tolis_01 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Οταν καποιο γκρουπ κανει διασκευη κομματιων απο μεγαλους και γνωστους μουσικους και τα παιζει ζωνταντα,ειναι συμφωνο με το νομο? Όχι, εκτός κι αν πληρώνει τα δικαιώματα βέβαια. Οταν δηλαδη εγω καλεσω σπιτι μου 3 φιλους να δουμε μια ταινια ,ακομα και αν αυτη ειναι αγορασμενη θα ειμαι παρανομος για προβολη της ταινιας? Φυσικά και όχι. Εκτός αν βάλεις στους φίλους σου 5 ευρώ είσοδο Οταν το youtube εχει τα κομματια ολων των καλλιτεχνων και το κατεβασμα τους δεν απαγορευεται,ειναι σωστο? Όχι, δεν είναι. Αλλά το youtube, όπως και το rapidshare έχει disclaimer (απαγοεύεται το ανέβασμα αρχείων που εμπίπτουν σε πνευματικά δικαιώματα, αν βρείτε κάποιο τέτοιο αρχείο καν'τε το report κλπ).
LuciferX Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Όχι, δεν είναι. Αλλά το youtube, όπως και το rapidshare έχει disclaimer (απαγοεύεται το ανέβασμα αρχείων που εμπίπτουν σε πνευματικά δικαιώματα, αν βρείτε κάποιο τέτοιο αρχείο καν'τε το report κλπ). Μωρε αυτο απαγορευεται μον αν εντοπιστει αυτοματα απο το συστημα καποιο τετοιο αρχειο.Οταν ομως εγω αλλαζω το tempo η κατι αλλο στο κομματι,αυτο δεν ανιχνευεται Δηλαδη δυο αυγα τουρκιας! zwei ei Turkai..
tolis_01 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Μωρε αυτο απαγορευεται μον αν εντοπιστει αυτοματα απο το συστημα καποιο τετοιο αρχειο.Οταν ομως εγω αλλαζω το tempo η κατι αλλο στο κομματι,αυτο δεν ανιχνευεται Δηλαδη δυο αυγα τουρκιας! zwei ei Turkai.. Ναι, αν αλλάξει το hash/md5 του αρχείου, το rapidshare δεν μπορεί να τα εντοπίσει αυτόματα. Αλλά αν εγώ πχ πιάσω και κάνω report όλα τα links όλων των warez, θα τα διαγράψουν μια χαρά
LuciferX Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Αυτο ναι ειναι προβλημα πολλων warez τυπαδων στα διαφορα φορουμς.Αλλα και να εισαι κατα αυτων,δεν ειναι λιγο ασχημο να το κανεις?Απλως μην ασχολεισαι.Θα μου πεις γιατι να τα εχουν αφου ειναι παρανομα,αλλα σκεψου και τον κοπο που κανει ο αλλος να ανεβασει 11Gb παιχνιδι...
tolis_01 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Αυτο ναι ειναι προβλημα πολλων warez τυπαδων στα διαφορα φορουμς.Αλλα και να εισαι κατα αυτων,δεν ειναι λιγο ασχημο να το κανεις?Απλως μην ασχολεισαι.Θα μου πεις γιατι να τα εχουν αφου ειναι παρανομα,αλλα σκεψου και τον κοπο που κανει ο αλλος να ανεβασει 11Gb παιχνιδι... Ναι, δεν είπα ότι θα το κάνω. Απλά αυτό που είπα τους καλύπτει νομικά
aGka8l Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 27 Δεκεμβρίου 2009 Αυτο ναι ειναι προβλημα πολλων warez τυπαδων στα διαφορα φορουμς.Αλλα και να εισαι κατα αυτων,δεν ειναι λιγο ασχημο να το κανεις?Απλως μην ασχολεισαι.Θα μου πεις γιατι να τα εχουν αφου ειναι παρανομα,αλλα σκεψου και τον κοπο που κανει ο αλλος να ανεβασει 11Gb παιχνιδι... γτ αυτος σκεφτεται τον κοπο οσον μοχθησαν να φτιάξουν αυτο το 11gb παιχνιδι? ποσοι απο αυτους τους uploaders που μοιραζουν απλοχερα το υλικό τους θα ξυνηζαν την μούρη τους αν κάποιος επαίρνε την δουλειά τους απο ενα απλο αρχειο doc εως δεν ξερω και εγω τι .. και την αναίβαζε στο δικτυο?
lofou Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 αφου τα ανεβαζουν με τη λογική να το δεις κι αν σου αρεσει να πας να αγορασεις το αυθεντικό! τι θα πας να αγορασεις γουρουνι στο σακί? ή θα παρεις σβάρνα όλους τους γνωστους που εχεις για να δεις αν το αγορασε κανεις να το δοκιμάσεις? απ την αλλη αν δεν υπήρχαν τα warez sites να κατεβαζα τα cds πχ του michael jackson ουτε που θα μου κινουσε ποτε το ενδιαφέρον ουτε θα πηγαινα να δω το this is it ουτε θα ενδιαφερομουν να αγορασω τα αυθεντικα του cds... οι μεγαλοεταιρειες πρεπει να καταλαβουν οτι το ποταμι δε γυρνα πίσω και ο καιρος που μας εβαζαν ενα σιγκλακι με 4 τραγουδια 6000 δρχ εχει περασει ανεπιστρεπτι... απ την αλλη ολα αυτα τα κοστη για κυνηγι μαγισσων, ετοιμασια και διανομή σε cds και dvds μαζι με καποια συνδρομιτική υπηρεσία (σε μια κοινή τους πλατφορμα) θα τους ελυνε το πρόβλημα και θα είχαν πολλαπλάσια κέρδη.
Moderators Praetorian Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 αφου τα ανεβαζουν με τη λογική να το δεις κι αν σου αρεσει να πας να αγορασεις το αυθεντικό! τι θα πας να αγορασεις γουρουνι στο σακί; Υπάρχουν πολλοί νόμιμοι τρόποι για να δεις/δοκιμάσεις αυτό που πας να αγοράσεις. Πχ για παιχνίδια μπορείς να παίξεις το demo, να διαβάσεις reviews και σχετικά post σε forum, να δεις gameplay videos ή/και να το νοικιάσεις. Για μουσική μπορείς να βρεις preview samples σε πολλά online καταστήματα, όπου και έχεις τη δυνατότητα να μην αγοράσεις ολόκληρο album αλλά μόνο τραγούδια που σε ενδιαφέρουν, στο επίσημο site του καλλιτέχνη, ενώ και στο youtube (και παρεμφερή site) ανεβαίνουν επίσημα videoclips.
prigipa_m Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Μάλλον δεν έχετε καταλάβει ότι οι τιμές είναι υψηλες.... Εκτος και αν σας περισσεύουν..!!! Ο ανθρωπάκος που παίρνει μισθό των 700 Ευρώ πρέπει να πληρώσει νοίκι,ΔΕΗ,ΟΤΕ,ΕΥΔΑΠ,έξοδα για να ζήσει δεν βάζω αμάξι μέσα τότε cinema,cd's,παιχνίδια είναι μη προσιτά να τα πάρει....
Moderators Praetorian Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Ο ανθρωπάκος που παίρνει μισθό των 700 Ευρώ πρέπει να πληρώσει νοίκι,ΔΕΗ,ΟΤΕ,ΕΥΔΑΠ,έξοδα για να ζήσει δεν βάζω αμάξι μέσα τότε cinema,cd's,παιχνίδια είναι μη προσιτά να τα πάρει.... Και αντί να προσαρμόσει τη ζωή του ανάλογα με τα έσοδά του, θα πρέπει να προσαρμόσουν οι κιν/φοι και τα καταστήματα τις τιμές τους για αυτόν; Αν κάτι δεν σου είναι προσιτό, τότε ΔΕΝ το παίρνεις. Περιμένεις να πέσει η τιμή του, ή καμιά προσφορά, ή δεν το αγοράζεις από αντίδραση.
prigipa_m Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Και αντί να προσαρμόσει τη ζωή του ανάλογα με τα έσοδά του, θα πρέπει να προσαρμόσουν οι κιν/φοι και τα καταστήματα τις τιμές τους για αυτόν; Αν κάτι δεν σου είναι προσιτό, τότε ΔΕΝ το παίρνεις. Περιμένεις να πέσει η τιμή του, ή καμιά προσφορά, ή δεν το αγοράζεις από αντίδραση. Ας πούμε οτι κλείνουν όλα τα πειρατικά στην Ελλάδα τότε θα γελάσει και το παρδαλό κατσίκι και η αποψή μου θα κλάψουν όλες οι εταιρείες που ανήκουν στην ΕΠΟΕ... ΥΓ: Πες μου ότι στον Η/Υ δεν είχες ποτε κάτι πειρατικό....?
Moderators Praetorian Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 ΥΓ: Πες μου ότι στον Η/Υ δεν είχες ποτε κάτι πειρατικό....? Αναμενόμενο. Τι αποδεικνύει αυτό; Ότι έκανα συνειδητά κάτι παράνομο. Καταλαβαίνεις, το ζήτημα δεν είναι τι δικαιολογία βρίσκουμε για να πάρουμε κάτι πειρατικό, είναι ότι οποιαδήποτε δικαιολογία και να είναι αυτή, η πράξη παραμένει παράνομη.
prigipa_m Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Αναμενόμενο. Τι αποδεικνύει αυτό; Ότι έκανα συνειδητά κάτι παράνομο.Καταλαβαίνεις, το ζήτημα δεν είναι τι δικαιολογία βρίσκουμε για να πάρουμε κάτι πειρατικό, είναι ότι οποιαδήποτε δικαιολογία και να είναι αυτή, η πράξη παραμένει παράνομη. Παράνομη...? Σαφώς και είναι παράνομη αλλά δεν είναι κακούργημα όμως όπως τα παρουσιάζει η ΕΠΟΕ και η κάθε ΕΠΟΕ....
tarantules Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Σε συζήτηση που είχα χθες με φίλο σχετικά με τον όλο ντόρο που γίνεται αυτές τις μέρες για το θεμα της πειρατείας , μου ανέφερε χαρακτηριστικά οτι πριν χρόνια όταν είχε πρωτοβγεί η κονσόλα της Sony , το PS2, εαν ήθελες να το τσιπάρεις για να παίρνει αντιγραμμένα παιχνίδια έπρεπε να αγοράσεις (ή να στο τοποθετήσουν όσοι ασχολούνταν με τέτοια) τσιπάκι ειδικό για αυτή τη δουλειά το οποίο όλως τυχαίως το έβγαζε η.......Sony. Αυτό από μόνο του λέει πάααααρα πολλά για το ποιοι προωθούν και προάγουν την πειρατεία. Ή μήπως έχετε την εντύπωση οτι η επικράτηση των windows οφείλετε καθαρά και μόνο από τη νόμιμη αγορασμένη από microsoft αγορά τους.....
pournaras Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 28 Δεκεμβρίου 2009 Παράνομη...? Σαφώς και είναι παράνομη αλλά δεν είναι κακούργημα όμως όπως τα παρουσιάζει η ΕΠΟΕ και η κάθε ΕΠΟΕ.... Κι επειδη δεν ειναι κακουργημα; Εχει καμμια ιδιαιτερη σημασια;
Προτεινόμενες αναρτήσεις