o_magazatoras Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Ξέρω το σωστό αλλά μου αρέσει το λάθος Σοφή κουβέντα.
gregkle7 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Το ""εγώ κοστολογώ τη δουλειά μου όσο θέλω" είναι τρομερά επικίνδυνη!!! " σε τι ακριβως το αναφερεις ως επικινδυνο, και ποιος τελικα ειναι αυτος που θα βαλει μια κοστολογιση, στη δικη μου, τη δικη σου, και του αλλουνου τη δουλεια; Δηλ. εγω που ειμαι ψυκτικος μπορω να κοστολογησω τη δουλεια μου οσο νομιζω; Αν πω οτι για μια τυπικη εγκατασταση κλιματιστικου, κοστολογω την εργασια μου 300 ευρω, υπαρχει περιπτωση να μου τα δωσεις;
vocals_ Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δηλ. εγω που ειμαι ψυκτικος μπορω να κοστολογησω τη δουλεια μου οσο νομιζω; Αν πω οτι για μια τυπικη εγκατασταση κλιματιστικου, κοστολογω την εργασια μου 300 ευρω, υπαρχει περιπτωση να μου τα δωσεις; Μα τι σχέση έχει αν στα πληρώσω εγώ ? Εσύ λες τόσα θέλω, τώρα αν τα δώσω εγώ είναι άλλο θέμα.Αν είσαι ακριβός σε σχέση με τις τιμές της αγοράς τότε δεν θα προτιμήσω εσένα αλλά κάποιον φθηνότερο.ΕΣΥ λες πόσα θέλεις για την δουλειά που κάνεις.Πού σκαλώσαμε τώρα ????????????
gregkle7 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Μα τι σχέση έχει αν στα πληρώσω εγώ ? Εσύ λες τόσα θέλω, τώρα αν τα δώσω εγώ είναι άλλο θέμα.Αν είσαι ακριβός σε σχέση με τις τιμές της αγοράς τότε δεν θα προτιμήσω εσένα αλλά κάποιον φθηνότερο.ΕΣΥ λες πόσα θέλεις για την δουλειά που κάνεις.Πού σκαλώσαμε τώρα ???????????? Σκαλωσαμε στο: "ποιος τελικα ειναι αυτος που θα βαλει μια κοστολογιση, στη δικη μου, τη δικη σου, και του αλλουνου τη δουλεια;" το οποιο πολυ σωστα λες οτι θα το καθορισει στην περιπτωση μου η αγορα. Στην περιπτωση της μουσικης βιομηχανιας για παραδειγμα ποιος το καθοριζει, η αγορα ή οι ιδιες οι δισκογραφικες; Και με τα πνευματικα δικαιωματα θελουν να διαιωνισουν αυτη τη δυνατοτητα (στα 90 χρονια εχουν φτασει μετα το θανατο του καλλιτεχνη!).
tolis_01 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δηλ. εγω που ειμαι ψυκτικος μπορω να κοστολογησω τη δουλεια μου οσο νομιζω; Αν πω οτι για μια τυπικη εγκατασταση κλιματιστικου, κοστολογω την εργασια μου 300 ευρω, υπαρχει περιπτωση να μου τα δωσεις; Όχι. Απλά δεν θα σε προτιμήσω. Σκαλωσαμε στο: "ποιος τελικα ειναι αυτος που θα βαλει μια κοστολογιση, στη δικη μου, τη δικη σου, και του αλλουνου τη δουλεια;" το οποιο πολυ σωστα λες οτι θα το καθορισει στην περιπτωση μου η αγορα. Στην περιπτωση της μουσικης βιομηχανιας για παραδειγμα ποιος το καθοριζει, η αγορα ή οι ιδιες οι δισκογραφικες; Και με τα πνευματικα δικαιωματα θελουν να διαιωνισουν αυτη τη δυνατοτητα (στα 90 χρονια εχουν φτασει μετα το θανατο του καλλιτεχνη!). Για να πέθανε ο καλλιτέχνης εδώ και 90 χρόνια και να εκμεταλεύεται η δισκογραφική τα τραγούδια του ακόμα, πάει να πει πως ο ίδιος ο καλλιτέχνης υπέγραψε ανάλογο συμβόλαιο. Αλλιώς δεν θα είχε το δικαίωμα η δισκογραφική να το κάνει αυτό. Αφού ήθελε, το υπέγραψε. Μαγκιά του. Με το να τον αποθεώνεις στο πειρατικό αλλά να λες πως είναι για τα μπάζα και δεν αξίζει ούτε μισό ευρώ στο αυθεντικό δεν κερδίζεις κάτι
Beholder Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 You can foam in the mouth all you want,but it's all piss and moan from now on.Live with it! αδδαδσφφε
pournaras Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Σκαλωσαμε στο: "ποιος τελικα ειναι αυτος που θα βαλει μια κοστολογιση, στη δικη μου, τη δικη σου, και του αλλουνου τη δουλεια;" το οποιο πολυ σωστα λες οτι θα το καθορισει στην περιπτωση μου η αγορα. Στην περιπτωση της μουσικης βιομηχανιας για παραδειγμα ποιος το καθοριζει, η αγορα ή οι ιδιες οι δισκογραφικες; Και με τα πνευματικα δικαιωματα θελουν να διαιωνισουν αυτη τη δυνατοτητα (στα 90 χρονια εχουν φτασει μετα το θανατο του καλλιτεχνη!). Εσενα στο καθοριζει η αγορα, γιατι με κανενα τροπο δεν μπορων να σου "πειρατεψω" την εργασια σου, ωστε αν εσυ ζητησεις 300 ευρα, να πω εγω "σιγα μην του δωσω 300, θα τον αναγκασω να μου το κανει τζαμπα". Που σημαινει οτι για να βαλω κλιματιστικο θα πληρωσω, ειτε πολλα ειτε λιγα, αναλογα τη διακυμανση της αγορας, αλλα τζαμπα και χωρις τη συγκαταθεση σου, εγκατασταση δεν θα κανω που να χτυπιεμαι απο κατω, ετσι δεν ειναι; (εκτος κι αν ξερω να κανω εγκαταστασεις μονος μου). Στη μουσικη και κιν/φικη βιομηχανια ομως υπαρχει το εξης παραδοξο. Εχεις ενα cd το οποιο το θεωρεις ακριβο. Αρα λογικα θα το μποϋκοταρεις ωστε να πεσει η τιμη του. Απο την αλλη ομως, μεσα στα πρωτα 2-3 εικοσιτετραωρα της κυκλοφοριας του εχεις το ιδιο cd να κυκλοφορει σε ολα τα "καλα στεκια" και να εχουν γινει μυρια downloads ανα την υφηλιο. Αρα ποιο ειναι το μηνυμα που τελικα περασε στην εταιρια; Οτι το cd ειναι ακριβο και αν πεσει η τιμη του θα αυξηθουν οι πωλησεις; Η μηπως οτι "οσο και να το ριξετε εμεις παλι τζαμπα θα το κατεβασουμε" οποτε και η εταιρια κρατα ψηλα την τιμη για να βγαλει τα οποια σπασμενα της;
o_magazatoras Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 (εκτος κι αν ξερω να κανω εγκαταστασεις μονος μου).Έτσι όπως το πάνε,για ν' αλλάξει κάποιος μια μπρίζα μόνος του θα πρέπει να καταθέσει παράβολο στο σύλλογο ηλεκτρολόγων πρώτα...Καλομελέτα,πατριώτ.
konstantan Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Σκοπός του καταναλωτή είναι να αναζητεί τη χαμηλότερη -έως μηδενική αν προσφέρεται- τιμή σε συνδυασμό με την ποιότητα, όπου μπορεί. Εκμεταλλευτείτε την παγκοσμιοποιημένη κοινωνία που μας επιβάλουν χωρίς τύψεις. Καλά Χριστούγεννα σε όλους!
Aztec Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Το σουβλατζίδικο της γειτονιάς μου δεν έχει καλά σουβλάκια αλλα δυστυχώς δεν μπορώ να τα κατεβάσω... αλλα αφού δεν είναι καλά τι να τα κατεβάσω να τα κάνω... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:32 ---------- Δεν υπάρχει δικαιολογία για την πειρατεία... Όταν μια εταιρεία αναλαμβάνει να φτιάξει ένα λογισμικό απασχολεί εργαζόμενους και επιδιώκει κάποιο κέρδος. Η δουλειά αυτη πρέπει να πληρωθεί. Αν κάποιος θεωρεί ότι δεν αξίζει να πληρώσει δεν υπάρχει λόγος και να το κατεβάσει. Δεν κατάλαβα πως την έχουμε δει επαναστάτες της παγκοσμιοποίησης με το να απολαμβάνουμε τσάμπα την εργασία άλλων. Προτιμώ να επιλέγω σωστά και όχι να κατεβάζω ότι βρω μπροστά μου. Κάτι που πληρώνεις το εκτιμάς περισσότερο. Ότι και αν είναι αυτό.
nske Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 (επεξεργασμένο) Βέβαια, πέρα από τις παραπάνω τοποθετήσεις, υπάρχουν και ηθικοί προβληματισμοί σχετικά με περιπτώσεις στις οποίες κάποιος είναι μεν πρόθυμος να πληρώσει τη δηλωμένη τιμή σε ένα έργο, αλλά δεν είναι πρόθυμος να δεχτεί κάποιους περιορισμούς που απορρέουν από τον τρόπο ή τη μορφή με την οποία (δεν) διανέμεται το έργο δια οποιουδήποτε νόμιμου καναλιού. Από τη μία το να υποστείς κάποιους εμφανώς ανούσιους, παράλογους, άδικους, κλπ, περιορισμούς προκειμένου να είσαι τύποις νόμιμος δε φαίνεται να έχει τόσο ισχυρή λογική βάση, αφού δεν ωφελεί άμεσα τον οποιονδήποτε, από την άλλη αν μπεις στη λογική να αρχίσεις να τραβάς γραμμές, πολύ εύκολα μπορείς, κάνοντας πολλούς διαδοχικούς συμβιβασμούς οι οποίοι ο προηγούμενος από τον επόμενο δεν φαίνεται να απέχουν τόσο, να καταλήξεις τελικά σε μία πλευρά την οποία αρχικά θα απέριπτες. Πολύ καλά τοποθετημένο παράδειγμα με ενδιαφέρουσες απαντήσεις από όλες τις πλευρές: http://thunk.org/tytso/blog/2008/11/29/an-ethical-question-involving-ebooks/ Και ένα επίσης πολύ ενδιαφέρον follow-up που επεκτείνει τον προβληματισμό: το όλο θέμα στην ηθική του διάσταση περιορίζεται απλά στις οικονομικές αξιώσεις (οι οποίες και φαίνεται να απασχολούν τους περισσότερους), ή μήπως το πραγματικό ηθικό θέμα είναι το δικαίωμα του ελέγχου καθ' αυτό, το οποίο απλά συμβαίνει, για τους οποιουσδήποτε λόγους, να εκφράζεται συνήθως (αλλά όχι πάντα) με στόχο τις οικονομικές αξιώσεις -και αν το θέμα είναι το δικαίωμα του ελέγχου, ποια δεχόμαστε ότι μπορούν να είναι τα όριά του; http://thunk.org/tytso/blog/2008/11/30/followups-to-the-ebooks-ethical-question/ Επεξ/σία 23 Δεκεμβρίου 2009 από nske
konstantan Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Μα ακριβώς αυτός είναι ο ακρογωνιαίος λίθος του καπιταλισμού, η υπερκατανάλωση, η δημιουργία μη πραγματικών αναγκών. Αυτό σχολίασα ειρωνικά. Φυσικά και είμαι υπέρ της προσωπικής «περιουσίας»-συλλογής , η έννοια του "έχειν" όπως διατυπώθηκε από τον φίλο Nighthope
glaza Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 απότι βλέπω πάντως υπάρχουν πολλές και διαφορετικές απόψεις καλόοοο αυτό...
Rubin074 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Ουυυ ναι, έγινε η πρώτη σύλληψη για παράνομη διακίνηση υλικού μέσω internet και ήδη κάποιοι έχουν σπεύσει με τα "ναι μεν αλλά". Πλάκα-πλάκα είδατε πόσο μειώθηκε το traffic για τη χώρα μας από τότε που ανακοινώθηκε το γεγονός;
giorgosgudelias Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 23 Δεκεμβρίου 2009 Φτάσαμε να λέμε οτι οι κακοί της υπόθεσης είναι αυτοί που δημιουργούν κάτι και όχι οι isp που βγάζουν λεφτά εκμεταλλευόμενοι την δουλειά άλλων. ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 01:17 ---------- Ουυυ ναι, έγινε η πρώτη σύλληψη για παράνομη διακίνηση υλικού μέσω internet και ήδη κάποιοι έχουν σπεύσει με τα "ναι μεν αλλά". Πλάκα-πλάκα είδατε πόσο μειώθηκε το traffic για τη χώρα μας από τότε που ανακοινώθηκε το γεγονός; Όχι και που μπορούμε να το δούμε;
Προτεινόμενες αναρτήσεις