Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Την amiga τι την εκανες; Μαζευες λεφτα επι ενα χρονο για να προσθεσεις λιγη μνημη που κοστιζε οσο το μισο μηχανημα; Ειχε τιποτε αλλο; Ενα laptop ηταν με λιγοτερες δυνατοτητες αναβαθμισης απο τα σημερινα laptops.

Ναι αυτο εξακολουθω να βρισκω ακυροτατο.

Τι εννοεις, τι την εκανες? Τι εκανες μαζι της?

Μα πολυ περισσοτερα, απο τ' αντιστοιχα, πανακριβα

και τοσο δηθεν "επαγγελματικα" (τρομαρα τους!) pc...

Θυμαμαι τηλεοπτικα σηματα σταθμων, να τελειωνουν σε Amiga,

την ιδια στιγμη που τα pc διπλα τους, δεν ειχαν ξεκινησει καν :shock:

[εννοω την ιδια εργασια (σημα-animation) δηλ. την ιδια σκηνη]

Και οχι δεν αποφευγω τιποτε, απλουστατα δε θυμαμαι,

ποσο εκανε τοτε η μνημη, μονο οτι ηταν (πανα)ακριβη,

οπως αλλωστε και στα pc! So whats the point in that?

• Απαντ. 410
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Ναι αυτο εξακολουθω να βρισκω ακυροτατο.

Τι εννοεις, τι την εκανες? Τι εκανες μαζι της?

Μα πολυ περισσοτερα, απο τ' αντιστοιχα, πανακριβα

και τοσο δηθεν "επαγγελματικα" (τρομαρα τους!) pc...

Θυμαμαι τηλεοπτικα σηματα σταθμων, να τελειωνουν σε Amiga,

την ιδια στιγμη που τα pc διπλα τους, δεν ειχαν ξεκινησει καν :shock:

[εννοω την ιδια εργασια (σημα-animation) δηλ. την ιδια σκηνη]

Και οχι δεν αποφευγω τιποτε, απλουστατα δε θυμαμαι,

ποσο εκανε τοτε η μνημη, μονο οτι ηταν (πανα)ακριβη,

οπως αλλωστε και στα pc! So whats the point in that?

Ειδες τι παθαινεις οταν απομονωνεις μονο μια προταση και προσπαθεις να βγαλεις νοημα; Δεν σου φταιει αυτος που τη γραφει γιατι γραφει κι αλλα πριν και μετα, εσυ ομως διαλεγεις να διαβασεις μονο μια προταση, να μην την καταλαβεις και να κρινεις τον αλλον 100% ακυροτατο.

Προφανως και δεν εννοω τιποτε "περιεργο" με το "τι την εκανα". Ουτε εγραψα πουθενα τι την εκανες απο πλευρας χρηστικοτητας σε σχεση με ενα pc.

"Την amiga τι την εκανες (απο πλευρας αναβαθμισης εκεινη την εποχη μου μιλαμε, ναι εκεινη του '90, τοτε που δεν υπηρχαν ddr, παρα μονο 8ΜΒ το ανωτερο και οχι GB, σε εξωφρενικη τιμη για την εποχη); Μαζευες λεφτα επι ενα χρονο για να προσθεσεις λιγη μνημη που κοστιζε οσο το μισο μηχανημα; Ειχε τιποτε αλλο; Ενα laptop ηταν με λιγοτερες δυνατοτητες αναβαθμισης απο τα σημερινα laptops."

Οκ τωρα;

Οσο για που εβλεπες στους τηλ. σταθμους, τα πιο πολλα γινοταν με το επαγγελματικο μοντελο Α4000, που το '93 κοστιζε 2500 δολαρια σε σχεση με το "οικιακο Α1200" που κοστιζε 400. (Οχι οτι δεν τα εκανε το μικρο, απλα για να κανει preview ενα καλο render ηθελε μιση μερα).

Δημοσ.
Γιατι, τα pc που ξεκινουσαν, απο 850.000 δραχμες (τοτε!)

και ξεπερνουσαν, πανευκολα, το μυριο ηταν καλυτερα? :shock:

Τι μου θυμίσατε ... Σφαιράτο επώνυμο :fear: Hundai AT 80286 250.000 δρχ. Κι είχαν αξία τα άτιμα τότε (τα χιλιάρικα εν.)

Δημοσ.
Γιατι, τα pc που ξεκινουσαν, απο 850.000 δραχμες (τοτε!)

και ξεπερνουσαν, πανευκολα, το μυριο ηταν καλυτερα? :shock:

Ενα παραδειγμα ισως; Και ποια χρονια;

(ενα μυριο ο 286... ειπαμε να λεμε για να στηριξουμε επιχειρηματα, αλλα οχι κι ετσι)

Α και θελω pc μικρο (που να ξεκινα απο 850) και το high end καντα στο 1,5-2 μυρια.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

μιλάει για εποχές 88-93/95 pournaras.

εγώ τουλάχιστον θυμάμαι από pixel διαφημιστικό 386 που έκανε τότε κοντά στις 800 χιλιάδες δραχμές.

μαλακίες λέω.

θυμάμαι τον ibm pc/1 με 80286 sta 11-12 mhz που είχαμε στο σπίτι, χωρίς σκληρό δίσκο (για αποθήκευση, c:\ υπήρχε αλλά τότε δεν ήξερα), ο οποίος έκανε 500χιλιάρικα

Και θυμάμαι αντιστοίχως τον intel pentium 4 1.8 με gforce 2 64 mb, 512 mb ram, 60 gb wd, cd-rw + 17" οθόνη το 2002 που επίσης έκανε 500χιλιάρικα.

και ναι, η αντιγραφή στον 80286 πήγαινε σύννεφο. άμα βρω τη λίστα που μπορούσα να παραγγείλω παιχνίδια από τον "jolly roger" της γειτονιάς μου, θα στην κάνω ένα σκανάρισμα να τη δεις.

Και επειδή ιντερνέτι τότε δεν ξέραμε ακόμη τι ήταν, όταν θέλαμε walkthrough και κωδικούς (όχι serial και αηδίες, θυμηθείτε λίγο τα θεϊκά passwords για να παίξεις της sierra = ψάχνε στην τάδε σελίδα του manual, στην τάδε παράγραφο, στην τάδε σειρά, την τάδε λέξη), μαζί με τις κοπιαρισμένες τριαμισάρες δισκέτες παίρναμε και καμιά 40αριά εκτυπωμένες σελίδες με το manual)

Επεξ/σία από sugata
Δημοσ.

Ξεχνας οτι, οι 286, ηταν οι φθηνοτεροι :-D

Οι 486, ειχαν απλως...τη διπλασια τιμη!

Και 850 (!) χιλιαρικα στοιχιζε o Pentium :shock:

Οι τιμες εξαρτωνταν, απ' το ετος αγορας!

Δημοσ.

Ας βγει κανενα παιχνιδι που να μην ειναι το sequel νουμερο 100 ,να μην ειναι doom clone ή wow clone ή να μην μοιαζει με αλλα 100 παιχνιδια που ηδη εχω παιξει και εχω σκυλοβαρεθει και με μεγαλη μου χαρα το αγοραζω οσο οσο.

Δημοσ.

Εγώ είχα πάρει τότε ένα Schneider Euro PCII (ακόμα το έχω) με οθόνη μονόχρωμη (πορτοκαλί).Την έδωσα πίσω και πήρα την πιο ακριβή με τα 16 εξωφρενικά πολλά χρώματα (για την εποχή).Είχα δώσει 350.000 δραχμές...

Επεξεργαστή 8-μπιτο 8088 (Αργότερα ξεκίνησαν οι 8086 σειρές....)

Είχα πάρει και εξωτερικό σκληρό δίσκο των..... 20ΜΒ.Δεν γέμιζε ΠΟΤΕ! Τόσο μεγάλος ήταν.:lol:ΚΑΙ σε μέγεθος.... Όσο μια σημερινή εξωτερική μονάδα DVD-Recorder...

Δημοσ.
:lol: Παίδες ξεφύγαμε!!! Πάντως φίλε pournara και τα pc δεν είχαν δυνατότητα αναβάθμισης παλιά! Τώρα βέβαια κάτι παίζει και είναι ένα πλεονεκτημά τους η ευελιξία στο configuration - customization περισσότερο, παρά η πραγματική αναβάθμιση, ειδικά αν είσαι intel. Τέλος πάντων για να γυρίσουμε στην πειρατία, αυτό το θέμα είναι τεράστιο παιδιά, ειδικά αν αρχίσουμε να αναρρωτιόμαστε και το ποιοι είναι οι καλοθελητές που μας feedάρουν έτσι απλόχερα με ψηφιακά αγαθά! Από που τα προμηθεύονται οι ίδιοι και πώς κερδίζουν όταν εμείς κατεβάζουμε τσάμπα; Κερδίζει κάνας άλλος εκτός από αυτούς;
Δημοσ.
έκλεισε και αλλο μεγάλο forum που ελεγε οτι δεν προκειτε να παθει τιποτα η ειναι ιδεα μου?

Δεν νομίζω να έκλεισε. Ο server του είναι δεν ξέρω που ( :P ) και ο ιδιοκτήτης του νομίζω μένει Γερμανία. Επίσης το site που μετακίνησαν τα mp3 τους είναι ανοιχτό.

Δημοσ.
Δεν νομίζω να έκλεισε. Ο server του είναι δεν ξέρω που ( :P ) και ο ιδιοκτήτης του νομίζω μένει Γερμανία. Επίσης το site που μετακίνησαν τα mp3 τους είναι ανοιχτό.

δεν το βλεπω να λειτουργεί πως στιγμή πάντος...

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...