά δεν υπήρχαν καν δελτία παραπόνων....

Ο υπεύθυνος επέμενε πως όλα ήταν νόμιμα..λέγοντας μου 3.000 μπούρδες λεγοντας μου μάλιστα πώς η περίοδος είναι απο 16/12/09 μέχρι 16/01/10...αλλά αυτοί απο τις 11/01/10 θα το βγάζαν και δεν θα το κρατούσαν 30 μέρες....!!!και πως είναι παντού γνωστό πως μέσα στις γιορτές ισχύει το δώρο στα εστιατόρια......

όταν στο τέλος του λέω πως είμαι ιδιοκτήτης εστιατορίου και καφε....είχε το ΘΡΑΣΟΣ να μου πει..."μα καλά εσείς γιατι δεν βάλατε δώρο???"

..εν τέλει όταν διαπίστωσα πως άκρη δεν βγάζω και πως αφου μετά απο 10 λεπτά διαλόγου δεν μου φέραν δελτια παραπόνων...τον ενημέρωσα πως τουλάχιστον το όλο σκηνικο Α) θα το κάνω γνωστό στο διαδίκτυο και Β) θα το ψάξω απο Δευτέρα ακόμη πιο αναλυτικά στο ΙΝΚΑ και στην Τουριστική Αστυνομία -όπως μου είπε-....

Υ.Γ. φεύγοντας ακούγαμε απο τα άλλα τραπέζια τους άλλους θαμώνες να λένε "να κάποιος τους την λέει επιτέλους..."

Υ.Γ. 2 δεν είναι θέμα τα 5,00 ευρώ...αλλά θέλω όπως στο δικό μου μαγαζί ξέρουν όλοι τι πληρωνουν και γιατί...έτσι θέλω και εγώ όταν είμαι σαν πελάτης σε ένα άλλο μαγαζί να με "σέβονται"....

εχεις απολυτο δικιο..ετσι οπως τα λες ειναι..

πες μας τωρα κ το μαγαζι για να ξερουμε να μην πατησουμε (Σε πμ εστω):P

επισης το δωρο στα ταξι εληξε!! ητανε απο 18/12/09 μεχρι και 5/1/10..

δλδ απο οτι καταλαβα δωρο περνουνε μονο τα ταξι και οχι κομμωτηρια εστιατορια κλτπ ε? εγω παντως σε εστιατοριο που πηγα δν πληρωσα δωρο..

το μπουρμπουαρ που πρεπει να αφηνει καποιος συμπεριλαμβανεται στην αποδειξη η οχι? :o

• Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.
Δηλώθηκε Λανθασμένο Επισύναψη. Αν ακολουθήσατε έγκυρο σύνδεσμο, παρακαλούμε ενημερώστε τον administrator

ok...την ανεβασα...:P

Δημοσ.
Μια ερώτηση έχω βλέποντας την απόδειξη. Το φαγητο "οδηγω και σε σκ" τι ακριβώς είναι? :P

Με τα ματια κλαμμέναααααααααααααα :lol:

οδηγώ και σε σκέφτομαι....μη φανταστεις τίποτα extreme...μια τηγανια είναι... :P

Δημοσ.
18122009220.jpg

την διαβαζα...την ξαναδιαβασα... δεν κρατηθηκα και την εβγαλα φωτογραφια (στην αρχη για να ανεβει σαν αστεια φωτογραφια...) αλλα αν το καλοσκεφτεις μονο αστεια δεν ειναι...

ρε μας δουλευουν; στεκει κατι τετοιο ή επειδη ειναι αθηνα τα κανουν αυτα;;;

σας εχει γινει τιποτα αναλογο; αντε για τους τατξιτζιδες το ηξερα, αλλα και για πιτες; ελεος !

και η πλακα ειναι πως δεν ειναι στανταρ ενα ποσο, αλλα κανονικο ποσοστο 8% (την στιγμη που η εφορεια το χρεωνει 9% !)

δηλαδη αν ειχα κανει λογαριασμο των 100 ευρω θα ηταν +8 ευρω ! (το 8% δεν εχει καμια σχεση με το ποσοστο που λαμβανει η εφορεια...)

απο την αλλη αν μπεις σε ταξι το λεει με μαγαλα γραμματα δωρο "χ" ευρω... στο μαγαζακι αυτο δεν αναφεροταν καθολου...

Με ποιά λογική στο "δώρο" δεν μπαίνει ΦΠΑ ?

κι όχι μόνο αυτό αλλά υπολογίζει το δώρο και ΕΠΙ ΤΟΥ ΦΠΑ ! (περίεργο μου φαίνεται)

Δημοσ.
Με ποιά λογική στο "δώρο" δεν μπαίνει ΦΠΑ ?

κι όχι μόνο αυτό αλλά υπολογίζει το δώρο και ΕΠΙ ΤΟΥ ΦΠΑ ! (περίεργο μου φαίνεται)

Έχει μέσα ΦΠΑ. Δες την απόδειξη καλύτερα...

Δημοσ.
ε είναι δώρο, δεν θα πληρώνουν και φόρο για αυτό οι καημένοι :P

1. Στο δώρο χριστουγέννων εσύ δεν πληρώνεις φόρο ?

2. Τον φόρο θα τον πλήρωνε ο πελάτης

αλλά έστω ΟΚ, τότε θα έπρεπε να υπολογίζεται στη καθαρή αξία ?

• Super Moderators
Δημοσ.

ε αυτοί είναι φτωχοί, η κρίση βλέπεις...για την φουκαριάρα την μάνα τους...

Δημοσ.
Έχει μέσα ΦΠΑ. Δες την απόδειξη καλύτερα...

δες την εσύ καλύτερα, το ΦΠΑ μπαίνει πριν το δώρο !

είναι καθαρή αξία 8,07 + 0,73 (9%) = 8,80

και υπολογίζει το δώρο επί του 8,80 όχι επί του 8,07. Δε λέω ότι είναι λάθος απλά μου φαίνεται περίεργο να υπολογίζει κάποιος extra ποσοστιαία αμοιβή όχι με βάση την δική του καθαρή αμοιβή αλλά μαζί με το ΦΠΑ (ο οποίος μπορεί μέσα στις γιορτές να άλλαζε, θα αυξανόταν και το δώρο του ?)

και επί του δώρου (0,70) δεν μπαίνει ΦΠΑ !

Δημοσ.

συζητάμε για κάτι το οποίο δεν είμαστε σίγουροι οτι πρέπει να συμβαίνει.....

πάντως απο οτι βλέπω....και απο τις 2 αποδείξεις είναι "αφορολόγητα" έσοδα.... διότι όταν θα βγεί το "Ζ" στο τέλος δεν θα υπάρχει ποσοστό ΦΠΑ για το δώρο....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...