SUMMER09 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Εχω ενα προβλημα στην εκκινηση του pc,μολις το ξεκιναω χτυπαει 4 μπιπ και βγαζει την ενδειξη CPU FAN ERROR----- PRESS F1 TO RESUME. Το ανεμιστηρακι του επεξεργαστη λειτουργει κανονικα και κατα την διαρκεια που ειναι ανοιχτο το pc (τουλαχιστον 4-5 ωρες)δεν εχω προβλημα στις θερμοκρασιες. Το ανεμιστηρακι του επεξεργαστη το εχω αλλαξει με αυτο AKASA AK-966BL BLUE AURORA http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.805817 αλλα 3μηνες τωρα δεν ειχα ουτε εχω καποιο προβλημα. Το συστημα μου ειναι:intel core 2 duo E8500 3,16ghz---motherboard:ASUS P5Q3 DELUXE RAM:3GB---κουτι full tower thermaltake
antonl Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Τελείως υποθετικά: το fan που χεις τώρα πάνω λειτουργεί σε χαμηλότερες στροφές απ το μαμήσιο (κι απ ό,τι περίμενε η μητρική) και γι αυτό βαράει. Μετά από λίγο ζεσταίνεται ο CPU, αναγκάζεται να λειτουργήσει σε υψηλότερες στροφές και ηρεμεί. Ίσως λόγω του ψυχρότερου καιρού να εμφανίστηκε τώρα το πρόβλημα. Δεν υπάρχει ρύθμιση στο BIOS για να ορίσεις κάτω απ τα πόσα rpm θες να χτυπάει alarm;
SUMMER09 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Τελικα μετα απο αρκετο ψαξιμο το βρηκα. Πηγα στο BIOS και ενεργοποιησα την εντολη ignore Qfan Rpm`s speed,και ολα ειναι ενταξει. Μετα απο δυο επαννεκινησεις δεν εβγαλε τιποτα. Ισως antonl να εχεις δικιο.Τωρα που κρυωσε ο καιρος να δημιουργηθηκε αυτο. Πρωτα οταν ξεκινουσε το pc ο ανεμιστηρας ειχε full στροφες μεχρι να μπει κανονικα στα windows,ενω τωρα ξεκιναει πιο αργα και επιταχυνει οταν φορτωνει τα windows.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.