Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

φιλε Pournaras εγώ δεν μίλησα για κάτι τέτοιο...δεν μπορώ να καταλαβω ουτε καν απο που το εβγαλες αυτο το συμπερασμα : /

εγω μιλαω για την εννοια του εχειν οπως σωστά είπε ο nightscope...δηλαδή,αν κάτι κοστολογείται τίμια (το ratio της τιμής/αξίας είναι σε λογικά πλαίσια με σωστά και τίμια περιθώρια κέρδους) τότε γιατί να κατεβασω κατι παρανομα; Θα το αγορασω μια χαρα και με το συνεδυτικό του manual/εξώφυλλο/u name it , και τα όλα του και θα είμαι ήσυχος και θα νιώθω και καλά στην τελική γιατί πήρα κάτι όμορφο για μένα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες μου και είναι στοχευμένο σε μένα με βάση την αγοραστική δύναμη που έχω, όχι που θα ήθελαν να έχω...Νιώστο το ποστ πλζ...

• Απαντ. 410
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
φιλε Pournaras εγώ δεν μίλησα για κάτι τέτοιο...δεν μπορώ να καταλαβω ουτε καν απο που το εβγαλες αυτο το συμπερασμα : /

εγω μιλαω για την εννοια του εχειν οπως σωστά είπε ο nightscope...δηλαδή,αν κάτι κοστολογείται τίμια (το ratio της τιμής/αξίας είναι σε λογικά πλαίσια με σωστά και τίμια περιθώρια κέρδους) τότε γιατί να κατεβασω κατι παρανομα; Θα το αγορασω μια χαρα και με το συνεδυτικό του manual/εξώφυλλο/u name it , και τα όλα του και θα είμαι ήσυχος και θα νιώθω και καλά στην τελική γιατί πήρα κάτι όμορφο για μένα που ανταποκρίνεται στις ανάγκες μου και είναι στοχευμένο σε μένα με βάση την αγοραστική δύναμη που έχω, όχι που θα ήθελαν να έχω...Νιώστο το ποστ πλζ...

Δε σου την ειπα προσωπικα προς Θεου, απλα κουβεντα κανουμε.

Αλλα μπερδευομαι οταν μου ακουω οτι ενα ειδος δεν κοστολογειται τιμια, οποτε και το παιρνεις παρανομα. Κατ' αρχην ποια ειναι τα λογικα πλαισια, ποιος θα τα καθορισει, και με ποια οικονομια, της σουηδιας, της ελλαδας, της κινας, του κογκο;

Και αν οντως εμπαινε απο καποιους μια κοστολογιση σε θεωρητικα λογικα πλαισια ας πουμε 5 ευρω το cd, τι ακριβως θα αλλαζε; Οταν εχεις ενα δισκο με πανω απο 1000 αλμπουμς θα εδινες ποτε αλλα 5000 ευρω για να τα κανεις αυτα νομιμα; Η ενω τωρα δεν παιρνεις κανενα τοτε θα επαιρνες 2-3-5 το μηνα και παλι θα κατεβαζες αυτα που "δεν αξιζουν" να τα πληρωσεις, βριζοντας παραλληλα την καθε Βισση και Βανδη οτι τα cd τους δεν αξιζουν ουτε ενα ευρω;

Οταν εχεις κατεβασει ενα cd που κατα τη γνωμη σου δεν αξιζει δεκαρα, ποσο θα επρεπε να το κοστολογησουν ωστε να το αγορασεις; Αφου με την καμμια δεν θα το αγοραζες ετσι κι αλλιως, αλλα αφου το βρισκεις τζαμπα το παιρνεις.

Εκτος βεβαια και πιστεψουμε οτι οι τεραστιοι δισκοι για τους οποιους μιλαγαμε στα προηγουμενα ποστς, θα παραμεινουν αδειοι, αν με το καλο γινοταν και κατεβαινε η τιμη απο το cd και η ταινια. Εγω να το δεχτω, αλλα δεν το δεχονται οι ιδιοι που θεωρουν δικαιωμα τους το τζαμπα κατεβασμα (αν διαβασεις αρκετα ποστς πιο πισω θα το δεις πολλες φορες τυπωμενο).

PS. Το β' ενικο παει για χαρην της κουβεντας, δεν τα λεω για σενα προσωπικα.

Δημοσ.

Ενταξει ρε συ pournaras,αυτη ειναι μια υποθεση και θεωρηση των πραγματων που αναφερεις,οτι δηλαδη αν επεφταν οι τιμες η 'πειρατεια' δεν θα σταματουσε.

Να το δουμε λιγο αντιστροφα τωρα;Αν σταματουσε η 'πειρατεια',οι εταιρειες θα ειχαν αυξηση κερδων;Ολοι μας δηλαδη θα αρχισαμε να αγοραζουμε τα παντα;

Τελικα πιστευεις οτι ειναι 'καταρα' το file sharing και η αιτια ολων των κακων;Και αν ναι ποιων;Τι 'καταστροφη' εχει επιφερει;

Και χωρις αυτο πως θα βελτιωνοταν η ολη κατασταση;Και για ποιον;

Ακουω please.

Δημοσ.

ρε Pournaras εννοείται οτι δεν θα εδινα 5000 χιλιαρικα για να κανω τα 1000 αλμπουμ που έχω νόμιμα ακόμα κ με 5 ευρώ το cd...το θέμα είναι να μην εφτανα στο σημείο αυτό..να είχα 60 αλμουμ που γούσταρα εξαρχής να κατεχω και να εχω πληρώσει..αυτη ειναι η εννοια του εχειν...

κι οσο για την οικονομια της ελλαδας,της σουηδιας κτλ που αναφερεσαι, μάλλον τα έχεις λίγο μπερδεμενα εκεί πέρα...όπως κάθε κράτος έχει θεσπίσει και λειτουργεί υπό διαφορετικό νομικό καθεστώς, το ίδιο ισχύει και για το οικονομικο καθεστως...χοντρικά,το μόνο που παίζει είναι απλά μερικοί νομοι να είναι κοινοι ή να εχουν τροποποιηθεί για να εφαρμόζουν και να ταιριάζουν στο παγκοσμιο ή ευρωπαικό δίκαιο...

μια offtopic παρένθεση γιατί σε πιάνω αδιάβαστο αλλά πεισματάρη..

Οταν εχεις κατεβασει ενα cd που κατα τη γνωμη σου δεν αξιζει δεκαρα, ποσο θα επρεπε να το κοστολογησουν ωστε να το αγορασεις; Αφου με την καμμια δεν θα το αγοραζες ετσι κι αλλιως, αλλα αφου το βρισκεις τζαμπα το παιρνεις.

αυτό ακριβώς σου λέω god damn it, ότι απο την στιγμή που δεν θα το αγοραζα ετσι κι αλλιως δεν το κατεβαζω επειδη ειναι τζαμπα...μου είναι άχρηστο..κατεβάζω αυτά που ούτως ή αλλως θα αγόραζα..για ποιο λόγο να κατεβασω ένα αλμπουμ και να μην το ακουσω/? ουτε πλεονεκτης είμαι, ούτε συλλέκτης ασκοπης μουσικης και mp3, ουτε ματαιοδοξος τύπος ..και ένα cd που κατα την γνωμη μου λες δεν αξιζει δεκαρα, ποσο να το κοστολογισουν; αυτό θα είναι με βάση το πόσα χρόνια είναι ο καλλιτεχνης ενεργος, την ιστορια του, το αν εχει αλλα αλμπουμς κτλ..γενικά πολλοί και άσχετοι παραγοντες που δεν εχουν καμια σχεση με το αμα αρεσει σε καποιον η οχι το τραγουδι...πχ το τελευταιο αλμπουμ του καζαντζιδη αν ζουσε θα μπορουσε να ήταν μλκια και να μην αρεσε σε κανεναν, αλλά λόγω στανταρ παραγόντων η τιμή του να πήγαινε de facto στα 10 ευρώ, ενώ το πρώτο του ξερώ γω να έκανε 3 ευρώ οταν ξεκίνησε...εντελώς χοντρικά και τυχαία όλα αυτά που λέω ισα ισα για να πιασεις το νοημα..

ελπιζω να μην κουρασα, αλλά είμαι αρρωστος σπίτι και βρήκα ευκαιρια να λιωσω :P

Δημοσ.
Δηλαδή πόσο φθηνότερο από 2 ευρώ να δώσει μια οικογένεια για να δει μια ταινία που μπορεί να κοστίζει το rental 55€;

Και γιατι βαζεις οικογενεια ? Για να φανει πιο λογικο το ποσο ? Ας βαλουμε τοτε μια πολυμελης οικογενεια , συγγενεις φιλους , γνωστους , ολοι γυρω απο μια τηλεοραση..:lol:

Εγω (σκοπευω να το δω μονος μου , για ενα ατομο λοιπον ) βρισκω ακριβα τα 2 Ευρω ενοικιαση ενος dvd.Θα εβρισκα λογικο το ποσο των 1-1.5 Ε για blu ray .Eιμαι παραλογος ? Δεν νομιζω.Ποσο κανει το rental ενος blu ray ? Ευχαριστως θα εδινα 1 Ε για να τροφοδοτησω την τηλεοραση μου με αξιοπρεπες υλικο.

Ας φανταστουμε για λιγο ενα τεραστιο ονλινε μαγαζι με απειρους τιτλους hd που ο 'ενοικιο' του καθενος θα στοιχιζε 1 Ε.Δεν νομιζεις οτι αυτο θα τραβαγε το ενδιαφερον πολλων ? Δεν νομιζεις οτι θα τους κερδιζε παρα πολλους σαν πελατες (μονιμα ) ?

Δημοσ.

Εγω (σκοπευω να το δω μονος μου , για ενα ατομο λοιπον ) βρισκω ακριβα τα 2 Ευρω ενοικιαση ενος dvd.Θα εβρισκα λογικο το ποσο των 1-1.5 Ε για blu ray .Eιμαι παραλογος ? Δεν νομιζω.Ποσο κανει το rental ενος blu ray ? Ευχαριστως θα εδινα 1 Ε για να τροφοδοτησω την τηλεοραση μου με αξιοπρεπες υλικο.

Τα blue ray δεν βγαίνουν ακόμα σε rental αλλά από την άλλη δεν κάνουν σχεδόν ποτέ απόσβεση. Κάνουν δεν κάνουν 10 ενοικιάσεις το 1. Το κόστος τους είναι αυτό που βλέπεις παντού. Τα μαγαζιά τα αγοράζουν μόνο για επένδυση.

Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει φθηνό video on demand. Πληρώνεις ένα βαρβάτο πάγιο και την ταινία επιπλέον. Οι τιμές μπορεί να φτάνουν τα 50$(30€) για να δεις έναν καλό αγώνα. Η ταινία που έχει release Κινηματογράφου, κοστίζει πάνω από 15$ αν θυμάμαι καλά και μόνο cable. On demand δεν το δίνουν μέσω Internet.

Τα δικαιώματα μιας ταινίας στην Ελλάδα μπορεί να φτάσει τις αρκετές 100άδες χιλιάδες ευρώ.

Η Village έφυγε από την Ελλάδα. Η Sony pictures έκλεισε το υποκατάστημα της στην Θεσ/νίκη. H Audiovisual επιβιώνει γιατί χρηματοδοτείται από τον Βαρδυνογγιάνη και περιμένει μήπως κλειδώσει το internet και κάνει χοντρή κονόμα με την iptv και το online rental.

Σας πειράζουν τα Videoclub αλλά όταν θα σας τα παίρνει ο isp, ο Βαρδυνογιάννης και ο κάθε Βαρδυνογιάννης να δούμε τι θα λέτε. Σας πειράζουν οι κακές εταιρίες κινηματογράφου που "θυσαυρίζουν" (άραγε ξέρετε πόσες έχουν κλείσει τα τελευταία χρόνια) αλλά δεν σας πειράζει που τα λεφτά τα παίρνουν 3 εταιρίες ιντερνετ και 3 αλυσίδες Η/Υ αποκομίζοντας κέρδη από την δουλειά άλλων.

Το αστείο της υπόθεσης είναι οτι μόνο για την πειρατεία κάθεστε και τσακώνεστε με τόσο "θερμό" τρόπο. Είμαι σίγουρος οτι οι περισσότεροι πήγατε για μπάνιο στις ευρωεκλογές. Δεν βλέπω σε κανένα forum να μιλάτε για τα προβλήματα του τόπου. Πολλοί απειλούν με την ψήφο τους αν τους κοπεί το τζάμπα στο ιντερνετ. ΕΛΕΟΣ.

Δημοσ.
Τα blue ray δεν βγαίνουν ακόμα σε rental αλλά από την άλλη δεν κάνουν σχεδόν ποτέ απόσβεση. Κάνουν δεν κάνουν 10 ενοικιάσεις το 1. Το κόστος τους είναι αυτό που βλέπεις παντού. Τα μαγαζιά τα αγοράζουν μόνο για επένδυση.

Πουθενά στον κόσμο δεν υπάρχει φθηνό video on demand. Πληρώνεις ένα βαρβάτο πάγιο και την ταινία επιπλέον. Οι τιμές μπορεί να φτάνουν τα 50$(30€) για να δεις έναν καλό αγώνα. Η ταινία που έχει release Κινηματογράφου, κοστίζει πάνω από 15$ αν θυμάμαι καλά και μόνο cable. On demand δεν το δίνουν μέσω Internet.

Τα δικαιώματα μιας ταινίας στην Ελλάδα μπορεί να φτάσει τις αρκετές 100άδες χιλιάδες ευρώ.

Η Village έφυγε από την Ελλάδα. Η Sony pictures έκλεισε το υποκατάστημα της στην Θεσ/νίκη. H Audiovisual επιβιώνει γιατί χρηματοδοτείται από τον Βαρδυνογγιάνη και περιμένει μήπως κλειδώσει το internet και κάνει χοντρή κονόμα με την iptv και το online rental.

Σας πειράζουν τα Videoclub αλλά όταν θα σας τα παίρνει ο isp, ο Βαρδυνογιάννης και ο κάθε Βαρδυνογιάννης να δούμε τι θα λέτε. Σας πειράζουν οι κακές εταιρίες κινηματογράφου που "θυσαυρίζουν" (άραγε ξέρετε πόσες έχουν κλείσει τα τελευταία χρόνια) αλλά δεν σας πειράζει που τα λεφτά τα παίρνουν 3 εταιρίες ιντερνετ και 3 αλυσίδες Η/Υ αποκομίζοντας κέρδη από την δουλειά άλλων.

Το αστείο της υπόθεσης είναι οτι μόνο για την πειρατεία κάθεστε και τσακώνεστε με τόσο "θερμό" τρόπο. Είμαι σίγουρος οτι οι περισσότεροι πήγατε για μπάνιο στις ευρωεκλογές. Δεν βλέπω σε κανένα forum να μιλάτε για τα προβλήματα του τόπου. Πολλοί απειλούν με την ψήφο τους αν τους κοπεί το τζάμπα στο ιντερνετ. ΕΛΕΟΣ.

Για πολλα εισαι σιγουρος αλλα για τα περισσοτερα κανεις λαθος.Εγω λοιπον προσωπικα δεν πηγα για μπανιο στις Εκλογες , σε πολλα φορουμ θιγονται αυτα τα προβληματα του τοπου οπως λες , απλως εσυ δεν διαβαζεις μαλλον προσεκτικα.

Οσο για τα υπολοιπα ουτε λιγο ουτε πολυ μας λες οτι δεν υπαρχει κανενας τροπος να μειωθουν οι τιμες ...Εγω πιστευω το αντιθετο (φυσικα μιλαω για τους 'video on demand' μελλοντικους ανταγωνιστες ).Θα δειξει το μελλον ποιος θα εχει δικιο.

Δημοσ.

Παιδες...ο οποιοσδηποτε εχει στις μερες μας internet θα εχει κατεβασει εστω και ενα mp3,ταινια κτλ...κλεφτη θα σε πουν ειτε εχεις κλεψει μια τσιχλα απο περιπτερο και παλι κλεφτη θα σε πουν αν εχεις κλεψει 500 τραπεζες!Προσωπικα εχω παει σε πολλες συναυλιες,εχω αγορασει δισκους απο συγκροτηματα που τα ακουσα χαρη στο internet,τι πιο καλο για εναν καλλιτεχνη να τον μαθαινει μια μεριδα ανθρωπων που δεν θα ειχε την δυνατοτητα να σπαταλησει ενα 20ευρω για την αγορα του cd,να γεμιζει το μερος που παιζουν live,απο ανθρωπους(κλεφτες,οπως λενε μερικοι)που τους γουσταρουν πραγματικα εστω και αν δεν εχουν τα αυθεντικα cd τους!!!Ολοκληροι Metallica και παρατησαν την διαμαχη με το napster καποτε γιατι εβλεπαν δεν τους επαιρνε να το συνεχισουν,να βλεπουν ατομα να σπανε τα αυθεντικα cd,βινυλια κτλ...να γινονται festival με το ονομα "Download" με τεραστια ονοματα(τουλαχιστον της metal σκηνης,Slayer και αλλοι).Την πικρα την τραβανε οι "κουστουματοι" της μουσικης,αυτοι που δεν εχουν καμια σχεση με την μουσικη,η μουσικη θελει την πειρατεια γιατι θελει και πρεπει να ακουστει,αυτοι που την εκμεταλευονται για να γινουν μεγαλοι και τρανοι ειναι οι μεγαλυτεροι "πειρατες"!!!Καληνυχτα...

Δημοσ.
Το ...έτσελον βλέπει τους πάντες... να θυμάστε :fear:

Η κεβέρνηση κάνει πόλεμο στην διαφθορά... αυξάνει φόρους απο τα ποτά, τα καύσιμα, τα τέλη κυκλοφορίας μέχρι τις αντικειμένικές και τον φόρο κάθε τετραγωνικού!

Πολεμάει την ...φοροδιαφυγή και τα μπόνους. Πολεμάει την "πειρατεία" γιατί την έμαθε και η κουτσή μαρία και κατεβάζει εμ πι θρι... και τορρεντσ... και πλέον σταμάτησε να πάει να τα σκάει στα δισκάδικα ... γιατί υπάρχει κρίση και δέν πάνε πολλοί φραγκάτοι στα νυχτερινά κέντρα... κάθε Σ.Κ.

Το οτι πολεμάνε τους Ελληνικούς ιστοχώρους είναι προφανές! Γιατί απο εκεί που το ήξεραν πέντε-δέκα- εκατό σε όλη την Ελλάδα... τώρα τα έμαθαν όλοι... και όπου όλοι μαζί και οι scouter των εταιρειών προστασίας...

Ναι έιναι παράνομο... γιατί είναι ελεύθερα προσιτό... δέν έχει αντίτιμο. Τα ΠΑΝΤΑ θα μας πουλάνε σε λίγο... θα ακριβύνουν ΟΛΑ ακόμα ... και το ΝΕΡΟ και ο ΑΕΡΑΣ.

Ο Οργουελ δέν είναι πλέον φανταστικός... αρχίζει να γίνεται πραγματικός...

Λεφτά σε λίγους, γνώσεις σε λίγους, δύναμη σε λίγους...

οι υπόλοιποι φόρο φόρο φόρο... και ... καμμιά ελευθερία.

Ωραιος ρε φιλε..Αντε γιατι ολοι εδω μεσα αρχισανε τις φιλοσοφιες και δε βλεπουν το προφανες..Ολοι σας κοροιδευουν.Σε λιγο καιρο θα μας παρουν και τα βρακια.Σε περιοδους πολεμου,ολα επιτρεπονται.Και μαντεψτε!ΕΙΜΑΣΤΕ ΣΕ ΠΟΛΕΜΟ!!!

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 03:31 ----------

Αποριες...

Γιατι ενα CD single κανει 12 Ευρω?

Το CD της Μπεζαντακου εχει πνευματικα δικαιωματα?

Ποσο κοστιζει ενα τραγουδι στη χονδρικη και ποσο στη λιανικη?

Αν πω τις γυναικας μου να μου τραγουδισει ενα τραγουδι παλι ειμαι πειρατης αφου το ακουω χωρις να εχω πληρωσει?

Αν κατεβασω και δω μια Κινεζικη ταινια χωρις υποτιτλους παλι διαπρατω το αδικημα της πειρατειας? Ποιος μπορει να αποδειξει οτι ξερω Κινεζικα?

Γιατι αν δω μια ταινια σπιτι μονος μου ειναι ενταξει αλλα αν την δω με 10 φιλους μαζι αποτελει δημοσια θεαση?

Γιατι ειναι νομιμο ενας ραδιοφωνικος σταθμος να μπορει να αγορασει ενα CD και να το αναπαραξει οσες φορες θελει, εκπεμποντας το σε εκατομμυρια ακροατες ενω αν κανεις το ιδιο στο ιντερνετ εισαι παρανομος?

Οι κουφοι πληρωνουν πνεματικα δικαιωματα οταν αγοραζουν CD? Οι τυφλοι με τις ταινιες?

Αν καποιος δεν βγαζει λεφτα με το τραγουδι γιατι δεν αλλαζει επαγγελμα?

Γιατι τα μουσικα CD και οι ταινιες "παιζουν" στον υπολογιστη και γιατι τα στερεοφωνικα και τα DVD players δεχονται mp3 και AVI αντιστοιχα?

Εισαι φοβερος φιλε..χαχαχ...απορω κι εγω γιατι καποιος που δε βγαζει λεφτα απο το τραγουδι,γιατι δεν κανει αλλη δουλεια? Εχετε ακουσει καμια δισκογραφικη η καμια εταιρια παραγωγης ταινιων η hardware να κλεινει επειδη υπαρχει πειρατεια?Δυστυχως οχι.Και πειτε μου εναν καλλιτεχνη που αλλαξε επαγγελμα επειδη καπηλευομαστε την τεχνη του..Περιμενω ονοματα...

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
@nikosgalis πραγματικά σε θαυμάζω για το κουράγιο σου... κάποτε και εγώ έτσι αναλυτικότατα τα έγραφα. Μην αναλώνεσαι άλλο, ότι και να γράψεις δεν θα το δεχτούν γιατί δεν τους αρέσει να τους λες τι πραγματικά κάνουν με τη πειρατεία. Θέλουν και τη πίτα ολόκληρη (το download) και το σκύλο χορτάτο (τη συνείδηση)

Έκανα quote το δικό σου μήνυμα γιατί είναι μικρό. Άμεσα αυτό που θα πω αφορά τον nikosgalis, και έμμεσα εσένα και όλους τους άλλους που συμφωνούν.

Φίλε nikosgalis. Ωραία φαίνονται αυτά που λες, αλλά προσωπικά διαφωνώ. Πώς μπορείς και κρίνεις με υποθέσεις τόσα άτομα εδώ μέσα; Προσωπικά σχεδόν ό,τι χρησιμοποιώ το έχω αγοράσει original. Αλλά είμαι πάρα πολύ σκεπτικιστής με αφορισμούς, νόμους και παρανομίες. Και μόνο ότι ο Bill Gates έγινε μεγάλος και τρανός μέσω της πειρατίας, θα έπρεπε να σε βάλει σε προβληματισμό! Το κακό της πειρατίας δεν είναι τα "χαμένα λεφτά", αλλά η καταξίωση προϊόντων που είναι για τα μπάζα, και που αν δεν τα έκαναν διανομή μέσω της πειρατίας, τώρα δεν θα υπήρχαν γιατί κανείς δε θα έδινε λεφτά για να τα αγοράσει! Βλέπε DOS και win 3.0 κτλ φίλε, όταν Amiga, Atari, Apple ήταν πολύ πιο μπροστά. Και όμως όλοι έβαζαν DOS για να αντιγράψουν τη δισκέτα του πειρατή και του φίλου με το "συμβατό" τους. Και έβλεπες το παράλογο, το χειρότερο δημιούργημα της πληροφορικής να υποσκελίζει όλες τις μεγάλες υλοποιημένες ιδέες που είχαν σαφή προσανατολισμό και όραμα! Τα δε παιχνίδια των XT, AT τότε μόνο για γέλια ήταν συγκρινόμενα με παιχνίδια ακόμα και του Amstrad CPC 6128. Να μη μιλήσω για τις δυνατότητες που είχαν και οι δήθεν επαγγελματικές εφαρμογές των "συμβατών", μπροστά σε Amiga, Atari και φυσικά Mac που ειδικά η τελευταία πλατφόρμα θα έπρεπε να είναι μονόδρομος για κάθε πραγματικά επαγγελματική δουλειά! Και φυσικά σοβαροί οργανισμοί και εταιρείες δημιουργούσαν μόνο με mac. Αλλά το pc κυριάρχησε, διότι οι άνθρωποι που δεν είχαν το budget να αγοράσουν τα πανάκριβα mac, πόσο μάλλον και το αντίστοιχο software, ήταν πολλοί περισσότεροι. Πήγαινε λοιπόν ο κάθε μέσος άνθρωπος, αγόραζε το φθηνό pc συμβατό, και έκλεβε όλο το software. Ωραίο εεε; Πόσοι γνωστοί και φίλοι έλεγαν τότε, καλός ο τάδε υπολογιστής, δεν μπορείς να "βρεις" τα προγράμματα. Κατάλαβες; Μη μας λες λοιπόν για δημιουργίες και όνειρα, γιατί οι πραγματικοί δημιουργοί είναι σχεδόν πάντα στην απ' έξω! Τα λαμόγια και οι καπάτσοι πλουτίζουν. Και αν θες να ξέρεις το αγαπημένο μου DOS, στο οποίο στηρίζονται όλα τα λειτουργικά συστήματα της MS δεν είναι καθ' ευατού δημιούργημα του Gates, αλλά η αποτυχημένη προσπάθεια κάποιας άλλη εταιρείας, από την οποία αγόρασε το αποτυχημένο τότε DOS κοψοχρονιά! Βέβαια δε φταίει ο Gates στην τελική! Ας όψεται η γαλάζια κυρία! Τέλος πάντων μην το πάω παραπέρα....

Η αυτοκριτική σου ότι και συ κάνεις τα ίδια δε μου λέει κάτι. Εγώ δλδ τι πρέπει να κάνω τώρα; Να σου πω μπράβο; Ότι κλέβεις συνειδητά; Δλδ αυτό σε κάνει καλύτερο από αυτούς που λες ότι κλέβουν ασυνείδητα; Εγώ τουλάχιστον ένα κειμενάκι το γράφω σε πληρωμένο word processor το pages, και προσωπικά επιβραβεύω τη δουλειά μιας ιστορικής εταιρείας που μας χαρίζει ποιοτικό software. Δε θα κατηγορήσω όμως ένα παιδάκι (κάνεις και υπονοούμενα για την ηλικία, λες και όποιοι είναι μικροί πρέπει να είναι και επιπόλαιοι) που έγραψε μια εργασία στο κλεμμένο όπως λες και πιστεύεις word! Δλδ εγώ κιόλας που είμαι νόμιμος (γιατί εσύ όπως παραδέχεσαι δεν είσαι) είμαι ο ανώτερος και όλοι οι άλλοι είναι οι κλέφτες; Έτσι απλά; Εγώ προσωπικά δεν τη δέχομαι αυτήν την ιδέα και τη θεωρώ και επικίνδυνη! Για ξανασκέψου τη σε παρακαλώ!

Όσον αφορά για δημιουργία και ιδέες να είσαι σίγουρος ότι πολλοί άνθρωποι χαρίζουν το προϊόν της δουλειάς τους και δεν κατηγορούν τα παιδάκια για πειρατίες κτλ. Ειδικά στον ακαδημαϊκό χώρο είμαστε μάρτυρες αυτού του φαινομένου συνεχώς, ενώ τρανό παράδειγμα αποτελεί η κοινότητα του open source. Το άσχημο είναι να μην κάνεις donation σε κάτι που σου αρέσει, ειδικά αν έχεις και τα λεφτά να το κάνεις... Προσωπικά προσπαθώ να κάνω donate σε κάτι που το χρησιμοποιώ. Και στεναχωρήθηκα σε μια περίπτωση που το σύστημα του παιδιού που έγραψε το πρόγραμμα δεν αναγνώριζε την πιστωτική μου κάρτα ως valid, αν και visa, παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειες που έκανα. Σε αντίθεση, η μεγαλύτερη απάτη είναι να πληρώνεις τρελά ποσά για κάτι που δε σου άρεσε, και μάλιστα προκαταβολικά! Και η ιδέα του "εγώ κοστολογώ τη δουλειά μου όσο θέλω" είναι τρομερά επικίνδυνη!!! Καταλαβαίνεις γιατί;

Επεξ/σία από ixthy
Δημοσ.

και εγω πιστευω οτι αρχισε πολεμος για τα mp3 και τις ταινιες στο ιντερνετ και το αποκορυφωμα θα ειναι στο τελος του 2012 και θα ερθει το τελος του κοσμου lol

Δημοσ.

Έκανα quote το δικό σου μήνυμα γιατί είναι μικρό. Άμεσα αυτό που θα πω αφορά τον nikosgalis, και έμμεσα εσένα και όλους τους άλλους που συμφωνούν.

Φίλε nikosgalis. Ωραία φαίνονται αυτά που λες, αλλά προσωπικά διαφωνώ. Πώς μπορείς και κρίνεις με υποθέσεις τόσα άτομα εδώ μέσα; Προσωπικά σχεδόν ό,τι χρησιμοποιώ το έχω αγοράσει original. Αλλά είμαι πάρα πολύ σκεπτικιστής με αφορισμούς, νόμους και παρανομίες. Και μόνο ότι ο Bill Gates έγινε μεγάλος και τρανός μέσω της πειρατίας, θα έπρεπε να σε βάλει σε προβληματισμό! Το κακό της πειρατίας δεν είναι τα "χαμένα λεφτά", αλλά η καταξίωση προϊόντων που είναι για τα μπάζα, και που αν δεν τα έκαναν διανομή μέσω της πειρατίας, τώρα δεν θα υπήρχαν γιατί κανείς δε θα έδινε λεφτά για να τα αγοράσει! Βλέπε DOS και win 3.0 κτλ φίλε, όταν Amiga, Atari, Apple ήταν πολύ πιο μπροστά. Και όμως όλοι έβαζαν DOS για να αντιγράψουν τη δισκέτα του πειρατή και του φίλου με το "συμβατό" τους. Και έβλεπες το παράλογο, το χειρότερο δημιούργημα της πληροφορικής να υποσκελίζει όλες τις μεγάλες υλοποιημένες ιδέες που είχαν σαφή προσανατολισμό και όραμα! Τα δε παιχνίδια των XT, AT τότε μόνο για γέλια ήταν συγκρινόμενα με παιχνίδια ακόμα και του Amstrad CPC 6128. Να μη μιλήσω για τις δυνατότητες που είχαν και οι δήθεν επαγγελματικές εφαρμογές των "συμβατών", μπροστά σε Amiga, Atari και φυσικά Mac που ειδικά η τελευταία πλατφόρμα θα έπρεπε να είναι μονόδρομος για κάθε πραγματικά επαγγελματική δουλειά! Και φυσικά σοβαροί οργανισμοί και εταιρείες δημιουργούσαν μόνο με mac. Αλλά το pc κυριάρχησε, διότι οι άνθρωποι που δεν είχαν το budget να αγοράσουν τα πανάκριβα mac, πόσο μάλλον και το αντίστοιχο software, ήταν πολλοί περισσότεροι. Πήγαινε λοιπόν ο κάθε μέσος άνθρωπος, αγόραζε το φθηνό pc συμβατό, και έκλεβε όλο το software. Ωραίο εεε; Πόσοι γνωστοί και φίλοι έλεγαν τότε, καλός ο τάδε υπολογιστής, δεν μπορείς να "βρεις" τα προγράμματα. Κατάλαβες; Μη μας λες λοιπόν για δημιουργίες και όνειρα, γιατί οι πραγματικοί δημιουργοί είναι σχεδόν πάντα στην απ' έξω! Τα λαμόγια και οι καπάτσοι πλουτίζουν. Και αν θες να ξέρεις το αγαπημένο μου DOS, στο οποίο στηρίζονται όλα τα λειτουργικά συστήματα της MS δεν είναι καθ' ευατού δημιούργημα του Gates, αλλά η αποτυχημένη προσπάθεια κάποιας άλλη εταιρείας, από την οποία αγόρασε το αποτυχημένο τότε DOS κοψοχρονιά! Βέβαια δε φταίει ο Gates στην τελική! Ας όψεται η γαλάζια κυρία! Τέλος πάντων μην το πάω παραπέρα....

Η αυτοκριτική σου ότι και συ κάνεις τα ίδια δε μου λέει κάτι. Εγώ δλδ τι πρέπει να κάνω τώρα; Να σου πω μπράβο; Ότι κλέβεις συνειδητά; Δλδ αυτό σε κάνει καλύτερο από αυτούς που λες ότι κλέβουν ασυνείδητα; Εγώ τουλάχιστον ένα κειμενάκι το γράφω σε πληρωμένο word processor το pages, και προσωπικά επιβραβεύω τη δουλειά μιας ιστορικής εταιρείας που μας χαρίζει ποιοτικό software. Δε θα κατηγορήσω όμως ένα παιδάκι (κάνεις και υπονοούμενα για την ηλικία, λες και όποιοι είναι μικροί πρέπει να είναι και επιπόλαιοι) που έγραψε μια εργασία στο κλεμμένο όπως λες και πιστεύεις word! Δλδ εγώ κιόλας που είμαι νόμιμος (γιατί εσύ όπως παραδέχεσαι δεν είσαι) είμαι ο ανώτερος και όλοι οι άλλοι είναι οι κλέφτες; Έτσι απλά; Εγώ προσωπικά δεν τη δέχομαι αυτήν την ιδέα και τη θεωρώ και επικίνδυνη! Για ξανασκέψου τη σε παρακαλώ!

Όσον αφορά για δημιουργία και ιδέες να είσαι σίγουρος ότι πολλοί άνθρωποι χαρίζουν το προϊόν της δουλειάς τους και δεν κατηγορούν τα παιδάκια για πειρατίες κτλ. Ειδικά στον ακαδημαϊκό χώρο είμαστε μάρτυρες αυτού του φαινομένου συνεχώς, ενώ τρανό παράδειγμα αποτελεί η κοινότητα του open source. Το άσχημο είναι να μην κάνεις donation σε κάτι που σου αρέσει, ειδικά αν έχεις και τα λεφτά να το κάνεις... Προσωπικά προσπαθώ να κάνω donate σε κάτι που το χρησιμοποιώ. Και στεναχωρήθηκα σε μια περίπτωση που το σύστημα του παιδιού που έγραψε το πρόγραμμα δεν αναγνώριζε την πιστωτική μου κάρτα ως valid, αν και visa, παρόλες τις φιλότιμες προσπάθειες που έκανα. Σε αντίθεση, η μεγαλύτερη απάτη είναι να πληρώνεις τρελά ποσά για κάτι που δε σου άρεσε, και μάλιστα προκαταβολικά! Και η ιδέα του "εγώ κοστολογώ τη δουλειά μου όσο θέλω" είναι τρομερά επικίνδυνη!!! Καταλαβαίνεις γιατί;

Τη μεγαλυτερη πειρατια που γνωρισε η amiga το '90 που ηταν στις δοξες της αναλογικα με το συνολο των προγραμματων, και τα πενιχρα μεσα (μονο δισκετες), ουτε κατα διανοια δεν την φανταζοταν το pc. Αρα το παραδειγμα ειναι λαθεμενο, διοτι θα επρεπε η Amiga τωρα να μεσουρανει. Δεν νομιζω κανεις μας με amiga να αγορασε ποτε προγραμμα η παιγνιδι αυθεντικο, εκτων του workbench που ετσι κι αλλιως ερχοταν πακετο με το μηχανημα.

Το pc εναντι των αλλων κυριαρχησε μονο και μονο για την μεταβλητοτητα του και τη δυνατοτητα αναβαθμισης του εναντι ολων των αλλων που ερχοταν φιξαρισμενα με ελαχιστες δυνατοτητες αλλαγων.

Το ""εγώ κοστολογώ τη δουλειά μου όσο θέλω" είναι τρομερά επικίνδυνη!!! " σε τι ακριβως το αναφερεις ως επικινδυνο, και ποιος τελικα ειναι αυτος που θα βαλει μια κοστολογιση, στη δικη μου, τη δικη σου, και του αλλουνου τη δουλεια;

Δημοσ.

Τι είναι σωστό και δίκαιο και τι λάθος και άδικο και ποιος το κρίνει? ο καθένας έχει τη δική του άποψη με πολλούς συμφωνώ και διαφωνώ ταυτόχρονα

όλοι μας είμαστε υποκριτές και όλους μας μόνο η πάρτη μας μας ενδιαφέρει

σωστό είναι να πληρώνονται τα πνευματικά δικαιώματα και σωστό να παίρναμε μεγαλύτερους μισθούς όπως σωστό είναι και να αγοράζουμε φτηνά προϊόντα και ακόμη πιο σωστό είναι να είμασταν όλοι σε αυτή τη γη ευχαριστημένοι

παράδειγμα:

2 ίδιες μπάλες μπάλες ίδιας ποιότητας πουλιόνται σε ένα μαγαζί η μία έχει την διπλάσια τιμή από την άλλη. Το σωστό είναι να πάρεις την φτηνότερη. Αν ενδιαφερθούμε όμως περισσότερο θα μάθουμε ότι η άλλη κάνει τα διπλάσια χρήματα αλλά δεν φτιάχνεται από 5χρονους εργάτες στην Ινδονησία. Σωστό είναι να πάρουμε τότε την ακριβή. Πόσοι θα έπαιρναν την φτηνή και πόσοι την ακριβή. Πόσοι θα έπαιρναν την φτηνή και πόσοι την ακριβή ακόμα και να ήξεραν τι συμβαίνει.

Ποιο είναι το σωστό και ποιο το λάθος? Φταίμε εμείς οι καταναλωτές, η εταιρεία που χρησιμοποιεί τους 5χρονους επειδή ξέρει ότι τους καταναλωτές δεν τους νοιάζει, φταίνε τα κράτη και η παγκόσμια κοινότητα που την νοιάζει μόνο να κινείται το εμπόριο, φταίμε όλοι? Και αφού φταίει κάτι γιατί δεν γίνεται τίποτα για να αλλάξει το σκηνικό

Γιατί όλους μας νοιάζει μόνο η πάρτη μας και το <<σωστό>> που μας συμφέρει είναι η απάντηση

εκατομμύρια παραδείγματα μπορεί ο καθένας να φέρει στο μυαλό του με το τι είναι σωστό και αντίστοιχα να πει γιατί το ίδιο πράγμα είναι λάθος για διαφορετικούς λόγους το ίδιο ισχύει και για την πειρατεία δεν είναι κάτι διαφορετικό

τόσα ηθικά εγκλήματα κάνουμε όλοι μας καθημερινά μην βλέποντας γύρω μας παρά ότι μας συμφέρει και αν δεν κάνουμε είμαστε συμμέτοχοι το λιγότερο γιατί δεν κάνουμε τίποτα για να τα αποτρέψουμε, οπότε αν είναι να αισθανόμαστε τύψεις για κάτι υπάρχουν και σοβαρότερα από την <<κλοπή>> των πνευματικών δικαιωμάτων χωρίς αυτό να σημαίνει ότι είναι σωστή η πειρατεία.

Πολλοί έχουν οφέλη μικρά ή μεγάλα από την πειρατεία (καταναλωτές, κατασκευαστές, πάροχοι κτλ.) και κάποιοι έχουν μεγάλες ή μικρές ζημιές (προγραμματιστές, δισκογραφικές κτλ.). Διαλέγουμε μια μεριά που μας συμφέρει και παίρνουμε το μέρος της, χωρίς πολλά περαιτέρω. (η ιστορία της ανθρωπότητας)

Υ.Γ. Ξέρω το σωστό αλλά μου αρέσει το λάθος

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...