tzinos Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 ολες οι παρατηρησεις του paris. gr ειναι σωστες και δυστηχως αν το αναλυσεις λιγο θα βρεις παρα πολλα προβληματα και ακυρα στην σεζον. τραγικα κακη σεζον για μενα αυτη. δεν ειναι ανταξια της σειρας, την κατεβαζει επιπεδο. Πρεπει στην 6τη να σωσουνε εμφατικα την κατασταση και να καταληξουν καπου. εαν συνεχισουν στο ιδιο στυλ με την 5τη δυστηχως θα εχουν καταριψει ολη την ιστορια και δομη και τον μυθο του ντεξτερ, θα μιλαμε για καταντια χειροτερη απο τις χαζομαρες που εδειχναν στο πριζον μπρεικ μετα την 1τη σεζον!!! η 5τη σεζον του ντεξ ηταν στα ιδια χαλια με την τελευταια του λοστ!! ναι το πα! [/emphasis mode]
seishirosakura Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Σε μελλοντικές αναφορές στο Dexter πολύ εύκολα θα πρότεινα σε κάποιον απλώς να πηδήξει την 5η. Μου έδωσε εντελώς την αίσθηση σεζόν-φίλερ.
marantonis Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Έλα ρε συ υπερβολές!! Σε καποιοιυς αρεσουν
anthony_88 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 12 Ιανουαρίου 2011 νταξει, η 3η ηταν χειροτερη της πεμπτης. Αλλα μονο η τριτη. Απλα, μετα το φιναλε της 4ης περιμεναμε στην 5η το κατι διαφορετικο και αντ' αυτου δεν ειδαμε τιποτα, με αποκορυφωμα την περιπου γελοια σκηνη με το διαφανες πλαστικο κ την Ντεμπ.
tsitsibau Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 13 Ιανουαρίου 2011 Εμένα με κράτησε πάντως αρκετά. Το τέλος θα μπορούσε να ήταν καλύτερο (της 4ης το τέλος ήταν τόσο καλό που μπορούσε ακόμα και να κλείσει η σειρά ή να φαντάζεσαι διάφορα για τον επόμενο κύκλο).
SteveAngello Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Την τελειωσα και γω. Μετα απο αυτα που ειχα διαβασει εδω περιμενα να δω τραγικα πραγματα... Μια χαρα ομως. Κλασσικη σεζον dexter με κλασσικο φιναλε, οπως μας εχουν συνηθισει. Ελεος ρε παιδια, τι το "σπουδαιο" ειχε το φιναλε της 4ης που περιμενατε να τα γ*μησει ολα φετος η σειρα (οχι οτι δεν το εκανε)? Απλα αντι για "τελος καλο ολα καλα" ending ειχαμε και μια θεαματικη αποχωριση της Ριτα. Τι θα μπορουσε να γινει δλδ στην 5η? Να ανασταθει ο Αρθουρ και να τον ξανασκοτωσει ο Ντεξ για να εκδικηθει? Αμα ειναι να σκαλιζουμε και να ψαχνουμε τι και πως οκ, αλλα οχι τωρα, μετα απο 60 επεισοδεια...Απο την αρχη το ξεραμε πως οτι και να γινει ο Ντεξ παντοτε θα την σκαπουλαρει. Δεν υπαρχουν "ακυρα" σκηνικα στην σειρα, αμα το παμε ετσι ολη η σειρα ειναι "ακυρη". Το αν εχεις βαρεθει την ολη φαση ειναι προσωπικο θεμα του καθενος αλλα η σειρα συνεχιζει στον ιδιο ρυθμο με τον οποιο ξεκινησε. Τεσπα, γενικα δεν με χαλασε τπτ στην 5η εκτος απο το ολο "τραβηγμα" με την Λουμεν. Για ενα πηδημα τον ηθελε η καργια... Εμ δεν ηθελε την Λιλα ο βλακας. Παρτα τωρα.
marantonis Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Εγω θα συμφωνησω με τον steveangello, κατα 90%. Οσο για τις σεναριακες (υποτιθεμενες ή οχι) τρυπες, επειδη αυτο συζητηθηκε περισσοτερο εδω ως το μεγαλο αρνητικο της σειρας περυσι, εχω προσεξει οτι πολλα -αν οχι ολα- μπορουν ανετα να δικαιολογηθουν. Θελω να πω, δεν ξερουμε τι δεν ξερουμε, τι πχ μπορει να ετυχε στο σεναριο (και δεν αφηγηθηκε απο τους δημιουργους γιατι δεν κριθηκε απαραιτητο) ωστε να τυχει να συμβει το ταδε που λεει πχ ο tzinos οτι ειναι προβληματικο/αδικαιολογητο στο σεναριο, κι εκει μπορει να "πατησουν" ας πουμε οι σεναριογραφοι, για να αιτιολογησουν και γενικως να μας πουν οτι λεμε μαλακιες.
Moderators Praetorian Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Moderators Δημοσ. 14 Ιανουαρίου 2011 Σε αυτό το άρθρο του IGN αναφέρεται ότι ο showrunner Clyde Phillips του dexter άλλαξε μετά την 4η season, σε κάποιον που ήρθε από το 24 (co-executive producer Chip Johannessen, other credits: Moonlight, Millennium, Dark Angel and Beverly Hills, 90210). Ο οποίος επίσης αλλάζει για την επερχόμενη 6η season σε κάποιον (Scott Buck) που είναι στους writers του Dexter από την 2η season. Δεν λέω ότι αυτό σίγουρα συνδέεται με την (αισθητά) πεσμένη ποιότητα στην 5η season, αλλά ίσως να είναι καλό νέο για την 6η.
Zugzwang Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 [...]πάρε και το msn μου "[email protected]" να σου κάνω κανα nudge που και που[...] Όλο το παραλήρημα στο post είναι πολύ καλό αλλά εδώ τα 'σπασες Καθαρά οntopic τώρα το φινάλε μια απλή, λιτή & απέριττη απογοήτευση... Δεν ξέρω αλλά για κάποιο λόγο αυτή η σεζόν μού άφησε την αίσθηση ότι πρόκειται για άλλη σειρά. Συμπαθητική ναι μεν αλλά... άλλη. Ίσως με επηρέασε η μόνιμη κουρασμένη/ ψιλοκακομοίρικη/ φοβισμένη έκφραση του Dex, που δεν ταιριάζει καθόλου στον ρόλο που ξέρουμε. Είμαι απίστευτα υπέρ της «εξέλιξης» όπως πολλοί έχετε πει, του χαρακτήρα του, μ’ αρέσει που έγινε πιο συναισθηματικός αλλά το γαμ***νε και βρώμισε. Ήταν ωραίο που στις προηγούμενες σεζόν σ’ άφηναν με την υποψία (δεν μπορούσες να το πεις με απόλυτη βεβαιότητα) ότι έχει αισθήματα. Δηλώνω με 99% σιγουριά ότι σε κάποια φάση στο 11ο επεισόδιο της 5ης ήταν με τη Λούμεν χεράκι-χεράκι… ‘Ντάξει. Η συγκεκριμένη σεζόν δεν μπορώ να πω σε καμία των περιπτώσεων ότι με ενθουσίασε, ιδιαίτερα τα πρώτα επεισόδια, αλλά ούτως ή άλλως η μόνη που μου τράβηξε τρελά το ενδιαφέρον από την αρχή-αρχή ήταν η 4η. Την 5η λοιπόν τη βρήκα απλά… ΟΚ. Μπορεί να έφταιξε ότι είδα 4η & 5η πραγματικά τη μία μετά την άλλη (πιο σύντομα δε γίνεται). Μιλάμε για την καλύτερη και χειρότερη σεζόν αντίστοιχα, για μένα. Ψιλοάσχετο και τρελή λεπτομέρεια αλλά… μ’ έναν καημό θα πάω, ρε πού**η. Ο μυστικός πρώτος γάμος της Rita, τι ακριβώς μας έδωσε? Περίμενα έστω να της το πετάξει ο Dex για να βγει από πάνω όταν του έλεγε συνέχεια «μου λες ψέματα» και «μου λες ψέματα» αλλά… τίποτα, στο ντούκου τελείως. ps: Ελπίζω να μη συνεχιστεί και για 7η, δυστυχώς δείχνει ότι δεν έχει πολλά να δώσει ακόμα παρά μόνο τα πολυαναμενόμενα (αποκάλυψη ή/και θάνατος dexter). Πάντως αναρωτιέμαι: δεν πρέπει να δούμε κάπως τι δρόμο θα ακολουθεί ο Χάρισον? Ή μήπως θα το αφήσουν να πλανάται στο series finale? Δε νομίζω πάντως να δούμε πάλι μπόμπιρα στην επόμενη σεζόν, ίσως πηδήξουμε κάποια χρόνια είτε στην αρχή είτε κάπου στην πορεία της.
Kasrith Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 ps: Ελπίζω να μη συνεχιστεί και για 7η, δυστυχώς δείχνει ότι δεν έχει πολλά να δώσει ακόμα Κοίτα, πάνω κάτω συμφωνώ. Αλλά στο παραπάνω σχόλιο θα πω μόνο ότι και μετά την 3η έτσι λέγαμε...
marantonis Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Κοίτα, πάνω κάτω συμφωνώ. Αλλά στο παραπάνω σχόλιο θα πω μόνο ότι και μετά την 3η έτσι λέγαμε... Εσεις.
guido Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Δημοσ. 16 Φεβρουαρίου 2011 Στο ίδιο μοτίβο πάντως δεν έχει νόημα να συνεχιστεί η σειρά. Καταρχήν είναι δύσκολο να βρεθεί ένας "κακός" που να ξεπερνάει την όλη φάση της 4ης season Επίσης πλέον δεν υπάρχει καν η στοιχειώδης αγωνία ότι θα αποκαλυφθεί σε κάποιον καθώς κλασικά θα την γλυτώνει με αστείες εξηγήσεις και καταστάσεις. Καμία σχέση δηλαδή με την φάση με τον Doakes π.χ που η αγωνία ήταν στο full . Οπως και να χει δεν μπορούμε να πάμε σε μία απο τα ίδια . Ο κλασικός κακός , ο κλασικός dexter και κυρίως τα κλασικά "ωχ θα αποκαλυφθεί τώρα" που δεν πείθουν πλέον κανέναν . Με κάποιο τρόπο πρέπει να περάσει σε νέο level . Αν αυτό θα είναι πχ να φανερωθεί στην deb ή κάτι άλλο δεν το ξέρω. Δουλεία τους είναι ας το σκεφτούν αυτοί
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.