GCMH Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Στο τέλος ο υπολογιστής θα εκτελεί τις πράξεις που θες να κάνεις πρωτού τις σκεφτείς καν! :-p Άμα σου πω ότι το κάνουν ήδη; Καλά εντάξει, κάνουν κάτι σαν αυτό... branch prediction λέγεται. Σαν πολλοί πυρήνες να μαζεύτηκαν. Ένα clusterακι στο πισί μας...
Super Moderators Thresh Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Ίσως "καλό" δίλημμα να είναι αυτό των 12 cores vs 6 cores*2 threads... δεν υπάρχει, χαλαρά τα cores υπερτερούν των threads
NT1G Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 δεν υπάρχει, χαλαρά τα cores υπερτερούν των threads Δηλαδή οι UltraSPARC T2 με 8 cores και 8 threads/core δεν είναι καλοί για servers;
Super Moderators Thresh Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Δηλαδή οι UltraSPARC T2 με 8 cores και 8 threads/core δεν είναι καλοί για servers; με βλέπεις να λέω κάτι τέτοιο? πιστεύεις για παράδειγμα ότι ένας τέτοιος με 16 cores θα ήταν χειρότερος από αυτόν με τα 8cores/16threads?
NT1G Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 με βλέπεις να λέω κάτι τέτοιο? πιστεύεις για παράδειγμα ότι ένας τέτοιος με 16 cores θα ήταν χειρότερος από αυτόν με τα 8cores/16threads? Μπα δεν νομίζω, αλλά για να το κάναν έτσι 8*8 και όχι 64*1 κάποιο κέρδος θα είχαν. Η απλά η αύξηση των επιδόσεων δεν θα δικαιολογεί το έξτρα κόστος. Πως θα το κάνει και η amd στους bulldozer.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 δεν έχει σημασία αν θα δικαιολογεί το extra κόστος ή όχι, δεν ήταν αυτή η ερώτηση του dterzakis...ρώτησε ξεκάθαρα τι είναι καλύτερο και απάντησα
StavrosD Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 (επεξεργασμένο) Είναι για servers αυτοί οι επεξεργαστές. Το ξέρω, αλλά αυτό από μόνο του δεν λέει τίποτα για τις επιδόσεις τους. Τα κριτήρια επιλογής servers είναι με σειρά από το πιο σημαντικό στο λιγότερο σημαντικό: 1) Αξιοπιστία (διαθεσιμότητα, ecc, mtbf, κτλ). 2) επεξεργαστική ισχύ/watt. To κάθε watt κοστίζει και για την λειτουργία του συστήματος και για την ψύξη του. 3) Συμβατότητα με τις υπάρχουσες υποδομές της εταιρείας. Δεν αποτελεί κανένα από αυτά δείκτη για αυτό που ενδιαφέρει εμάς: Την επεξεργαστική ισχύ ανά επεξεργαστή (είτε έχει 1 είτε έχει 100 πυρήνες). P.S. Μέχρι τώρα ήθελα να κάνω αναβάθμιση (Athlon x2 64 3800+ , +25% O/C) για να παίζω άνετα HD και για το Visual Studio 2008. Το πρώτο πρόβλημα το έλυσα με μια καινούργια κάρτα γραφικών (με μια κάρτα των 60€ η χρήση επεξεργαστή από τι 80% έπεσε στο 7-10%). Για το δεύτερο να δω πότε θα βρεθεί λύση.Σε πολύπλοκα project χρειάζεται υπομονή, μερικά δευτερόλεπτα από την στιγμή που επιλέγω ένα control ώσπου να μου εμφανίσει τα properties. update: Μην ξεχάσω να αναφέρω και το ducument map, που μπορεί να μου κάνει έως και 30 δευτερόλεπτα για να εμφανιστεί μετά από μια διόρθωση της σελίδας. Επεξ/σία 27 Δεκεμβρίου 2009 από StavrosD
stringkiller_gr Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 7 Ιανουαρίου 2010 δηλαδή αν αγοράσω ένα πολυπύρηνο επεξεργαστή τα windows θα ξεκινάνε γρηγορότερα ή θα σερφάρω καλύτερα... Τα παραπάνω είναι ρητορικά ερωτήματα και τα λέω για να καταλάβουμε όλοι τι γίνετε αν κάποιος θέλει ίντερνετ δεν χρειάζεστε ο σούπερ επεξεργαστής.
M@ROUD@S Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Δημοσ. 8 Ιανουαρίου 2010 Μέχρι τώρα ήθελα να κάνω αναβάθμιση (Athlon x2 64 3800+ , +25% O/C) για να παίζω άνετα HD και για το Visual Studio 2008. Το πρώτο πρόβλημα το έλυσα με μια καινούργια κάρτα γραφικών (με μια κάρτα των 60€ η χρήση επεξεργαστή από τι 80% έπεσε στο 7-10%). Για το δεύτερο να δω πότε θα βρεθεί λύση.Σε πολύπλοκα project χρειάζεται υπομονή, μερικά δευτερόλεπτα από την στιγμή που επιλέγω ένα control ώσπου να μου εμφανίσει τα properties. update: Μην ξεχάσω να αναφέρω και το ducument map, που μπορεί να μου κάνει έως και 30 δευτερόλεπτα για να εμφανιστεί μετά από μια διόρθωση της σελίδας. SSD mate...
Anaisthitos Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 25 Φεβρουαρίου 2011 αυτο το κανει μονο ο chuck norris και θα προσθεσω εγω......"στο τελος δεν θα πουλανε πυρινες....θα πουλανε μια τριχα απο τα @@ του chuck norris η οποια θα αντικαταστησει τους πυρινες και θα λειτουργει οχι σε herz αλλα σε richter"
opera Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 ο άνθρωπος πότε θα αναβαθμιστεί; μπούχτησα πιά με τόση τεχνολογία ,δεν έχει νόημα να ασχολείσαι με κάτι που δεν έχει τέλος ,μια ζωή τη κυνηγάς και ποτέ δε τη φτάνεις ,έλεος. η ζωή μας δε βελτιώθηκε παρά την εξέλιξη αυτή.
Anaisthitos Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 ο άνθρωπος πότε θα αναβαθμιστεί; μπούχτησα πιά με τόση τεχνολογία ,δεν έχει νόημα να ασχολείσαι με κάτι που δεν έχει τέλος ,μια ζωή τη κυνηγάς και ποτέ δε τη φτάνεις ,έλεος. η ζωή μας δε βελτιώθηκε παρά την εξέλιξη αυτή. σωστος! ετσι ειναι ρε γ******το!
antonl Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 ο άνθρωπος πότε θα αναβαθμιστεί; μπούχτησα πιά με τόση τεχνολογία ,δεν έχει νόημα να ασχολείσαι με κάτι που δεν έχει τέλος ,μια ζωή τη κυνηγάς και ποτέ δε τη φτάνεις ,έλεος. η ζωή μας δε βελτιώθηκε παρά την εξέλιξη αυτή. Δε λέω, ίσως έχουμε μπερδέψει λίγο (ή πολύ) ότι αυτά είναι εργαλεία κι όχι ο σκοπός της ζωής μας. Αλλά «δεν έχει νόημα»; Αν το χε αποφασίσει αυτό η ανθρωπότητα πριν 20 χρόνια, δε θα μπορούσαμε καν να διαβάσουμε αυτή σου την άποψη. Σκέψου πως θα μασταν αν το χαν αποφασίσει αρκετά παλιότερα.
opera Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 η επεξεργαστική ισχύς δε βελτίωσε καθόλου τη ζωή του 65 χρονου πατέρα μου ούτε και τη δική μου,το μόνο που βλέπω είναι κατανάλωση και πλασματικές ανάγκες. τα abs και οι αερόσακοι είναι άσχετα,τα φωτοβολταϊκά το ίδιο,ακόμα βενζίνη και πετρέλαιο καίμε είμαστε πρωτόγονοι. Τι χρειάζεται ο άνθρωπος για να ζεί, εμείς θα ζηλέυαμε τους ινδιάνους ή οι ινδιάνοι εμάς; λίγο δύσπεπτα αυτά για το τόπικ αυτό αλλά ας προβληματιστούμε λίγο.
antonl Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 26 Φεβρουαρίου 2011 η επεξεργαστική ισχύς δε βελτίωσε καθόλου τη ζωή του 65 χρονου πατέρα μου ούτε και τη δική μου,το μόνο που βλέπω είναι κατανάλωση και πλασματικές ανάγκες.[...] Ναι ούτε καν η πρόοδος της ιατρικής (και της τεχνολογίας που χρησιμοποιείται γι αυτόν τον σκοπό) φαντάζομαι. Αυτό που θέλω να πω είναι πως δεν υπάρχει λόγος για αφορισμούς και ακρότητες. Αυτά με το off-topic από μένα.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε
Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο
Δημιουργία λογαριασμού
Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!
Δημιουργία νέου λογαριασμούΣύνδεση
Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.
Συνδεθείτε τώρα