Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Εξαιρετικό !!!!

Συμβουλή από έναν παππού της πληροφορικής (1983 compuserve...) προς νέους διαδικτυοναύτες:

Ευκαιρία τώρα που έκλεισαν - προσωρινά - τα greek-fun etc. να ανοίξετε και κάνα βιβλίο μπας και ξεστραβωθείτε και μάθετε πότε χρησιμοποιούμε το έψιλον και πότε το αλφαγιώτα στο γραπτό λόγο, να μάθετε ποιες λέξεις θέλουν όμικρον και ποιες ωμέγα, να σταματήσετε να γράφετε με greeklish και κυρίως να καταλάβετε ΓΙΑΤΙ πρέπει να το κάνετε, να μάθετε να εκφράζετε τα συναισθήματα σας με λόγια και όχι με emoticons και τέλος να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε σαν υπογραφή ΣΑΣ (!!!) τι κάρτα γραφικών "φοράτε" και πόσα Ghz έφτασε το pc σας!!! Ήμαρτον!!!.

Ευκαιρία είναι, αρπάξτε την και θα με θυμηθείτε. Θα μάθετε να το χρησιμοποιείτε, (το cpu που σας χάρισε η φύση εννοώ) και λίγο παραπάνω και δεν θα αντιδράτε τελείως σπασμωδικά σαν τα κοτόπουλα στο Chicken Run.

Δείτε το σαν ευκαιρία, αλλιώς μπείτε στην ουρά μαζί με όλα τ' άλλα ζωάκια της παγκοσμιοποίησης και τραβάτε για τη μεγάλη κρεατομηχανή της Κατανάλωσης.

Αντισταθείτε δημιουργικά !

Με Αγάπη πάντα,

ο πλέον υλιστής (νύν και πρώην...)

@ntonios

Διαδικτυοναύτες: Λέξη που δεν υπάρχει στο Ελληνικό Λεξικό.

Αλφαγιώτα: Δεν υπάρχει τέτοιο γράμμα στο Ελληνικό αλφάβητο, ίσως εννοείς το άλφα και το γιώτα.

"Σταματήσετε να γράφετε με greeklish": Χρησιμοποιείς το Username @ntonios.

Θα σε συμβούλευα.

1ον. Να χρησιμοποιήσεις κάποιο πρόγραμμα αυτόματης διόρθωσης κειμένου ή να ανοίξεις κάποιο βιβλίο μήπως και ξεστραβωθείς.

2ον. Να αλλάξεις Username και να χρησιμοποιήσεις το Ελληνικό Αντώνιος αν δεν το δέχεται λόγω Ελληνικών χρησιμοποίησε το Antonios χωρίς το @ επειδή σημαίνει at και όχι άλφα ή "a".

3ον. Μην ασχολείσαι με τα ορθογραφικά λάθη, τα emoticons και τις υπογραφές των άλλων από την στιγμή που δεν σου κάνουν κακό ή σε προσβάλουν.

Συγνώμη που είμαι εκτός θέματος, αλλά μου την σπάνε κάποιοι τύποι που είναι τέλειοι, επειδή τους ζηλεύω που δεν είμαι και εγώ τέλειος.

• Απαντ. 410
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Ο συγκεκριμένος δεν δήλωνε διαχειριστής στο facebook. Στο site δήλωνε διαχειριστής και έβαλε και τον σύνδεσμο του στο facebook. Μιλάμε για μεγάλο κριάρι. Οι άλλοι οι @@@@ και δέρνουν όμως γιατί έκλεισαν; Ψευτόμαγκες επαναστάτες και αυτοί. Το τι παράγει το μυαλό μου είναι δικό μου και άμα θέλω το διαμοιράζω. Άμα θέλω το κρατάω για μένα και άμα θέλω το πουλάω. Ευτυχώς υπάρχουν νόμοι που προστατεύουν την πνευματική μου εργασία και θα πρέπει επιτέλους να επικρατήσουν και στο διαδίκτυο.

Δημοσ.

Υπομονή και κουράγιο σε αυτούς που μπλέξανε για να απολαμβάνουμε εμείς χωρίς κόπο. Αν μπορούσαμε να τους σταθούμε σε αυτή την ψυχοφθόρα διαδικασία πιστεύω θα ήταν καλή κίνηση :-).

Δημοσ.
Τα cd ηδη τα εχουν φθηνηνει αρκετοι αλλα κανεις δεν τα παιρνει

Τι ειναι πιο γρηγορο να πατησω download ή να ντυθω να παω στο μετροπολις να αγορασω cd?

Η μονη και πιο σωστη λυση ειναι να μπει ενα εξτρα ποσο στις γρηγορες συνδεσεις και να εχουμε τα παντα νομιμα

Ναι αλλά γιατί να το πληρώσω εγώ που έχω την συνδεσή μου για να κατεβάζω open source? Θα ήταν σαν το να είμαι αναγκασμένος να πληρώνω τέλος για την έρτ, εγώ που δεν έχω τηλεόραση

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 03:12 ----------

Όχι, είναι πειρατεία που επίσης απαγορεύεται

FYI πειρατεία έχει να κάνει με καράβια.

Δημοσ.
Ποτέ μου δεν κατάλαβα τον όρο "πνευματική ιδιοκτησία". Τα έργα του πολιτισμού και της κουλτούρας δεν αποτελούν υποπροϊόντα παιδείας; Η παιδεία δεν πρέπει να είναι δωρεάν; Και εν τοιαύτη περιπτώσει, από πότε βγαίνουν δημιουργήματα τα οποία ΔΕΝ είναι βασισμένα σε άλλα, παλαιότερα; Με ποια λογική κάτι είναι "ιδιόκτητο πνευματικά", αφού βασίζεται σε ιδέες άλλων;

Αυτό που γράφεις είναι εντελώς αστείο. Κάτι τέτοιο προκαλεί στρεβλώσεις και αντικίνητρα στους "δημιουργούς" του πολιτισμού. Και εν πάση περιπτώσει... έστω ότι είναι όπως τα λες και πάω με τα νερά σου... εσύ τι προσφέρεις σε αυτούς ώστε να στηρίξεις τον πολιτισμό; Γιατί αν το πάμε με το τρόπο σκέψης σου, νομίζω ότι είναι χρέος μας να προστατεύουμε και να ενισχύουμε τον πολιτισμό με κάθε μέσο.

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν λέω ότι είμαι αναμάρτητος. Αλλά ας μην είμαστε και αιθεροβάμονες ... αυτή είναι η νοοτροπία "αυτό που κάνω είναι και το δίκαιο, τέλος":p

Δημοσ.

Ωραιες οι συλληψεις και η δημοσιοτητα που πηρε αλλα, ποιες οι κατηγοριες? Τι το παρανομο εχει ενα torrent tracker ?

Ακουω αυτες τις μερες στο ραδιο ενα καινουριο κομματι, ειναι αυτο που αποκαλουν ποπ (μονο για την ελληνικη σοου μπιζ) και εχει μεσα μια κοπια απο το "sound of da police".

Αυτος ο τραγουδιστης δεν θα επρεπε να συληθει? Δεν πιστευω οτι πηραν τα δικαιωματα απο αυτο το κομματι (ο λογος ειναι αυτονοητος). (Ακους εκει να παρει κομματια απο το "sound of da police" στο σκυλοκομματο του :mad: :mad: :mad::mad:)

Οκ ξεφυγα λιγο απο την ειδηση, παμε παλι. Τι ειναι τρακερ?

post-103086-129063045133_thumb.jpg

Αυτη δεν ειναι η δουλει του τρακερ?

Γιατι ειναι παρανομος?

Λεει ο Ροδιτης, ειναι παρανομος επειδη ο ταδε θελει να μοιραστει καποιο αρχειο (που εχει πνευματικα δικ.). Οκ. Εαν εγω μοιρασω σε διαφορους ενα αρχειο που εχει πνευματικα δικαιωματα μεσου MSN, τοτε ο Ροδιτης τι θα κανει? Θα τα βαλει με της ms ?

Δημοσ.

Παιδια παρακολουθησα ολο το θρεντ και ειπατε πολυ ενδιαφεροντα πραγματα.Κατα τη γνωμη μου πρεπει να ξυπνησουμε ολοι.Η ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΠΕΙΡΑΤΙΑ ΕΙΝΑΙ HACK ΣΤΟ SYSTHMA!!!!!!!Ξυπνατε!!!!Ολα ειναι κατευθυνομενα!!Το ξερετε οτι οι δισκοι γινονται χρυσοι η πλατινενιοι με βαση τις παραγγελιες και οχι τις πωλησεις?Το ξερετε οτι οι ιδιες οι εταιριες που βγαζουν προγραμματα προστασιας,δημιουργουν τους ιους?Το ξερετε οτι οι ιδιες οι εταιριες διανομης δινουν στους μαυρους υλικο για επανεκτυπωση?ΞΥΠΝΑΤΕ!Η πειρατεια ειναι απλα ενα χακαρισμα στο συστημα!Καλα κανετε και κατεβαζετε.Καντε το αφου μπορειτε.Καποιοι θα την πατησουν,οπως ενας θειος μου που του φυτεψανε κατηγοριες οτι διακινει παιδικη πορνογραφια.Ταλαιπωρηθηκε 3 χρονια και τελικα αθωωθηκε και τους κυνηγαει αυτος τωρα.Συνεχιστε το κατεβασμα και μη σας νοιαζει τιποτα.Να μην εχετε καμια δευτερη σκεψη σχετικα με το ηθικο του θεματος.ΧΑΚΑΡΕΤΕ ΟΣΟ ΜΠΟΡΕΙΤΕ!!Μη σας νοιαζει.Κανεις τους δεν θα χασει χρηματα.Ολοι εξασφαλισμενοι ειναι.

Δημοσ.
Ποτέ μου δεν κατάλαβα τον όρο "πνευματική ιδιοκτησία". Τα έργα του πολιτισμού και της κουλτούρας δεν αποτελούν υποπροϊόντα παιδείας; Η παιδεία δεν πρέπει να είναι δωρεάν; Και εν τοιαύτη περιπτώσει, από πότε βγαίνουν δημιουργήματα τα οποία ΔΕΝ είναι βασισμένα σε άλλα, παλαιότερα; Με ποια λογική κάτι είναι "ιδιόκτητο πνευματικά", αφού βασίζεται σε ιδέες άλλων;

Το θέμα είναι απλά γελοίο. Αντί να αναζητήσουν τις ρίζες του προβλήματος, κάθονται και παίζουν την κολοκυθιά. Τέτοιο κατηγορητήριο σαφέστατα δεν στέκεται σε ελληνικό δικαστήριο (και μάλλον ούτε σε ευρωπαϊκό):

"- Καλά κύριε αστυνόμε, που ξέρατε ότι ο Τάδε ήταν διαχειριστής;"

"- Ε, το 'γραφε στο facebook"

Καραγκιοζιλίκια.

+1

Προσωπικά πιστεύω πως οι νόμοι περί πνευματικής ιδιοκτησίας πρέπει να γίνουν πιο έντονοι στο κοινό. Καλό είναι να μπορώ να φτιάξω ένα πρόγραμμα - και οτιδήποτε άλλο με τον υπολογιστή μου και να μην φοβάμαι να το δείξω γιατί θα μου το κλέψουν αμέσως, αλλιώς ποιο το νόημα της δουλειάς μου;;; Επίσης όμως είμαι κάθετος στον πλήρη έλεγχο της ζωής μας από το απλό και σε πολλούς φαινομενικά "άκακο" φατσοβιβλίο να μας εξουσιάζει... Μήπως θα έπρεπε να το λένε face-booking?? Επίσης με ποιό δικαίωμα η αστυνομία ως όργανο της τάξης παίρνει στα σοβαρά τέτοιες δηλώσεις εκεί; Μήπως έπρεπε να βάλουμε και το ΑΦΜ μας και τίποτα άλλο;; Ή μήπως πιστοποιούμε κάθε φορά με υπεύθυνη δήλωση ότι είναι αλήθεια αυτά που γράφουμε;; Επίσης εγώ έψαξα και βρήκα πως μόνο για κακουργήματα μέσω διαδικτύου μπορεί να εκδοθεί ένταλμα; Από πότε η πειρατεία είναι κακούργημα στην Ελλάδα; Μήπως τελικά δεν ξέρουμε τίποτα για την νομοθεσία ή μας τα λένε όπως θέλουν κάθε φορά; Υπάρχει επίσημη ενημέρωσή μας για αυτο;

Κατα τα αλλα νιωθω πολυ πιωμενος...

• Moderators
Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Αυτό που γράφεις είναι εντελώς αστείο. Κάτι τέτοιο προκαλεί στρεβλώσεις και αντικίνητρα στους "δημιουργούς" του πολιτισμού. Και εν πάση περιπτώσει... έστω ότι είναι όπως τα λες και πάω με τα νερά σου... εσύ τι προσφέρεις σε αυτούς ώστε να στηρίξεις τον πολιτισμό; Γιατί αν το πάμε με το τρόπο σκέψης σου, νομίζω ότι είναι χρέος μας να προστατεύουμε και να ενισχύουμε τον πολιτισμό με κάθε μέσο.

Για να μην παρεξηγηθώ, δεν λέω ότι είμαι αναμάρτητος. Αλλά ας μην είμαστε και αιθεροβάμονες ... αυτή είναι η νοοτροπία "αυτό που κάνω είναι και το δίκαιο, τέλος":p

Κατ' αρχάς, αυτό που κάνω ΕΙΝΑΙ το δίκαιο. Είμαι σίγουρος, για μένα προσωπικά.:-D

Όσον αφορά στην αστειότητα αυτού που λέω, δεν ξέρω κανένα δημιουργό ο οποίος να ενοχλείται αν περισσότεροι άνθρωποι χαρούν το δημιούργημά του, έστω κι αν αυτός δεν πληρωθεί. Τώρα αν κάποιοι μεσάζοντες ζορίζονται είναι άλλο θέμα. Απ' όσο βλέπω, όμως, παραδείγματα όπως του Παριου και του Σφακιανάκη (και άλλων μεγάλων που μοιράζουν ελεύθερα τη μουσική τους) με κάνουν να πιστεύω ότι υπάρχει φως στον ορίζοντα και ότι οι δημιουργοί αρχίζουν πλέον να γίνονται αμεσότεροι με το κοινό τους, πράγμα που μόνο σε καλό θα τους βγει εν τέλει. Οι λοιπές εταιρείες εκμετάλλευσης του πολιτισμού, ας σκάψουν ένα λάκκο και να κρυφτούν μέσα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μιλάω μόνο για τα προϊόντα του πολιτισμού! Εννοείται ότι αν κάτι (οτιδήποτε) χρησιμοποιείται εμπορικά ή για να αποφέρει λεφτά σε αυτόν από τον οποίο χρησιμοποιείται επιβάλλεται να πληρώνεται (για αυτό π.χ. θεωρώ αδικαιολόγητο το ότι οι DJ's παίζουν στα μαγαζιά με 3-4 βαλιτσάκια με αντιγραμμένα CD's δίπλα τους).

Φυσικά, δεν είμαι κανένας Robin Hood. Θα ήταν τουλάχιστον υποκριτικό από μέρους μου να το παίζω επανάστατης, όταν είμαι γραμμένος σε ένα κάρο private trackers (λολ ελπίζω αυτή μου η δήλωση να μην χρησιμοποιηθεί εναντίον μου, όταν θα ξεσκεπαστούν οι ip's των μελών του insomnia:p). Το πρώτο πράγμα που με ενδιαφέρει είναι η τσέπη μου, εννοείται. Το δεύτερο πράγμα, όμως, που με ενδιαφέρει είναι να χαίρομαι προϊόντα τα οποία συμπίπτουν με τα ενδιαφέροντα μου και με τον χαρακτήρα μου. Ναι, κατεβάζω ένα κάρο comics, αγοράζω όμως κάθε τόσο όσα graphic novels μου άρεσαν. Κατεβάζω πολλή μουσική, όμως τα συγκροτήματα που μου αρέσουν ή που νιώθω ότι προσφέρουν κάτι στην τέχνη (Blind Guardian, Therion, Epica κ.ο.κ.) θα τα πάρω original και θα πάω στις συναυλίες τους. Επίσης, πρέπει να έχω κατεβάσει χιλιάδες games, ωστόσο τα games, των οποίων θέλω να δω συνέχεια θα τα κατεβάσω πάλι επί πληρωμή από το Steam (πρόσφατα πήρα το Machinarium και -για δεύτερη φορά, παρόλο που το είχα ήδη- το Planescape: Torment). Παρομοίως κινούμαι και με τα υπόλοιπα, ταινίες/σειρές/άνιμε κ.λ.π.

Φυσικά, αυτά που κάνω εγώ για να στηρίξω τον πολιτισμό είναι ελάχιστα μπροστά στα προϊόντα τα οποία απολαμβάνω. Πιστεύω, όμως, ότι είναι κάτι. Και ξαναλέω ότι πρέπει οι εταιρείες (διακίνησης και παραγωγής) να κόψουν τον ζαμανφουτισμό και να μας προσφέρουν προϊόντα τα οποία θέλουμε εμείς οι ίδιοι να μας προσφέρουν. Πιστεύω ότι έτσι θα μειωθεί σε κάποιο βαθμό η πειρατεία. Για να εξαλειφθεί εντελώς, δεν το βλέπω για πολύ καιρό ακόμα.

εντίτ:

Με την ίδια λογική, τα υλικά αγαθά δεν αποτελούν προϊόν εκπαίδευσης; Η εκπαίδευση δεν πρέπει να είναι δωρεάν; Γιατί να μην παρέχονται κι αυτά δωρεάν; 'Αντε στη χειρότερη να πληρώσω τις πρώτες ύλες. Η κτηνοτροφία και η γεωργία είναι νεοανακαλυφθέντα φρούτα; «Ιδέες» κάποιων άλλων δεν ήταν; Γιατί να μην παρέχονται δωρεάν τα τρόφιμα; Η δικηγορία ή η ιατρική τώρα ανακαλύφθηκαν;

Και γενικά, όσοι δεν παράγουν υλικά αγαθά πώς θα πρεπε να επιβιώσουν;

Νομίζω ότι είναι αυτονόητο πώς για να πάρεις κάτι υλικό, πρέπει να πάρεις κάτι υλικό σε αντάλλαγμα. Πάντως, επειδή το επάγγελμα που ακολουθώ είναι δευτερογενές αν έρθεις αύριο και μου πεις "Φίλε, δεν έχω λεφτά να σε πληρώσω, κέρασέ με μια τυρόπιτα", θα το έκανα αβίαστα (όπως το έχω κάνει πολλές φορές). Με χαροποιεί πιο πολύ το να απολαύσει κάποιος το δημιούργημα μού, παρά να βάλω πέντε φράγκα παραπάνω στην τσέπη μου. Δεν νομίζω ότι οι βιομηχανίες του κινηματογράφου, της μουσικής και του gaming κινούνται στις ίδιες γραμμές, έτσι; Αλλά μπορεί να κάνω λάθος. Μερικές φορές εκπλήσσομαι ευχάριστα ακόμα κι εγώ.

Τώρα, όσον αφορά τα άλλα που λες (δικηγορία, ιατρική) δεν πληρώνεις την "γνώση" αυτή καθεαυτή. Πληρώνεις τον τρόπο χρήσης της γνώσης αυτής. Δεν νομίζω να πληρώνει κανείς copyright στους νομοθέτες ή στον Φλέμινγκ. Από την καλή τους την καρδιά προώθησαν τις επιστήμες τους.

------

Για να μην παρεξηγηθώ, απ' όσο μου είπαν, το greek-fun είχε διαφημίσεις κλπ μέσα, δηλαδή οι διαχειριστές προσπαθούσαν να βγάλουν λεφτά από τον κόπο των original δημιουργών των αρχείων που διακινούνταν στο site (ναι ξέρω δεν διακινούνταν στο site, καταλάβατε τι εννοώ, όμως). Το γεγονός αυτό ΕΑΝ ίσχυε, είναι απλά ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ.

Επεξ/σία από Malthador
Δημοσ.
Διαδικτυοναύτες: Λέξη που δεν υπάρχει στο Ελληνικό Λεξικό.

Αλφαγιώτα: Δεν υπάρχει τέτοιο γράμμα στο Ελληνικό αλφάβητο, ίσως εννοείς το άλφα και το γιώτα.

"Σταματήσετε να γράφετε με greeklish": Χρησιμοποιείς το Username @ntonios.

Θα σε συμβούλευα.

1ον. Να χρησιμοποιήσεις κάποιο πρόγραμμα αυτόματης διόρθωσης κειμένου ή να ανοίξεις κάποιο βιβλίο μήπως και ξεστραβωθείς.

2ον. Να αλλάξεις Username και να χρησιμοποιήσεις το Ελληνικό Αντώνιος αν δεν το δέχεται λόγω Ελληνικών χρησιμοποίησε το Antonios χωρίς το @ επειδή σημαίνει at και όχι άλφα ή "a".

3ον. Μην ασχολείσαι με τα ορθογραφικά λάθη, τα emoticons και τις υπογραφές των άλλων από την στιγμή που δεν σου κάνουν κακό ή σε προσβάλουν.

Συγνώμη που είμαι εκτός θέματος, αλλά μου την σπάνε κάποιοι τύποι που είναι τέλειοι, επειδή τους ζηλεύω που δεν είμαι και εγώ τέλειος.

Έτσι μπράβο !

Δεν είναι δυνατόν να έχουμε όλοι την ίδια άποψη.

Πρόταση έκανα, συμβουλή έδωσα, δοκιμάστε είπα, δεν έβαλα κανόνες.

Εννοείται πως δεν υπάρχει σε ελληνικά λεξικά η λέξη "διαδικτυοναύτης", όπως πριν λίγα χρόνια δεν υπήρχε καν η λέξη "διαδίκτυο", κατάλαβες όμως από τη σύνθεση των δύο λέξεων ποιους εννοώ. Εάν όμως υπήρχε και το έγραφα διαδικτιοναφτες θα είχες δίκιο να μου προτείνεις το λεξικό.

Δεν είπα ποτέ ότι με προσβάλλει η χρήση emoticons και η υπογραφή με specs, ίσως ήμουν περισσότερο αυστηρός απ' όσο έπρεπε για να δώσω έμφαση στο επιχείρημα μου για την ταύτιση κάποιων με τα μηχανήματά τους, και την έκφραση συναισθημάτων αποκλειστικά με τη χρήση εικόνων. Δες το λίγο πιο μακριά και είμαι σίγουρος ότι θα καταλάβεις.

Μη ζηλεύεις τίποτα από κανέναν και ιδίως από όσους διατείνονται ότι είναι τέλειοι.

Όσο για το @, είναι μέρος της ηλ/κης υπογραφής μου από το '84 και φυσικά δεν χρησιμοποιήθηκε για πρώτη φορά στις δ/σεις email, αλλά έχει μακρόχρονη καριέρα. Το δε όνομα μου, όπως και πολλά άλλα είναι μεν ελληνικό ετυμολογικά (αντί + ὦνος ή αντί + όνιο), αλλά πρωτοχρησιμοποιήθηκε σε λατινική γραφή ως "Αntonius".

Συγχωρεμένος !

Δημοσ.
Ε, όχι, προφανώς υπάρχουν κλίμακες. Όπως κι αυτός που σκοτώνει γριούλες είναι "χειρότερος" από αυτόν που απλά τις κλέβει.

Φυσικά είναι λογικό να μην αισθάνεσαι τύψεις όταν κλέβεις (κατεβάζεις) από μια εταιρία δισεκατομμυρίων.

Η γνώμη μου είναι ότι άστοχα κάποιοι επικοινωνιολόγοι επέλεξαν την λέξη "κλοπή" για τα πνευματικά δικαιώματα.

Κλοπή είναι να πάρεις κάτι από τον άλλον, δηλαδή να του το στερήσεις. Με την αντιγραφή δεν του το στερείς, και σε ορισμένες περιπτώσεις τον ωφελείς καθώς είναι δωρεάν διαφήμιση για τους καλούς καλλιτέχνες καθώς αυξάνει το κοινό τους.

Τα πολλά χρήματα δεν τα βγάζουν από τα CD αλλά από τα live.

Το κυνήγι γίνεται για όφελος των δισκογραφικών εταιρειών.

Στον τομέα της δουλειάς, φροντίζει η εφορία να αγοράζει ο επαγγελματίας το software. Αντίγραφο = πρόστιμο (για έλλειψη τιμολογίου προβλέπεται το εικοσαπλάσιο της αξίας του προϊόντος).

Δημοσ.

Πάντως τα στοιχεία που περισυνέλεξαν μπορώ να πω ότι είναι θεϊκά:

Οπως μαθαίνουμε από τον Γιώργο Μίχο, νόμιμο εκπρόσωπο της ΕΠΟΕ [...]

«Οι πειρατές συνήθως εισάγουν απ' έξω τις ταινίες, άρα αυτές δεν διαθέτουν ελληνικούς υπότιτλους. Ετσι κατεβάζουν δωρεάν τους υπότιτλους από χάκερ στο Ιντερνετ που κάνουν αυτή τη δουλειά από χόμπι», εξηγεί ο Γ. Μίχος

Συμπέρασμα: οι subbers είναι χομπίστες (καλά σ' αυτό συμφωνούμε) και χάκερς.

...η διαχείριση αυτού γινόταν από τρία άτομα με τα ψευδώνυμα “Εvi”, “Lionheart” και “Μat”.

Τα οποία ερεύνησαν:

Για τον διαχειριστή με το ψευδώνυμο “Εvi” η ΕΠΟΕ δεν κατόρθωσε να συλλέξει κάποιο συγκεκριμένο στοιχείο που αφορά την ταυτότητα του.

Οτσέι, γιου φέιλ.

Για τον διαχειριστή με το ψευδώνυμο “Lionheart” διαπιστώθηκε ότι στο προφίλ που έχει καταχωρημένο αναφέρει ότι είναι γεννημένος στη Ρόδο το 1977 και στην ίδια σελίδα είχε έναν σύνδεσμο (link) που παραπέμπει στην ιστοσελίδα που διατηρεί στον ιστοχώρο Facebook.

Ευτυχώς δηλαδή που υπάρχει το facebook και οι προσωπικές πληροφορίες στα forums! Α, και να μην ξεχάσω, τα στοιχεία είναι επιβεβαιωμένα και αδιάσειστα! Αφού το λέει και στο forum και στο facebook!

Clopyrights reserved for a friend.

Δημοσ.

Εχω ακουσει και εχω διαβασει πολλα για αυτο το θεμα .

Ολοι ( πιστευω ) οσοι εχουν πολυ υψηλες ταχυτητες στο internet εχουν κατεβασει κατι ¨παρανομο " . Αλλωστε τις μεγαλες ταχυτητες τις θες ( ο μεσος χρηστης ) για αυτο το λογο . Δεν υαπρχει λογος να εχεις 24 , 12 , 8 η και 4 mbps για να παιρνεις τα mails , για να ανοιγεις σελιδες , για να βλεπεις video στο youtybe κτλ. Και τα 2 mbps μια χαρα κανουν την δουλεια τους .

Αυτοι που τωρα φωναζουν και αυτοι κατι εχουν κατεβασει ( ουδεις αναμαρτητος ) , ποιος εχει το χερι στο μελι και δεν το γλυφει , που λεει και ο λαος .

Απλα πρεπει να καταλαβουν οτι τα πραγματα εχουν αλλαξει και το ποταμι δεν γυριζει πισω . Οτι και να κανουν τα " παρανομα " αυτα site θα υπαρχουν . Απο τι στιγμη που δεν μπορει να χτυπηθει η πηγη , θα υπαρχουν . Οταν λεω πηγη εννοω τους file hosts server ( και ειναι πολλοι ) .

βλεπουν αυτες οι Εταιρειες οτι οι κατναλωτηκες συνηθειες εχουν αλλαξει . Ο κοσμος προτιμαει να κατεβασει το προιον που θελει , απο την ηρεμια του σπιτιου του και οχι να παρει τους δρομους . Οχι παντα γιατι ειναι πιο φθηνο η δωρεαν . Γιατι χρηστες ενα Α ( αλφα ) ποσο καθε μηνα το δινουν ετσι και αλλιως στα files hosting sites για premium λογαριασμους , ενα αλλο ποσο μπορει να τα δινουν στα " παρανομα " sites ως donate . Ενα 30αρι ευρω το δινουν . Δεν λεω οτι το κανουν ολοι αλλα ειναι πολλοι που το κανουν . Αυτοι την αγορα πρεπει να κερδισουν και πρεπει να ειναι πολλα τα λεφτα ....

Ας φτιαξουν κατι αντιστοιχο τον " παρανομων " site με νομιμο υλικο με καλες τιμες , με ανταγωνιστικο πακετο για να προσεγγισουν αυτους τους χρηστες . Αφου θεωρουν οτι χανουν τοσα χρηματα απο αυτα τα site , σημαινει οτι ειναι και μια μεγαλη αγορα που αξιζει να επενδυσεις . Γιατι για να γυρισει αυτος ο χρηστης στο παλιο τροπο αγορας ... δεν το νομιζω .

Θα μειωσουν το κοστος παραγωγης απο τα CD , την συσκευασια του CD , τα διαφημηστικα εντυπα κτλ ( εχει και οικολογικο χαρακτηρα , λιγοτερα σκουπιδια ) .

Δημοσ.

Κατ' αρχάς, αυτό που κάνω ΕΙΝΑΙ το δίκαιο. Είμαι σίγουρος, για μένα προσωπικά.:-D

Όσον αφορά στην αστειότητα αυτού που λέω, δεν ξέρω κανένα δημιουργό ο οποίος να ενοχλείται αν περισσότεροι άνθρωποι χαρούν το δημιούργημά του, έστω κι αν αυτός δεν πληρωθεί. Τώρα αν κάποιοι μεσάζοντες ζορίζονται είναι άλλο θέμα. Απ' όσο βλέπω, όμως, παραδείγματα όπως του Παριου και του Σφακιανάκη (και άλλων μεγάλων που μοιράζουν ελεύθερα τη μουσική τους) με κάνουν να πιστεύω ότι υπάρχει φως στον ορίζοντα και ότι οι δημιουργοί αρχίζουν πλέον να γίνονται αμεσότεροι με το κοινό τους, πράγμα που μόνο σε καλό θα τους βγει εν τέλει. Οι λοιπές εταιρείες εκμετάλλευσης του πολιτισμού, ας σκάψουν ένα λάκκο και να κρυφτούν μέσα.

ΠΡΟΣΟΧΗ: Μιλάω μόνο για τα προϊόντα του πολιτισμού! Εννοείται ότι αν κάτι (οτιδήποτε) χρησιμοποιείται εμπορικά ή για να αποφέρει λεφτά σε αυτόν από τον οποίο χρησιμοποιείται επιβάλλεται να πληρώνεται (για αυτό π.χ. θεωρώ αδικαιολόγητο το ότι οι DJ's παίζουν στα μαγαζιά με 3-4 βαλιτσάκια με αντιγραμμένα CD's δίπλα τους).

Φυσικά, δεν είμαι κανένας Robin Hood. Θα ήταν τουλάχιστον υποκριτικό από μέρους μου να το παίζω επανάστατης, όταν είμαι γραμμένος σε ένα κάρο private trackers (λολ ελπίζω αυτή μου η δήλωση να μην χρησιμοποιηθεί εναντίον μου, όταν θα ξεσκεπαστούν οι ip's των μελών του insomnia:p). Το πρώτο πράγμα που με ενδιαφέρει είναι η τσέπη μου, εννοείται. Το δεύτερο πράγμα, όμως, που με ενδιαφέρει είναι να χαίρομαι προϊόντα τα οποία συμπίπτουν με τα ενδιαφέροντα μου και με τον χαρακτήρα μου. Ναι, κατεβάζω ένα κάρο comics, αγοράζω όμως κάθε τόσο όσα graphic novels μου άρεσαν. Κατεβάζω πολλή μουσική, όμως τα συγκροτήματα που μου αρέσουν ή που νιώθω ότι προσφέρουν κάτι στην τέχνη (Blind Guardian, Therion, Epica κ.ο.κ.) θα τα πάρω original και θα πάω στις συναυλίες τους. Επίσης, πρέπει να έχω κατεβάσει χιλιάδες games, ωστόσο τα games, των οποίων θέλω να δω συνέχεια θα τα κατεβάσω πάλι επί πληρωμή από το Steam (πρόσφατα πήρα το Machinarium και -για δεύτερη φορά, παρόλο που το είχα ήδη- το Planescape: Torment). Παρομοίως κινούμαι και με τα υπόλοιπα, ταινίες/σειρές/άνιμε κ.λ.π.

Φυσικά, αυτά που κάνω εγώ για να στηρίξω τον πολιτισμό είναι ελάχιστα μπροστά στα προϊόντα τα οποία απολαμβάνω. Πιστεύω, όμως, ότι είναι κάτι. Και ξαναλέω ότι πρέπει οι εταιρείες (διακίνησης και παραγωγής) να κόψουν τον ζαμανφουτισμό και να μας προσφέρουν προϊόντα τα οποία θέλουμε εμείς οι ίδιοι να μας προσφέρουν. Πιστεύω ότι έτσι θα μειωθεί σε κάποιο βαθμό η πειρατεία. Για να εξαλειφθεί εντελώς, δεν το βλέπω για πολύ καιρό ακόμα.

εντίτ:

Νομίζω ότι είναι αυτονόητο πώς για να πάρεις κάτι υλικό, πρέπει να πάρεις κάτι υλικό σε αντάλλαγμα. Πάντως, επειδή το επάγγελμα που ακολουθώ είναι δευτερογενές αν έρθεις αύριο και μου πεις "Φίλε, δεν έχω λεφτά να σε πληρώσω, κέρασέ με μια τυρόπιτα", θα το έκανα αβίαστα (όπως το έχω κάνει πολλές φορές). Με χαροποιεί πιο πολύ το να απολαύσει κάποιος το δημιούργημα μού, παρά να βάλω πέντε φράγκα παραπάνω στην τσέπη μου. Δεν νομίζω ότι οι βιομηχανίες του κινηματογράφου, της μουσικής και του gaming κινούνται στις ίδιες γραμμές, έτσι; Αλλά μπορεί να κάνω λάθος. Μερικές φορές εκπλήσσομαι ευχάριστα ακόμα κι εγώ.

Τώρα, όσον αφορά τα άλλα που λες (δικηγορία, ιατρική) δεν πληρώνεις την "γνώση" αυτή καθεαυτή. Πληρώνεις τον τρόπο χρήσης της γνώσης αυτής. Δεν νομίζω να πληρώνει κανείς copyright στους νομοθέτες ή στον Φλέμινγκ. Από την καλή τους την καρδιά προώθησαν τις επιστήμες τους.

------

Για να μην παρεξηγηθώ, απ' όσο μου είπαν, το greek-fun είχε διαφημίσεις κλπ μέσα, δηλαδή οι διαχειριστές προσπαθούσαν να βγάλουν λεφτά από τον κόπο των original δημιουργών των αρχείων που διακινούνταν στο site (ναι ξέρω δεν διακινούνταν στο site, καταλάβατε τι εννοώ, όμως). Το γεγονός αυτό ΕΑΝ ίσχυε, είναι απλά ΚΑΤΑΠΤΥΣΤΟ.

Κοίτα ο Πάριος και ο Σφακιανάκης έχουν και κάποια δημοσιότητα... εάν δεν μπορούν να νικήσουν την πειρατεία τουλάχιστον το παίζουν ανώτεροι για το image (μην ξεχνάς ότι οι συγκεκριμένοι συνεχίζουν να βγάζουν λεφτά από τα μπουζουκτσίδικα). Όμως το τραγούδι που τραγουδά ο Σφακιανάκης δεν το χει γράψει αυτός αλλά ο μουσικοσυνθέτης που δεν θα βγει στο μαγαζί... και φυσικά μπορείς να μιλήσεις για τον κάθε μικρό υπάλληλο στο studio ηχογράφησης, στο τμήμα προώθησης ή ακόμη μέχρι και τους υπαλλήλους στο λογιστήριο. Άλλωστε δεν είναι όλη η μουσική μπουζούκια... εγώ ας πούμε την βρίσκω πολύ με μουσική tango ή με απαλές μελωδίες (χωρίς τραγουδιστή). Αυτοί τι έχουν να κερδίσουν όταν την ακούσω τσαμπέ;

Γενικά η οικονομική θεωρία λέει αν κάποιος προσφέρει κάτι και αυτό το κάτι σου βελτιώνει την ευημερία, για να είναι αποδοτικό το όλο σύστημα ο πρώτος πρέπει κάπως να ανταμειφθεί από τον δεύτερο. Κι αυτό φαίνεται ξεκάθαρα από τα donation των private trackers ή τις διαφημίσεις που έχουν αλλά και πιο παλιά από τον αντιγραφέα τις γειτονιάς που πούλαγε κόπιες. Τώρα αγοράζουμε όσο το δυνατόν πιο γρήγορη σύνδεση, μεγαλύτερους σκληρούς, pc με χαμηλή κατανάλωση για να είναι ανοιχτοί όλη μέρα, mp3 players, video που παίζουν divx... δηλαδή πάλι πληρώνεις για αυτό που σου αυξάνει την ευημερία... με την διαφορά ότι υπάρχει στρέβλωση και επωφελούνται άλλοι αντι αυτών. Όλα για τα λεφτά γίνονται... ουδεμία σχέση έχει να κάνει με το πολιτισμό.

Και για να το κάνω λίγο πιο σαφές, θα πω ένα επάγγελμα που διαφέρει λίγο αλλά και πάλι προσφέρει στο πολιτισμο - γνώση. Έστω ένας καθηγητής οικονομικής θεωρίας. Οι δημοσιεύσεις - έρευνα που κάνει προσφέρει γνώση και η γνώση αποτελεί και αυτή στοιχείο του πολιτισμού. Αυτός ο καθηγητής μήπως θα πρεπε να μην τον πληρώνει το πανεπιστήμιο γιατί αυτό που κάνει είναι πολιτισμός; Αν είναι έτσι μήπως τότε αυτός θα είχε κίνητρο να παρατήσει την έρευνα (κάπως πρέπει και αυτός να ζήσει) και να πάει να εργαστεί σε κάποια εταιρία;

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...