Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Και παλι θα ρωτησω το ιδιο πραμα. Τι σχεση εχει ο τρακερ με την πειρατεια?

Δεν μπορεις να πεις οτι φταιει η SONY που βγαζει blank disk.

Δεν μπορεις να πεις οτι φταιει το Alcohol που γραφει secure disk etc..

Για την πειρατεια φταιει αυτος που εχει σκοπο να παρει κατι το "παρανομο", ειτε απο τορεντ ειτε απο μαυρο ειτε απο το rapid.

Εχεις δικιο σε αυτα που λες και συμφωνω μαζι σου.Ας το δουμε λιγο διαφορετικα ομως:πχ ας δουμε τα cd σαν ενα μεγαλο ματσο με χαρτονομισματα και τους πειρατες σαν τον μεσο κοινο πολιτη που περπαταει στον δρομο.Παει λοιπον ο ιδιοκτητης των χρηματων και τα αφηνει σε μια κεντρικη πλατεια χωρις προστασια.Για πες μου λοιπον τι καταληξη θα εχουν αυτα?Μια μικρη μεριδα ανθρωπων ουτε καν θα τα αγγιξει ειτε γιατι εχει μια αλφα συνειδηση ειτε για αλλους 50 λογος.Οι υπολοιποι ομως θα τα ξαφρισουν κανονικα.

Θελω να πω λοιπον πως ναι μεν ολα αυτα τα χρονια υπαρχει η πειρατια,αλλα και το ολο σκηνικο για να προστατευτουν οι εταιριες απο αυτην δεν εχει αλλαξει καθολου.Οταν λοιπον θελεις να προσταψεις κατι καλο το κανεις σωστα και αν δεν πιασει αλλαζεις τακτικη,ειτε πωλησης,ειτε διανομης κτλ κτλ.

Δεν μπορεις να θελεις να προσταψεις κατι και να το εχεις καλα κλειδωμενο αλλα και να μοιραζεις τα <<κλειδια>> σε τριτους απο εδω και απο εκει.Ετσι οσο θα υπαρχουν προγραμματα που θα περναν την ασφαλεια του cd-dvd η πειρατεια παντα θα ανθιζει.

Οποτε γνωμη μου ειναι η εξης:πουλάς αυτο που θες μεσα απο τα καλοδια σε προσιτη τιμη και εισαι οκ.

Καποτε ειχε βγει μια ειδηση για μια εταιρια στο εξωτερικο,οπου με ενα ποσο χρηματων θα σου εδινε ελευθερη προσβαση στους server της με μουσικα αρχεια.Αληθεια εγινε τελικα κατι με αυτην?

• Απαντ. 410
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

• Moderators
Δημοσ.

Ελπίζω να γίνεται αντιληπτό το τί εννοώ. Την δουλειά του και το ταλέντο του ο καθένας την κοστολογεί όσο θέλει. Και καλά κάνει. Για να έχουν πέσει όλοι πάνω του, πάει να πει ότι αξίζει.

Παρόλο που μου άρεσε το κειμενάκι, δυστυχώς, αυτή η φράση το ισοπεδώσε ολο. Σαν καταναλωτής, σαν ιδιώτης και σαν (υγιής) καπιταλιστής μπορώ να πω ότι ενοχλήθηκα ελαφρώς από αυτήν τη διατύπωση. Κι επειδή από το όλο κείμενο θεωρώ ότι είσαι άνθρωπος με ανώτερη μόρφωση, ειλικρινά το έχω απορία:

Στα αλήθεια το εννοείς; Ότι δηλαδή ο καθένας κοστολογεί τη δουλειά και το ταλέντο του όσο γουστάρει;

Δημοσ.
Παρόλο που μου άρεσε το κειμενάκι, δυστυχώς, αυτή η φράση το ισοπεδώσε ολο. Σαν καταναλωτής, σαν ιδιώτης και σαν (υγιής) καπιταλιστής μπορώ να πω ότι ενοχλήθηκα ελαφρώς από αυτήν τη διατύπωση. Κι επειδή από το όλο κείμενο θεωρώ ότι είσαι άνθρωπος με ανώτερη μόρφωση, ειλικρινά το έχω απορία:

Στα αλήθεια το εννοείς; Ότι δηλαδή ο καθένας κοστολογεί τη δουλειά και το ταλέντο του όσο γουστάρει;

Βεβαίως φίλε μου. Το εννοώ. Ο καθένας βάζει την τιμή που νομίζει στο προϊόν του.

Πρόσεχε όμως. Αυτό δε σημαίνει ότι η τιμή που έθεσε αυτός είναι και σωστή ! Εκεί έρχεται ένας σκληρός αλλά μάλλον σοφός κανόνας να κάνει τις διορθώσεις του. Ο κανόνας της προσφοράς και της ζήτησης.

Αν βγω και τραγουδίσω (οικτρά) και μετά ζητάω 50.000€ για να βγω σε κέντρο, θα έχω όλο το δίκιο να το κάνω. Αν γεμίσω το μαγαζί, πάει να πει ότι τα αξίζω, οπότε η τιμή θα ανέβει. Αν φύγουν και οι καρέκλες, πάει να πει ότι η τιμή ήταν λάθος και δεν μου αξίζει...

Κάτω από αυτό το πρίσμα, ο Αρκάς μπορεί να τιμολογήσει τα κόμικ του όσο νομίζει. Από εμάς εξαρτάται αν θα πιάσει την τιμή του ή όχι. Αλλά μέσω της προτίμησης μας. Όχι μέσω της κλεψιάς...

Δημοσ.
Έχω διαβάσει όλες τις απόψεις και η αλήθεια είναι ότι τα έχω πάρει ...

Οι περισσότεροι εδώ με ευκολία μηδενίζουν τους πάντες. "Μας τα πέρνουν, είναι κλέφτες, τα βγάζουν από αλλού, υπάρχει μια διεθνής συνομωσία από πίσω, παράγει ο Spielberg για να πλουτήσει η Intel, κλπ". Τολμώ να τις χαρακτηρίσω κλασσικές εγωπαθείς συμπεριφορές. Είμαι σίγουρος, ότι ελάχιστοι από εσάς εκτιμούν τη δουλειά που προηγείται της εμφάνισης ενός προϊόντος, είτε αυτό λέγεται τραγούδι, είτε λέγεται πίνακας, είτε λέγεται software.

Κάποτε μια κοπέλα πετυχε τον Πικάσο να ζωγραφίζει σε ενα πάρκο της Ν.Υόρκης. Χαρούμενη, του ζήτησε να της κάνει ένα γρήγορο πορτραίτο. Αυτός την κοίταξε για μερικά λεπτά, έπιασε το κάρβουνο και σε 30 δευτερόλεπτα έκανε με 2-3 γραμμές το πορτραίτο της.

Η κοπέλα ενθουσιάστηκε όταν το είδε. "Πώς καταφέρατε να απεικονίσετε την προσωπικότητά μου με λίγες γραμμές ? Απίστευτο! Πόσο κοστίζει ?"

"5.000$ της λέει ο Πικάσο."

"Πως ???? Μα αφού σας πήρε μόνο μερικά δευτερόλεπτα !!"

"Όχι κυρία μου, μου πήρε μια ζωή !"

Ελπίζω να γίνεται αντιληπτό το τί εννοώ. Την δουλειά του και το ταλέντο του ο καθένας την κοστολογεί όσο θέλει. Και καλά κάνει. Για να έχουν πέσει όλοι πάνω του, πάει να πει ότι αξίζει.

Θέλω να ακούσω έναν από εσάς που επικροτεί την πειρατεία, να μου πει αν έχει κάτσει έναν χρόνο από τη ζωή του για να γράψει το τέλειο software. Ή να παράγει το τέλειο προϊόν. Να έχει επενδύσει όνειρα, σκέψεις, φιλοδοξίες σ' αυτο το προϊόν. Σ' αυτό το παιχνίδι, σ' αυτήν την ταινία. Να έχει καταλάβει τι σημαίνει η λέξη δημιουργία. Αν ένας από εσάς μου αποδείξει ότι έχει δημιουργήσει κάτι και μετά το έδωσε στον κόσμο δωρεάν, θα τον παραδεχτώ. Αλλά μάλλον δεν θα βρω κανέναν. Όλοι σας (αν κρίνω από την ηλικία) φωνάζετε (και καλά κάνετε) ή θα φωνάξετε σε μερικά χρόνια, ότι η δουλειά σας, τα πτυχία σας, τα χρόνια των προσπαθειώ νσας και τα ταλέντα σας, δεν εκτιμώνται. Ότι δεν παίρνετε αυτά που σας αξίζουν. Ότι είστε η γενιά των 700... Και από την άλλη, μπαίνετε στα παπούτσια αυτών που σας αδικούν, και κρίνετε εσείς (ή μάλλον μηδενίζετε) με τη σειρά σας τη δουλειά του Bill Gates και των U2.

Και ποιος είσαι εσύ, λοιπόν, που θα κρίνεις ότι το CD είναι ακριβό ? Και ποιος είσαι εσύ που θα διαμορφώσεις την τιμή του ? Κάτσε και δημιούργησε ένα προϊόν τόσο μοναδικό όσο τα σκίτσα του Αρκά και η μουσική του Michael Jackson και όταν δεις τον κόσμο να παρακαλάει να τα αγοράσει, εσύ κάνε τον Ρομπέν των Δασών, και μην πάρεις Porsche, σπίτι στην εξοχή με Home Theater και πισίνα.

Το έχω δει πολλές φορές το έργο αυτό. Όσοι κάνουν τον νταή και θέλουν να τα πάρουν όλα τζάμπα, στην δική τους προσωπική δουλειά αναζητούν τον μεγαλύτερο μισθό και το καλύτερο κέρδος (αν είναι έμποροι). Μόνο στων άλλων την τσέπη θέλουν να κάνουν κουμάντο. Σαν κάτι κομμουνιστές φίλους μου (δεν γενικεύω) που θέλουν το κράτος να τους παρέχει την καλύτερη παιδεία, τα καλύτερα νοσοκομεία και τους καλύτερους αυτοκινητόδρομους, και όταν έρχεται η στιγμή τους να συνεισφέρουν οι ίδιοι, κοιτάζουν να φοροδιαφύγουν, να διαγράψουν την κλήση που έφαγαν και να την κοπανήσουν από τη δουλειά μια ώρα νωρίτερα.

Συμφωνώ λοιπόν με κάποιον προλαλήσαντα. Όλα αυτά δεν είναι είδη βασικής ανάγκης. Η Porsche είναι καλύτερη και γι αυτο έχει αυτην την τιμή. Αλλά κανένας δεν σας υποχρεώνει να πάρετε Porsche. Και κανένας δεν σας νομιμοποιεί να την κλέψετε κιόλας...

Όσο για τα παιχνίδια με τις λέξεις (δεν το κλέβουμε αφού δεν το στερούμε από κάποιον, πρέπει να το δοκιμάσουμε πρώτα, και κάτι αντίστοιχα), τα αφήνω ασχολίαστα.

Κλείνω αναφέροντας ότι κι εγώ έχω χιλιάδες κλεμμένα mp3 όπως και πάρα πολλές ταινίες στον υπολογιστή μου. Το κάνω όπως και όλοι εσείς. Βρήκα την δυνατότητα να το κάνω, και το έκανα. Βρήκα την αποθήκη του Πλαισίου χωρίς προστασία, και βούτηξα όσα χώρεσε η αγκαλιά μου. Με τη διαφορά ότι δεν εφευρίσκω δικαιολογίες για να κοιμάμαι ήσυχος. Είμαι εν γνώσει μου κλέφτης. Αλλιώς θα ήμουν απλώς ...υποκριτής.

Over and out. Αναμένω τα χτυπήματα ...

ετσι,τα υπολοιπα ειναι για λεμε μλκες στα φορουμ

Δημοσ.

Ενταξει ρε παιδια,ολοι μπορουμε να συμφωνησουμε οτι πρεπει να πληρωνεται ο κοπος και η εργασια των ανθρωπων.Αλλα ΜΙΑ φορα και οχι απειρες φορες!Ακου εκει 'πνευματικα' δικαιωματα!

Επισης ολοι εσεις που κατηγορειτε τα τορεντς γιατι δεν κατηγορειτε και το google και το youtube κτλ;Εκει δεν υπαρχει 'παρανομια';Αλλα βεβαια εκει ισχυει το 'money talks,bullshit walks'!

Αν ειναι να εχουμε νομους τοτε να ισχυουν για ολους!

Αν και επιτελους θα επρεπε να ζηταμε 'justice not laws'!Επιτελους δικαιοσυνη και ας παψουμε να κρυβομαστε πισω απο νομους.Και στην ναζιστικη Γερμανια υπηρχαν νομοι για τους Εβραιους και στην ρατσιστικη Αμερικη υπηρχαν νομοι για τους μαυρους αλλα δεν ηταν δικαιοι νομοι!

Οι μεγαλοι αστερες (ηθοποιοι,τραγουδιστες κτλ) και τα...golden boys/executives των μεγαλων επιχηρησεων δεν πτωχευουν απο την 'πειρατεια'.Εχουν ηδη τοσα χρηματα που δεν χρειαζεται να δουλεψουν ουτε τα εγγονια τους!

Αλλους να λυπαστε και οχι αυτους.

Και τελος εσεις οι...υπερασπιστες των καλλιτεχνων και εταιρειων και των 'πνευματικων' δικαιωματων δεν γραψατε ποτε μια κασσεττα μουσικης για φιλο/συγγενη/σχεση σας;Δεν ανεβασατε ποτε βιντεο δικο σας στο youtube ή αλλου αφου το επενδυσατε με μουσικη που δεν σας ανηκει;

Αν τα κανατε αυτα δεν 'παρανομησατε';

Το internet ειναι ενα ειδος μαγικου τζινι που...εκπληρωνει επιθυμιες.Ολοι θα ευχομασταν να εκπληρωνε πιο πολλες.

Επισης οι αρχες θα επρεπε να ασχοληθουν με πιο σοβαρα και επειγοντα ζητηματα και οχι να τους πιανει ο πονος για την 'πειρατεια'.

Ελπιζω να μην παρεξηγηθω,απλα θελω να καταλαβω το σκεπτικο των υπερσπιστων των 'πνευματικων' δικαιωματων.

Δημοσ.

Κάποτε μια κοπέλα πετυχε τον Πικάσο να ζωγραφίζει σε ενα πάρκο της Ν.Υόρκης. Χαρούμενη, του ζήτησε να της κάνει ένα γρήγορο πορτραίτο. Αυτός την κοίταξε για μερικά λεπτά, έπιασε το κάρβουνο και σε 30 δευτερόλεπτα έκανε με 2-3 γραμμές το πορτραίτο της.

Η κοπέλα ενθουσιάστηκε όταν το είδε. "Πώς καταφέρατε να απεικονίσετε την προσωπικότητά μου με λίγες γραμμές ? Απίστευτο! Πόσο κοστίζει ?"

"5.000$ της λέει ο Πικάσο."

"Πως ???? Μα αφού σας πήρε μόνο μερικά δευτερόλεπτα !!"

"Όχι κυρία μου, μου πήρε μια ζωή !"

Πρώτα απ'όλα προς πληροφόρηση η παραπάνω ιστορία δεν έγινε ποτέ. Ελπίζω να τη χρησιμοποιείς σαν σχήμα για να ξετυλίξεις τη σκέψη σου (το δέχομαι) και να μη την πιστεύεις.

Αν ρωτήσεις τον οποιονδήποτε Πικάσο θα σου έλεγε ότι θα ήθελε τα έργα του να πουλιούνται στη χαμηλότερη δυνατή τιμή, αρκεί να βγάζει τόσα, όσα του χρειάζονται για να ζει.

Όσον αφορά το κατεβατό που έγραψες εν μέρει συμφωνώ αλλά παραλείπεις μια τεράστια πτυχή του θέματος. Τους "ενδιάμεσους". Δηλαδη: Από τα 20 euro που θα αγοράσεις το CD στον καλλιτέχνη πηγαίνουν ελάχιστα (ίσως γύρω στα 2-3 euro, δεν είναι πολύ παραπάνω). Το κόστος για παραχθεί ένα απλό CD είναι κι αυτό πολύ μικρό. Και σε ρωτάω: γιατί να δώσω 15-16 ευρώ σε μια εταιρία και να μη δώσω στον καλλιτέχνη κατευθείαν 3-4 ευρώ για ένα CD; (Αυτό δλδ που συμβαίνει με τις diy παραγωγές). Ή γιατί να μη δώσω όσα λεφτά θέλω εγώ, πάλι κατευθείαν στον καλλιτέχνη όπως έγινε με τους radiohead.

Με απλά λόγια ένας καλλιτέχνης, αν ψαχτεί, θα βρει τη λύση να απαγκιστρωθεί από τις εταιρίες. Αρκεί να καταλάβει ότι μιλάμε για μια εντελώς νέα εποχή που δεν χωράει ενδιάμεσους, δηλαδή τις δισκογραφικές κτλ.

Δημοσ.

Συμφωνώ απόλυτα και εγώ με τoν nikosgalis και με τον million_voices από πάνω.Όλα τα υπόλοιπα τα λέμε έτσι για να πούμε και εμείς κάτι.Επίσης σωστό είναι και το ποστ του pournaras(#162)το οποίο πέρασε ολίγον απαρατήρητο και με το οποίο συμφωνώ απόλυτα επίσης.

sarcaster έχεις και δίκιο και άδικο για το ότι ένας καλλιτέχνης αν ψαχτεί,μπορεί να απαγκιστρωθεί απ'τις εταιρείες.Μην ξεχνάς ότι πολλοί καλλιτέχνες βάζουν τα θεμέλια της καριέρας τους στην κάθε δισκογραφική που τους βγάζει στην αγορά τα τραγούδια τους και τους διαφημίζει.Χωρίς αυτές μπορεί να μην είχαμε μάθει πολλούς από αυτούς,γιατί και οι radiohead που λες,με την EMI συνεργάζονταν-δεν γνωρίζω αν συνεργάζονται ακόμα-.

Πού ήσουνα ρε nikosgalis εδώ και 3 χρόνια ?:P

million_voices βάλε spoiler στο quote,πιάνει πολύ χώρο χωρίς λόγο.

Δημοσ.

Ενδιαμεσοι υπαρχουν και στα τροφιμα αλλα δεν παμε ολοι μαζι να τα κλεψουμε κι ας ειναι ειδος πρωτης αναγκης

Κλεβουμε γιατι μας παιρνει να το κανουμε και γιατι δε μας παιρνει χαμπαρι κανεις

Ολα τα αλλα ειναι δικαιολογιες για να κοροιδευουν μερικοι τον εαυτο τους

Δημοσ.

Κλεβουμε γιατι μας παιρνει να το κανουμε και γιατι δε μας παιρνει χαμπαρι κανεις

Το οτι καποιοι κλεβουν για να ζησουν σου λεει κατι?Τελευταια δεν ειναι και λιγοι που το κανουν και στην χωρα μας,ειτε γιατι δεν βρισκουν μια δουλεια,ειτε γιατι τους πνιγουν τα χρεη.

Δεν ειμαι υπερ της κλοπης σε καμια περιπτωση,αλλα πιστευω οτι τα πραγματα δεν ειναι ετσι οπως τα λες.Επισης να πω οτι καποιος δεν παιρνει κατι παρανομα απο ιντερνετ για να ζησει αλλα για μπορεσει να ειναι οσο το δυνατον πιο πολυ μεσα στα κολπα της υπερκαταναλωτικης κοινωνιας.

Οταν λοιπον το βρισκει τζαμπα χωρις καμια ιδαιτερη δυσκολια,τοτε σου λεει γιατι να μην το κανω.

Δημοσ.
Το οτι καποιοι κλεβουν για να ζησουν σου λεει κατι?Τελευταια δεν ειναι και λιγοι που το κανουν και στην χωρα μας,ειτε γιατι δεν βρισκουν μια δουλεια,ειτε γιατι τους πνιγουν τα χρεη.

Δεν ειμαι υπερ της κλοπης σε καμια περιπτωση,αλλα πιστευω οτι τα πραγματα δεν ειναι ετσι οπως τα λες.Επισης να πω οτι καποιος δεν παιρνει κατι παρανομα απο ιντερνετ για να ζησει αλλα για μπορεσει να ειναι οσο το δυνατον πιο πολυ μεσα στα κολπα της υπερκαταναλωτικης κοινωνιας.

Οταν λοιπον το βρισκει τζαμπα χωρις καμια ιδαιτερη δυσκολια,τοτε σου λεει γιατι να μην το κανω.

Μα αυτό είπε και ο adi32:o

Δημοσ.
Ενταξει ρε παιδια,ολοι μπορουμε να συμφωνησουμε οτι πρεπει να πληρωνεται ο κοπος και η εργασια των ανθρωπων.Αλλα ΜΙΑ φορα και οχι απειρες φορες!Ακου εκει 'πνευματικα' δικαιωματα!

[...]

Με ποια ακριβώς τρόπο θα πρέπει να πληρωθεί ο κόπος μια φορά;

πχ είδα μια ταινία cinema, αγόρασα ένα CD, πλήρωσα για κάποιο software. Πώς μπορεί να εφαρμοστεί αυτό που λες στις περιπτώσεις π αναφέρω;

Δημοσ. (επεξεργασμένο)
Πρώτα απ'όλα προς πληροφόρηση η παραπάνω ιστορία δεν έγινε ποτέ. Ελπίζω να τη χρησιμοποιείς σαν σχήμα για να ξετυλίξεις τη σκέψη σου (το δέχομαι) και να μη την πιστεύεις.

Πράγματι αυτή η ιστορία είναι μια παραβολή για να καταλάβει ο πολύς κόσμος ότι οι 2 γραμμές ενός ζωγράφου ή ο κώδικας πίσω από ένα παιχνίδι ή ένα software δεν είναι κάτι απλό, αλλά κάτι πολύ σύνθετο, που χρειάζεται πολλή δουλειά για να φτάσει να αξίζει την εκτίμηση του κόσμου ...

Αν ρωτήσεις τον οποιονδήποτε Πικάσο θα σου έλεγε ότι θα ήθελε τα έργα του να πουλιούνται στη χαμηλότερη δυνατή τιμή, αρκεί να βγάζει τόσα, όσα του χρειάζονται για να ζει.

Σ' αυτό δεν θα μπορούσα να διαφωνήσω περισσότερο. Ξέρεις πολλούς που να θέλουν να ζήσουν φτωχά, για να απολαμβάνει ο κόσμος δωρεάν το έργο τους ? Δηλαδή, ένας τραγουδιστής ή ένας συνθέτης, που θα μπορούσε να βγάζει εκατομμύρια, θα αρκείτο στο να την βγάζει ίσα - ίσα ? Και γιατί κάνουν δίσκους, τρέχουν στα μαγαζιά, στις γκαλερί και στις συναυλίες ?

Δεν νομίζω να υπάρχουν πολλοί τέτοιοι φίλε μου. Και να υπάρχουν, δεν μιλάμε για αυτούς. Μιλάμε για κάποιους που κοστολογούν με χ$ τη δουλειά τους, κι εσλύ την κλέβεις επειδή κρίνεις ότι δεν αξίζει να τους πληρώσεις...

Όσον αφορά το κατεβατό που έγραψες εν μέρει συμφωνώ αλλά παραλείπεις μια τεράστια πτυχή του θέματος. Τους "ενδιάμεσους".

ΟΚ. Δεν θέλεις να πληρώσεις τους ενδιάμεσους ? Έχεις πάρει χαμπάρι ότι κι εσύ είσαι ένας τέτοιος ενδιάμεσος ? Πες μου τί δουλειά κάνεις !

Κοίτα λίγο γύρω σου ! Το 90% τη κοινωνίας (ειδικά στην Ελλάδα) είναι ενδιάμεσοι. Μονο οι γεωργοί και οι ψαράδες παράγουν πρωτογενή αγαθά. Όλοι οι υπόλοιποι είναι ενδιάμεσοι. Είτε μεταφέρουν, επεξεργάζονται και μεταπωλουν το αρχικό προϊόν, είτε δουλεύουν παρέχοντας υπηρεσίες. Αν είσαι διαφημιστής, παραγεις διαφημίσεις για τη SONY, αν είσαι τυπογράφος τυπώνεις το εξώφυλλο του CD, αν είσαι οδηγός, μάλλον μεταφέρεις τα CD στον δισκάδικο της αγοράς, αν είσαι καμεραμαν γυρίζεις το κλιπ του τραγουδιού, και πάει λέγοντας. Αυτά τα επιπλέον 10 ευρώ κινο΄υν έναν ολόκληρο κλάδο, και αντίστοιχα τα επιπλέον 5 ευρώ από αυτά που κοστίζει πραγματικά ένα απορρυπαντικό χρησιμοποιούνται για να υπάρχει και να ζει άλλος ένας ολόκληρος κλάδος.

Εσύ, θεωρείς άχρηστο τον μανάβη (άρα πρέπει να το κλείσει το μαγαζί), τον μπακάλη, τον τραπεζικό υπάλληλο, και τον εφοριακό (τί παραγωγικό κάνει αυτός?)

Δεν καταλαβαίνεις, λοιπόν, ότι αν πλήρωνες μόνο 2-3 ευρω για τον καλλιτέχνη, θα έπρεπε να αφήσεις άνεργη την μισή Ελλάδα, συμπεριλαμβανομένων των γονιών σου, του εαυτού σου, και των κολλητών σου.

Επιμένω: πες μου τι δουλειά κάνεις, για να δω αν αξίζεις τα λεφτά σου ... Πιθανότατα εγώ πληρώνω τον μισθό σου, πληρώνωντας μερικά έξτρα χρήματα σε κάποιον ενδιάμεσο, που μπορεί να είναι και το αφεντικό σου ... Είσαι σίγουρος ότι πρέπει να εξαφανιστούν οι ενδιάμεσοι ?

Επεξ/σία από nikosgalis
Δημοσ.

@nikosgalis πραγματικά σε θαυμάζω για το κουράγιο σου... κάποτε και εγώ έτσι αναλυτικότατα τα έγραφα. Μην αναλώνεσαι άλλο, ότι και να γράψεις δεν θα το δεχτούν γιατί δεν τους αρέσει να τους λες τι πραγματικά κάνουν με τη πειρατεία. Θέλουν και τη πίτα ολόκληρη (το download) και το σκύλο χορτάτο (τη συνείδηση)

Δημοσ.

απώλειά εσόδων δεν έχουν, μοναχά από την πειρατεία,γιατι εγω να ακουμπήσω 65 ευρώ για την Ελληνική έκδοση του n.i.security 2010 και να μην αγοράσω 25 ευρώ απο το ebay.com

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...