Delirium Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 και πρόσφατα απενεργοποίησα και τους 2 60άρηδες πίσω Tt επίσης οι οποίοι πλέον δεν παιζονται απο θόρυβο. Θέλω να τους αλλάζω αλλά δεν βρίσκω εξηντάρηδες σε e-shop και plaisio.Αny ideas? Απλα πραγματα Διαλεγε λυση: 1] http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.804331 2] http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.805130 ή http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.804143
lionheart75 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Απλα πραγματα Διαλεγε λυση:1] http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.804331 2] http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.805130 ή http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.804143 Θα προτιμήσω λύσεις 2 και 3, βέβαια λίγο ποιό ακριβές... Με τον αντάπτορα ρίχνω τις στροφές που δουλεύουν και λογικά θα μπορώ να παίζω και με τις στροφές απο το mobo αν η υποδοχή η συγκεκριμένη υποστηρίζει smart fan τι λές?
Delirium Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Για το 2: να προσεξεις αν χωραει στο κουτι, ή "βρισκει" σε τοιχωματα Για το 1: τα 7V, ειναι αρκουντως "αθορυβα" (για τους περισσοτερους)
lionheart75 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 thanks delirium κατατοπιστικότατος!
yiannis_1 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Για το airflow του TT Lanbox θα διαφωνήσω. Είναι πολύ καλό. Και το βοηθούν πολύ σε αυτό τον τομέα οι γρίλιες αριστερά και δεξιά στο κουτί. Το μπροστινό tray των δίσκων το έσκισα γιατί όντως έκοβε τον μπρος 92αρι. Έβγαλα και τα φίλτρα της σκόνης μπρός και βάζει αέρα full. Ο σκληρός είναι τώρα στο πλάι των optical drives σε όρθια θέση στην θήκη του floppy 1,44. Τους 6αριδες πίσω τους έσκισα πολύς θόρυβος... και τον 92άρι εμπρός επίσης τον άλλαξα με έναν nexus περιορισμένο με speedfan @ 1100 rpm αφού της TT ακουγόταν υπερβολικά για τις στροφές του. Αυτη την στιγμή το εχω πολύ ατακτοποίητο το κουτί και παρόλα αυτά δεν εχω κανένα πρόβλημα. Βράχος. Αυτό που θέλει για να είμαι τυπικός είναι cable managment με δεματικά ενα sata dvdr να φύγει το τελευταίο ide cable και 3 χαμηλοπρόφιλα silent fun, 2χ92 και ενα 12άρη. O ενας θα φυσάει απο τα αριστερά προς την vga στην θέση του 8άρι που εχω τώρα ο άλλος θα βγάζει απο τα δεξιά τον ζεστό αέρα απο cpu προς τα εξω. O 120αρης θα πάει στην θέση του default 120αρης του chieftek ο οποίος πρέπει να παίζει απο 1200-1300 rpm idle μέχρι 1600-1700 σε load έτσι οπως τον ακούω. Προσωπικά οτιδήποτε πάνω απο 1000-1100 με ενοχλεί στο σαλόνι (αν και το ψυγείο και το αναλογικό ρολόι ακούγονται παραπάνω). Για να μη ζεστένεται το psu λόγο του αργόστροφου nexus θα το γυρίσω τούμπα να ρουφάει κρύο εξωτερικό αέρα απο τις γρύλιες πάνω. H gpu έκανε φασαρία και γι'αυτό με ειδικό καλωδιάκι εχω μειώσει το ρεύμα στο φουρφούρι στα 8v (ζεσταίνεται αλλά αφου την παλεύει και μένει σταθερή σε oc δεν την πειράζω άλλο) Η μαμά intel (η ψηλή όχι το δείγμα που δίνει τώρα με τους E3xx-E5xx-E6xx) είναι περιορισμένη με speedfan στις 900-1000 rpm και πάει στις 1400 αν σκαρφαλώσει τους 70 η cpu.(κάτι που συμβαίνει μόνο ντάλα καλοκαίρι σε orthos) Ωραία φάση πάντως το στήσιμο HTPC ειδικά αμα κλοκάρεις. Πρέπει να το ψάξεις αρκετά για τις λύσεις που θα χρησιμοποιήσεις ώστε να είναι όσο το δυνατό αθόρυβο και να μην ζεσταίνονται υπερβολικά ούτε οι δισκοι, ούτε η cpu ούτε η vga, ούτε τα nbridge southbridge του mobo. Για το psu είχα την εντύπωση πως ηταν 350άρη. Μου το χουν χαρίσει και δεν είμαι σίγουρος. Σκυλί είναι πάντως όσα watt και αν είναι. Παίζει να έχετε δίκιο και να είναι το 400άρη. lionheart75 o αντάπτορας απο 6άρη σε 8άρη στο δικό μου δε χωράει σε καμία 6άρα υποδοχή μήπως συμβαίνει το ίδιο και σε σένα. Πιο πολύ το χρησιμοποιούν για να βάλουν 8άρη σε ψύκτρες με 6άρη και όχι για exhaust στο κουτί...
blacksuede Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 συγγνώμη αλλά ύστερα από όλες αυτες τις αλλαγές προσπαθείς να πεις ότι έχει καλό airflow??? καλό airflow λέμε οτι έχει ένα κουτί από τη μάνα του, όχι ύστερα από τόσες αλλαγές που γίνονται/έκανες ακριβώς επειδή τα πάντα βράζουν...σου έχει βγάλει το λάδι το κουτί αν δεν το έχεις καταλάβει...κι εγώ είχα προβλήματα για αυτό το έδωσα....
yiannis_1 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Τις αλλαγές λέω να τις κάνω δεν τις εχω κάνει. Μόνο λίγο με τους ανεμιστήρες ξενέρωσα την 1η μέρα που το πήρα όταν διαπίστωσα πως ήταν φασαριόζοι οι default.(προφανός και εσυ αυτό έπαθες και για αυτό το θάβεις τώρα) Την 2η αλλάχτηκαν και είναι απο τότε ως σήμερα (2 χρόνια) είναι οπως το βλέπεις Το HDD tray απλά δεν το βαλα αφου ήταν προφανές ότι θα έκοβε flow... Ούτε συμάζεμα ούτε τπτ. Που το βλέπεις το ψήσιμο γιατί αυτή τη στιγμή μέσα στο κουτί όλα εχουν περίπου την ίδια θεμρμοκρασία με όλα τα midi tower που εχω. Εντάξ είναι και το καλοριφέρ κλειστό τώρα.
lionheart75 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Eδώ ρε παιδιά εμένα στο Tt Mozart οι cores του cpu είναι σε idle στους 28 βαθμούς με 1.43v vcore! Με όλο και όλο ένα 80άρη φουρφούρι εισαγωγής αφού τα 2 60άρια τα αφαίρεσα και παρέμειναν μόνο οι γρύλιες πάνω και πίσω. Και όχι, δεν διαμένω στην Αλάσκα!
yiannis_1 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Καλά ρε συ θες passive vga και εχεις εκει τις προπέλες να γυρίζουν στις 2000 και 2200 rpm.:lol: Ωραίος ο X2 πάντως φαίνεται τίμιος όχι απλά για κατεβαστήρι αλλά και για multimedia-gaming HTPC. Με μια καλή vga θα σε συντροφεύσει και σένα για καιρό.
lionheart75 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Καλά ρε συ θες passive vga και εχεις εκει τις προπέλες να γυρίζουν στις 2000 και 2200 rpm.:lol:Ωραίος ο X2 πάντως φαίνεται τίμιος όχι απλά για κατεβαστήρι αλλά και για multimedia-gaming HTPC. Με μια καλή vga θα σε συντροφεύσει και σένα για καιρό. Γιάννη οι προπέλες δεν ακούγονται σχεδόν καθόλου. Έχω cooler aftermarket τη scythe shuriken με 100άρη fan αθόρυβη εντελώς. Πιο πολύ ακούγεται ο σκληρός παρά τα υπόλοιπα.... p.s. βέβαια ο θόρυβος είναι καθαρά υποκειμενικό πράγμα, πως τον αντιλαμβάνεται ο καθένας....
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.