Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Ακουσα αποψεις για κοστολογηση του στυλ...εγω τοσο κοστολογω τη δουλεια μου

Αληθεια γιατι δεν συμβαινει το αντιστροφο;

Γιατι να μην μου επιστρεφουν τα χρηματα που ξοδεψα σε μια μουφα ταινια που ειδα και δεν μου αρεσε;(βρειτε μου ειλικρινα ποια ταινια τα 2 τελευταια χρονια σας αρεσε)

Γιατι να μην μου επιστρεφουν τα χρηματα σε ενα cd μουσικης που ηταν μαπα;

Υποψη οτι το κοστος σε καθε ενα απο αυτα ειναι 10 ευρω το 1/3 του ημερομισθιου

Ακριβως γιαυτο που φανταζεστε...βαζουν και τη χασουρα μεσα!!

Πολύ σωστή παρατήρηση! Αντε να πείσεις τον δισκοπόλη οτι το CD δεν σου άρεσε. Εδώ τους πας πίσω χαλασμένα μηχανήματα και σε κοιτάνε με μισό μάτι...

Για ποιο λογο η επεμβαση ενος καρδιοχειρουργου (που σωζει τη ζωη ενος ανθρωπου) να μην κοστιζει 40 εκατομυρια δολλαρια οσο η αμοιβη του Tom Cruze για μια ταινια;

Ποιος δημιουργει αυτες τις υπεραξιες και ποσο αυθαιρετα μπαινουν!

Γιατί αυτοί που έδωσαν στον Tom τα λεφτά, ξέρουν οτι θα τα πάρουν πίσω και με το παραπάνω. Αρα και ο Tom στην επόμενη ταινία του θα ζητήσει περισσότερα γιατι είναι "σίγουρη" επένδηση, και οι πλούσιοι κύριοι θα του τα δώσουν για να γίνουν ακόμα ποιο πλούσιοι και πάει λέγοντας....

Για εμένα η πειρατεία είναι μια "χαώδης" ανακατανομή του πλούτου.

Ναι μεν, χάνουν οι βιομηχανίες του θεάματος αλλά κερδίζουν οι βιομηχανίες των ISP των σκληρών των media players του hardware και πάει λέγοντας.

Το θέμα ειναι, οτι θέλουν, σαν "καταναλωτές " να ξοδεύουμε περισσότερα με τον έναν ή άλλο τρόπο.

πχ αν υποθέσουμε οτι με περισσευουν 200€ το μήνα για "ψυχαγωγία" τότε:

αν είμαι άγιος και τα αγοράζω όλα νόμιμα τότε θα έχω 10 cd άρα ξόδεψα 10 x 20€(το δισκάκι) = 200€

αν είμαι φυσιολογικός τότε θα χρειαστώ καλύτερο PC για το νέο παιχνίδι ή νέο σκληρό για την συλλογή μου οπότε και πάλι θα ξοδεψω τα 200€.

Και μάλιστα, κατα την γνώμη μου, επειδή τρώγοντας σου έρχετε η όρεξη με τον δευτερο και παράνομο τρόπο, αποκτας χωρίς να το καταλάβεις συλλογές με τραγούδια (και ταινίες) που μια ζωή δεν φτάνει να τα ακούσεις (δεις), αναζητάς το καλύτερο και γρηγορότερο PC για τα νέα παράθυρα 7 (ενω για τις πραγματικές σου ανάγκες θα έφταναν και τα 98SE) και πάει λέγοντας....

Αν γυρίσουμε το ρολόι 50-60 χρόνια πίσω θα δούμε τους νέους τότε, παπούδες μας να ξοδευουν πολύ λιγότερα χρήματα στην ψυχαγωγία αλλά να παρανομούν...

Γιατί με μια κιθάρα επαιζαν, τραγούδια που τα προστάτευε η πνευματική ιδιοκτησία. Φαντάζεστε την δισκογραφική του Καζατζίδη να πέρνει σβάρνα τα κουτούκια και να ζητά πνευματικά από τον μαέστρο;

Τι άλλαξε...για μένα οι εταιρίες της ψυχαγωγίας με τον καιρό έγιναν πολύ πλούσιες και δυστυχώς άπληστες, οπότε μόλις άρχισαν να χάνουν, πιέζουν καταστάσεις για να μειωθεί το κακό....

Αυτό βέβαια δεν νομιμοποιεί την παρανομία, αλλα ας μην ξεχνάμε οτι και στον μεσσαίωνα ήταν παρόνομο να κυνηγήσεις στο δάσος του βασιλιά, ακόμα και αν "πέθαινες" από την πείνα...

Δεν άκουσα κανέναν να διαμαρτήρεται για το "νταβατζιλίκι" που μας χρεώνουν σε όλα τα μέσα CD, DVD, χαρτί, scanner κτλ θεωρώντας τον αγοραστή ντε φάκτο κλέφτη. Και αν πράγματι μας θεωρούν έτσι, τότε όλοι νόμιμα καταβάζουμε αφού με την αγορά του hardware έχουμε πληρώσει έμμεσα τα πνευματικά (πάλι χάος)....

Για εμένα θα ήταν σωστό και το είδα μια εποχή στα SEVEN, οπου με ένα μηνιαίο πάγιo των 13€ μπορούσες να έχεις στην κατοχή σου ένα δισκάκι (είτε ταινία είτε παιχνίδι) να το απολάυσεις να το χαρείς και μετά να το επιστρέψεις για να πάρεις ένα άλλο....

• Απαντ. 410
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.

Αποριες...

Γιατι ενα CD single κανει 12 Ευρω?

Το CD της Μπεζαντακου εχει πνευματικα δικαιωματα?

Ποσο κοστιζει ενα τραγουδι στη χονδρικη και ποσο στη λιανικη?

Αν πω τις γυναικας μου να μου τραγουδισει ενα τραγουδι παλι ειμαι πειρατης αφου το ακουω χωρις να εχω πληρωσει?

Αν κατεβασω και δω μια Κινεζικη ταινια χωρις υποτιτλους παλι διαπρατω το αδικημα της πειρατειας? Ποιος μπορει να αποδειξει οτι ξερω Κινεζικα?

Γιατι αν δω μια ταινια σπιτι μονος μου ειναι ενταξει αλλα αν την δω με 10 φιλους μαζι αποτελει δημοσια θεαση?

Γιατι ειναι νομιμο ενας ραδιοφωνικος σταθμος να μπορει να αγορασει ενα CD και να το αναπαραξει οσες φορες θελει, εκπεμποντας το σε εκατομμυρια ακροατες ενω αν κανεις το ιδιο στο ιντερνετ εισαι παρανομος?

Οι κουφοι πληρωνουν πνεματικα δικαιωματα οταν αγοραζουν CD? Οι τυφλοι με τις ταινιες?

Αν καποιος δεν βγαζει λεφτα με το τραγουδι γιατι δεν αλλαζει επαγγελμα?

Γιατι τα μουσικα CD και οι ταινιες "παιζουν" στον υπολογιστη και γιατι τα στερεοφωνικα και τα DVD players δεχονται mp3 και AVI αντιστοιχα?

Δημοσ.
Ελπίζω να καταλαβαίνω λάθος για το νόημα των γραπτών σου. Δηλαδή για σένα υπάρχει μόνο η χειρωνακτική εργασία;

Παραλληλισμός:

Χτίζω ένα σπίτι (χειρωνακτική εργασία) και βάζω μέσα νοικάρη και έχω απόσβεση και κέρδος.

Γράφω ένα βιβλίο (πνευματική εργασία), πουλάω το περιεχόμενο του βιβλίου και έχω κέρδη από τις αγορές.

Παραλληλισμός "χωρίς πνευματικά δικαιώματα":

Χτίζω ένα σπίτι και χωρίς τη θέληση μου, οποιοσδήποτε μπαίνει και μένει μέσα

Γράφω ένα βιβλίο και ηλεκτρονικά αντίγραφα είναι διαθέσιμα στον οποιοδήποτε, χωρίς τη συγκατάθεση μου.

EDIT: Συμπλήρωσες το δεύτερο κομμάτι. Στα λόγια μου έρχεσαι με το παράδειγμα του σπιτιού

Άκυρα και τα 2

Οι άμεσα εμπλεκόμενοι και εκείνοι που τρώνε κουτόχορτο μέχρι στιγμής προσπαθούν να πείσουν (ανεπιτυχώς ευτυχώς), τον μέσο χρήστη.

Η οπτικοακουστική βιομηχανία είναι τόσο σάπια πλέον, η μόνη οδός είναι η πλήρης διάλυση της μπας και βγουν αληθινοί καλλιτέχνες στο προσκήνιο. Εκείνοι που δεν απασχολούνται με πρωταρχικό σκοπό το κέρδος.

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 02:49 ----------

Έχεις και δίκιο και άδικο. Μπορείς όντως να κρίνεις ότι είναι ακριβό. Κι εγώ είδα ένα Bang & Olufsen ηχοσύστημα που το θεωρώ πανάκριβο. Αλλά δεν έσπασα την βιτρίνα να το πάρω επειδή δεν εγκρίνω την τιμή του ... Απλά δεν το παίρνω !

Και βέβαια δεν κάθομαι να λέω ότι δεν αξίζει τα λεφτά του. Ότι είναι ψευτοκαλλιτέχνες, και ότι δεν τα αξίζουν... Γιατί για κάποιο λόγο θέλω αυτό και όχι ένα πάμφτηνο AIWA. Για κάποιον λόγο ακούμε και κατεβάζουμε U2 και δεν παίρνουμε τα CD's των 0,99€ από τα καλάθια του mediamarkt.

Άρα ξέρουμε ότι το προϊόν είναι καλό, και γι' αυτό και το θέλουμε. Αλλά μας αρέσει να πάρουμε το καλύτερο προϊόν ... τσάμπα. Αυτό είναι υποκριτικό και με τρελαίνει ....

Μα τι λες, διαβάζω τα ποστ σου και γελάω, αν είχες μια στοιχειώδη γνώση Marketing θα ήξερες πως ο πιο εύκολος τρόπος να ρίξεις την τιμή ενός προιόντος είναι η μη αγορά του. Πιστεύεις ότι κοιτάζει το marketing department της εταιρίας πόσοι κατέβασαν το καινούργιο cd της Βίσση από το Rapidshare?

Και στο φινάλε ούτε εσύ ούτε κανείς άλλος εμπλεκόμενος θα πείσει κανέναν ότι τώρα, σε περίοδο κρίσης όπου ο κόσμος υποφέρει, πρέπει να αναλογιζόμαστε τον κάθε τυχάρπαστο άφωνο ψευτοκαλλιτέχνη μπας και δε πάρει τα πνευματικά του δικαιώματα. Ας ξεκουμπιστούν άμεσα από τον καλλιτεχνικό χώρο όσοι πάνε για την κονόμα, γιατί "καλλιτέχνης" και "κονόμα" ειναι και θα είναι λέξεις αντίθετες και αντίστροφες.

Δημοσ.
[...]

Μα τι λες, διαβάζω τα ποστ σου και γελάω, αν είχες μια στοιχειώδη γνώση Marketing θα ήξερες πως ο πιο εύκολος τρόπος να ρίξεις την τιμή ενός προιόντος είναι η μη αγορά του. Πιστεύεις ότι κοιτάζει το marketing department της εταιρίας πόσοι κατέβασαν το καινούργιο cd της Βίσση από το Rapidshare?

Και στο φινάλε ούτε εσύ ούτε κανείς άλλος εμπλεκόμενος θα πείσει κανέναν ότι τώρα, σε περίοδο κρίσης όπου ο κόσμος υποφέρει, πρέπει να αναλογιζόμαστε τον κάθε τυχάρπαστο άφωνο ψευτοκαλλιτέχνη μπας και δε πάρει τα πνευματικά του δικαιώματα. Ας ξεκουμπιστούν άμεσα από τον καλλιτεχνικό χώρο όσοι πάνε για την κονόμα, γιατί "καλλιτέχνης" και "κονόμα" ειναι και θα είναι λέξεις αντίθετες και αντίστροφες.

Και ποιος είπαμε πως είναι ο λόγος που σε ωθεί να κατεβάσεις το CD του «κάθε τυχάρπαστου άφωνου καλλιτέχνη» απ το rapidshare;

Δημοσ.

Προσωπικά δεν θα αγόραζα αυθεντικά τα περισσότερα cd/dvd, αλλά δεν τα κατεβάζω κιόλας. Αυτά που κατεβάζω (tv series) το θεωρώ χαζό να τα πληρώσω εφόσον παίχτηκαν στην τηλεόραση και τα έκανε capture το εκάστωτε release group. Δεν είναι δηλαδή κοροϊδία το ότι θα βγάλουν λεφτά: και από τις διαφημίσεις του καναλιού, και από τις πωλήσεις dvd, και από τα δικαιώματα που θα πληρώσει κάθε άλλο κανάλι για να μεταδώσει τη σειρά, και, και, και, και;

Πάντως έχω αποδείξει πολλές φορές (στον εαυτό μου :P ) πως αν τα dvd είχαν τιμή χώμα θα έπαιρνα. Όπως και πήρα, όταν βρήκα ευκαιρίες με 2-2,5 ευρώ σε media markt κ.α. Παραπάνω προσωπικά δεν δίνω για μια ταινία.

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Παιδιά τώρα οι διαχειριστές των φόρουμ θα έχουν χεστεί πάνω τους θα δείτε σε λίγο θα κλείσουν ολα τα ελληνικά...Αν και πιστεύω οτι οι διαχειριστες του Greek-fun έφαγαν μόνοι τους το κεφαλάκι τους που έδωσαν τα Facebook τους και πληροφορίες σχετικά με αυτούς αλλιώς σιγά μην τους έβρισκαν

Mια ερώτηση απο περιέργεια μπλέKουν και οι Uploaders-Μοderators-Super Moderator-Donators etc οι μόνο οι διαχειριστές?

Επεξ/σία από arsenal
Δημοσ.

πολλοι το εκαναν με το αθωο facebook....

παντως ειναι σαν τους μαυρους στην ερμου!κλεινουν οπως to g3twarez k to blogthea για rapidshare κ μολις ξεχαστει σε 3-4 μερες δλδ θα ανοιξουν κ παλι!ενα μπαμ γινετε κ μετα παλι συνεχιζουμε την πειρατικη ζωη μας!

Δημοσ.

Ρε κλείνουν επειδή έχουν χεστεί οι διαχειριστές...Δεν σκέφτονται όμως οτι οι διαχειριστές και συγκεκριμένα ο ένας ήταν ζώο που πήγε και έδωσε τα στοιχεία του

Δημοσ.

Μην στενοχωριεστε.... θα συναντιωμαστε κρυφα.... σε καφε στεκια κλπ κλπ και θα ανταλασσουμε και θα δανειζουμε η θα χαριζουμε με αυτον τον τροπο οτι εχει ο καθε ενας μας ,οπως καναμε στην "δικτατορια" με τα απαγορευμενα βιβλια και μουσικη που απαγορευανε για να μας προστατεψουν. Πιστευω οτι δεν θα βγαλουν κανεναν ιδικο νομο και για αυτον τον τροπο....γιατι τωρα εχουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.....

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:07 ----------

δεν χωρανε ολοι στις φυλακες αρα 2 ατομα για εκφοβισμο καλα ηταν!τωρα ας γυρισουμε στις ζωες μας !σε 2-3 μερες ολα παλι τα ιδια θα ειναι οπως τους μαυρους στην ερμου!

Δημοσ.
Μην στενοχωριεστε.... θα συναντιωμαστε κρυφα.... σε καφε στεκια κλπ κλπ και θα ανταλασσουμε και θα δανειζουμε η θα χαριζουμε με αυτον τον τροπο οτι εχει ο καθε ενας μας ,οπως καναμε στην "δικτατορια" με τα απαγορευμενα βιβλια και μουσικη που απαγορευανε για να μας προστατεψουν. Πιστευω οτι δεν θα βγαλουν κανεναν ιδικο νομο και για αυτον τον τροπο....γιατι τωρα εχουμε ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ.....

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:07 ----------

δεν χωρανε ολοι στις φυλακες αρα 2 ατομα για εκφοβισμο καλα ηταν!τωρα ας γυρισουμε στις ζωες μας !σε 2-3 μερες ολα παλι τα ιδια θα ειναι οπως τους μαυρους στην ερμου!

Εγω σου λέω οτι δεν θα μπούν καν φυλακή

Δημοσ.
Εγω σου λέω οτι δεν θα μπούν καν φυλακή

Αφέθηκε ελεύθερος ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης του Greek-Fun.com

πριν 1 ώρα περίπου!

Ο Μ.Ζ έδωσε στοιχεία όπως λέγεται στην αστυνομία που απέδειξαν ότι δεν έχει καμία σχέση. Όπως είπε σε πολλούς τελείωσε το θέμα για αυτόν, καθώς δεν ήταν ποτέ ιδιοκτήτης, παρά μέλος και δεν πρόκεται να ασχοληθεί στο μέλλον με το site.

Βέβαια το θέμα είναι γιατί στο facebook αλλά και σε γκρουπ που έχει δημιουργήσει ο ίδιος αναφέρει ότι είναι ο ιδιοκτήτης του site;

Το έκανε για θαυμασμό ή για κάποιον άλλο λόγο;

πηγη

Apokalipsi Gr: Αφέθηκε ελεύθερος ο φερόμενος ως ιδιοκτήτης του Greek-Fun.com

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 12:19 ----------

αφου στους σερβερς δεν βρεθηκε τιποτα αφου οι σερβερς ειναι στο τσιμπουκισταν που δν ειναι παρανομο εκει το να φιλοξενουν λινκ τοτε παπαλα η δουλεια

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...