sam sam Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 την διαβαζα...την ξαναδιαβασα... δεν κρατηθηκα και την εβγαλα φωτογραφια (στην αρχη για να ανεβει σαν αστεια φωτογραφια...) αλλα αν το καλοσκεφτεις μονο αστεια δεν ειναι... ρε μας δουλευουν; στεκει κατι τετοιο ή επειδη ειναι αθηνα τα κανουν αυτα;;; σας εχει γινει τιποτα αναλογο; αντε για τους τατξιτζιδες το ηξερα, αλλα και για πιτες; ελεος ! και η πλακα ειναι πως δεν ειναι στανταρ ενα ποσο, αλλα κανονικο ποσοστο 8% (την στιγμη που η εφορεια το χρεωνει 9% !) δηλαδη αν ειχα κανει λογαριασμο των 100 ευρω θα ηταν +8 ευρω ! (το 8% δεν εχει καμια σχεση με το ποσοστο που λαμβανει η εφορεια...) απο την αλλη αν μπεις σε ταξι το λεει με μαγαλα γραμματα δωρο "χ" ευρω... στο μαγαζακι αυτο δεν αναφεροταν καθολου...
AFANIS_ Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 υποθέτω πως ο λογιστής του θα τον συμβούλεψε για κάτι τέτοιο....αν είναι νόμιμο...αν....το μόνο παράνομο ίσως να είναι αν δεν ΄χει πινακίδα στο μαγαζί που να ενημερώνει...είχε???....πάντως και εγώ πρώτη φορά το συναντάω...!!!!μόνο μην το πάρουν κ άλλοι μυρωδιά και γίνει μόδα.... :-P ......αν και ψιλο-παράτυπο μου κάνει....ας ανέβαζε τις τιμές....ένας λογιστης ρε παιδιαααααααααααα!!!!!!!!!!!!!
o_magazatoras Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Έπρεπε να του τα γυρίσεις πίσω του μούστη,την ώρα ακριβώς που το είδες.Ας τα είχε τυλίξει,να τα βάλει στο πάτο του. Καήκαμε,φιλαράκια.Καήκαμε με τα λαμόγια.
AlexNet Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Στην Αλεξανδρούπολη όλες οι καφετέριες χρεώνουν δώρο εορτών. Για τα σουβλατζίδικα δεν ξέρω. Πάντως και εμένα μου κακοφαίνεται...
antonl Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Απορία μου κι εμένα στο παρελθόν. Το χω δει σε καφετέριες, κομμωτήρια κά. Το «ύποπτο» της υπόθεσης είναι πως άλλοι το χρεώνουν κι άλλοι όχι...
arxaggelos Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Απορία μου κι εμένα στο παρελθόν. Το χω δει σε καφετέριες, κομμωτήρια κά. Το «ύποπτο» της υπόθεσης είναι πως άλλοι το χρεώνουν κι άλλοι όχι... Πολλές φορές πολλοί δεν χρεώνουν δώρο εορτών για να μην κακοφανεί στην πελατεία τους. 'Οπως πχ πολλοί κομμωτές που έχω δει. Τώρα αν το συγκεκριμένο είναι νόμιμο ή όχι δεν έχω ιδέα, αλλά σίγουρα δεν "χτυπάει" καλά να φας καπέλο για τον γύρο σου. Πάντως είμαι υπέρ του γεγονότος ότι φαίνεται ποιό μαγαζί είναι. Αν είναι νομιμο, ολα καλά, αν είναι παράνομο όμως.....
xpapias Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Κάθισες εκεί , τα πήρες στο χέρι ή στα φέραν σπίτι? Υποθέτω το πρώτο ( ; )
Garnele Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Από τη στιγμή που οι καφετέριες και τα εστιατόρια χρεώνουν δώρο Χριστουγέννων (όπως οι ταρίφες, οι κομμωτές, τα συνεργεία καθαρισμού, ...) γιατί όχι και οι σουβλατζίδες; Επειδή είναι "στο χέρι ή πακέτο";
o_magazatoras Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Με την ίδια λογική και όλα τα μικρομάγαζα,τα ψιλικατζίδικα,τα προποειδή,τα περίπτερα,οι ζήτουλες,οι κλήσεις της τροχαίας και πάει λέγοντας.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 για ποιους προβλέπει ο νόμος να χρεώνουν extra ένα ποσό ως δώρο τα Χριστούγεννα και το Πάσχα(εκτός από τα ταξί)?
Garnele Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Νομίζω ότι για τα καταστήματα που πουλάνε και υπηρεσία. Όπως είναι οι καφετέριες (σερβιτόρος/μπάρμαν), τα εστιατόρια (μάγειρες/σερβιτόροι) και τα λοιπά. Με τη λογική αυτή λοιπόν και εφόσον ο σουβλατζής δεν παίρνει από το ράφι το σουβλάκι, αλλά κόβει το γύρο, τις πατάτες, το τζατζίκι και το κρεμμύδι και σου φτιάχνει το πιτόγυρο ε μπορεί να έχει δώρο. Στα ψιλικατζίδικα είναι ο ψιλικατζής που παίρνει από το ράφι τα τσιγάρα στην καλύτερη, ή του πας εσύ τα φιστίκια στο ταμείο και παίρνει τα λεφτά.
mayhem1999 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 οι μηχανικοι οχηματων συμπεριλαμβανονται; γιατι σαν πολλα μου φανηκαν τα χρηματα που μου πηρε για το σέρβις της μηχανης
tzotzo Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 λογικα οποιος παρεχει υπηρεσια δικαιουται δωρου.
random Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 αλλα και για πιτες; ελεος ! καλά κάνει ο σουβλατζής. έχει τόσα έξοδα να καλύψει... Dec 13 2009, 02:20 AM...πηγαν για εκτακτο ελεγχο 2 ατομα απο ΣΔΟΕ σε ψησταρια...κλπ, κλπ...στο τελος του ζητησαν τα τιμολογια αγορων απο τις πιττες για σουβλακια...κλπ, κλπ... ο ανθρωπος τρελαθηκε ...κλπ, κλπ... τι λετε βρε παιδια τους λεει ...κλπ, κλπ...ελατε απο μεσα να σας τα εξηγησω φυσικα και πηγαν μεσα διοτι μαλλον γατοι γαρ τοπιασαν το εργο πηραν ενα κολαριστο χιλιαρικακι και σε χρονο ντε-τε την εκαναν με ελαφρα. http://www.taxheaven.gr/acforum/index.php?showtopic=70566&st=0
Alexaig Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Κανονικά το δώρο χριστουγέννων δεν χρεώνουν οι ελευθεροι επαγγελματίες? Αμα ο άλλος είναι υπάλληλος, το δώρο του πρέπει να του το δώσει ο εργοδότης του και όχι εμείς. Το θεωρώ μεγάλη απάτη να χρεώνουν δώρο σε επιχειρήσεις για αυτό έχω κόψει τις πολλές πολλές εξόδους στις γιορτές, δεν θα αναλάβουμε εμέις το κόστος των εργαζομένων τους ... σε λίγο θα μας χρεώσουν και το ικα τους ......
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.