Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Τα επιχειρήματά σου προς επίρρωση της πειρατικής "αναγκαιότητας" οφείλω να ομολογήσω πως είναι αδύναμα. Αν δεν απατώμαι το έγραψε και φίλος προς απάντησή σου. Ας κάνουμε υπόθεση εργασίας. Είμαι PC gamer και παίρνω κάρτα γραφικών κάθε εξάμηνο. Πώς γίνεται η σύνδεση της αγοράς της -άμεσα τουλάχιστον- με την πειρατεία είναι κάτι πλημμελές για το δικό μου το μυαλό. Έστω ότι θέλω να τρέχω το παιχνίδι μου με optimum settings -στην περίπτωση αυτή είναι ο κινητήριος μοχλός που τέθηκε σε λειτουργία για να αγοράσω την κάρτα, όχι τα πολυάριθμα παιχνίδια που δύναται (πρόσεξε το αυτό) να αγοράσω. Δεύτερον, με διακρίνει (όπως και πολλούς άλλους πίστεψε με) μια μονομανία με τα πράγματα που αποκτώ ή με μία τρέχουσα ή επικείμενη συλλογή (η έννοια του "έχειν" -ρόλος κλειδί εδώ). Θέλω το cover μου, θέλω το booklet μου, θέλω το artwork, τα tags. Υπάρχουν λόγοι που κόσμος πληρώνει για αυτά. Σαν τις εκδόσεις ενός καλού βιβλίου. Κάτι θα δώσεις για το hardback, κάτι για πιο επιμελημένη έκδοση κ.ο.κ. Συνεπώς η λογική του νόμιμου πάντα έχει τις βάσεις της και πίστεψε με πολλοί την προτιμούν. Ας περάσουμε στο τιμολογιακό. Οι άδειες χρήσης είναι θέμα πολιτικής εταιρειών και θέμα προϊόντων. Δεν είναι κανείς υποχρεωμένος να δίνει πολλαπλές άδειες χρήσης. Το αν θα το αγοράσεις είναι πρακτικά η συνισταμένη των αναγκών σου. Οι δρόμοι στην τελική είναι δύο. Κουρσάρος ή ελεύθερο περιεχόμενο. Simple as that. Στο ξαναλέω η έννοια του "έχειν" είναι μεγάλο πράγμα. Όσοι δίνουν τα άπειρα ευρώ για προϊόντα που ίσως φαντάζουν ασημαντότητες, δεν είναι απαραίτητα διανοητικοί ακροβάτες. Εν συνεχεία, αναφέρεις καλλιτεχνικές προσωπικότητες οι οποίες κάνουν καριέρα στο εμπορικό-βιομηχανικό τραγούδι. Αυτονόητες οι τιμές των. Every man for himself είναι η λογική εδώ. Στην τελική αν σου αρέσεις κάποιος καλλιτέχνης ακόμα και με ανίσχυρο προυπολογισμό μπορείς να χτίσεις σταδιακά την πλήρη του δισκογραφική δουλειά. Τέλος, για να σου θυμίσω, η απεριόριστη πρόσβαση σε ψηδιακές πηγές και περιεχόμενο και η απόκτησή τους μέσω της οδού που θίγει το άρθρο, στην ουσία σου στερεί τα πάντα. Τα όλα είναι δίπλα στο τίποτα. Η λογική του έχω τα πάντα, εκμηδενίζει την έννοια του "έχειν" αυτό προσπαθώ να σου εξηγήσω. Μην κρύβεσαι πίσω από επιχειρήματα τα οποία στην ουσία είναι κοινότυπα και μην ευτελίζεις τη φύση ενός ψηφιακού αγαθού. Μπορεί να είναι άυλη και εύκολα διαρρεύσιμη και διακινήσιμη, αλλά αξίζει αντιμοιβής.

Φιλικά.

Φιλε μου νομιζω οτι κοιταμε το δεντρο και οχι το δασος!ποσες πιστευεις θα ηταν οι πωλησεις καρτας γραφικων αν δεν ειχες την δυνατοτητα με ενα απλο download να εχεις οποιον τιτλο παιχνιδιου επιθυμεις?

Ποσες θα ηταν οι πωλησεις εξωτερικων σκληρων δισκων που δηθεν διαφημιζονται ως μεσα αποθηκευσης προσωπικων αρχειων και φωτογραφιων?

Ποσες θα ηταν οι πωλησεις dvd-recorder και στο αμεσο μελλον των blue ray recorder!

Ποσες θα ηταν οι πωλησεις των ηλεκτρονικων υπολογιστων απο ατομα που τον αγοραζουν αποκλειστικα ως παιχνιδομηχανη?Τυχαινει να ειμαι 25 ετων οποτε θυμαμαι τα πρωτα βηματα των παιχνιδομηχανων!Συγκρινε τις πωλησεις του syper nintendo,game boy atari με τις πωλησεις του playstation 3!και σου αναφερω το playstation 3 γιατι πολυ απλα ολες μα ολες οι συγχρονες παιχνιδομηχανες εκτος του ps3 εχουν την δυνατοτητα τσιπαρισματος και την δυνατοτητα αντιγραφης των παιχνιδιων!

Ποσες θα ηταν οι οικιακες συνδεσεις 24mb/s στην ελλαδα?ποσες απο αυτες πιστευεις οτι γινονται για ενα εχεις απλα ενα γρηγορο update στο λογισμικο και στο αντιβιοτικο σου και ποσες απο αυτες για να εχεις γρηγορο downloading?(σιγα τις ταχυτητες συγκριτικα με ευρωπη και αμερικη αλλα τελος παντων ειναι το ανωτερο που εχουμε εδω σε οικιακες συνδεσεις)!

Οποτε το να αφοριζουμε την εννοια της καταπατησης της πνευματικης ιδιοκτησιας να το παιζουμε υπερμαχοι της απολυτης εφαρμογης της νομοθεσιας μου φαινεται πολυ υποκριτικο!Γιατι πολυ μα πολυ απλα χιλιαδες εταιριες δημιουργουν κερδος βασιζομενες σε αυτη τη καταπατηση της πνευματικης ιδιοκτησιας!

Τοσο απλα τοσο κατανοητα!

• Απαντ. 410
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Φιλε μου νομιζω οτι κοιταμε το δεντρο και οχι το δασος!ποσες πιστευεις θα ηταν οι πωλησεις καρτας γραφικων αν δεν ειχες την δυνατοτητα με ενα απλο download να εχεις οποιον τιτλο παιχνιδιου επιθυμεις?

Ποσες θα ηταν οι πωλησεις εξωτερικων σκληρων δισκων που δηθεν διαφημιζονται ως μεσα αποθηκευσης προσωπικων αρχειων και φωτογραφιων?

Ποσες θα ηταν οι πωλησεις dvd-recorder και στο αμεσο μελλον των blue ray recorder!

Ποσες θα ηταν οι πωλησεις των ηλεκτρονικων υπολογιστων απο ατομα που τον αγοραζουν αποκλειστικα ως παιχνιδομηχανη?Τυχαινει να ειμαι 25 ετων οποτε θυμαμαι τα πρωτα βηματα των παιχνιδομηχανων!Συγκρινε τις πωλησεις του syper nintendo,game boy atari με τις πωλησεις του playstation 3!και σου αναφερω το playstation 3 γιατι πολυ απλα ολες μα ολες οι συγχρονες παιχνιδομηχανες εκτος του ps3 εχουν την δυνατοτητα τσιπαρισματος και την δυνατοτητα αντιγραφης των παιχνιδιων!

Ποσες θα ηταν οι οικιακες συνδεσεις 24mb/s στην ελλαδα?ποσες απο αυτες πιστευεις οτι γινονται για ενα εχεις απλα ενα γρηγορο update στο λογισμικο και στο αντιβιοτικο σου και ποσες απο αυτες για να εχεις γρηγορο downloading?(σιγα τις ταχυτητες συγκριτικα με ευρωπη και αμερικη αλλα τελος παντων ειναι το ανωτερο που εχουμε εδω σε οικιακες συνδεσεις)!

Οποτε το να αφοριζουμε την εννοια της καταπατησης της πνευματικης ιδιοκτησιας να το παιζουμε υπερμαχοι της απολυτης εφαρμογης της νομοθεσιας μου φαινεται πολυ υποκριτικο!Γιατι πολυ μα πολυ απλα χιλιαδες εταιριες δημιουργουν κερδος βασιζομενες σε αυτη τη καταπατηση της πνευματικης ιδιοκτησιας!

Τοσο απλα τοσο κατανοητα!

Τα επιχειρηματα μου δεν εκριναν το φαινομενο ποσοτικα. Ίσως ποιοτικά αν και έμειναν σκιώδη και τέθηκαν για σκεπτικισμό. Σκεπτικιστικά το βλέπω btw, όχι αρνητικά. Εξάλλου τα λόγια μου δε βρίθουν αφορισμούς.

Μην ξεχνάς την επαγγελματική λογική σε όλα όσα αναφέρεις. Κάρτες γραφικών, γρήγορο net. Έννοια της προβλεψιμότητας και της υπολογισιμότητας; Επένδυση; Ξέρω πως τα επιχειρηματα μου καταρριπτονται από το πειρατικό μοντέλο. Όσο για το PS3 οφείλεται σε λάθους χειρισμούς της μαμάς του, πίστεψέ με, οι online υπηρεσίες της τρέχουσας γενιάς, έχουν καθαρρίσει από πειρατικά accounts. Στην τελική χαμένη βγήκε. Anyway, καταλαβαίνω τη λογική σου. :-) fine.

Επεξ/σία από Nighthope
Δημοσ.

Δεν ξέρω τι γράφετε εσείς, εγώ πάντως:

-Κάνω ανακύκλωση

-Συμμετέχω σε αναδασώσεις που οργανώνουν διάφορες οργανώσεις οι οποίες παντα έχουν καλό σκοπό

-Σβήνω τα φώτα μου όταν εγώ και οι φίλοι μου γιορτάζουμε για την σωτηρία του πλανήτη

-Φοβάμαι μην υπερθερμανθεί ο πλανήτης και προσπαθώ να υποστηρίζω αυτούς που αγωνίζονται (συνήθως είναι οι ΜΚΟ)

-Καθαρίζω το πεζοδρόμιό μου και το επισκευάζω γιατί είμαι οπαδός της ατομικής πρωτοβουλίας και άν όλοι ενεργούσαν σαν κι εμένα θάχαμε σώσει την χώρα

-Πάντα πληρώνω τους φόρους μου

-Αγοράζω cd απο το δισκάδικο της γειτονιάς μου

-Κλωτσάω το μποτιλιαρισμένο αυτοκίνητο που μου έχει κλείσει τη διάβαση, για να μάθει να μην παρανομεί

-Εξαγριώνομαι πάντα με τους πειρατές, ιδίως του διαδικτύου (οι άλλοι δεν υπάρχουν πια)

-Περνάω πάντα με πράσινο αφού το πράσινο είναι για τους πεζούς (γύρω στις 10 φορές πήγαν να με πατήσουν, αλλά εγώ τους εξήγησα ότι είναι δικαίωμά μου, αλλά οι αγροίκοι δεν το κατάλαβαν)

-κλπ κλπ

Είμαι δηλ. ένας πολιτισμένος πολίτης μιας ευρωπαικής χώρας.

Δημοσ.

Πολλά λόγια, πολύ μπλα μπλα:

28lalv7.jpg

2cpai4x.png

Είναι πρόβλημα των "φίλων" των δισκογραφικών (κι όχι μόνο) εταιριών, που με τόση μανία υπερασπίζονται τα "πνευματικά δικαιώματα" και το τεράστιο κεφάλαιο του συστήματος αυτού, το ότι δε δέχονται κάν να ακούσουν (πόσο δε μάλλον να καταλάβουν) τα αυτονόητα που αναφέρθηκαν από αρκετούς φίλους σε αυτό το thread.

Δημοσ.

Όσον αφορά τα παιχνίδια είναι αλήθεια πως έχει χαλάσει το πράγμα. Δίνουν ένα απλό jewel case και ένα απλό manual. Παλιά έτρεχες να πάρεις ένα παιχνίδι γιατί είχε και άλλα πραγματάκια μέσα που του έδιναν αξία. Πιστευω πως είναι κρίμα να μην έχουμε περισσότερες εταιρείες να αναπτύσσουν παιχνίδια και να ανταγωνίζονται για την ποιότητα γιατί στην τελική αν πληρώσεις θα πάρεις το καλύτερο δυνατό, Και για αυτό φταίει η πειρατεία σε μεγάλο βαθμο. Αν έφταχνα πάντως εγώ κάτι με κόπο και μετά το έσπαγαν και το επαιρναν όλοι τσάμπα δεν θα μου άρεσε. Ίσως έτσι πρέπει αν σκεφτούμε όλοι.

Δημοσ.

εγώ ξέρω ότι όταν δεν σε πονάνε τα λεφτά γίνεσαι πολύ ''φιλελεύθερος'' στις απόψεις σου . . . πέστε τα αυτά περί δικαιωμάτων και υπερκοστολογημένων προίοντων που δεν ελεγχονται απο κανένα (στην δήθεν ελεύθερη αγορά που έχουμε)στον φοιτητή/δημόσιο υπάλληλο/15χρόνο και γενικά στον οποιοδήποτε μεσσαίας τάξης καταναλωτή...στον average πολίτη δλδ...τώρα αμα είμαι ΙΤ consultant σε μια πολυεθνική βάλε μου και το κάθε cd 50 ευρώ..κλαιν

Δημοσ.

Και όταν δεν έχεις λεφτά μετριάζεις τις ανάγκες και τα θέλω σου... Εγω βλέπω άτομα που τρέχουν σε πίστες και σκάνε 50 και 100 ευρώ και κατεβάζουν σύνέχεια. Πολλές φορές δεν είναι θέμα χρημάτων αλλα γιατί έτσι έχουμε μάθει.

Δημοσ.

Το θεμα ειναι να πεσουν οι τιμες τοσο στα νομιμα downloads οσο και στις ενοικιασεις ταινιων (ειτε online οταν εφαρμοστει ευρεως ειτε μεσω των videoclubs ) και αυτα να προσφερονται σε οσο δυνατον καλυτερη ποιοτητα.Αυτα απο μονα τους θα αποτελεσουν ενα ισχυρο αντικινητρο οσο αφορα το 'παρανομο' downloading.

Δημοσ.
Πολλές φορές δεν είναι θέμα χρημάτων αλλα γιατί έτσι έχουμε μάθει.

Εμένα ένας φίλος μου όταν του είπα ότι έκλεισε το εν λόγω site έπεσε απ'τα σύννεφα. Μου λέει "πλάκα κάνεις! Ήταν παράνομο;;!"

Όσοι άρχισαν να ασχολούνται τώρα με το ιντερνετ, μπήκαν αμέσως στο τρυπάκι του downloading χωρίς να αναρωτηθούν μερικά πράγματα πρώτα.

Δημοσ.
Εγώ φοβάμαι το αλλο. 'Εχετε σκεφτεί οτι αν μια μέρα καταφέρουν και "πιάσουν" την πειρατεία, αν μια μέρα δεν υπάρχει ΚΑΝΕΝΑ site η τρόπος αντιγραφής/διακίνησης, τα CD θα πάνε 40€ το ένα (λόγω "κόστους" του αλουμινίου)... Αν δουν ότι δεν υπάρχει τρόπος να το αντιγράψεις ΘΑ ΧΤΥΠΗΣΟΥΝ ΤΙΣ ΤΙΜΕΣ όσο επάνω θέλουν.

Τι είπατε; Δεν θα το κάνουν οι πολυεθνικές γιατί θα σκεφτούν τον φτωχό χρήστη/ακροατή κτλ;;;

Ηδη γνωστοι καλλιτεχνες διαθετουν την δουλεια τους online...;)

Και το θεμα δεν ειναι αυτη τη στιγμη η τιμη αλλα η ταση...και αυτο ειναι το μελλον.Οχι τα 40 Ε ανα cd..;)

Δημοσ.

Οταν κάτι είναι φθηνό,κοντά στις ανάγκες σου και γενικά νιώθεις ότι αυτά που δίνεις είναι αυτα που αξιζουν για το προιόν, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να στραφείς στην πειρατεία..γιαυτό σε όλα τα υπόλοιπα είδη που δεν χρήζουν πνευματικών δικαιωμάτων και τρελών τιμών όλα είναι μια χαρά..γιατί ο αγοραστής νιώθει ότι αυτά που δίνει είναι τζετ για αυτό που παίρνει..

Δημοσ.
γιαυτό σε όλα τα υπόλοιπα είδη που δεν χρήζουν πνευματικών δικαιωμάτων και τρελών τιμών όλα είναι μια χαρά..γιατί ο αγοραστής νιώθει ότι αυτά που δίνει είναι τζετ για αυτό που παίρνει..

Ποια είναι αυτά τα είδη; :rolleyes:

Ότι μπορεί να κατεβαστεί, αυτή τη στιγμή κατεβάζεται. Και ναι, αν μπορούσαν να κατεβάσουν μια porsche θα το έκαναν :mrgreen:

Δημοσ.
Οταν κάτι είναι φθηνό,κοντά στις ανάγκες σου και γενικά νιώθεις ότι αυτά που δίνεις είναι αυτα που αξιζουν για το προιόν, τότε δεν υπάρχει κανένας λόγος να στραφείς στην πειρατεία..γιαυτό σε όλα τα υπόλοιπα είδη που δεν χρήζουν πνευματικών δικαιωμάτων και τρελών τιμών όλα είναι μια χαρά..γιατί ο αγοραστής νιώθει ότι αυτά που δίνει είναι τζετ για αυτό που παίρνει..

Η έννοια του "έχειν" που προανέφερα. Απόλυτα σωστός. Τώρα αν είναι θέμα νοοτροπίας..... :-)

Δημοσ.
εγώ ξέρω ότι όταν δεν σε πονάνε τα λεφτά γίνεσαι πολύ ''φιλελεύθερος'' στις απόψεις σου . . . πέστε τα αυτά περί δικαιωμάτων και υπερκοστολογημένων προίοντων που δεν ελεγχονται απο κανένα (στην δήθεν ελεύθερη αγορά που έχουμε)στον φοιτητή/δημόσιο υπάλληλο/15χρόνο και γενικά στον οποιοδήποτε μεσσαίας τάξης καταναλωτή...στον average πολίτη δλδ...τώρα αμα είμαι ΙΤ consultant σε μια πολυεθνική βάλε μου και το κάθε cd 50 ευρώ..κλαιν

Δηλαδη ο φοιτητής/δημόσιος υπάλληλος/15χρόνος και γενικά ο οποιοδήποτε μεσσαίας τάξης καταναλωτής...

αν δεν κατεβασει και τις 1500 διαφορετικες (κατ' ονομα) συλλογες με τα ιδια 50 τελευταια trance και δεν δει το 2012 σε screener, ισως και να πεθανει, μιας και αυτα ειναι ειδη πρωτης αναγκης και ζωτικης σημασιας, και αν δεν τα κατεβασει επειγοντως το στερητικο του συνδρομο ισως τον στειλει στον αλλο κοσμο, ετσι;

Σοβαρευτειτε λιγο, ο μεσαιας ταξης καταναλωτης, ουτε bmw με 50 χιλιαρικα μπορει να παραει, ουτε σπιτι 200 τμ ουτε διακοπες ενα μηνα στη Χαβαη, αλλα σε κανενα απο αυτα δεν μπαινει διλλημα, οσα εχει η τσεπη τοσα χαλαει. Εδω βρηκαμε ανοιχτο το βαζο με το μελι, κι αν καποιος παει να βαλει καπακι μονο διαδηλωση που δεν τραβαμε για το δικαιωμα(?) στην ελευθερη διακινηση ξενων αγαθων (για τα δικα μας ουτε λογος).

@DrFreeman

Ωραιες οι εικονιτσες αλλα δεν λενε και τιποτε καινουριο. Εκτος κι αν πιστευουμε οτι μονο η κλοπη ειναι κατι το παρανομο, αλλα δυστυχως στον κοσμο που ζουμε και η παραβιαση των πνευματικων δικαιωματων μπορει να μην ειναι κλοπη (μιας και το να παιζουμε με τις λεξεις ειναι καλο) αλλα ειναι παρανομο. Κακως ειναι παρανομο; Δεν ξερω ισως, δεν παυει ομως να ειναι, και αφου ειναι, οσο και να προσπαθουμε να χρυσωσουμε το χαπι δε λεει τιποτε. Οσο δε μας κυνηγαει κανενας μια χαρα μπορουμε να λεμε οτι θελουμε, και να ζηταμε και απο τις εταιριες οχι απλα να τα βαλουν τζαμπα αλλα να μας πληρωνουν κιολας. Αν την παθουμε ομως καποια στιγμη σαν την κυρατσα τοτε να δω τι θα λεμε.

Δημοσ.

Ωραιες οι εικονιτσες αλλα δεν λενε και τιποτε καινουριο. Εκτος κι αν πιστευουμε οτι μονο η κλοπη ειναι κατι το παρανομο, αλλα δυστυχως στον κοσμο που ζουμε και η παραβιαση των πνευματικων δικαιωματων μπορει να μην ειναι κλοπη (μιας και το να παιζουμε με τις λεξεις ειναι καλο) αλλα ειναι παρανομο. Κακως ειναι παρανομο; Δεν ξερω ισως, δεν παυει ομως να ειναι, και αφου ειναι, οσο και να προσπαθουμε να χρυσωσουμε το χαπι δε λεει τιποτε. Οσο δε μας κυνηγαει κανενας μια χαρα μπορουμε να λεμε οτι θελουμε, και να ζηταμε και απο τις εταιριες οχι απλα να τα βαλουν τζαμπα αλλα να μας πληρωνουν κιολας. Αν την παθουμε ομως καποια στιγμη σαν την κυρατσα τοτε να δω τι θα λεμε.

Οι εικονίτσες λένε απλώς την αλήθεια - και το ποια είναι η ουσία του πράγματος. Επειδή προσπαθούν να μας επιβάλλουν να ερμηνεύουμε σαν κλοπή κάτι που δεν είναι, δε σημαίνει πως σαν χαζοί θα πάμε να το κάνουμε. Υπάρχουν και κακοί και λανθασμένοι και εκ του πονηρού νόμοι. Ας παλέψουμε να τους αλλάξουμε.

Με τις λέξεις παίζουν αυτοί που εξισώνουν πράγματα ανόμοια, άσχετα μεταξύ τους και το κάνουν αυτό σκοπίμως και με άλλους, κρυφούς στόχους.

Το θέμα για μένα είναι μόνο το αν πέφτουμε θυματα αυτής της νομιμοφανούς (και νομικίστικης σε τελική ανάλυση) προπαγάνδας περί "πνευματικών δικαιωμάτων" ή όχι.

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...