StavrosD Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Παιζει να εχουν προβλημα τα μελη του greek-fun απο τις αρχες? Όσοι έχουν ανεβάσει αρχεία σε δικό τους λογαριασμό στο rapidshare ίσως έχουν πρόβλημα. Οι υπόλοιποι όχι, καθώς δεν έχουν απόδειξη ότι έχεις κατεβάσει κάτι. Είναι σαν να αγοράζεις καραμπίνα, δεν είναι απόδειξη ότι είσαι δολοφόνος. Ουουου,σατανάδες,666 κλπ ένδοξες δυνάμεις. Μεταξύ μας,αν σε πάρει χαμπάρι γνωστός επιστάτης εδώ μέσα,σε βλέπω (πάλι) σε μαύρη λίστα. Πειρατή,ε πειρατή. Πότε ήμουν σε μαύρη λίστα και δεν το θυμάμαι; by the way, εκτός από πληροφορικάριος εργάζομαι και ως μηχανικός. Το 4% έως 6% φόρος στους εκτυπωτές, plotter, χαρτί κτλ, είναι σημαντικό ποσό. Μόνο για τα ηλεκτρομηχανολογικά μιας τυπικής πολυκατοικίας χρειάζομαι πάνω 500 σελίδες Α4 και πάνω από 120 σελίδες Α1. Η αντιγραφη αρχειων ειναι κλοπη? Υπάρχουν αρχεία που επιτρέπεται να τα αντιγράψεις και αρχεία που δεν επιτρέπεται να τα αντιγράψεις. Στην πρώτη περίπτωση η αντιγραφή δεν είναι κλοπή, στην δεύτερη είναι. Όταν δεν επιτρέπεται η αντιγραφή έχουν φροντίσει οι νόμιμοι δικαιούχοι των πνευματικών δικαιωμάτων να σε ενημερώσουν. Στα DVD πριν παίξει η ταινία σου εμφανίζει το σχετικό μήνυμα. Στα CD το γράφει συνήθως στο εξώφυλλο. Στο λογισμικό το γράφει στην άδεια χρήσης πριν πατήσεις το I Agree/Accept/Δέχομαι. Συνήθως υπάρχει και το σηματάκι © που σημαίνει copyright, δηλαδή δικαιώματα αντιγραφής.
lef50 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 στην δεύτερη είναι. Δηλ αυτος που αντιγραφει μια ταινια η ενα τραγουδι λεγεται το ιδιο με αυτον που κλεβει τραπεζες σπιτια γριουλες κτλ, κατι δεν κολαει εδω μαλλον.
tolis_01 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δηλ αυτος που αντιγραφει μια ταινια η ενα τραγουδι λεγεται το ιδιο με αυτον που κλεβει τραπεζες σπιτια γριουλες κτλ, κατι δεν κολαει εδω μαλλον. Ε, όχι, προφανώς υπάρχουν κλίμακες. Όπως κι αυτός που σκοτώνει γριούλες είναι "χειρότερος" από αυτόν που απλά τις κλέβει. Φυσικά είναι λογικό να μην αισθάνεσαι τύψεις όταν κλέβεις (κατεβάζεις) από μια εταιρία δισεκατομμυρίων.
Super Moderators Thresh Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Super Moderators Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 αν τα δίνεις και σε φτωχούς φίλους συγγενείς νοιώθεις και Robin Hood!
pournaras Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δηλ αυτος που αντιγραφει μια ταινια η ενα τραγουδι λεγεται το ιδιο με αυτον που κλεβει τραπεζες σπιτια γριουλες κτλ, κατι δεν κολαει εδω μαλλον. Η κλοπη πνευματικων δικαιωματων, δεν ειναι κατ' αναγκην ιδια με την κλοπη υλικων αγαθων, Ειναι μια ξεχωριστη "πραξη" η οποια δεν παυει να ειναι κι αυτη παρανομη. Οπως και ο φονος δεν ειναι κλοπη, ουτε ο βιασμος ειναι κλοπη, ουτε η προσβολη δημοσιας αιδους ειναι κλοπη, αλλα ειναι ολα παρανομα.
o_magazatoras Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 ...αλλα ειναι ολα παρανομα. Nαι.Εξαρτάται όμως ποιός είναι στα πράγματα και τι θέλει απ' τη κοινωνία.Παράδειγμα.Το μαύρο στο Αμστερνταμ είναι must,εδώ επισείει ποινή.
lef50 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Θα ελεγα οτι αυτος που σκοτωνει λεγεται δολοφονος αυτος που κλεβει κλεφτης και αυτος που αντιγραφει αντιγραφεας ,επισης πως κλεβω την εταιρεια οταν δεν εχω σκοπο να το αγορασω?
o_magazatoras Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 επισης πως κλεβω την εταιρεια οταν δεν εχω σκοπο να το αγορασω?Δεν έχει σημασία.Σε βλέπουν σαν δίποδο εικοσάευρο,εφ' όσον ανήκεις στο ταργκετ γκρουπ που αυτοί έχουν φτιάξει για το προϊόν τους,είσαι εν δυνάμει αγοραστής. Άσχετα αν δεν το ξέρεις.
lef50 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δεν έχει σημασία.Σε βλέπουν σαν δίποδο εικοσάευρο,εφ' όσον ανήκεις στο ταργκετ γκρουπ που αυτοί έχουν φτιάξει για το προϊόν τους,είσαι εν δυνάμει αγοραστής. Άσχετα αν δεν το ξέρεις. Ανατριχιασα
pournaras Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Θα ελεγα οτι αυτος που σκοτωνει λεγεται δολοφονος αυτος που κλεβει κλεφτης και αυτος που αντιγραφει αντιγραφεας ,επισης πως κλεβω την εταιρεια οταν δεν εχω σκοπο να το αγορασω? Πολυ σωστα τα διαχωρισες, αλλα και η αντιγραφη χωρις την αδεια του δημιουργου (μπορει να μην ειναι κλοπη), ειναι ομως παρανομη, κι εχει το αναλογο προστιμο. Nαι.Εξαρτάται όμως ποιός είναι στα πράγματα και τι θέλει απ' τη κοινωνία.Παράδειγμα.Το μαύρο στο Αμστερνταμ είναι must,εδώ επισείει ποινή. Το ποιος ειναι στα πραγματα... ειναι απλο, ειναι αυτος που του δινουμε καθε τεσσερα χρονια την εμπιστοσυνη μας να ειναι, και θα συνεχισει να ειναι, οσο το ποσοστο των ψηφοφορων που βγαζουν κυβερνησεις θα ξεπερνα σε ηλικια τα 50 χρονια, ενω ολοι οι 20-30 ετων θα πινουν αμεριμνα το καφεδακι τους, κανοντας την αποχη τους απο το κακο συστημα, και νομιζοντας οτι αφου τους απαξιωνουμε, αυτοι θα στεναχωρηθουν και θα φυγουν... (μεγαλη και οφφτοπικ κουβεντα ομως)
eclipse_heart78 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Διάβασα όλα τα ποστ!....τα βρήκα πολύ ενδιαφέροντα..Όλοι ξέραμε οτι κάποτε θα γινόταν και κάτι μου λέει πως εύκολα δεν θα επανέλθουν τα πράγματα όπως πριν.Το παιχνίδι στήθηκε τέλεια και έπιασε κιόλας! αφήσανε την διακίνηση τραγουδιών ταινιών και σούπα μου πες....αγόρασε ο κόσμος pc dsl modem και έτσι και αλλιώς και τώρα κρααααακ κάτω όλα. Εγώ παιδιά σκέφτομαι το εξής...η ιστορία έχει πολύ χρημα! για σκεφτήτε να πάει (που σίγουρα έχει πάει) καποιος ή κάποιοι και να κάνουνε κονέ με τη εταιρεία δικαιωμάτων και να ανοίξει μια ιστοσελίδα που απλά θα είσαι νόμιμο μέλος και φυσικά θα πληρώνεις συνδρομή για να κατεβάζεις!......φυσικά με την δέσμευση οτι αποδέχεσαι ενα σημαντικό όρο ΤΑ ΑΡΧΕΙΑ για προσωπική σου χρήση!...και πάντα με τιμή γνωριμίας! και θα συνεχίσει το θέμα με κάρτες γραφικών και άλλα πολλά!...γιατί θα σου πει...ναι καλά είσαι έτσι όμως για να κατεβάσεις το update σου θα πρέπει να δώσεις και κάτι!...
Moderators Malthador Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Ποτέ μου δεν κατάλαβα τον όρο "πνευματική ιδιοκτησία". Τα έργα του πολιτισμού και της κουλτούρας δεν αποτελούν υποπροϊόντα παιδείας; Η παιδεία δεν πρέπει να είναι δωρεάν; Και εν τοιαύτη περιπτώσει, από πότε βγαίνουν δημιουργήματα τα οποία ΔΕΝ είναι βασισμένα σε άλλα, παλαιότερα; Με ποια λογική κάτι είναι "ιδιόκτητο πνευματικά", αφού βασίζεται σε ιδέες άλλων; Το θέμα είναι απλά γελοίο. Αντί να αναζητήσουν τις ρίζες του προβλήματος, κάθονται και παίζουν την κολοκυθιά. Τέτοιο κατηγορητήριο σαφέστατα δεν στέκεται σε ελληνικό δικαστήριο (και μάλλον ούτε σε ευρωπαϊκό): "- Καλά κύριε αστυνόμε, που ξέρατε ότι ο Τάδε ήταν διαχειριστής;" "- Ε, το 'γραφε στο facebook" Καραγκιοζιλίκια.
tiniakos Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Εξαιρετικό !!!! Σ' ευχαριστώ πολύ για την υπόδειξη. Συμβουλή από έναν παππού της πληροφορικής (1983 compuserve...) προς νέους διαδικτυοναύτες: Ευκαιρία τώρα που έκλεισαν - προσωρινά - τα greek-fun etc. να ανοίξετε και κάνα βιβλίο μπας και ξεστραβωθείτε και μάθετε πότε χρησιμοποιούμε το έψιλον και πότε το αλφαγιώτα στο γραπτό λόγο, να μάθετε ποιες λέξεις θέλουν όμικρον και ποιες ωμέγα, να σταματήσετε να γράφετε με greeklish και κυρίως να καταλάβετε ΓΙΑΤΙ πρέπει να το κάνετε, να μάθετε να εκφράζετε τα συναισθήματα σας με λόγια και όχι με emoticons και τέλος να σταματήσετε να χρησιμοποιείτε σαν υπογραφή ΣΑΣ (!!!) τι κάρτα γραφικών "φοράτε" και πόσα Ghz έφτασε το pc σας!!! Ήμαρτον!!!. Ευκαιρία είναι, αρπάξτε την και θα με θυμηθείτε. Θα μάθετε να το χρησιμοποιείτε, (το cpu που σας χάρισε η φύση εννοώ) και λίγο παραπάνω και δεν θα αντιδράτε τελείως σπασμωδικά σαν τα κοτόπουλα στο Chicken Run. Δείτε το σαν ευκαιρία, αλλιώς μπείτε στην ουρά μαζί με όλα τ' άλλα ζωάκια της παγκοσμιοποίησης και τραβάτε για τη μεγάλη κρεατομηχανή της Κατανάλωσης. Αντισταθείτε δημιουργικά ! Με Αγάπη πάντα, ο πλέον υλιστής (νύν και πρώην...) @ntonios Τι να πω....με κάλυψες πλήρως..... Η ζωή είναι μακριά από το pc....
antonl Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Ποτέ μου δεν κατάλαβα τον όρο "πνευματική ιδιοκτησία". Τα έργα του πολιτισμού και της κουλτούρας δεν αποτελούν υποπροϊόντα παιδείας; Η παιδεία δεν πρέπει να είναι δωρεάν; Και εν τοιαύτη περιπτώσει, από πότε βγαίνουν δημιουργήματα τα οποία ΔΕΝ είναι βασισμένα σε άλλα, παλαιότερα; Με ποια λογική κάτι είναι "ιδιόκτητο πνευματικά", αφού βασίζεται σε ιδέες άλλων;[...] Με την ίδια λογική, τα υλικά αγαθά δεν αποτελούν προϊόν εκπαίδευσης; Η εκπαίδευση δεν πρέπει να είναι δωρεάν; Γιατί να μην παρέχονται κι αυτά δωρεάν; 'Αντε στη χειρότερη να πληρώσω τις πρώτες ύλες. Η κτηνοτροφία και η γεωργία είναι νεοανακαλυφθέντα φρούτα; «Ιδέες» κάποιων άλλων δεν ήταν; Γιατί να μην παρέχονται δωρεάν τα τρόφιμα; Η δικηγορία ή η ιατρική τώρα ανακαλύφθηκαν; Και γενικά, όσοι δεν παράγουν υλικά αγαθά πώς θα πρεπε να επιβιώσουν; Τέλος πάντων δε μπορώ να καταλάβω γιατί παλεύουμε τόσο επίμονα να δικαιολογηθούμε. Έχω πολλά (παράνομα) αντίγραφα από μουσική, ταινίες, εφαρμογές, παιχνίδια. Δεν το κάνω από αντίδραση στις άσπλαχνες πολυεθνικές και τους ατάλαντους καλλιτέχνες. Δεν τα θεωρώ είδη πρώτης ανάγκης και θα μπορούσα να ζήσω άνετα χωρίς αυτά ή αγοράζοντας μέχρι εκεί που έφτανε η τσέπη μου. Το κάνω μόνο επειδή μπορώ και ξέρω ότι δε θα με τσακώσει κανείς. Δε θα βγω ν απολογηθώ σε κανέναν (αφού δε μου ζητήθηκε) αλλά ούτε θα βγω να υπερασπιστώ το «δικαίωμά» μου να κάνω κάτι τέτοιο.
lion2486 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Ποτέ μου δεν κατάλαβα τον όρο "πνευματική ιδιοκτησία". Τα έργα του πολιτισμού και της κουλτούρας δεν αποτελούν υποπροϊόντα παιδείας; Η παιδεία δεν πρέπει να είναι δωρεάν; Και εν τοιαύτη περιπτώσει, από πότε βγαίνουν δημιουργήματα τα οποία ΔΕΝ είναι βασισμένα σε άλλα, παλαιότερα; Με ποια λογική κάτι είναι "ιδιόκτητο πνευματικά", αφού βασίζεται σε ιδέες άλλων; Το θέμα είναι απλά γελοίο. Αντί να αναζητήσουν τις ρίζες του προβλήματος, κάθονται και παίζουν την κολοκυθιά. Τέτοιο κατηγορητήριο σαφέστατα δεν στέκεται σε ελληνικό δικαστήριο (και μάλλον ούτε σε ευρωπαϊκό): "- Καλά κύριε αστυνόμε, που ξέρατε ότι ο Τάδε ήταν διαχειριστής;" "- Ε, το 'γραφε στο facebook" Καραγκιοζιλίκια. +1 Προσωπικά πιστεύω πως οι νόμοι περί πνευματικής ιδιοκτησίας πρέπει να γίνουν πιο έντονοι στο κοινό. Καλό είναι να μπορώ να φτιάξω ένα πρόγραμμα - και οτιδήποτε άλλο με τον υπολογιστή μου και να μην φοβάμαι να το δείξω γιατί θα μου το κλέψουν αμέσως, αλλιώς ποιο το νόημα της δουλειάς μου;;; Επίσης όμως είμαι κάθετος στον πλήρη έλεγχο της ζωής μας από το απλό και σε πολλούς φαινομενικά "άκακο" φατσοβιβλίο να μας εξουσιάζει... Μήπως θα έπρεπε να το λένε face-booking?? Επίσης με ποιό δικαίωμα η αστυνομία ως όργανο της τάξης παίρνει στα σοβαρά τέτοιες δηλώσεις εκεί; Μήπως έπρεπε να βάλουμε και το ΑΦΜ μας και τίποτα άλλο;; Ή μήπως πιστοποιούμε κάθε φορά με υπεύθυνη δήλωση ότι είναι αλήθεια αυτά που γράφουμε;; Επίσης εγώ έψαξα και βρήκα πως μόνο για κακουργήματα μέσω διαδικτύου μπορεί να εκδοθεί ένταλμα; Από πότε η πειρατεία είναι κακούργημα στην Ελλάδα; Μήπως τελικά δεν ξέρουμε τίποτα για την νομοθεσία ή μας τα λένε όπως θέλουν κάθε φορά; Υπάρχει επίσημη ενημέρωσή μας για αυτο;
Προτεινόμενες αναρτήσεις