Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Ως γνωστόν, η αγορά των servers έχει ανάγκη από επεξεργαστές με μεγάλο αριθμό πυρήνων κι αυτό είναι κάτι που γνωρίζουν πολύ καλά οι κορυφαίοι κατασκευαστές του χώρου. Η AMD ετοιμάζεται να κάνει τη μεγάλη κίνηση με την παρουσίαση των πρώτων δωδεκαπύρηνων επεξεργαστών, η οποία προσδιορίζεται χρονικά κάποια στιγμή μέσα στο Μάρτιο του 2010.

 

Η αρχιτεκτονική Magny-Cours θα κάνει ντεμπούτο με τους Opteron 6000. Οι νέοι επεξεργαστές θα κουμπώνουν στο socket G34, το οποίο περιλαμβάνει 1944 pins. Οι πρώτοι δωδεκαπύρηνοι θα έχουν συχνότητες λειτουργίας 1.90GHz, 2.10GHz και 2.20GHz, ενώ θα κυκλοφορήσουν και HE/SE μοντέλα με συχνότητες από 1.70GHz έως και 2.30GHz.

 

Την ίδια περίοδο, η Intel αναμένεται να παρουσιάσει εξαπύρηνους επεξεργαστές, οι οποίοι θα κατασκευάζονται με βάση την τεχνολογία των 32 νανομέτρων. Έτσι, θα έχουμε από τη μία πλευρά 6-πύρηνους στα 32nm και από την άλλη 12-πύρηνους στα 45nm. Το θέμα αναμένεται να τροφοδοτήσει ένα εκτενές debate σχετικά με το ποια από τις δύο προτάσεις είναι καλύτερη.

 

Από εκεί και πέρα, η AMD σχεδιάζει για το 2011 την αρχιτεκτονική Interlagos, η οποία θα περιλαμβάνει επεξεργαστές με 16 πυρήνες.

 

Source.png Πηγή: e-pcmag.gr

Δημοσ.
θα προτιμούσα software που να εκμεταλεύεται 4-6 cores για consumer αγορά :o

 

+1 Σωστος!Θα φτασουμε να κοψουμε και 1000 πυρηνες για desktop και ακομη xp θα τρεχουμε.Το αρθρο βεβαια μιλαει για servers αλλα και τα desktop δεν πανε καθολου πισω στο θεμα των πολυπυρηνων cpu.

Δημοσ.
Στο τέλος ο υπολογιστής θα εκτελεί τις πράξεις που θες να κάνεις πρωτού τις σκεφτείς καν! :-p

 

στο τελος δε θα κανει καθολου πραξεις! απλα θα ξερει το αποτελεσμα....

Δημοσ.
Ακούστηκε τίποτα για τις τιμές τους;

 

Σε σχέση με 1366 MB+CPU+RAM θα είναι πολύ πιο πάνω ή στα ίδια επίπεδα;

 

Είναι για servers αυτοί οι επεξεργαστές.

:-)

Δημοσ.

Δεν βλέπω λόγο να μην υπερτερούν οι περισσότεροι πυρήνες απέναντι σε μια πιο "δροσερή" τεχνολογία των 32nm. Σε Servers θέματα κατανάλωσης και ψύξης έρχονται σε δεύτερη μοίρα απο το perfomance στο οποίο πιστέυω ότι υπερτερούν με διαφορά οι πολυ-πύρηνες υλοποιήσεις. Εκτός και αν υπάρχουν και άλλες τεχνολογικές διαφορές που το άρθρο δεν αναφέρει. Πάντως το δίλημμα που θέτει, με τον τρόπο που το θέτει δεν υφίσταται.

Δημοσ.

Να δούμε αν χρειαστούμε και να αλλαξουμε και τις σημερινές μητρικές οποτε καλο θα ειναι να δουμε ποτε θα γινει εμπορικα διαθεσιμη η νεα τεχνολογία...

Δημοσ.
Πάντως το δίλημμα που θέτει, με τον τρόπο που το θέτει δεν υφίσταται.

Ίσως "καλό" δίλημμα να είναι αυτό των 12 cores vs 6 cores*2 threads...

 

ΥΓ: Σχέδον όλα τα σχόλια μέχρι τώρα είναι παντελώς άτοπα....!!?

Δημιουργήστε ένα λογαριασμό ή συνδεθείτε για να σχολιάσετε

Πρέπει να είστε μέλος για να αφήσετε σχόλιο

Δημιουργία λογαριασμού

Εγγραφείτε με νέο λογαριασμό στην κοινότητα μας. Είναι πανεύκολο!

Δημιουργία νέου λογαριασμού

Σύνδεση

Έχετε ήδη λογαριασμό; Συνδεθείτε εδώ.

Συνδεθείτε τώρα
  • Δημιουργία νέου...