Προς το περιεχόμενο

kala cd.

gap

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

geia xara k xronia polla!

exo arxisei edo k liges meres na ixografo diskoys toys opoipys 8elo na grapso se cd!

8elo na paro cd poy na einai kala, an8ektika k genika na exete minei euxaristimenoi!

akoyo protaseis..

thx

Δημοσ.

TDK & Verbatim cd με μουσική έχω από το 96-97 αλλά δεν μπορείς να ξέρεις αν αυτά που βγαίνουν τώρα είναι ίδια με αυτά που βγαίναν τότε. Καλή ώρα όπως με τα Mitsui.

sc

Δημοσ.

Δεν παίζει τόσο ρόλο η μάρκα όσο το υλικό επίστρωσης. Αν έχεις προσέξει τα διάφορα CD-R που κυκλοφορούν έχουν διαφορετικό χρώμα στην επιφάνεια εγγραφής, αυτό αφείλεται στα διαφορετικά χημικά που χρησιμοποιούν οι εταιρείες κατασκευής των δίσκων. Σε εγγραφές που έχω κάνει από το 1998 μπορώ να πω τα εξής:

1) Μακριά από δισκάκια που έχουν επικάλυψη Cyanine! Έχω μερικά BASF και no-name δισκάκια που παρουσίασαν ΤΡΥΠΕΣ στην γραμμένη επιφάνεια! Ναι τρύπες, φαίνονται με το μάτι και είναι σαν να μην γράφτηκε ποτέ σε εκείνο το σημείο!

2) Αρκετά καλά είναι τα δισκάκια με Phthalocyanine, μερικά Mitsui, Verbatim και Princo που είχα γράψει αν και ταλαιπωρήθηκαν αρκετά παίζουν ακόμα, τόσο audio όσο και data.

3) Ένα ερωτηματικό για όσα δισκάκια έχουν επικάλυψη Azo (χαρακτηριστικό μπλε χρώμα). Μερικά δεν παίζουν πλέον κανονικά, ενώ άλλα (ίδιας εταιρείας πάντα) δεν έχουν πρόβλημα. Μάλλον δεν θα τα πρότεινα.

Τώρα θα μου πεις πως θα καταλάβεις τι χημικά χρησιμοποιεί ο κάθε κατασκευαστής. Λοιπόν υπάρχει ένα προγραμματάκι ονόματι CDR Identifier που δίνει πληροφορίες για τα CD-R, όπως κατασκευαστής, υλικό, χωρητικότητα κ.λ.π. κάνε ένα search στο KaZaA ή το WinMX για να το βρεις.

Δημοσ.

Δυστυχώς τα Mitsui τώρα δεν είναι όπως παλιά που έκαναν 350 - 400 δρχ το cd. Τότε συμφωνώ και επαυξάνω πως ήταν τα καλύτερα. Το κακό είναι πως λόγω ανταγωνισμού τα cd έπεσαν στα επίπεδα της δισκέτας και τώρα πια μένει ακόμα η λανθασμένη εντύπωση στον κόσμο πως είναι ακόμα τα καλύτερα.

Αν δείτε ακόμα και με γυμνό μάτι ένα mitsui gold που γράφει από κάτω "Mitsui Chemicals, Inc Made in Japan" από τα Mitsui που κυκλοφορούν τώρα (Mitsui Advanced Media) θα καταλάβετε από μόνοι σας την διαφορά.

sc

Δημοσ.

Apo verbatim-TDK-Memorex-Traxdata-Samsung-Data life kai alla No name pou exw doulepsei ta Sony htan ta best se antoxh sto xrono kai gratzounies...krimaomws giati htan kai akriva ai evgainan se 650mb mono...apo ekei kai pera TDK second best kai meta verbatim :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...