Προς το περιεχόμενο

Υπάρχει τέτοια συσκευή;

Tigkas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα σε όλους, πρόσφατα αγόρασα ένα Media Player (συγκεκριμένα αυτό) και λόγω του ότι διαθέτει θύρα Ethernet θέλω να την αξιοποιήσω ούτως ώστε να το κάνω ασύρματο για να μπορώ να στέλνω τις ταινίες από το PC που είναι στο δωμάτιο, ασύρματα στο Media Player. Router ασύρματο έχω και δίκτυο στο σπίτι, το ερώτημά μου είναι τι να συνδέσω στο Media Player;

Συμέιωση:

Wireless USB που το μετατρέπει επιτόπου ασύρματο δεν θέλω για να μην καταλάβω την USB θύρα.

Καλώδιο να τραβήξω μέχρι το δωμάτιο πάλι δε παίζει για ευνόητους λόγους :P

Να συνδέσω router, πάλι δεν θέλω γιατί από ότι έψαξα μπλέκει πολύ το πράμα μιας και πρέπει να κάνω γεφύρωση δικτύων και παίζει να φάω τη ζωή μου και άκρη να μη βγάλω στο τέλος... :P

Αυτό που θέλω ουσιαστικά είναι κάτι που να κάνει τη δουλεία που κάνει ένα Wireless USB (το συνδέεις και ουσιαστικά συνδέει ασύρματα μία συσκευή σε ένα υπάρχον δίκτυο) αλλά αντί να συνδέεται στη usb θύρα, να συνδέεται στην ethernet. Υπάρχει κάτι τέτοιο;

Όποιος μπορεί ας βοηθήσει

Ευχαριστώ :-)

Δημοσ.

Από ότι κατάλαβα θες ένα καλώδιο / συσκευή που να συνδέετε στην έξοδο Ethernet και να μετατρέπει το σήμα σε ασύρματο.Δεν νομίζω να υπάρχει.

Το μόνο που μπορώ να σκεφτώ και δεν ξέρω κατά πόσο θα δουλεύει είναι κάτι τέτοιο αλλά δεν ξέρω κατά πόσο συμφέρει : http://www.plaisio.gr/Peripherals/Wireless-Networking/Powerline/Netgear-Powerline-Network-Adapter-Kit-85Mbp-XETB1001-100ISS.htm

όσον αφορά τα USB Wifi λογικά θα θέλουν να περάσεις drivers και δεν νομίζω να κάνεις κάτι τέτοιο στο media player, αλλά δεν είμαι και σίγουρος μιας και δεν έχω

Δημοσ.

Από ότι φαντάζομε και εγώ δεν νομίζω να βγάλω άκρη με αυτό που ζητάω. Από την άλλη το filmware του συγκεκριμένου media player υποστηρίζει μια σειρά από κάποια wireless usb που ουσιαστικά επιτρέπουν αυτό που θέλω να κάνω… και από ότι βλέπω μάλλον αναγκαστικά σε κάτι τέτοιο θα καταφύγω.

Παρεμπίπτοντος ένα wireless usb να υποθέσω ότι πριν το συνδέσεις στη συσκευή που θες, το βάζεις στο pc σου για να το ρυθμίσεις και να του βάλεις και το pass του δικτύου που θες να συνδεθεί όπως ένα router;

Δημοσ.

Κάνει το access point αυτό ουσιαστικά που θέλω να κάνω; Δηλαδή αν συνδέσω μέσω ethernet το access point με το media player θα μπορεί να συνδεθεί στο υπάρχον τοπικό μου δίκτυο ασύρματα;

Πιο απλά το access point κάνει την δουλειά που κάνει ένα wireless usb με τη διαφορά ότι χρησιμοποιείς την RJ45 αντί για την usb?

Δημοσ.
Ένα access point δε σου κάνει;

Μη μπερδεύετε τα πράγματα, το Access Point δεν συνδέεται καν πάνω στον Media player, συνδέεται πάνω στον router και μάλιστα με RJ45 για να μπορέσει ο χρήστης να συνδέσει περισσότερες ασύρματες συσκευές στο δίκτυο (κατά μέσο όρο σηκώνουν 30 συσκευές τα access points)...

Δημοσ.
Κάνει το access point αυτό ουσιαστικά που θέλω να κάνω; Δηλαδή αν συνδέσω μέσω ethernet το access point με το media player θα μπορεί να συνδεθεί στο υπάρχον τοπικό μου δίκτυο ασύρματα;

Πιο απλά το access point κάνει την δουλειά που κάνει ένα wireless usb με τη διαφορά ότι χρησιμοποιείς την RJ45 αντί για την usb?

Ναι, χρειάζεσαι ένα wifi access point που να λειτουργεί ως client στην πλευρά του media player και ασύρματο δίκτυο στον χώρο ή άλλο ένα wifi access point σε client mode στο υπάρχον ενσύρματο δίκτυο σου.

Δημοσ.
Ναι, χρειάζεσαι ένα wifi access point που να λειτουργεί ως client στην πλευρά του media player και ασύρματο δίκτυο στον χώρο ή άλλο ένα wifi access point σε client mode στο υπάρχον ενσύρματο δίκτυο σου.

Επαναλαμβάνω, μην μπερδεύετε τα πράγματα. Το Media Player για το οποίο μιλάμε είναι το WD TV Live, και οι συσκευές που υποστηρίζει το συγκεκριμένο μηχανάκι είναι μετρημένες στα δάκτυλα. Ανάμεσα σε αυτές δεν συγκαταλέγεται κάποιο Access Point, παρά μόνο ορισμένα wirelless usb, και κάποια routers.

Αν τώρα υπάρχει κάποιος ο οποίος ΣΤΗΝ ΠΡΑΞΗ έχει στήσει Access Point συσκευή επάνω στο Media Player με RJ45 και δούλεψε, ας αναφέρει τι υλικό χρησιμοποίησε. Το τι μπορεί ΘΕΩΡΗΤΙΚΑ να γίνει, καλύτερα ας το αφήσουμε κατα μέρος...

Δημοσ.

Μάλλον ψάχνεις για κάτι σαν αυτό: Wireless-N Ethernet Bridge WET610N δεν ξέρω όμως αν είναι συμβατό με το WD TV Live, αν και από ότι αναφέρει στην περιγραφή δεν φαίνεται να υπάρχει πρόβλημα.

Από ότι βλέπω υπάρχει και μικρότερο μοντέλο Linksys WET54G

Δημοσ.

Repeater είναι περιττά έξοδα να κάνει, επίσης δεν νομίζω να είναι τόσο εύκολο για κάποιον που δεν έχει ανάλογη εμπειρία.

ΒΗΜΑ 1 : Στο wifi - modem router που χρησιμοποιείς(υποθέτω) για πρόσβαση στον internet, σύνδεσε μέσω ethernet το media player με την αντίστοιχη θύρα στο modem router (Οι routers των τελευταίων χρόνων δεν έχουν περιορισμό για cross-over καλώδιο ή οχι. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε καλώδιο ethernet).

ΒΗΜΑ 2α : Στις ρυθμίσεις δικτύου στο media player απενεργοποίησε το πρωτόκολλο DCMP και ρύθμισε IP που να ανήκει στο ίδιο υποδίκτυο με το pc σου.

ΒΗΜΑ 2β : Ή στις ρυθμίσεις του media player ενεργοποίησε το πρωτόκολλο DCMP και κάνε το ίδιο και στο pc σου. Οι διευθύνσεις θα αποδωθούν αυτόματα. (πάντως προτείνω τον τρόπο 2α)

BHMA 3 : Είσαι έτοιμος, αρκεί στην περίπτωση 2α να περιμένεις το πολύ 1 λεπτό να κάνει boot το media player και να αποδώσει διευθύνσεις ο router. Μόλις κάνει boot το media player μπορείς να επικοινωνήσεις μαζί του σαν απομακρυσμένο σκληρό δίσκο με κοινόχρηστα αρχεία πατώντας την IP του media player σε οποιοδήποτε παράθυρο του windows explorer ξεκινώντας με "\\" (χωρίς τα αυτάκια). π.χ. \\192.168.2.1

ΒΗΜΑ 4 : Σε περίπτωση που επιλέξεις τον 2α τρόπο, πές μας την ip του pc σου και οποιοδήποτε από τα παιδιά θα μπορέσει να σου προτείνει ip για το media player. Απλά να αναφέρεις και το subnet mask.

Όλη τη δρομολόγηση των δεδομένων ανάμεσα στο internet, στο pc σου και στο media player θα την αναλάβει ο router. Θα είναι όλα on line, άρα αν το media player έχει και εφαρμογές που να αξιοποιούν το internet θα μπορείς να τις χρησιμοποιήσεις. π.χ. Παρακολούθηση youtube βίντεο.

Δημοσ.

ΒΗΜΑ 1 : Στο wifi - modem router που χρησιμοποιείς(υποθέτω) για πρόσβαση στον internet, σύνδεσε μέσω ethernet το media player με την αντίστοιχη θύρα στο modem router (Οι routers των τελευταίων χρόνων δεν έχουν περιορισμό για cross-over καλώδιο ή οχι. Μπορείς να χρησιμοποιήσεις οποιοδήποτε καλώδιο ethernet).

Καλώδιο να τραβήξω μέχρι το δωμάτιο πάλι δε παίζει για ευνόητους λόγους

και οι χαρακτήρες

Δημοσ.
Μη μπερδεύετε τα πράγματα, το Access Point δεν συνδέεται καν πάνω στον Media player, συνδέεται πάνω στον router και μάλιστα με RJ45 για να μπορέσει ο χρήστης να συνδέσει περισσότερες ασύρματες συσκευές στο δίκτυο (κατά μέσο όρο σηκώνουν 30 συσκευές τα access points)...

Απο τη στιγμη που το media player εχει rj45, και απο τη στιγμη που με αυτο μπορει να το συνδεσει πανω σε ενα ενσυρματο ρουτερ η ενα hub, με τον ιδιο τροπο μπορει να το κανει και με το AP, αρκει απο πριν να το εχει ρυθμισει σε client mode και να βαλει και τα υπολοιπα απαραιτητα στοιχεια. Δε βλεπω που θα κομπλαρει η δουλεια (εκτος κι αν ειναι κανενα παραξενο AP, που να εχει καποια limitations).

Οσον αφορα γενικοτερα τον topic starter, γιατι δεν βαζει μια και καλη ενα usb hub, και πανω σε αυτο μια usb wireless καρτουλα να τελειωνει τη δουλεια του, και να εχει και τα usb του ελευθερα;

Δημοσ.

Το ξεκαθαρίζει απο την αρχή πως δεν θέλει να τραβήξει καλώδιο. Διαφορετικά το thread δεν θα είχε νόημα ύπαρξης.

Δημοσ.

οπως ειπαν πιο πριν στην πραξη θελει repeater Που ειναι ευκολο σχετικα στο σεταρισμα και να μπορει μετ ανα δωσει με ethernet Καλωδιο σε αυτο που πηρε.το εχω κανει αυτο και επαιξε πολυ ευκολα.το εκανα με αυτο εδω μεσα σε 2-3 λεπτα με το προγραμμα που εδινε.http://www.associatedcontent.com/article/207050/product_review_belkin_wireless_universal.html

εστω και αν δεν συμπαθω την belkin αυτο επαιξε μια χαρα.μετα υπαρχει και το linksys to expander αλλα δεν το εχω ψαξει τοσο.το πανω το belkin to εφερναν multirama και μετα πλαισιο.απλα προσοχη γιατι ακριβως ιδιο σχημα κτλ υπαρχει και access point.ο φιλος θελει το repeater.απλα απο το προγραμμα ψαχνεις το ασυρματο του ρουτερ σου και κανεις Lock πανω σε αυτο σαν να λεμε βαζεις pass ασυρματου και ετοιμο

Δημοσ.

Δηλαδή όσα router είναι και repeater μπορούν ουσιαστικά σχετικά εύκολα να λειτουργήσουν ως μία συσκευή που τη συνδέεις σε ένα υπάρχον τοπικό δίκτυο;

Παρεμπιπτόντως αν συνδέσω στο media player ένα repeater το οποίο να υποστηρίζει και το 801.11n, και ας πούμε θεωρητικά ότι του στέλνω δεδομένα με 300Mbps, λόγω του ότι το repeater θα είναι συνδεδεμένο με RJ45 το οποίο μπορεί να επιτρέψει ταχύτητα μέχρι 100Mbps, δεν θα έχω το πρόβλημα ότι τα δεδομένα θα έχουν ταχύτητα 100Mbps λόγω RJ45 παρόλο που εγώ θα τα στέλνω με πολύ παραπάνω;

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...