Freakster Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Ρε παιδιά.. Στην οικογένεια υπάρχουν δυο αυτοκίνητα.. Ίδιο έτος κυκλοφορίας και είναι και τα δυο 1400 κυβικά.. Ήρθαν τα τέλη σήμερα και το ένα θέλει 137 ευρώ και το άλλο 252 .. Γιατί τόση διαφορά;
acomaedo Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Ρε παιδιά.. Στην οικογένεια υπάρχουν δυο αυτοκίνητα.. Ίδιο έτος κυκλοφορίας και είναι και τα δυο 1400 κυβικά.. Ήρθαν τα τέλη σήμερα και το ένα θέλει 137 ευρώ και το άλλο 252 .. Γιατί τόση διαφορά; Προφανώς το ένα είναι κάτω απο 1352cc το άλλο πάνω. Και τα δύο μπορεί να διαφημίζονται ως 1400 αλλά δεν είναι.
Freakster Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 δεν ήξερα ότι είναι τα 1352 το όριο. Όντως το ένα είναι 1341 το άλλο 1368. καλώς, ευχαριστώ πολύ
Sorath Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Ειρωνία έτσι; Για 27cc να πληρώνεις στο ένα 120€ παραπάνω.
tolis_01 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Δεν είναι ειρωνία. Ληστεία είναι. Κυριολεκτικά.
Freakster Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 ε πως, το ένα πιάνει 190 και το άλλο 180.. οι επιδόσεις πληρώνονται μπορώ και γελάω (λίγο) γιατί εγώ είμαι υπεύθυνος μόνο για το μηχανάκι μου, 18€
chiderboy Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Γεια σου ρε Ελλάδα αθάνατη.... Παίζει να μην υπάρχει πουθενά αλλού στο κόσμο πιο μαλακισμένος τρόπος υπολογισμού των τελών Τι πιο απλό και σωστό θα υπήρχε από το να υπολογίζονται τα τέλη με βάση την τιμή που δίνει ο κατασκευαστής για τους ρύπους Τέλη(€) = Ρύποι * Σταθερά*(1+Παλαιότητα * 5% ) Αλλά είπαμε, πώς αλλιώς θα μας πιάσουν το κώλο
tolis_01 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Όχι ότι ο "πολιτισμένος" τρόπος της Ευρώπης είναι δίκαιος. Όποιος έχει αμάξι δεκαετίας το έχει γιατί δεν έχει να πάρει άλλο. Το να σε κάνουν να πιστέψεις ότι εσύ φταίς για την μόλυνση του περιβάλλοντος είναι τουλάχιστον αστείο.
The_Judas Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Γεια σου ρε Ελλάδα αθάνατη.... Παίζει να μην υπάρχει πουθενά αλλού στο κόσμο πιο μαλακισμένος τρόπος υπολογισμού των τελών Τι πιο απλό και σωστό θα υπήρχε από το να υπολογίζονται τα τέλη με βάση την τιμή που δίνει ο κατασκευαστής για τους ρύπους Τέλη(€) = Ρύποι * Σταθερά*(1+Παλαιότητα * 5% ) Αλλά είπαμε, πώς αλλιώς θα μας πιάσουν το κώλο Οπου σταθερά βάλε ιπποδύναμη και είμαστε οκ Στην Ελλάδα αυτός που έχει 1.4 με 180 ίππους δίνει τα ίδια με αυτόν που έχει παλιό 1.4άρι με 70 άλογα. tolis_01 Όχι ότι ο "πολιτισμένος" τρόπος της Ευρώπης είναι δίκαιος. Όποιος έχει αμάξι δεκαετίας το έχει γιατί δεν έχει να πάρει άλλο. Το να σε κάνουν να πιστέψεις ότι εσύ φταίς για την μόλυνση του περιβάλλοντος είναι τουλάχιστον αστείο. Εν μέρει έχεις δίκιο αλλά οχι 100%. Ο ευρωπαίος μπορεί να πάρει πιο εύκολα αυτοκίνητο γιατί έχει μεγαλύτερο μισθό και χαμηλότερη φορολογία στα αυτοκίνητα. Ασε που μετά απο 10 χρόνια οι τιμές των σερβις αυξάνονται αρκετά και δεν συμφέρει να δίνει κάποιος να το συντηρεί. Επίσης δίνουν ώθηση και στις αυτοκινητοβιομηχανίες τους αλλά έχουν και κίνητρα απόσυρσης. Αυτά στο εξωτερικό. Για τα ελληνικά δεδομένα το μέτρο αυτό δεν είναι καθόλου δίκαιο.
chiderboy Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Οπου σταθερά βάλε ιπποδύναμη και είμαστε οκ Σωστός. Αφού θες γκάζι κύριε πλήρωσε έξτρα για τις κ@υλές σου. [Ρύποι * Ιπποδύναμη * Σταθερά*(1+Παλαιότητα * 5% )] λοιπόν. Τα premium αυτοκίνητα να πληρώνουν premium τέλη. Όχι να τα παίρνουν από τους μεροκαματιάρηδες που έχουν το αυτοκίνητο για να πηγαίνουν στη δουλειά τους * Τη σταθερά τη βάζω για να διαμορφωθεί το αποτέλεσμα σε λογικά νούμερα Τώρα όσον άφορα την παλαιότητα πρέπει να υπολογίζεται. Και δε το λέω γιατί έχω καινούριο και δε με νοιάζει, το λέω γιατί έχω και παλιό και βλέπω τι βγάζει από πίσω. Καλά είναι κάποια που είναι ερείπια να αρχίσουν να φεύγουν και να προωθηθεί το οικολογικό
Fronimitis Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Εγω εχω την toyota corolla του 2004.Μπορειτε να μου πειτε για ποιο λογο εγω θα πληρωσω σημα 252 ευρω και καποιος που εχει το ιδιο αμαξι με μενα αλλα του 2005 θα πληρωσει 187;;;Αφου ειναι ΙΔΙΟ αμαξι με ΙΔΙΑ μηχανη(κυβικα και ιπποδυναμη),ΙΔΙΟ καλουπι,ΙΔΙΑ ΟΛΑ;;;Γιατι εγω ειμαι πιο ρυπογονος; ι
chiderboy Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Έτσι για να σου σπάσουν την ψυχολογία και γιατί δε μπορείς να κάνεις τίποτα γι αυτό
antonl Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 [...]Τώρα όσον άφορα την παλαιότητα πρέπει να υπολογίζεται. Και δε το λέω γιατί έχω καινούριο και δε με νοιάζει, το λέω γιατί έχω και παλιό και βλέπω τι βγάζει από πίσω. Καλά είναι κάποια που είναι ερείπια να αρχίσουν να φεύγουν και να προωθηθεί το οικολογικό Γι αυτό υποτίθεται πως υπάρχει ο παράγοντας «ρύποι», οπότε είναι πλεονασμός το επιχείρημα που αναφέρεις. Αν έλεγες πως πρέπει να παίζει ρόλο επειδή τα πιο σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν (συνήθως) καλύτερη ενεργητική/παθητική ασφάλεια, ίσως να ήταν πιο λογικό.
wert Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Θα μας κάνουν να αναθεματίσουμε την ώρα και την στιγμή που γενηθήκαμε και είμαστε Έλληνες. Και μάλλον τα έχουν ήδη καταφέρει. Εμένα δεν μου έχει έρθει ακόμα το το χαρτί για να πάρω το σήμα. Δουλεύω κάθε μέρα και μου είναι αδύνατον να πάω στην εφορία να το πάρω. Θα δώσουν καμιά αναβολή; Υπολογίζω να πάρω άδεια προς τον Ιανουάριο και να μπορέσω να τακτοποιήσω αυτή τη σοβαρή πλέον υπόθεση. Δηλαδή ή θα χάσουμε τη δουλειά μας ή θα πληρώσω κάνα μηνιάτικο ολόκληρο μαζί με το πρόστιμο... Μα τι λεβέντες οικολόγοι είναι τούτοι ρεεεε !!!!!!!!!!!!!!!
chiderboy Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Γι αυτό υποτίθεται πως υπάρχει ο παράγοντας «ρύποι», οπότε είναι πλεονασμός το επιχείρημα που αναφέρεις. Αν έλεγες πως πρέπει να παίζει ρόλο επειδή τα πιο σύγχρονα αυτοκίνητα έχουν (συνήθως) καλύτερη ενεργητική/παθητική ασφάλεια, ίσως να ήταν πιο λογικό.Το θέμα είναι κατα πόσο το παλιό θα δουλευει ακόμα σωστά ώστε να ανταποκρίνεται στις τιμές του κατασκευαστή Αναρωτηθήκατε καθόλου γιατί πχ για τα 1400cc το όριο είναι στα 1352cc και όχι 1400cc; Μήπως γιατί τα 1400άρια είναι σχεδόν όλα στα 1352-1399cc και γιατί είναι η πλειοψηφία των αυτοκινήτων; Φανταστείτε πόσο λιγότερες εισπράξεις θα γινόταν διαφορετικά. Αυτό είναι ένα παράδειγμα που αντιπροσωπεύει πλήρως τη φιλοσοφία των νέων "οικολογικών" μέτρων 1600αρι έχω του 2001 οπότε δεν έχω τόσο πρόβλημα αλλά σπάζομαι πάρα πολύ με την όλη κατάσταση και με το ότι πρέπει αναγκαστικά να ανεχτούμε τη μαλακία που δερνει κάποιους
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.