Members gsarig Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Members Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Δεν κατάλαβα δηλαδή, γιατί να έχει μόνο το Lost τέτοια topics; :lol: Επειδή γενικά έχει πέσει πολλή συζήτηση για το φινάλε της 4ης σαιζόν Dexter, κι επειδή αναγκαστικά ό,τι και να πούμε μπαίνει σε spoiler, παίρνω την πρωτοβουλία και ανοίγω αυτό το topic, για να μιλάμε ελεύθερα και χωρίς spoilers. Επαναλαμβάνω: Δεν υπάρχουν spoiler tags, αφού θεωρούμε δεδομένο πως όσοι συμμετέχουν έχουν δει και το τελευταίο επεισόδιο της 4ης σαιζόν. Όσοι βρέθηκαν εδώ κατά τύχη, προλαβαίνουν να κλείσουν τη σελίδα. Διαφορετικά, μετά το scroll δεν υπάρχει γυρισμός - Η Christin είναι κόρη του Trinity - Η Rita πέθανε (έτσι για να δώσω το καλό παράδειγμα )
Moderators Praetorian Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Πολύ καλή ιδέα. Και αν και έχει αναφερθεί στα spoilers του άλλου topic, να το παραθέσω εδώ από νωρίς γιατί αλλιώς θα έχουμε πάλι τα ίδια: Τη Rita τη σκότωσε ο Trinity. Το πρωί, πριν πάει να πάρει το αμάξι του από το συνεργείο. Αυτό έχει επιβεβαιωθεί από τους παραγωγούς της σειράς, και επιπρόσθετα αναφέρεται στην κοινή συνέντευξη στο Showtime των Lithgow και Hall για το φινάλε, και στη συνέντευξη του Lithgow (είναι κάπου 50 λεπτά "video chat" αυτό).. Επίσης δεν ήταν όντως ασυνέπεια με το timeline, η Rita λέει μιλάει σε χρόνο μέλλοντα για το φεγγάρι. Τέλος, ο John Lithgow στη συνέντευξή του αναφέρει και κάποια blooper reels. Αυτά υπάρχουν κάπου να τα δούμε ή θα περιμένουμε το dvd/bluray?
seishirosakura Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Εν ψυχρώ. Αυτό που περιμένω εγώ είναι ένας Dexter διχασμένος σε σημείο διπλής προσωπικότητας. Ο Dark Passenger (λέγε με Harry) Θα επικοινωνεί ως συνήθως μέσω των γνωστών σκηνών και μόνο προς το τέλος της πέμπτης θα καταλάβει ο Dexter ότι αυτός σκότωνε όσους πέθαναν στην πέμπτη σεζόν παρά την αντίθετη βούληση του. Astor και Cody... Who knows / cares?
Members gsarig Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Members Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Σε σχέση με αυτά που λέει και ο seishirosakura, αντιγράφω και εδώ απόσπασμα από το post του finch, γιατί ότι έχει ενδιαφέρον, μιας και μιλάει για την τροπή που παίρνουν οι εξελίξεις στο βιβλίο: πάνω κάτω χάνει ο Dexter τον μπούσουλα με τον Dark Passenger και καταλήγει το τμήμα να κυνηγάει έναν serial killer που στην ουσία είναι ο Dexter και δεν το ξέρει ούτε ο ίδιος μου φαίνεται λίγο τραβηγμένο σενάριο μιας και δεν μας έδωσε τέτοια δείγματα γραφής η συμπεριφορά του Dexter αυτή τη σεζόν Είναι όμως μια θεωρία που μπορεί να επεκταθεί στην επόμενη μιας και πλέον συνειδητοποίησε ότι αυτός είναι το πρόβλημα και να αρχίσει να κατρακυλάει στην Dark Side έως ότου τον πιάσουν Αν και μου φαίνεται κι εμένα τραβηγμένη, το ότι συμβαίνει στο βιβλίο είναι λόγος για να το έχουμε υπόψη μας πιστεύω (έστω και σε κάποια παραλλαγή).
imr Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Ωραια , πολυ μου την εσπαγε να πρεπει να βαζω σποιλερ ταγκς Λοιπον για 5η σεζον θα ηθελα να δω τον Χαρισον να μεγαλωνει και να του βγαινουν στην επιφανεια ενστικτα οπως ο Ντεξτερ Και προσπαθει να τον αποτρεψει ή να του μαθει τον κωδικα Οσον αφορα τον dark passenger μεχρι τωρα δεν εχει δειξει σημαδια οτι τα χανει, απλα λογω περιορισμενου χρονου/κουρασης δεν ειχε την δυνατοτηα να κανει σωστο research (αποτελεσμα ηταν να πεθανει ο φοτογραφος) Οποτε το βλεπω δυσκολο με τα οσα ξερουμε μεχρι τωρα να ''τρελαθει'' ετσι ξαφνικα (Εκτος φυσικα αν παρει απο την αρχη τετοια τροπη η 5η σεζον) Εκανε μαλακιες , αλλα οχι επειδη τρελαθηκε, επειδη δεν ειχε χρονο Παντως θα ηταν ενδιαφερον στην τελευταια σεζον ο αντιπαλος του Ντεξτερ να ειναι ο ιδιος ο Ντεξτερ
capitan Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Μόλις τελείωσα το φινάλε: Όχι ρε πούστη μουυυυυυυυυυυυ το Ριτάκι.......Άτιμε τρίνιτυ να καείς.. Μου φαίνεται πολύ σύμπτωση να έφαγε τη Ριτα άλλος εκτός του τρίνιτυ (είχε και ένα χαμόγελο ικανοποίησης καθώς έφευγε με την mustang)...Για να το έκανε άλλος πάει να πει ότι 1)ήξερε τι παιζόταν με τον τρίνιτυ (πως σκότωνε, το pattern κτλ -και ναι οκ δε σκότωσε μικρή αυτή τη φορά στη μπανιέρα αλλά μεγάλη...σιγά το big deal το νόημα το έπιασε...συν του ότι τα χε πάρει ο τρινιτυ με τον ντεξτερ και δε νομίζω να κολλούσε σε τέτοιες λεπτομέρειες-), 2)ήξερε το παρελθον του Dexter (η σκηνή με το μωρό στο αίμα είναι χαρακτηριστική σπόντα για το παρελθόν του, το οποίο αίμα btw είχε κάπως άκυρα απλωθεί για να είναι τυχαίο, εκτός και αν γέρνει το πάτωμα). Κατά τη γνώμη μου για να το έκανε άλλος εκτός από τον τρίνιτυ πρέπει αυτός ο άλλος να είναι ο ίδιος ο ντέξτερ, αλλιώς θα μας έρθει την επόμενη σεζόν κάποιος άλλος (serial?) killer, ουρανοκατέβατος, ο οποίος ξέρει το παρελθόν του dexter και τον παρακολουθεί τόσο καιρό...μπλιαχ. Η φάση με τον μονόλογο του Dexter στο τέλος πάντως ενισχύει αυτή τη θεωρία αν τελικά αποδειχθεί ότι ΔΕΝ ήταν ο τρίνιτυ. Με τη σεζόν αυτή μαθεύτηκαν πολλά πράγματα για τον Dexter στους γύρω του και τώρα όλοι τον κοιτούν κάπως διαφορετικά...Οι αντιδράσεις του ξέφυγαν αρκετά και μερικές φορές ήταν πολύ απρόσεκτος. Ο τελευταίος φόνος ήταν περισσότερο άντε να ξεμπερδεύουμε και λιγότερο ικανοποίησης για τον Dexter. Ανυπομονώ να δω τον νέο Dexter της επόμενης σεζόν. Κάτι μου λέει ότι θα είναι πιο άγριος και ο Dark Passenger εκεί που πήγαινε να σβήσει, θα τον καταλάβει ακόμα περισσότερο. Τέλος το ότι βρέθηκε το μωρό στο αίμα, δε σημαίνει σώνει και καλά ότι θα βγει δολοφόνος...Παρά είναι μικρό για να θυμάται τίποτα όταν μεγαλώσει. Απλά θα υπάρχει μια ταύτιση με τον Dexter ο οποίος ίσως το νοιάζεται περισσότερο.
Moderators Praetorian Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Αν και μου φαίνεται κι εμένα τραβηγμένη, το ότι συμβαίνει στο βιβλίο είναι λόγος για να το έχουμε υπόψη μας πιστεύω (έστω και σε κάποια παραλλαγή). Βασικά, νομίζω ότι ενώ θα μου άρεσε σαν ιδέα για season, και έχω εμπιστοσύνη στους σεναριογράφους να το φέρουν με καλό τρόπο, τώρα που το είδα γραμμένο θεωρώ ότι θα έχει λιγότερο ενδιαφέρον να το δω στην επόμενη season. Θα έλεγα ότι ήταν ενός είδους spoiler για κάποιον που δεν έχει διαβάσει τα βιβλία. Περιμένω ωστόσο στην επόμενη season να δω έναν Dexter που θα φέρει βαρύ το πλήγμα από την απώλεια της Rita. Αν δεν κάνουν δηλαδή κανένα τρελό fast forward στην εποχή που περιγράφει ο imr. Τέλος το ότι βρέθηκε το μωρό στο αίμα, δε σημαίνει σώνει και καλά ότι θα βγει δολοφόνος...Παρά είναι μικρό για να θυμάται τίποτα όταν μεγαλώσει. Απλά θα υπάρχει μια ταύτιση με τον Dexter ο οποίος ίσως το νοιάζεται περισσότερο. Ενώ έχω σκεφτεί κι εγώ πως μπορεί να παίξουν με αυτήν την ιδέα οι σεναριογράφοι, δεν είμαι και μεγάλος οπαδός της. Ωστόσο, και ο Dexter ήταν μικρός όταν έγινε το φονικό στο Container και ούτε και αυτός *θυμόταν* τίποτα (μέχρι που ανακάλυψε τα γεγονότα στην 1η season).
inSync Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Παιδιά, δείτε ένα στοιχείο που δείχνει το τελευταίο επεισόδιο, όταν ο Trin φεύγει με το αυτοκίνητό του μέσα στο χαμόγελο.... Μήπως αυτή η οδός (Linden Ave) είναι η οδός που μένει ο Dexter (Rita); Πως μπορούμε να το μάθουμε; Δεν θα ησυχάσω αν δεν είμαι σίγουρος ότι ο Trin την έφαγε... αλλιώς την δουλειά την έκανε ο Dark Passenger!!!
nikosBruin Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Εγώ πάντως είμαι με τον Ντέξτερ και με στεναχώρησε που πέθανε η γυναίκα του. Ναι, τον συμπάθησα και ήθελα χάπι εντ! Βέβαια, η αλήθεια είναι ότι αν τελείωνε η χρονιά με το θάνατο του Τρίνιτι, τότε τι θα κάνανε του χρόνου; Ακόμη μια χρονιά να φροντίζει παιδιά; Δε λέει. Γι αυτό ήταν λογικό που ξεφορτώθηκαν τη Ρίτα. Τώρα τι θα γίνει του χρόνου μάλλον δεν το ξέρει κανείς, ούτε οι ίδιοι οι συγγραφείς. Λογικά τα παιδιά θα τα αναλάβουν οι παππούδες και δεν θα τα βλέπουμε συχνά. Πολύ φοβάμαι ότι το κύριο θέμα θα είναι το αδερφή-αδερφός. Δεν θα μου άρεσε αυτό γιατί την Ντεμπ δεν την πάω με τίποτα. Θα προτιμούσα να είχε ζήσει η ξανθιά και να πεθάνει η Ντεμπ. Την έχουν κάνει σούπερ-ντετέκτιβ, όλα τα βρίσκει, όλα τα αποκαλύπτει, ενώ όλοι οι άλλοι κοιμούνται. Καρικατούρα. Και είναι και άσχημη!
Kasrith Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Ρε, την παλεύετε; +1 Εντυπωσιαστηκα πολυ με την δουλεια των σεναριογραφων, ηθοποιων κτλ δημιουργων της σειρας, και η σειρα ειναι top. Τους εμπιστευομαι απολυτα να μας χαζεψουν/μαγεψουν και στην 5η σεζον. Τωρα το αν πεθανε η Ριτα απο το χερι του Trinity, του Dark Passenger η καποιου εξωγηινου ειναι ολες θεωριες που (προσωπικα) μου "χαλανε" το epic φιναλε, αλλα και την epic σειρα. For the record, πιστευω και γω, οτι ο Trinity μας την εκανε την δουλεια, (μας το λενε και οι σεναριογραφοι εξαλλου, αλλα παντα αυτο πιστευα). Ο μικρος απλα ηταν μαζι με την μανα του οταν εγινε, και δεν υπαρχει καποιος που τον τοποθετησε εκει μοναχα να δειξει στον Dex οτι γνωριζει το παρελθον του. Ηταν απλα για μας, και να δεσει η ιστορια. Reborn in Blood. Πηρα απλουστατα αυτο που μας δωσανε με τοσο ωραιο και εξαιρετικο τροπο και το χαρηκα. Nothing more, nothing less Για οσουν λενε οτι δεν ταιριαζει στο MO του Trinity, τον εχουμε ξαναδει να σκοτωνει εκτος τριαδας. Η μπανιερα ηταν απλο μηνυμα που αφησε στον Dex, υπογραφη και σφραγιδα ενα πραμα.. Και η μεταξυ τους συμφωνια εληξε μολις ξυπνησε στο πισω μερος του βαν, κατι ωρες αργοτερα και διχως φραγκο. Α, και ετσι επειδη ειπες οτι δεν υπαρχουν σποιλερ Υ.Γ. τωρα ειδα οτι τα περισσοτερα απο αυτα που ειπα τα προειπαν finch & Praetorian στο thread για την 4η σεζον
dimip Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Κρίμα το Ριτάκι (: Δεν μου άρεσε το τέλος.... Αποστολή από iPhone με το Insomnia.app
glaza Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Θα ήταν πολύ ανατρεπτικό στην 5η σαιζόν να μάθουμε ότι αντί για τον τρινιτυ την Ρίτα την σκοτωσε ο ιδιος ο ντεξτερ σε μια κρίση της διχασμένης του προσωπικότητας..γιατί η σκηνή που είναι και το μωρό μέσα στο μπάνιο στο πάτωμα όπως ήταν και ο ντεξτερ μικρός δεν είναι κάτι που το ήξερε ο τρινιτυ για το παρελθόν του ντεξτερ...εκτός και αν ήταν random εντελώς να βάλει το μωρό εκει περα...:/ dunno
nikosBruin Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Διχασμένη προσωπικότητα είναι άλλο πράγμα. Δεν έχει διχασμένη προσωπικότητα ο Ντέξτερ. Δεν το έβαλε κανείς το μωρό σε ένα συγκεκριμένο σημείο. Απλώς μπουσούλησε και πήγε κοντά στη μάνα του. Απλό και ξεκάθαρο ήταν και το φινάλε και όλη η σειρά. Δεν έχει κρυφά νοήματα και παγίδες και υποθετικά σενάρια - μούφες.
glaza Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Ναι ρε παιδί μου δεν διαφωνώ απλά ΕΓΩ θέλω ΚΙ αλλες ανατροπές και κρυφά νοήματα και παγίδες και υποθετικά σενάρια :P
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.