tzotzo Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Μια εταιρεια φτιαχνει σερβιετες.Ο υπαλληλος στο εργοστασιο,ο υπαλληλος γραφειου, μεχρι και ο οδηγος που παει τις σερβιετες στα μαγαζια δικαιουται δωρου. Ο κουρεας και λοιπα επαγγελματα γιατι να μην δικαιουνται δωρο?
AFANIS_ Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Μια εταιρεια φτιαχνει σερβιετες.Ο υπαλληλος στο εργοστασιο,ο υπαλληλος γραφειου, μεχρι και ο οδηγος που παει τις σερβιετες στα μαγαζια δικαιουται δωρου. Ο κουρεας και λοιπα επαγγελματα γιατι να μην δικαιουνται δωρο? ο κουρέας έχει δώρο χριστουγέννων...υπάρχουν οι ομοσπονδίες τους που βγαζουν τα ποσά...ρε παιδιά ίσως όντως να έχουν δικαίωμα να βάλουν...όμως έχουν την υποχρέωση να ενημερώνουν πρίν....!!!
antonl Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 λογικα οποιος παρεχει υπηρεσια δικαιουται δωρου. Συμπεριλαμβάνει και ΟΤΕ, ΔΕΗ, ΕΥΔΑΠ, Forthnet, εμένα που μαι προγραμματιστής και έχω ΤΕΒΕ και πολλούς άλλους μ αντίστοιχα επαγγέλματα;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 δεν νομίζω...
sam sam Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Πάντως είμαι υπέρ του γεγονότος ότι φαίνεται ποιό μαγαζί είναι. Αν είναι νομιμο, ολα καλά, αν είναι παράνομο όμως..... σιγα που θα το εκριβα ! Κάθισες εκεί , τα πήρες στο χέρι ή στα φέραν σπίτι? Υποθέτω το πρώτο ( ; ) καθησα εκει. αλλα εχω καθησει και στο παρελθον και δεν εχουν χρεωσει τιποτα παραπανο (αντικαθηστοντας την λεξη "κουβερ" με καποια αλλη..) καλά κάνει ο σουβλατζής. έχει τόσα έξοδα να καλύψει... συγνωμη ξερεις καποιον που δεν εχει εξοδα να καλυψει; εκτος και αν το λες ειρωνικα... πριν πηρα ταξι και σην ερωτηση αν ειναι υποχρεωτικη η εμφανιση του σχετικου ενημερωτικου χαρτιου που αναφερει το δωρο απαντησε καταφατικα... απο την αλλη ξαναλεω πως στο ταξι ειναι στανταρ το δωρο, οπως και σε ολα τα αλλα και οχι με ποσοστο... τεσπα θα το ψαξω... οχι για τα χρηματα αλλα για το γαμωτο και γιατι δεν θελω να με περνανε για Μχαζουλη....
tzotzo Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 http://www.xirafi.gr/xirafi/detail.php?ID=4393 14. Με σκοπό να λάβουν Δώρο Χριστουγέννων οι σερβιτόροι και βοηθοί τους, που αμείβονται με ποσοστά και εργάζονται στα Εστιατόρια - Ταβέρνες - Κέντρα διασκέδασης - καφενεία - καφεζαχαροπλαστεία και συναφή καταστήματα αυξάνονται τα ποσοστά που έχουν κανονιστεί για την αμοιβή τους από 16 % έως 28% από 13% σε 21% και από 11% έως 18% από 16 Δεκεμβρίου μέχρι 15 Ιανουαρίου και ειδικά για τις κοσμικές ταβέρνες - κέντρα διασκεδάσεων - εξοχικά κέντρα και ψητοπωλεία από 23 Δεκεμβρίου μέχρι 22 Ιανουαρίου. Το προϊόν της αυξήσεως των ποσοστών ο εργοδότης υποχρεούται να καταβάλλει στους σερβιτόρους και βοηθούς που απασχολήθηκαν από 1/5-31.12 ίσο με το 25πλάσιο του τεκμαρτού ημερομίσθιου της ασφαλιστικής κλάσης του ΙΚΑ στον καθένα, ανάλογα με το χρονικό διάστημα απασχόλησής του, από 1/5-31/12. καθ ολα νομιμος ο σουβλατζης
Kryptonite Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δεν ξέρω αν είναι νόμιμο ή όχι και δε θα σχολιάσω αυτό, αλλά εγώ θα σταθώ στην τιμή.. 2,20 ευρώ για πίττα?Στην Αθήνα???Εγώ το max που έχω δεί είναι 2 ευρώ και το θεωρώ και ήδη πανάκριβο και κυρίως σε "καθωσπρέπει και δήθεν" σουβλατζίδικα αυτό..Η συνηθισμένη τιμή που βρίσκω είναι 1.70 - 1.80.Να τον στείλεις για banάκι τον κύριο..ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΣ!
ippo00 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Εγώ άλλο δεν καταλαβαίνω, άμα είναι να παίρνουν όλοι δώρο τα χριστούγεννα τι νόημα έχει; Απλά για ένα μήνα τηα πάροθν όλοι -ξέρω γω- 10% περισσότερα και θα ξσοδεύουν το ίδιο περισσότερα;
sam sam Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 http://www.xirafi.gr/xirafi/detail.php?ID=4393 14. Με σκοπό να λάβουν Δώρο Χριστουγέννων οι σερβιτόροι και βοηθοί τους, που αμείβονται με ποσοστά και εργάζονται στα Εστιατόρια - Ταβέρνες - Κέντρα διασκέδασης - καφενεία - καφεζαχαροπλαστεία και συναφή καταστήματα αυξάνονται τα ποσοστά που έχουν κανονιστεί για την αμοιβή τους από 16 % έως 28% από 13% σε 21% και από 11% έως 18% από 16 Δεκεμβρίου μέχρι 15 Ιανουαρίου και ειδικά για τις κοσμικές ταβέρνες - κέντρα διασκεδάσεων - εξοχικά κέντρα και ψητοπωλεία από 23 Δεκεμβρίου μέχρι 22 Ιανουαρίου. Το προϊόν της αυξήσεως των ποσοστών ο εργοδότης υποχρεούται να καταβάλλει στους σερβιτόρους και βοηθούς που απασχολήθηκαν από 1/5-31.12 ίσο με το 25πλάσιο του τεκμαρτού ημερομίσθιου της ασφαλιστικής κλάσης του ΙΚΑ στον καθένα, ανάλογα με το χρονικό διάστημα απασχόλησής του, από 1/5-31/12. καθ ολα νομιμος ο σουβλατζης το ειχα διαβασει και εγω αυτο πριν κανω το "θεμα" και γενικα ολο το αρθρα μιλαει για τα επιπλεον χρηματα που θα δωσει η διευθυνση στον υπαλληλο και οχι για ανατιμηση των τιμων. (που ουτε ανατιμηση ειναι αυτο). απο οτι καταλαβαινω απλα στο "αφεντικο" μειωνετε το ποσοστο κερδους του. εκτος αν καταλαβα κατι λαθος ? (για ποσοστο επι του συνολικου ποσο , μαζι με το 9% δεν λεει τιποτα) οσο για την τιμη ναι εχετε δικιο αλλα εκεινη την ωρα... οχι οτι εχω χρηματα αλλα δεν με νοιαζει και πολυ τα 0,70 ευρω που εχασα (δεν κλαιγομαι), αλλωστε το "δωρο" που εδωσα ειναι το 1% απο τα ποτα που θα πιω στις γιορτες (ειμαι μπεκρης ) . το ποσοσστο μου "χτυπαει καπως" αν ηταν ενα στανταρ ποσο ουτε που θα ασχολιομουν. τεσπα θα το κοιταξω απο δευτερα , καθαρα λογο περιεργιας, και νομικα και τελος...
chill Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Χμμμμμμμ η καλύτερη λύση λοιπόν για έναν μήνα είναι σπίτι και πάλι σπίτι αλλιώς το δώρο σου θα γίνει δώρο άλλων
De@th L0rd Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Εμένα μου τη δίνει αυτή η γυφτιά με το έτσι θέλω.Πάντα απέφευγα κούρεμα σε περιόδους γιορτών ακριβώς γι το αυτό το νταβατζηλίκι μέχρι που βρήκα οτι υπάρχουν αρκετά μαγαζιά που δε χρεώνουν δώρα και γυφτιές.Κάνω σαν ΚΑΤΑΝΑΛΩΤΗΣ αυτό που με συμφέρει.Το να κλαίγομαι στους άλλους και να συνεχίζω να στηρίζω τον κάθε ΚΑΚΟ επαγγελματία δε βοηθάει σε τίποτα παρα μόνο στο να συνεχιστεί το φαινόμενο της αισχροκέρδιας. Ένα μεγάλο ποσοστό νεοελλήνων μαζί με μένα κουβαλάει μέσα του ακόμα μια ενδόμυχη ντροπή,να μπει σε ένα μαγαζί συνοικιακό κ να φύγει με άδεια χέρια όταν δει οτι τιμές είναι υπερβολικές.Όσοι ζούν ή έχουν ζήσει στην κωλοεπαρχία καταλαβαίνουν για ποιό πράγμα μιλάω. Υπάρχουν ένα σωρό σωστοί επαγγελματίες στηρίξτε αυτούς και όχι τους γύφτουλες που ζητάνε δώρα.Είχα χρόνια να το δώ το δώρο πάντως να αναφέρετε,και βλέποντας οτι ο αντίστοιχος νόμος έχει ψηφιστεί το '81 ΧΑ ΓΕΛΑΣΑ.Τίποτε δεν είναι τυχαίο τελικά.Πράσινες κουφάλες.
AFANIS_ Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 ok....λέμε γύφτουλες τις μικρομεσαίες επιχειρήσεις....όμως πιο γύφτουλες είναι οι μεγαλομαγαζάτορες....που σου βάζουν διπλάσια είσοδο στα club - πίστες κλπ κλπ κλπ τις ημέρες των γιορτών.... ξανα λέω ότι πολύ πιθανόν να είναι νόμιμο....αλλά ο φίλος δεν μας λέει αν υπήρχε ενημερωτική πινακίδα στον χώρο πως χρεώνει και δώρο εορτών!!
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δεν ξέρω αν είναι νόμιμο ή όχι και δε θα σχολιάσω αυτό, αλλά εγώ θα σταθώ στην τιμή.. 2,20 ευρώ για πίττα?Στην Αθήνα???Εγώ το max που έχω δεί είναι 2 ευρώ και το θεωρώ και ήδη πανάκριβο και κυρίως σε "καθωσπρέπει και δήθεν" σουβλατζίδικα αυτό..Η συνηθισμένη τιμή που βρίσκω είναι 1.70 - 1.80.Να τον στείλεις για banάκι τον κύριο..ΠΑΝΑΚΡΙΒΟΣ! Ναι sure... ανεβα προς Χαλανδρι/Βριλησσια μερια και μετα πες μου αν πρεπει να τους κανω banακι ολους και να τρωω τοστακια σπιτι μου
ikaruga24 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Deathlord το εχουμε ξαναπει, αν δεν εχεις μαγαζι ο ιδιος καλυτερα ειναι να μην μιλας και λες πολλα. Αν νομιζεις οτι ο συνοικιακος μαγαζατορας εχει τα προιοντα του πανακριβα τοτε σε -προκαλω- να ανοιξεις εσυ ενα μαγαζι, οτι γουσταρεις, και να μας δειξεις εμας ολους τον δρομο τον σωστο. Pro-tip: Σπανια φταινε οι μικρομαγαζατορες για τις τιμες τους.
black_widow Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Deathlord το εχουμε ξαναπει, αν δεν εχεις μαγαζι ο ιδιος καλυτερα ειναι να μην μιλας και λες πολλα. Αν νομιζεις οτι ο συνοικιακος μαγαζατορας εχει τα προιοντα του πανακριβα τοτε σε -προκαλω- να ανοιξεις εσυ ενα μαγαζι, οτι γουσταρεις, και να μας δειξεις εμας ολους τον δρομο τον σωστο. Pro-tip: Σπανια φταινε οι μικρομαγαζατορες για τις τιμες τους. Υπάρχουν και αυτοί που δεν χρεώνουν δώρα εορτών, φιλικά πάντα. Τα πάγια έξοδα είναι πολλά αλλά αυτό δε σημαίνει ότι πρέπει να " κλέβουμε" τον πελάτη ούτε να " κλέβουμε" τους υπαλλήλους μας.Αν δεν τραβάει το μαγαζί (ενώ έχουμε κάνει σωστή διαφήμιση, έχουμε καλή εξυπηρέτηση, καλές τιμές και και τα σχετικά) ή αλλάζουμε περιοχή ή αν δεν τραβάει γενικά το είδος της επιχείρησης αλλάζουμε το είδος της επιχείρησης ή και τα δύο ή αν είμαστε άχρηστοι- ξεροκέφαλοι δεν ανοίγουμε μαγαζί. Παιδί εμπόρων- ελευθέρων επαγγελματιών , γνωρίζω καλά τι κόστος συνεπάγεται μία επιχείρηση από θέμα παγίων εξόδων και γενικότερα την αβεβαιότητα σε πολλούς τομείς αλλά η γυφτιά πολλών ιδιοκτητών μαγαζιών και η προχειρότητα δε συγχωρούνται και δεν πρέπει να τους δικαιολογούμε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.