Προς το περιεχόμενο

δωρο εορτων σε σουβλατζιδικο !

sam sam

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
...γνωρίζω καλά τι κόστος συνεπάγεται μία επιχείρηση από θέμα παγίων εξόδων και γενικότερα την αβεβαιότητα σε πολλούς τομείς αλλά η γυφτιά πολλών ιδιοκτητών μαγαζιών και η προχειρότητα δε συγχωρούνται και δεν πρέπει να τους δικαιολογούμε.

Μην ξεχνάς και τη γυφτιά πολλών μπελατών,που νομίζουν ότι με 5€ θα στον ακουμπήσουν κι όλας...:P

Μην ληφθεί,παρακαλώ,σαν σεξουαλικό υπονοούμενο.B)

• Απαντ. 80
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

φτιάξε σουβλάκι σπίτι σου αν ειναι ακριβό το ξένο.

παρε ταπεράκι/σέικερ στο γραφείο αντι να δινεις μισο μισθο στα πιταδικα ντελιβερι.

να κλείσουν τα μισά φαγάδικα, καφενέδες, να πάνε να γίνουν υπαλληλάκοι οι μισοι "επιχειρηματίες", και να δεις πως θα συμορφωθούν οι υπόλοιποι.

συγνωμη ξερεις καποιον που δεν εχει εξοδα να καλυψει; εκτος και αν το λες ειρωνικα...

εμ... εσυ πώς το εξέλαβες;

κάνουμε το μέγα χαμό για τα 70 λεπτά που πήρε ο πιττάς , ο κουρέας , ο ταξιτζής, ο καφετζής, που στο κάτω-κάτω και τους τρείς ΑΝ ΘΕΛΕΙΣ τους τιμάς,

και οι 3 πουλάνε υπηρεσία οχι 1ης ανάγκης, δεν πουλάνε ουτε γάλα, ουτε ψωμί, ούτε εκπαίδευση, ούτε δημόσια ασφάλεια.....

αλλα για τα 1.000ρικάκια που παντελονιάζει ο ΔΗΜΟΣΙΟΣ υπάλληλος δεν κουνήθηκε φύλλο.

που θα πάρει και το προβλεπόμενο δώρο απο τη δικη μας τσέπη πάλι, συν το επιδομα οθόνης, συν το επίδομα εξωτερικής εργασίας -βολτα στα μαγαζιά- συν το επίδομα ψυχικής οδύνης (ξέρεις τι βάσανο ειναι να πρέπει να ανέχεσαι τον κάθε βρωμίλο σουβλατζή, έτσι; ...)

Το χιλιαρικάκι που έδωσε μίζα ο σουβλατζής στον εφοριακό,

(στον ελεγκτή μέτρων πυρασφάλειας, στον ελεγκτή υγειονομικού, στον ελεγκτή ΙΚΑ/ΤΕΒΕ, στην πολεοδομία, στη δημοτική αστυνομία, κλπ)

ποιός νομίζεις οτι θα το πληρώσει; ο Ντελόρ; :lol:

Ε Σ Υ !

Δημοσ.

Πόσο δίκιο μπορεί να έχουν όταν το σουβλάκι με πίτα έχει πάει περίπου ένα χιλιάρικο (ok 2,20E = 750 δραχμές !!) και ζητούν και δώρο?

Δημοσ.

Φίλε random, σε γενικές γραμμές συμφωνώ μαζί σου, αλλά θεωρώ ότι το παράδειγμα που έφερες στο προηγούμενό σου ποστ είναι λίγο ατυχές. Ήταν υποχρεωμένος ο σουβλατζής να έχει φάκελο με τα τιμολόγια (ναι, ακόμα και για τις πίτες, όπως εμείς έχουμε στο γραφείο τιμολόγια του αστρονομικού ποσού των 40 και των 50 λεπτών για μηχανικά μολύβια πχ). Γνώριζε, ή έστω ώφειλε να γνωρίζει πως ότι έχει αγοράσει η επιχείρησή του πρέπει να μπορεί να αποδειχτεί μέσω του τιμολογίου σε ενδεχόμενο έλεγχο.

Βέβαια, το να εκβιάσουν οι εφοριακοί το άλτις για ένα τιμολόγιο (που υποθέτω ότι δεν θα ξεπέρναγε το 5% του τζίρου του) είναι η άλλη πλευρά της ελληνικής πραγματικότητας. Αυτή που, όποιος έχει ανοίξει δική του επιχείρηση, γνωρίζει με το χειρότερο τρόπο...:-(:-(:-(

Δημοσ.

παιδιά το θέμα μας είναι άλλο....αλλά αν πάμε στο θέμα των τιμολογίων ας αλλάξει και λίγο το "τοπικ"... πάντως θα συμφωνίσω με κάποιον που είπε πιο πάνω πως άν θεωρείς πως κάυι που πέρνεις απο έξω είναι ακριβό....φτιάξτο σπίτι σου....

προσωπικό παράδειγμα...απο το μαγαζί μου αν έρθει κάποιος και μου ζητήσει Nes σε πλαστικό...το χρεώνω 1,5 Ε μαζί με μπουκαλάκι νερό (και μάλιστα απο τα ακριβά) ....κάποιοι "τσίνισαν"...έχουν συνηθήσει βλεπετε με το 1,00 Ε. όμως όταν δοκίμασαν και είδαν πως έχω Νες που είναι "Nes" και όχι κάποια μούφα που σου τινάζει το στομάχι...και πως το νερό δεν είναι απο τα δήθεν εμφιαλωμένα που καμια φορά έχουν και μια περίεργη γεύση δεν ξανα μίλησαν...κοινώς αν τα 2,20 για σουβλάκι άξιζαν 2,20 τότε όλα καλώς....και μάλιστα μια "επαγγελματική" συμβουλή...όταν βλέπεις ποσότητα που αξίζει πιο πολύ απο όσα πληρώνεις , τότε να ανησυχείς.....

Τώρα ως προς το θέμα της Εφορίας και των τιμολογίων , αν ένας επαγγελματίας θέλει να κρυφτεί τα καταφέρνει τρόποι υπάρχουν χιλιάδες. Ποιός σας είπε όμως πως τον σουβλατζή τον συμφέρει να μην έχει τιμολόγιο?????????

άν δεν έχει τιμολόγια και πουλάς τότε έχεις κέρδος ενώ δεν εμφανίζεις αγορές άρα πρέπει να πληρώσεις περισότερο ΦΠΑ στην Εφορία....

είναι απλά....ο χονδρέμπορας έχει κέρδος (σχετικά πάντα) απο την μη έκδοση τιμολογίων και ο λιανέμπορας (η σουβλατζής ή καφετζής) απο τη μη έκδοση αποδείξεων....μέχρι τη στιγμή που θα σου κάτσει η στραβή και θα χτυπάς το κεφάλι σου.....!!!

πάντως εγώ Δευτέρα πρωϊ θα κάνω ένα τηλ. στο ΙΝΚΑ έτσι για να μου φύγει η περιέργια για το δώρο στα σουβλάκια....!!!!

Δημοσ.

Ο καθένας κατι οτι θελει σ αυτο το κρατος.Για να βαλει μια επιχειρηση δωρο πρέπει να το αποφασίσει ο κλάδος που ανήκει βάζοντας όλοι δώρο και όχι μονο ένας. Το τραγικό για μένα είναι οτι βαζουν δωρο οι ταρίφες και μονο ετσι μπορω να τους αποκαλέσω. Ας σταματήσουν πρώτα να πετάνε χλέπες εξω απ το παράθυρο (8/10 στα ταξί που πηρα το τελευταιο τρίμηνο μου χάρησαν αυτη την υπεροχη στιγμη) και μετα να βάλουν δώρο :P

Δημοσ.

Υπάρχουν και αυτοί που δεν χρεώνουν δώρα εορτών, φιλικά πάντα. Τα πάγια έξοδα είναι πολλά αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να " κλέβουμε" τον πελάτη ούτε να " κλέβουμε" τους υπαλλήλους μας.Αν δεν τραβάει το μαγαζί (ενώ έχουμε κάνει σωστή διαφήμιση, έχουμε καλή εξυπηρέτηση, καλές τιμές και και τα σχετικά) ή αλλάζουμε περιοχή ή αν δεν τραβάει γενικά το είδος της επιχείρησης αλλάζουμε το είδος της επιχείρησης ή και τα δύο ή αν είμαστε άχρηστοι- ξεροκέφαλοι δεν ανοίγουμε μαγαζί. Παιδί εμπόρων- ελευθέρων επαγγελματιών , γνωρίζω καλά τι κόστος συνεπάγεται μία επιχείρηση από θέμα παγίων εξόδων και γενικότερα την αβεβαιότητα σε πολλούς τομείς αλλά η γυφτιά πολλών ιδιοκτητών μαγαζιών και η προχειρότητα δε συγχωρούνται και δεν πρέπει να τους δικαιολογούμε.

Εχει τεραστια σημασια για το που εισαι και ποσσα μπορεις να ξοδεψεις. Δεν ειναι τοσο απλα τα πραγματα οσο ενα -αλλαξε περιοχη-. Ειναι το ειδος της επειχηρησης, αν εισαι εκτος Αθηνας (που τα πραγματα ειναι -πολυ- χειροτερα στο θεμα αυτο) και γενικα συνηθως αυτες οι μικροεπιχειρησεις σπανια εχουν υπαλληλους για να "κοροιδεψει" ο συνοικιακος μικρομαγαζατορας.

Για να μην πουμε αυτο που αναφερθηκε για τους μπελατες που με 5 ευρω ή και λιγοτερο θα του κατσεις κιολας και ειναι αρκετοι αυτοι που το πιστευουν -και- επιδιωκουν να το κανουν κιολας νομιζοντας σε μεγα κοροιδο.

Δημοσ.

λοιπόν ο τύπος στο σουβλατζίδικο είπε κάποιος πως εκανε εφαρμογή της Υ.Α.19040/81 μόνο που η συγκεκριμένη Υ.Α. δεν λέει πουθενά πως εμπλεκετε καπου ο πελάτης...ο εργοδότης είναι υποχρεωμένος να καταβάλει το δώρο..με άυξηση στο ποσοσστό κέρδους του εργαζόμενου...(αν δουλευει με ποσοστά) σερβιτόρου....πόσο μάλλον απο τη στιγμή που τα σουβλακια τα πήρε πακέτο..!!!!

Τελος για να μην υπάρχουν παρεξηγήσεις στα ταξί υπάρχει διατίμηση ενώ στην περίπτωσή μας υπάρχει ελεύθερη αγορά για αύξηση τιμής....για αυτό στους καταλόγους είμαστε υποχρεωμένοι Α)να γράφουμε τα ποσοστά που είναι ενσωματομένα στην τιμη λ.χ. δημοτικά τέλη , ΦΠΑ , φιλοδώρημα σερβιτόρου κλπ κλπ και Β) πως το κατάστημα έχει το δικαίωμα να προβεί σε αλλαγές στις τιμές διχως προειδοποίηση -οχι και ενημέρωση όμως -...(επομένως όχι να κοτσάρουμε ένα "δώρο εορτών" με ένα ποσοστό που μας έκατσε στο κεφάλι ένα πρωί)

Δημοσ.

μέχρι στιγμής με ενοχλούν κάποια πράγματα

1) τί είναι ο σουβλατζής και ο κάθε σουβλατζής που θέλει με το στανιό συνήθως δώρο και μάλιστα το υπολογίζει ξεχωριστά ? και στα σουβλάκια ρε παιδιά??έλεος! καλύτερα τοστάκι απο εδώ και στο εξής...μάλιστα ήδη το σουβλάκι του είναι πανάκριβο..1,70 ευρώ είναι η μάξιμουμ τιμή στην περιοχή μου.

2) ένας ανέφερε ότι δεν θέλει να φανεί γύφτος και να κάνει ζήτημα για το 0,70 ευρώ..και εγώ δεν έκανα ζήτημα μέχρι που είδα τί αγόρασε ένα μούτρο Χ5 με 22άρες ζάντες και εγώ ακόμα με το φίατ. τώρα έχω γίνει και εγώ γύφτος και όχι μπαλάμης

3) όσο για τα δημόσια υπαλληλάκια που τσίμπησαν το 1000αρικο καλά έκαναν. αφού δεν τους έγραψε με τιποτα προσημειωμένα χρήματα να τους γ@μ@#$ το σπίτι που τους έβγαλε...

όσο για τους κυβερνώντες και τις μίζες τους καλά να πάθουμε και εκεί.. τέτοιος σάπιος και ηλίθιος λαός που είμαστε τέτιοι κυβερνώντες μας αξίζουν..για την χρεωκοπία των ταμείων, του κράτους κλπ δεν είδα κανέναν πολιτικό να μπαίνει φυλακή και τώρα εγώ καλούμαι να πάω απο φλεβάρη να πληρώνω φάρμακα για τον άρρωστο και ανάπηρο πατέρα μου (ήταν στο ΤΕΒΕ) , αναπηρική σύνταξη 400 ευρώ και δάνειο δόση ακόμα 400-500...και μετά να μην είμαστε γύφτοι και να μη ζητάμε τα χρήματα μας απο το κάθε σουβλατζή που του κάπνισε να βάλει δώρο χριστουγέννων...

συγνώμη για το οφ-τοπικ αλλά λίγο η κατάθλιψη που με πιάνει αυτο τον καιρό λόγω εορτών, λίγο οι κοτσάνες που διαβάζω εδώ μέσα :eek:..καλό σας βράδι

Δημοσ.

Μην χαλατε την ζαχαρενια σας ο καθενας τα βλεπει απο την δικη του μερια ο ενας τα εχει με τους δημοσιους υπαλληλους ο αλλός με τους μικρομεσαιους επιχειρηματιες ο αλλος με τους υπαλληλους.Ολα πανε καλα στην Ελλαδα ειμαστε εγω ειμαι φανατικος του ωχ αδελφισμου δεν μπορουμε να τα φτιαξουμε ολα αν δεν σ αρεσει κατι μην το ξαναπαρεις.

πχ εγω προτιμω να περιμενω το λεωφορειο 30 λεπτα απο το να μου δωσει ο ταριφας λαθος τα ρεστα.

Δημοσ.

παρε ταπεράκι/σέικερ στο γραφείο αντι να δινεις μισο μισθο στα πιταδικα ντελιβερι.

να κλείσουν τα μισά φαγάδικα, καφενέδες, να πάνε να γίνουν υπαλληλάκοι οι μισοι "επιχειρηματίες", και να δεις πως θα συμορφωθούν οι υπόλοιποι.

o random ως γνωστόν, είναι είρωνας.

Με ψυχαναλυση περνάει

Δημοσ.

να κλείσουν τα μισά φαγάδικα' date=' καφενέδες, να πάνε να γίνουν υπαλληλάκοι οι μισοι "επιχειρηματίες", και να δεις πως θα συμορφωθούν οι υπόλοιποι.[/quote']

o random ως γνωστόν, είναι είρωνας.

Με ψυχαναλυση περνάει

Γιατί θέλει ψυχανάλυση;Μια χαρά τα λέει.:mad:

Δημοσ.
Deathlord το εχουμε ξαναπει, αν δεν εχεις μαγαζι ο ιδιος καλυτερα ειναι να μην μιλας και λες πολλα. Αν νομιζεις οτι ο συνοικιακος μαγαζατορας εχει τα προιοντα του πανακριβα τοτε σε -προκαλω- να ανοιξεις εσυ ενα μαγαζι, οτι γουσταρεις, και να μας δειξεις εμας ολους τον δρομο τον σωστο.

Pro-tip: Σπανια φταινε οι μικρομαγαζατορες για τις τιμες τους.

Στο μαγαζί του πατέρα μου,(γραφικές τέχνες) δε χρεώνουμε δώρα στις περιόδους εορτών.Οπότε άκυρο ότι λες.Ίσα ίσα που κάνουμε δώρο πχ, έξτρα αριθμό καρτών στους τυπικούς κ καλούς πελάτες σε περιόδους εορτών.Κανονικά επειδή μπαίνουμε κ μέσα καμια φορά θα έπρεπε να τους χρεώνουμε επιπλέον όσο πιο πολλά μπλοκ ή κάρτες παίρνουν στις γιορτές:P.Εγώ δεν είπα οτι είμαι κατά των συνοικιακών κ υπέρ των πολυεθνικών,αλλά κατά των ΚΑΚΩΝ επαγγελματιών.Και θεωρώ το "δώρο" χωρίς προειδοποίηση πολύ ΚΑΚΗ επιχειρηματική κίνηση πόσο μάλλον σε μια περίοδο παρηκμάζουσας οικονομίας.

• 3 εβδομάδες αργότερα...
Δημοσ.

επανέρχομαι στο θέμα.....διότι τώρα συνέβη και σε εμενα....

Το σ/κ είχα ανέβει στην Θεσ/νικη... και έχουμε πάει μια παρέα σε γνωστότατο μαγαζι-εστιατόριο της πόλης....σε μια δεδομένη στιγμή..εκεί που τρώω...ακούω απο την διπλανή παρέα, που έχουν ζητήσει να πληρώσουν, να διαμαρτύρονται για την χρέωση Δώρου Χριστουγέννων. ζητάνε τον υπέυθυνο και λένε πως δεν θα το πληρώσουν. όταν φτάνει ο "υπεύθυνος" τους λέει κάτι μπούρδες πως το Δώρο το βάζει η Τουριστική Αστυνομία...!!! τα παιδιά δεν τον πιστεψαν παρόλα αυτά πλήρωσαν αλλά ενημέρωσαν πως το θέμα θα το ψάξουν...να σημειώσω πως πιάνοντας κουβέντα μαζί τους είδαμε πως ήμασταν απο την ίδια πόλη και τυχαία βρεθήκαμε εκεί...και πως μάλιστα στη πόλη μας η οποία ειδικά τις γιορτές δέχεται κύμματα τουριστών ποτέ μα ποτέ δεν είχαμε ξαναδεί κάτι τετοιο...εγώ τους συμβούλεψα βέβαια να μην το πληρώσουν ...anyway....φτάνει και η δική μας ώρα....και μας φέρνει αυτή την αποδειξη

apodiximelathron.jpg

την πληρώνουμε ακριβώς...και φεύγοντας ζητάω Δελτίο Παραπόνων....κοιτάω στην είσοδο και βλέπω πως δεν υπάρχουν δελτία όπως έχει "ΥΠΟΧΡΕΩΣΗ" το κατάστημα...ένας σερβιτόρος έχει πάει στο διπλανο-παραδιπλανο δεν ξερω και εγω τι υποκαταστημα τους για να μου φέρει....αντι για δελτια όμως μου φέρνει έναν "Υπέυθυνο".......!!!!

του λέω πως είναι παράνομο το δώρο που χρεώνει και του ζητάω τον νόμο που βασίστηκαν...και μας πήραν συν 10% επι του λογαριασμού και μου απαντάει πως είναι νόμος της Τουριστικής Αστυνομιας.....!!!!!!!!!!!

Του λέω πως δεν είναι αλήθεια όμως επεμενε....και μου έφερε ώς παράδειγμα τα Ταξί...τα οποία όμως το δώρο τα ορίζει το Υπουργείο Μεταφορών.... http://www.yme.gr/?getwhat=7&tid=26&aid=2100&id=

Του ζητάω ξανά δελτίο διότι και νόμιμο να είναι το δώρο δεν υπήρχε σε όλο το μαγαζί μια πινακίδα να ενημερώνει για την περίοδο που υπάρχει το δώρο όπως δεν υπήρχε στην είσοδο πινακίδα που να λέει πως απαγορεύεται η κατανάλωση αλκοόλ κάτω των 17...και όπως φυσικά δεν υπήρχαν καν δελτία παραπόνων....

Ο υπεύθυνος επέμενε πως όλα ήταν νόμιμα..λέγοντας μου 3.000 μπούρδες λεγοντας μου μάλιστα πώς η περίοδος είναι απο 16/12/09 μέχρι 16/01/10...αλλά αυτοί απο τις 11/01/10 θα το βγάζαν και δεν θα το κρατούσαν 30 μέρες....!!!και πως είναι παντού γνωστό πως μέσα στις γιορτές ισχύει το δώρο στα εστιατόρια......

όταν στο τέλος του λέω πως είμαι ιδιοκτήτης εστιατορίου και καφε....είχε το ΘΡΑΣΟΣ να μου πει..."μα καλά εσείς γιατι δεν βάλατε δώρο???"

..εν τέλει όταν διαπίστωσα πως άκρη δεν βγάζω και πως αφου μετά απο 10 λεπτά διαλόγου δεν μου φέραν δελτια παραπόνων...τον ενημέρωσα πως τουλάχιστον το όλο σκηνικο Α) θα το κάνω γνωστό στο διαδίκτυο και Β) θα το ψάξω απο Δευτέρα ακόμη πιο αναλυτικά στο ΙΝΚΑ και στην Τουριστική Αστυνομία -όπως μου είπε-....

Υ.Γ. φεύγοντας ακούγαμε απο τα άλλα τραπέζια τους άλλους θαμώνες να λένε "να κάποιος τους την λέει επιτέλους..."

Υ.Γ. 2 δεν είναι θέμα τα 5,00 ευρώ...αλλά θέλω όπως στο δικό μου μαγαζί ξέρουν όλοι τι πληρωνουν και γιατί...έτσι θέλω και εγώ όταν είμαι σαν πελάτης σε ένα άλλο μαγαζί να με "σέβονται"....

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...