Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

• Απαντ. 410
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Σύμφωνοι αλλά ήθελα να αποδείξω την εύκολη κατάρριψη του, ούτως ή άλλως φαιδρού, επιχειρήματος "γιατί να έχω σκληρό δίσκο 1,5 ΤΒ; άρα θα πρέπει να τον γεμίσω πειρατικά...".

;)

απλώς δε θα πουλήσουν 10000 δίσκους , θα πουλήσουν 50-100 και το κόστος θα αυξηθεί κατακόρυφα. Έτσι για να καταρρίψω το φαιδρό επιχείρημα "δε θα επηρεαστούν οι πωλήσεις τεχνολογικού εξοπλισμου άμα εξαληφθεί η πειρατεία" :-)

Δημοσ.

Και τι με αυτό; Δηλαδή πρέπει με εργό άλλων (μουσική) να κερδίζουν άλλοι (εταιρίες hardware) ; Δεν την καταλαβαίνω τη λογική σας ρε παιδιά... πραγματικά δεν την καταλαβαίνω.

Δημοσ.

Δεν πρέπει. Ούτε κάνανε καμία συμφωνία " κοίτα βγάζετε εσείς ταίνες και τραγούδια κ εγώ θα σας δίνω μερίδιο από όσους πάρουν σκληρούς δίσκους". Απλά έτσι γίνεται. Κατεβάζεις τα άπειρα ( συνήθως και άχρηστα πράγματα ), γεμίζει ο δίσκος...παίρνείς καινούργιο κ κερδίζουν οι άλλες εταιρίες. Απλά τα πράγματα...

Δημοσ.
Δεν πρέπει. Ούτε κάνανε καμία συμφωνία " κοίτα βγάζετε εσείς ταίνες και τραγούδια κ εγώ θα σας δίνω μερίδιο από όσους πάρουν σκληρούς δίσκους". Απλά έτσι γίνεται. Κατεβάζεις τα άπειρα ( συνήθως και άχρηστα πράγματα ), γεμίζει ο δίσκος...παίρνείς καινούργιο κ κερδίζουν οι άλλες εταιρίες. Απλά τα πράγματα...

Τα πράγματα είναι όντως απλά, αλλά άλλο με προβληματίζει. Γιατί όλοι μιλάνε για κρίση, πόλεμο, επανάσταση, καπιταλισμό, εταιρίες άδικες που μας τα τρώνε και στη πραγματικότητα απλά τα σκάμε αλλού και θησαυρίζουν άλλοι αντί αυτοί που πρέπει.

Για παράδειγμα δεν είναι λίγοι αυτοί που βάζουν πειρατικά τα τελευταία (και πιο βαρία) windows, προγράμματα κλπ για να βάλουν μεγαλύτερο σκληρό, ram, cpu κλπ. Αυτό δείχνει την νοοτροπία μας... δεν είναι ότι γλιτώνουμε χρήματα... απλά τα χρήματα μας τα κερδίζουν άλλοι που εκμεταλλεύονται τη πειρατεία .

Δημοσ.
Σοβαρολογείς; Δλδ όταν εγώ είχα 8088 ΧΤ δισκέτες δε δούλευα; Η αντιγρφή έπεφτε σύννεφο. Πόσοι είχαν amiga τότε και πόσοι συμβατά; Προφανώς και ήταν πιο εύκολο να βρεις τα πάντα τότε σε συμβατό pc παρά σε amiga, γιατί από τότε οι συμβατοί είχαν κυριαρχήσει! Η amiga βέβαια χάθηκε επειδή είχε θεωρηθεί αμιγώς ως παιχνιδομηχανή, ενώ τα pc έτρεχαν και "σοβαρές" εφαρμογές, ιδέα βεβαίως λανθασμένη.

Το επειχήρημά σου για αναβαθμίσεις δεν το θεωρώ σωστό. Δλδ μπορούσα τότε εγώ στο XT μου να βάλω 286 και δεν το ξέρω; Ή μήπως μπορούσα να αναβαθμίσω την CGA, την Hercules, την Tandy, την EGA με VGA ή με SVGA; Μην μπερδεύεις το τι γίνεται τώρα με το τι γινόταν τότε εντάξει; Άσε και που ακόμα και σήμερα οι επιλογές για αναβάθμιση χωρίς αλλαγή μητρικής, είναι και πάλι περιορισμένες, ειδικά στο στρατόπεδο της intel! Και φυσικά τότε η Amiga ήταν πολύ ικανότερο μηχάνημα από τα "συμβατά". Βέβαια το παράδειγμά μου πήγαινε περισσότερο προς την Apple, παρά προς την Commodore, αλλά αν θες να μείνουμε στην Commodore εγώ ειλικρινά ακόμα δεν καταλαβαίνω γιατί δεν κυριάρχησε! Άσε που ήταν και ο πρώτος Η/Υ με γραφικό interface! Τώρα αν έχεις εσύ κάποια άλλη εξήγηση, πέρα από την καθαρά φτωχομπινεδιάρικη λογική που διακατέχει τους καταναλωτές, στο γιατί κυριάρχησαν τα συμβατά είμαι όλος αυτιά. Ίσως βέβαια ότι φαίνεται πιο άσχημο να θεωρείται και πιο επαγγελματικό!!! Είναι και αυτό μια λογική! :lol: Πάντως προσωπικά πιστεύω ότι τα συμβατά επικράτησαν για λόγους καθαρά οικονομικούς, βιομηχανικούς και marketing και όχι γιατί άξιζαν κάτι! Τουλάχιστον όχι τότε!

Σε τι ακριβως πηγαινε η αντιγραφη συννεφο επι 8088; Στο Norton Commander η στα υπεροχα τρισδιαστατα εγχρωμα παιγνιδια του; Μην τρελλαθουμε τωρα. Και εν τελει αποφασισε, η πειρατια εριξε τους αλλους, η μηπως οντως η commodore και η atari θεωρηθηκαν παιγνιδομηχανες και απο μονες τους εκαναν λανθασμενες κινησεις, ενω η aple δουλεψε πανω σε δικο της κλειστο κυκλο; Το οτι ειχαν 100% πειρατια σε ΟΛΑ τους τα προγραμματα τουλαχιστον στην commodore - Atari αυτο ειναι δεδομενο (αν γνωριζεις οι 99% ομαδες που ακομη σπανε παιγνιδια - προγραμματα, απο amiga ξεκινησαν).

Οχι τον 8088 δεν τον εκανες 286, αλλα τον 286 τον ανεβαζες ανετα στα 386 η 486, οπως και τη μνημη την ανεβαζες ανετα μεχρι εκει που επαιρνε το m/b. Την amiga τι την εκανες; Μαζευες λεφτα επι ενα χρονο για να προσθεσεις λιγη μνημη που κοστιζε οσο το μισο μηχανημα; Ειχε τιποτε αλλο; Ενα laptop ηταν με λιγοτερες δυνατοτητες αναβαθμισης απο τα σημερινα laptops.

Επισης, η ανθηση δεν εγινε επι εποχης 8088 και hercules, ουτε επι εποχης dos, περασαμε σε windows και τοτε ανεβηκαν οι πωλησεις, μπηκαν στο παιγνιδι οι μεχρι εκεινη τη στιγμη εταιριες παραγωγης παιγνιδιων (που μεχρι τοτε εφτιαχναν μονο για amiga, βλεπε sony, sierra κλπ), και τοτε αρχισε να φαινεται ο κυριαρχoς του παιγνιδιου. Οποτε οχι και να ριχνουμε την κυριαρχια του pc στην πειρατια, και να θελουμε να το δουμε ετσι, δεν ταιριαζει χρονικα.

Δημοσ.
Σε τι ακριβως πηγαινε η αντιγραφη συννεφο επι 8088; Στο Norton Commander η στα υπεροχα τρισδιαστατα εγχρωμα παιγνιδια του; Μην τρελλαθουμε τωρα. Και εν τελει αποφασισε, η πειρατια εριξε τους αλλους, η μηπως οντως η commodore και η atari θεωρηθηκαν παιγνιδομηχανες και απο μονες τους εκαναν λανθασμενες κινησεις, ενω η aple δουλεψε πανω σε δικο της κλειστο κυκλο; Το οτι ειχαν 100% πειρατια σε ΟΛΑ τους τα προγραμματα τουλαχιστον στην commodore - Atari αυτο ειναι δεδομενο (αν γνωριζεις οι 99% ομαδες που ακομη σπανε παιγνιδια - προγραμματα, απο amiga ξεκινησαν).

Οχι τον 8088 δεν τον εκανες 286, αλλα τον 286 τον ανεβαζες ανετα στα 386 η 486, οπως και τη μνημη την ανεβαζες ανετα μεχρι εκει που επαιρνε το m/b. Την amiga τι την εκανες; Μαζευες λεφτα επι ενα χρονο για να προσθεσεις λιγη μνημη που κοστιζε οσο το μισο μηχανημα; Ειχε τιποτε αλλο; Ενα laptop ηταν με λιγοτερες δυνατοτητες αναβαθμισης απο τα σημερινα laptops.

Επισης, η ανθηση δεν εγινε επι εποχης 8088 και hercules, ουτε επι εποχης dos, περασαμε σε windows και τοτε ανεβηκαν οι πωλησεις, μπηκαν στο παιγνιδι οι μεχρι εκεινη τη στιγμη εταιριες παραγωγης παιγνιδιων (που μεχρι τοτε εφτιαχναν μονο για amiga, βλεπε sony, sierra κλπ), και τοτε αρχισε να φαινεται ο κυριαρχoς του παιγνιδιου. Οποτε οχι και να ριχνουμε την κυριαρχια του pc στην πειρατια, και να θελουμε να το δουμε ετσι, δεν ταιριαζει χρονικα.

Συγγνώμη τον 286 τον έκανες 386 χωρίς αλλαγή μητρικής; Και μετά 486; Μου φαίνεται πολύ περίεργο αυτό που λες διότι αν θυμάμαι καλά αυτοί οι επεξεργαστές χρειάζονταν διαφορετικά sockets! Ή κάνω τόσο λάθος; (Πάνε και χρόνια από τότε!)

Δε χρειάζεται να διαλέξω γιατί εξαφανίστηκε η Amiga! Ισχύουν και τα δυο που είπα! Απλώς πρέπει να καταλάβεις ότι όλοι τότε αγοράζαμε pc γιατί και οι φίλοι μας είχαν pc και αντιγράφαμε ό,τι βρίσκαμε! Την amiga την έβρισκες με το σταγονόμετρο! Ακόμη και πιο παλιά πολύ πιο εύκολα εύρισκες Amstrad 6128 παρά Amiga. Τώρα το γιατί δεν το ξέρω. Αν ξέρεις εσύ πες μου. Μην διαφωνείς απλώς! Πες μου κάτι που δεν ξέρω! Το ότι τα συμβατά είχαν και την ταμπέλα του "επαγγελματικού" μηχανήματος (μπλιαξ!) δεν αναιρεί αυτά που λέω! Απλώς ήταν μια παραπληροφόρηση λόγω του marketing για να αγοράζουν οι άσχετοι (όπως ήμουν και γω τότε) αυτά τα χοντροκομμένα και πανάσχημα μηχανήματα με τις ελάχιστες δυνατότητες! Απλώς αυτό βοήθησε στο να εξαφανιστούν υπολογιστικές πλατφόρμες που κάποιοι βάπτισαν εντελώς άδικα ως παιχνιδομηχανές! Έλεγε τότε ο μπαμπάς: να δώσω τόσα λεφτά μόνο για παιχνίδια; Πρέπει να πάρω ένα σοβαρό μηχάνημα να βοηθήσει το παιδί μου και στο σχολείο!!! :lol: Προσωπικά πάντως το XT δε με βοήθησε διόλου στο σχολείο!!!

Πάντως ότι και να λέμε η μεγάλη μάζα χρηστών είχε συμβατά!!! Και τα συμβατά ήταν ανέκαθεν ο βασιλιάς της πειρατίας ακριβώς για αυτό το λόγο! Και φυσικά αντιγράφαμε το Norton commander και όλα τα παιχνιδάκια του DOS, γιατί δεν έτρεχε και τίποτε άλλο στα πανάθλια αυτά μηχανήματα. Μάλιστα από τα λεγόμενά σου συμφωνείς με αυτά που λέω. Άθλια ξε-άθλια αυτά έτρεχαν, αυτά αντιγράφαμε! Δλδ τι έπρεπε να κάνουμε; Να αντιγράφουμε τα προγράμματα της amiga; Αφού δεν είχαμε amiga!

Και εδώ ερχόμαστε στο ζουμί! Τι σημασία έχει να λέω για hardware και αναβαθμίσεις όταν τα μηχανήματα αυτά δεν είχαν δυνατότητες! Και όμως επικράτησαν!!! Το θέμα δεν είναι μόνο το τι hardware έχεις, αλλά και το τι μπορείς να κάνεις με αυτό το hardware. Άντε και έβαλες τη διπλή μνήμη στο 286! Γινόταν καλύτερο από την amiga; Όχι! Άντε και έβαλες και 386! Γινόταν καλύτερο από amiga; Πάλι όχι!!! Τα pc άρχισαν να λένε κάτι από 486 και μετά, αλλά ήδη ο ανταγωνισμός από την amiga δεν υπήρχε! Ήδη το θρυλικό αυτό μηχάνημα ήταν νεκρό. Δυστυχώς! Ίσως κακές κινήσεις marketing; Τι να σου πω... μακάρι να ήξερα! :rolleyes:

Το δεν ταιριάζει χρονικά δεν το καταλαβαίνω. Η πειρατία υπήρχε από τα τέλη του 80 και ίσως και πιο παλιά! Το DOS ήταν ο πρώτος διδάξας σε αντίθεση με την Apple που mac os ή προγράμματά της πειρατικά δεν έβρισκε κανείς, ή τουλάχιστον έτσι έλεγαν τότε οι "γνώστες". Βέβαια δεν υπήρχε και η μεγάλη κοινότητα χρηστών (όπως και στην amiga) που θα τροφοδοτήσει με υλικό, και τότε internet δεν υπήρχε. Και γω φοβόμουν να πάρω Apple και να βρεθώ απομονωμένος και υποχρεωμένος να πληρώνω (ο πατέρας μου δλδ) υπέρογκα ποσά για όλο το software που θα χρειαζόμουν. Ήξερα ότι τα mac είναι καλύτερα, αλλά προτιμούσα την "ευελιξία" και την "φτήνια" της συμβατότητας λόγω της πειρατίας! Τα πάντα υπάρχουν παντού και τσάμπα! Με αυτήν την ιδέα επικράτησαν τα συμβατά! Τώρα βέβαια που τα σκέφτομαι όλα αυτά έχω μετανοιώσει που υπηρέτησα και γω όλο αυτό το σύστημα παλιά.

Επειδή όμως διαφωνείς περιμένω να μου πεις τη δική σου εκδοχή, όσον αφορά για ποιο λόγο επικράτησαν τα συμβατά! Ίσως να είναι λίγο off topic αυτό που ζητώ, αλλά είναι ενδιαφέρον θέμα και προσωπικά πιστεύω άμεσα συνδεδεμένο με την πειρατία που τώρα οι εταιρείς λένε ότι τους καταστρέφει!

Υ.Γ. χρησιμοποιώ τον όρο συμβατά, διότι όλα αυτά τα μηχανήματα είναι pcs (personal computers).

Υ.Γ.2. Ίσως και η δημιουργία ενός ξεωριστού thread για αυτό το θέμα να ήταν χρήσιμη για να καταλάβουμε τι παίζει.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:46 ----------

Επίσης σκεφτείτε όλοι κάτι άλλο. Αυτή τη στιγμή διώκεται η πειρατία μέσω internet. Και το ερώτημα είναι το εξής: Ποιον έχει βλάψει περισσότερο το internet; Τις εταιρείες, ή τους μεσάζοντες; Διότι και παλιά τα πάντα πειρατικά τα βρίσκαμε και αν δεν το είχε ο φίλος μας, το πέρναμε από το οποιοδήποτε μαγαζάκι πληροφορικής πάλι πειρατικό! Απλώς δίναμε λιγότερα λεφτά στον μεσάζοντα απ' ότι θα δίναμε στην ίδια την εταιρεία! Ενώ τώρα τα βρίσκεις όλα τσάμπα. Για σκεφτείτε το! Και σκεφτείτε επίσης ότι δεν κυνηγούν το rapidshare που σου ζητά να πληρώσεις κιόλας! Δλδ το rapidshare είναι νόμιμο; Ή είναι ο φτηνιάρης μεσάζοντας, αλλά σε πιο high tech μορφή; Εμένα κάτι μου βρωμά εδώ μάγκες μου και ξέρω ότι και άλλοι έχετε την ίδια απορία! Άντε γιατί πολύ τους μαλάκες κάνουμε! Εγώ πάντως χαίρομαι πια που ή άγοράζω τα πάντα που αξίζουν και τα χρειάζομαι, ή πάω στο open source. Δε θα δώσω ποτέ ούτε penny στο rapidshare και τις σαβούρες του.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:55 ----------

Τέλος φίλε pournara επειδή το έψαξα αυτό που λες δεν ισχύει. Σαφώς και δεν μπορούσες να πας από 286 σε 386. Ο 386 είχε σχεδόν τα διπλάσια pins οπότε πώς θα ταίριαζε στο socket του 286; Εκτός αν στο pga του 386 μπορούσε να μπει ο 286 και να γλύτωνες κάποια χρήματα, και μετά να πας σε 386. Βέβαια αυτή η ιδέα μόνο πρακτική δε μου φαίνεται, αλλά τέλος πάντων.

Δημοσ.
Επίσης σκεφτείτε όλοι κάτι άλλο. Αυτή τη στιγμή διώκεται η πειρατία μέσω internet. Και το ερώτημα είναι το εξής: Ποιον έχει βλάψει περισσότερο το internet; Τις εταιρείες, ή τους μεσάζοντες; Διότι και παλιά τα πάντα πειρατικά τα βρίσκαμε και αν δεν το είχε ο φίλος μας, το πέρναμε από το οποιοδήποτε μαγαζάκι πληροφορικής πάλι πειρατικό! Απλώς δίναμε λιγότερα λεφτά στον μεσάζοντα απ' ότι θα δίναμε στην ίδια την εταιρεία! Ενώ τώρα τα βρίσκεις όλα τσάμπα. Για σκεφτείτε το! Και σκεφτείτε επίσης ότι δεν κυνηγούν το rapidshare που σου ζητά να πληρώσεις κιόλας! Δλδ το rapidshare είναι νόμιμο; Ή είναι ο φτηνιάρης μεσάζοντας, αλλά σε πιο high tech μορφή; Εμένα κάτι μου βρωμά εδώ μάγκες μου και ξέρω ότι και άλλοι έχετε την ίδια απορία! Άντε γιατί πολύ τους μαλάκες κάνουμε! Εγώ πάντως χαίρομαι πια που ή άγοράζω τα πάντα που αξίζουν και τα χρειάζομαι, ή πάω στο open source. Δε θα δώσω ποτέ ούτε penny στο rapidshare και τις σαβούρες του.

Ίσως επειδή μέσω internet η πειρατεία έγινε πιο βολική από ποτέ; Θέλω να πω ότι οι πάντες μέσω net βρίσκουν ακόμη πιο "τσαμπα" το πειρατικό υλικό, χωρίς να πληρώσουν όπως λες "μεσάζοντα", και χωρίς καν να χρειαστεί να μιλήσουν με κάποιον (πχ το τον αντιγραφέα της γειτονιάς). Έτσι αυτό αύξησε τον αριθμό των χρηστών που στρέφονται προς την πειρατεία.

Επίσης είναι και κάτι ακόμη. Παλιά, σε όποιες χώρες δούλευε καλά το σύστημα των ελέγχων, τα μαγαζια που πουλούσαν πειρατικά ήταν κάπως περιορισμένα... τώρα όμως που να κάνεις ντου;

Στους servers ; :lol:

Για τους παραπάνω λόγους η πειρατία μέσω internet έχει τεράστιες διαστάσεις για αυτό και οι πιο έντονες αντιδράσεις.

Υ.Γ. Στο rapidshare αν κάποιος κάνει flag κάποιο link ότι περιέχει πειρατικό υλικό, απομακρύνεται. Φυσικά χάρις στη πειρατία έχει αναπτυχθεί και το rapidshare, απλά έκανα μια μικρή επισήμανση.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Την amiga τι την εκανες; Μαζευες λεφτα επι ενα χρονο για να προσθεσεις λιγη μνημη που κοστιζε οσο το μισο μηχανημα; Ειχε τιποτε αλλο; Ενα laptop ηταν με λιγοτερες δυνατοτητες αναβαθμισης απο τα σημερινα laptops.

100% ακυρα τα παραπανω :eek:

Ως γνωστον, Amiga χρησιμοποιεις και σημερα

-οποιος γουσταρει & ξερω καποιους "τρελους"-

Με προσθηκες hardware που pcκαβουρδιστηρια

εποχης, δεν υποστηριζουν/δεχονται καθολου... :shifty:

[για παραδειγμα: 1GB (οχι ΜΒ) DDR on Amiga]

Επεξ/σία από Delirium
Δημοσ.

Συγγνώμη τον 286 τον έκανες 386 χωρίς αλλαγή μητρικής; Και μετά 486; Μου φαίνεται πολύ περίεργο αυτό που λες διότι αν θυμάμαι καλά αυτοί οι επεξεργαστές χρειάζονταν διαφορετικά sockets! Ή κάνω τόσο λάθος; (Πάνε και χρόνια από τότε!)

Δε χρειάζεται να διαλέξω γιατί εξαφανίστηκε η Amiga! Ισχύουν και τα δυο που είπα! Απλώς πρέπει να καταλάβεις ότι όλοι τότε αγοράζαμε pc γιατί και οι φίλοι μας είχαν pc και αντιγράφαμε ό,τι βρίσκαμε! Την amiga την έβρισκες με το σταγονόμετρο! Ακόμη και πιο παλιά πολύ πιο εύκολα εύρισκες Amstrad 6128 παρά Amiga. Τώρα το γιατί δεν το ξέρω. Αν ξέρεις εσύ πες μου. Μην διαφωνείς απλώς! Πες μου κάτι που δεν ξέρω! Το ότι τα συμβατά είχαν και την ταμπέλα του "επαγγελματικού" μηχανήματος (μπλιαξ!) δεν αναιρεί αυτά που λέω! Απλώς ήταν μια παραπληροφόρηση λόγω του marketing για να αγοράζουν οι άσχετοι (όπως ήμουν και γω τότε) αυτά τα χοντροκομμένα και πανάσχημα μηχανήματα με τις ελάχιστες δυνατότητες! Απλώς αυτό βοήθησε στο να εξαφανιστούν υπολογιστικές πλατφόρμες που κάποιοι βάπτισαν εντελώς άδικα ως παιχνιδομηχανές! Έλεγε τότε ο μπαμπάς: να δώσω τόσα λεφτά μόνο για παιχνίδια; Πρέπει να πάρω ένα σοβαρό μηχάνημα να βοηθήσει το παιδί μου και στο σχολείο!!! :lol: Προσωπικά πάντως το XT δε με βοήθησε διόλου στο σχολείο!!!

Πάντως ότι και να λέμε η μεγάλη μάζα χρηστών είχε συμβατά!!! Και τα συμβατά ήταν ανέκαθεν ο βασιλιάς της πειρατίας ακριβώς για αυτό το λόγο! Και φυσικά αντιγράφαμε το Norton commander και όλα τα παιχνιδάκια του DOS, γιατί δεν έτρεχε και τίποτε άλλο στα πανάθλια αυτά μηχανήματα. Μάλιστα από τα λεγόμενά σου συμφωνείς με αυτά που λέω. Άθλια ξε-άθλια αυτά έτρεχαν, αυτά αντιγράφαμε! Δλδ τι έπρεπε να κάνουμε; Να αντιγράφουμε τα προγράμματα της amiga; Αφού δεν είχαμε amiga!

Και εδώ ερχόμαστε στο ζουμί! Τι σημασία έχει να λέω για hardware και αναβαθμίσεις όταν τα μηχανήματα αυτά δεν είχαν δυνατότητες! Και όμως επικράτησαν!!! Το θέμα δεν είναι μόνο το τι hardware έχεις, αλλά και το τι μπορείς να κάνεις με αυτό το hardware. Άντε και έβαλες τη διπλή μνήμη στο 286! Γινόταν καλύτερο από την amiga; Όχι! Άντε και έβαλες και 386! Γινόταν καλύτερο από amiga; Πάλι όχι!!! Τα pc άρχισαν να λένε κάτι από 486 και μετά, αλλά ήδη ο ανταγωνισμός από την amiga δεν υπήρχε! Ήδη το θρυλικό αυτό μηχάνημα ήταν νεκρό. Δυστυχώς! Ίσως κακές κινήσεις marketing; Τι να σου πω... μακάρι να ήξερα! :rolleyes:

Το δεν ταιριάζει χρονικά δεν το καταλαβαίνω. Η πειρατία υπήρχε από τα τέλη του 80 και ίσως και πιο παλιά! Το DOS ήταν ο πρώτος διδάξας σε αντίθεση με την Apple που mac os ή προγράμματά της πειρατικά δεν έβρισκε κανείς, ή τουλάχιστον έτσι έλεγαν τότε οι "γνώστες". Βέβαια δεν υπήρχε και η μεγάλη κοινότητα χρηστών (όπως και στην amiga) που θα τροφοδοτήσει με υλικό, και τότε internet δεν υπήρχε. Και γω φοβόμουν να πάρω Apple και να βρεθώ απομονωμένος και υποχρεωμένος να πληρώνω (ο πατέρας μου δλδ) υπέρογκα ποσά για όλο το software που θα χρειαζόμουν. Ήξερα ότι τα mac είναι καλύτερα, αλλά προτιμούσα την "ευελιξία" και την "φτήνια" της συμβατότητας λόγω της πειρατίας! Τα πάντα υπάρχουν παντού και τσάμπα! Με αυτήν την ιδέα επικράτησαν τα συμβατά! Τώρα βέβαια που τα σκέφτομαι όλα αυτά έχω μετανοιώσει που υπηρέτησα και γω όλο αυτό το σύστημα παλιά.

Επειδή όμως διαφωνείς περιμένω να μου πεις τη δική σου εκδοχή, όσον αφορά για ποιο λόγο επικράτησαν τα συμβατά! Ίσως να είναι λίγο off topic αυτό που ζητώ, αλλά είναι ενδιαφέρον θέμα και προσωπικά πιστεύω άμεσα συνδεδεμένο με την πειρατία που τώρα οι εταιρείς λένε ότι τους καταστρέφει!

Υ.Γ. χρησιμοποιώ τον όρο συμβατά, διότι όλα αυτά τα μηχανήματα είναι pcs (personal computers).

Υ.Γ.2. Ίσως και η δημιουργία ενός ξεωριστού thread για αυτό το θέμα να ήταν χρήσιμη για να καταλάβουμε τι παίζει.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:46 ----------

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 16:55 ----------

Τέλος φίλε pournara επειδή το έψαξα αυτό που λες δεν ισχύει. Σαφώς και δεν μπορούσες να πας από 286 σε 386. Ο 386 είχε σχεδόν τα διπλάσια pins οπότε πώς θα ταίριαζε στο socket του 286; Εκτός αν στο pga του 386 μπορούσε να μπει ο 286 και να γλύτωνες κάποια χρήματα, και μετά να πας σε 386. Βέβαια αυτή η ιδέα μόνο πρακτική δε μου φαίνεται, αλλά τέλος πάντων.

Στο μηνυμα σου #295, μιλας για την υπερισχυση των pc και του bill gates λογω της πειρατιας. Μετα βαζεις μεσα παραγοντες οπως καλο marketing απο πλευρας pc, κακο απο πλευρας των αλλων εταιριων, και τελος λες οτι η μεγαλη μαζα ηταν τα συμβατα και για αυτο ειχαν μεγαλη πειρατια (αρα πρωτα αυξηθηξε η ποσοτητα των συμβατων, και λογικα αυξηθηκε η πειρατια, και οχι το αντιθετο).

Σε ολα αυτα, εγω διαφωνησα μονο στο πρωτο, οτι η περατια απο μονη της δεν ηταν αυτη που εκανε το αλμα στην αυξηση των pc, αλλα σε μια ηδη αναπτυγμενη αγορα στα pc φυσικο κι επομενο ηταν να αναπτυχθει και η πειρατια.

Διαλεξε λοιπον ποια αποψη πιστευεις γιατι μεχρι τωρα τις εχεις πει ολες και αν διαφωνω θα σου πω.

100% ακυρα τα παραπανω :eek:

Ως γνωστον, Amiga χρησιμοποιεις και σημερα

-οποιος γουσταρει & ξερω καποιους "τρελους"-

Με προσθηκες hardware που pcκαβουρδιστηρια

εποχης, δεν υποστηριζουν/δεχονται καθολου... :shifty:

[για παραδειγμα: 1GB (οχι ΜΒ) DDR on Amiga]

Αγαπητε μου, μιας και μεχρι πρωτινος ημουν ενας απο τους τρελους, μηπως μπορεις να μου θυμισεις επι εποχης '90 (διοτι για τοτε μιλαμε κι οχι για το σημερα), τι αναβαθμιση και τι κοστος ειχε σε μια Amiga 500+ ;

Την 1gb ddr σε τι μηχανημα την εβαλες;

Δημοσ.

Αγαπητε μου, μιας και μεχρι πρωτινος ημουν ενας απο τους τρελους, μηπως μπορεις να μου θυμισεις επι εποχης '90 (διοτι για τοτε μιλαμε κι οχι για το σημερα), τι αναβαθμιση και τι κοστος ειχε σε μια Amiga 500+ ;

Την 1gb ddr σε τι μηχανημα την εβαλες;

Mπηκε σε μηχανημα φιλου μου, που οσο κι αν θυμιζε...Φρανκενσταιν (:P)

απο τις καρτες επεκτασης που εχει ριξει, στη βαση ειναι σιγουρα, Amiga.

Μπορει να γινει αυτο, πχ σε pc εποχης socket 5, ουτε καν 386/486 ? :shifty:

Δημοσ.
Mπηκε σε μηχανημα φιλου μου, που οσο κι αν θυμιζε...Φρανκενσταιν (:P)

απο τις καρτες επεκτασης που εχει ριξει, στη βαση ειναι σιγουρα, Amiga.

Μπορει να γινει αυτο, πχ σε pc εποχης socket 5, ουτε καν 386/486 ? :shifty:

Δεν μου απαντας ομως, ποτε εγινε αυτο; Σε τι μοντελο; Και την εποχη του '90 ποσο στοιχιζε μια αναβαθμιση μνημης;

Δημοσ.

Μαλιστα...τι θελεις? Την ακριβη ημερομηνια που του εδωσα τη ddr? :lol:

Λογικα εννοεις ποια ειναι η "αρχικη" Amiga,

εαν για καποιο λογο, ειναι τοσο σημαντικο,

τοτε ΟΚ να τον ρωτησω -και για τη μνημη?

Η μηπως η μνημη, για τα pc, ηταν φθηνη? :cry:

H μηπως η Amiga δεν ηταν τουλαχιστον 2(!)

- σε συγκεκριμενες, εστω, βαριες εργασιες -

φορες γρηγοροτερη απο τα pc ιδιας εποχης?

Δημοσ.

@pournaras Φίλε το τι θέλω να πω νομίζω είναι σαφές. Άμα θες να παίζεις mind games καλά κάνεις και ίσως να έχεις και δίκιο, γιατί και αυτό βοηθά καμιά φορά. Περιέγραψα μια κατάσταση που συνέβαινε μια εποχή που τα συμβατά ήταν ήδη κυρίαρχα και ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω το πώς κυριάρχησαν από πριν, οπότε ρίχνω διάφορες ιδέες. Δεν τις υποστηρίζω, μην μπερδεύεσαι! Απλώς τις παραθέτω ως ιδέες. Το θέμα όμως δεν είναι τι θα πω εγώ για να διαφωνίσεις εσύ. Ζήτησα καθαρά τη γνώμη σου και παρακαλώ να μας την πεις. Για ποιο λόγο πιστεύεις ότι κυριάρχησαν τα συμβατά, αν όχι από την πειρατία; Δλδ πρέπει να διαφωνίσεις για να μας διαφωτίσεις; (Πω πω καλό εεε; κάνει και ρήμα χιχι)

Πάντως σε αυτό που λες δεν έχεις και άδικο! Είναι απορίας άξιο το φαινόμενο συμβατά στην πληροφορική και ίσως μια άποψη τόσο απλή όσο η δική μου να μην αρκει για να δώσει τη λύση... Χμμ πες κάτι και συ ντε!!!

Δημοσ.
Μαλιστα...τι θελεις? Την ακριβη ημερομηνια που του εδωσα τη ddr? :lol:

Λογικα εννοεις ποια ειναι η "αρχικη" Amiga,

εαν για καποιο λογο, ειναι τοσο σημαντικο,

τοτε ΟΚ να τον ρωτησω -και για τη μνημη?

Η μηπως η μνημη, για τα pc, ηταν φθηνη? :cry:

H μηπως η Amiga δεν ηταν τουλαχιστον 2(!)

- σε συγκεκριμενες, εστω, βαριες εργασιες -

φορες γρηγοροτερη απο τα pc ιδιας εποχης?

Προσωπικα δεν θελω τιποτε. Κανω μια κουβεντα για το τι και ποσο αναβαθμιζοταν μια amiga οχι σημερα, αλλα την εποχη που μεσουρανουσε, με τα τοτε λεφτα και με τα τοτε αναβαθμισιμα υλικα. Μου λες οτι ειμαι 100% ακυρος διοτι amiga χρησιμοποιουν και σημερα (λες και ειπα καπου το αντιθετο). Σε ρωταω ξανα, ποσο ειχε (οχι εχει σημερα), η μνημη τοτε, και μου μιλας για μια ddr που εδωσες σε ενα φιλο σου. Που να ηξερα κι εγω ο καημενος, οτι το '92 η amiga επαιρνε ddr απο pc, να της χωσω καμμια 10αρια gb.

Και τελος ρωτας και αν ηταν 2 φορες πιο γρηγορη, λες και καπου παλι το αμφισβητησαμε (δεν αναφερθηκαμε καθολου βεβαια, αλλα ποσως σε νοιαζει).

Κατα τα αλλα ειμαι 100% ακυρος...

@pournaras Φίλε το τι θέλω να πω νομίζω είναι σαφές. Άμα θες να παίζεις mind games καλά κάνεις και ίσως να έχεις και δίκιο, γιατί και αυτό βοηθά καμιά φορά. Περιέγραψα μια κατάσταση που συνέβαινε μια εποχή που τα συμβατά ήταν ήδη κυρίαρχα και ειλικρινά δεν μπορώ να καταλάβω το πώς κυριάρχησαν από πριν, οπότε ρίχνω διάφορες ιδέες. Δεν τις υποστηρίζω, μην μπερδεύεσαι! Απλώς τις παραθέτω ως ιδέες. Το θέμα όμως δεν είναι τι θα πω εγώ για να διαφωνίσεις εσύ. Ζήτησα καθαρά τη γνώμη σου και παρακαλώ να μας την πεις. Για ποιο λόγο πιστεύεις ότι κυριάρχησαν τα συμβατά, αν όχι από την πειρατία; Δλδ πρέπει να διαφωνίσεις για να μας διαφωτίσεις; (Πω πω καλό εεε; κάνει και ρήμα χιχι)

Πάντως σε αυτό που λες δεν έχεις και άδικο! Είναι απορίας άξιο το φαινόμενο συμβατά στην πληροφορική και ίσως μια άποψη τόσο απλή όσο η δική μου να μην αρκει για να δώσει τη λύση... Χμμ πες κάτι και συ ντε!!!

Βρε ixthy δεν παιζω κανενα mind game. Μονος σου εγραψες οτι "Αλλά το pc κυριάρχησε, διότι οι άνθρωποι που δεν είχαν το budget να αγοράσουν τα πανάκριβα mac, πόσο μάλλον και το αντίστοιχο software, ήταν πολλοί περισσότεροι. Πήγαινε λοιπόν ο κάθε μέσος άνθρωπος, αγόραζε το φθηνό pc συμβατό, και έκλεβε όλο το software.". Αρα δεν περιεγραψες μια κατασταση που τα pc ηταν ηδη κυριαρχα, αλλα μια κατασταση που μεσω και λογω της πειρατιας τα pc επαιρναν την ανοδικη πορεια. Εκτος κι αν διαβαζω λαθος.

Τη γνωμη μου, δυστυχως δεν τη διαβασες, την ειπα στο #336. Κατ αρχην καμμια ανθηση δεν υπηρχε, οχι στα pc αλλα γενικοτερα στην πληροφορικη επι εποχης 8088 και dos. Η ανθηση ξεκινησε μετα την εποχη των windows 3.1 (οπου και το pc απαλλαχτηκε απο τον φοβο του "κακου" ποντικιου), και επισης απο τις κακες επιλογες της amiga - atari, που ειχε σαν αποτελεσμα να της φυγουν οι τοτε κυριαρχες εταιριες παιγνιδιων οπως η sony η sierra η Activision η Team 17 και πολλες αλλες, που ειδαν απο νωρις το μελλον και την εκαναν με ελαφρα, μιας και στα pc ειχε ηδη δημιουργηθει πλεον το κλιμα για κατασκευη εγχρωμων παιγνιδιων. Εκτος κι αν πιστευουμε οτι τα παιγνιδια δεν ειναι αυτα που κρατανε ενα μηχανημα ζωνανο. Αν αυριο σταματουσαν ολες οι εταιριες να βγαζουν παιγνιδια για pc, τι ποσοστο πιστευεις οτι θα εφευγε απο τα pc, και τι ποσοστο θα κρατιοταν λογω της πειρατιας; Πειρατικα τραγουδια, ταινιες και βιντεακια, βλεπω και στο mac η ακομη και στην amiga μου, παιγνιδια ομως δεν παιζω αλλου.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...