Προς το περιεχόμενο

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εγώ προσωπικά έχω μεγάλη απορία για τα νομικά περί του διαδικτύου, επίσης ποιος έχει το δικαίωμα να χρησιμοποιήσει ό,τι βλακεία γράφω π.χ. στο facebook? Μήπως μπορεί να πάρει και τα στοιχεία μας από το paypal? ή μήπως να μας πάνε μέσα επειδή κάποιοι "χρηματοδωτούν - υποστηρίζουν" το site μας με τα donates τους? (άλλο αν γίνονται έτσι και άλλο τί πραγματικά είναι) Μήπως τελικά να πληρώσουμε όλοι σιγά σιγά σε 2-3 proxy-server να μήν μας βρίσκουμε? ή καλύτερα να βάζουμε το Ip του γείτονα? Δεν θα έπρεπε να ενημερώνονται κάπως όλοι όσοι πέρνουν ένα domain για τη ισχύουσα νομοθεσία όταν το αγοράζουμε; Από πού θα πληροφορηθούμε εμείς. Άλλο άσχετο παράδειγμα σπουδάζω και πρέπει να πάρω αναβολή; ποιός έπρεπε να μου το πεί αυτό; φίλοι μου ή το κράτος;;; Νομίζω πως η πληροφόρησή μας για ό,τι μας αφορά είναι στα σκοτάδια...

• Απαντ. 410
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Συχνή συμμετοχή στο θέμα

Δημοσιευμένες Εικόνες

Δημοσ.
Το μελλον το βλεπεις παρα πολυ λαθος, απλα και μονο γιατι σκεφτεσαι (και λογικο ειναι) ως κατοικος μιας μικρης χωρας που λεγεται ελλαδα, που ολα ερχονται τελευταια, και που εχουμε συνηθισει να τα παιρνουμε ολα απο το ιντερνετ τζαμπα.

Προσπαθησε να προσαρμοσεις το κειμενο σου πανω στον αμερικανικο λαο, που ειναι και το σημειο αναφορας, φαντασου οτι εκει η πειρατεια κυνηγιεται αλυπητα αρα ηδη δεν χρειαζονται τις μεγαλες ταχυτητες για να κατεβασουν τη νεα ταινια σε HD, και τελος σκεψου οτι ιντερνετ tv ειναι πλεον μπροστα μας, με τα τωρινα σε χαμηλη αναλυση, και στο αμεσο μελλον σε HD.

Οταν λοιπον στο μεσο αμερικανο αυτο γινει τροπος ζωης και τα 50 η 100mbit γινουν αναγκαια, και μεταπηδησει αυτη η μοδα και στας ευρωπας, και αρχισει να εχει ολη η ευρωπη HD streaming, τοτε ξαναγυρνα στο ελαντα, και πες οτι τα 2mbit ειναι υπεραρκετα.

Αν δεν ειχαν σκοπο οι ιδιες οι εταιριες να δωσουν υπηρεσιες μεγαλου bandwidth επι πληρωμη, ποιος ειναι ο λογος που τις εκανε να κανουν επενδυσεις και να πανε απο το 1 στα 100 mbit; Η καλη τους η καρδια για εμας ωστε να κατεβαζουμε απο τα torrent; Οι ιδιες οι εταιριες κανουν το παιγνιδι τους, αφηνοντας μας ολα τα παρανομα ωστε να γλυκαθουμε σε μεγαλες ταχυτητες, και μετα παιζουν λιγο λιγο, κοβοντας λιγο παρανομο, δινοντας λιγο επι πληρωμη, και παει λεγοντας.

εγώ φίλε μου να πάω πάσο και ΝΑΙ λάθος τα λεω αλλά πες μου πόσα τσιμπαει ο Μέσος Αμερικάνος και πόσα ο Μέσος Έλληνας.

Και αν όλα είναι αγγελικά πλασμένα γιατι βλέπω τους μεγαλύτερους πειρατές να έχουν Υπηκοότητα Made in the USA.

Και άντε εμείς μια μικρή χώρα είμαστε και ότι και να γίνει σιγά μην ενδιαφέρει και κανένα....αλλά .....

Θα σου θέσω ενα παράδειγμα για να το καταλάβεις.

Αυτή την στιγμή η μεγαλύτερη δύναμη σε επαγγελματικό Software είναι η Ινδία.

Πές μου πόσοι Ινδοί (που τουλάχιστον απο γνωρίζω είναι μια χώρα με συνθήκες διαβίωσης τουλάχιστον δύσκολες) θα μπορέσουν να έχουν στα χέρια τους στα 15 τους το τάδε πακέτο που κάνει 500 € για να εισέλθουν στον χώρο του προγραμματισμού και ας πούμε στα 20 το μεγάλο πακέτο που χτυπάει τα 2000€....συν τα utilities λειτουργικα...άστα ενα αυτοκίνητο δεν φτάνει.Περιμένεις ότι ολοι οι προγραμματιστές είναι γόννοι εκλεκτών οικογενειών με λεφτά κάργα που προγραμματίζουν για το κέφι τους.

Φτωχαδάκια είναι το 99% που περιμένουν μπας και σκεφτούν κάτι το πρωτοποριακό και βγάλουν κανένα φράγκο.....Ειδάλλως αντι να σπανε το κεφάλι τους θα κάναν κάποια χειρωνακτική εργασία και σημειωτέον θα γυρνάναν το απόγευμα στο σπίτι τους με το κεφάλι καθαρό και χωρίς έγνοια.

Τώρα θα βγουν και οι υπέρμαχοι του Open Source....πάλι καλα που είναι και αυτοί αλλα δεν γίνονται και όλα στο τζάμπα.Όλοι οι προγραμματιστές του Open Source εξάσκηση κάνουν για να πάνε να χτυπήσουν την πόρτα μιας εταρείας με το βιογραφικό τους να γράφει κάτι .....ειδάλλως είχαν μια σκασίλα αν εσύ έχεις το τάδε πρόβλημα...στο κάτω κάτω της γραφής δεν πληρώνονται και μια ζωή έχουμε όλη και όλη.

Δημοσ.
Παιδιά να μη μπερδεύουμε τα πράγματα… είμαστε παράνομοι και αυτό δεν «δικαιολογείται» ότι και να λέμε…. Οι τιμές είναι εξωπραγματικά υψηλές (για τα οικονομικά δεδομένα του μέσου Έλληνα) αυτό όμως δεν αποτελεί δικαιολογία για κανέναν μας. Με την ίδια λογική δεν μπήκε κάποιος από εμάς να κλέψει ένα δερμάτινο μπουφάν από ένα μαγαζί επειδή είτε θεώρησε, είτε αντικειμενικά ήταν υπερκοστολογιμένο ή ακριβό. Η μουσική, οι ταινίες ,τα προγράμματα και τα παιχνίδια ΔΕΝ είναι ήδη πρώτης ανάγκης , μπορείς να ζήσεις και χωρίς το νέο cd του Πλούταρχου βρε αδερφέ!!!

Για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου, δεν είμαι ηθικολόγος , αντιθέτως. Όμως μην το ξεφτιλίζουμε και όλας προσπαθώντας να εφεύρουμε δικαιολογίες για να έχουμε κυρίως τη συνείδηση μας καθαρή… Δεν οδηγούν οι εταιρίες harware τον κόσμο στην πειρατεία μην τρελαθούμε… τον αν μπορεί ένας player να παίξει mp3,mkv, avi κλπ δε σημαίνει ότι πρέπει το mp3 να είναι απαραίτητα πειρατικό… δηλαδή αν έχω ένα original cd και θέλω να το έχω και στο αμάξι και στο σπίτι χωρίς απαραίτητα να το κουβαλάω κάθε φορά, ή να μην έχει τη φθορά που θα είχε από το συνεχές παίξιμο και βάλε βγάλε, που είναι και το λογικό ΔΕΝ μας περνάει από το μυαλό; Το πρόβλημα είναι ΚΥΡΙΩΣ στη νοοτροπία μας και όχι τόσο θέμα κόστους.

Έχω πιάσει τον εαυτό μου να ψάχνει crack ακόμα και για προγράμματα αξίας 10 και 15 $.... ξεφτίλα αλλά έτσι είναι τα πράγματα. Έχουμε γαλουχηθεί και εκπαιδευτεί να αναζητούμε το τσάμπα ακόμα και αν οι οικονομικές μας δυνατότητες μας επιτρέπουν να αποκτήσουμε κάτι πληρώνοντας το αντίτιμο, δεν μας χαλάει το τσάμπα… αναρωτηθείτε το πιο απλό, πόσοι έχετε πληρωμένο το πιο βασικό ίσως για ένα pc, το antivirus ; που στη κυριολεξία save our ass…!!! και μη μου πει κάποιος ότι €32.50 για ένα χρόνο για το NOD32 είναι πολλά!!!

Βεβαίως από την άλλη τα υποτιθέμενα διαφυγόντα κέρδη, που τα υπολογίζουν γελιοδέστατα βάση των downloads που έχει ένα cd ή ένα game δεν σημαίνει ότι θα ήταν και αυτό… λόγω ακριβώς του τσάμπα κατεβάζουμε ότι σαβούρα κυκλοφορεί cd που ακόμα και 1 ευρώ να είχαν δεν θα τους δίναμε καμία σημασία, παιχνίδια που τα παίζουμε 1-2 φορές και απλά υπάρχουν εγκατεστημένα στο pc, προγράμματα που δεν μας είναι τελικά απαραίτητα. Τα οποία ΔΕΝ θα αγοράζαμε ακόμα και αν είχαν ευτελέστατη αξία.

Να επισημάνω ότι το «πειρατικό» στο οποίο άλλος λίγο και άλλος πολύ, έχουμε επιβιβασθεί ΟΛΟΙ δεν έχει μόνο επιβάτες (όλους όσους κατεβάζουν δωρεάν), μούτσους (όσους ανεβάζουν και διαχειρίζονται αρχεία) αλλά και καπετανέους…. Οι οποίοι έχουν σημαντικά εισοδήματα από (donations, premium memberships, adds, διαφημίσεις)

Τέλος πάντων θεωρώ ότι η όλη κατάσταση με τις συλλήψεις είναι για τα μάτια του κόσμου, έπιασαν το greek-fun και το XXX που είναι απείρως μεγαλύτερο είναι up!!! στo XXX έκλεισε τη σελίδα αλλά ο tracker λειτουργεί κανονικά ….. και πάει λέγοντας.

Ίσως το ότι οι Πάριος και Σφακιανάκης τους την έκαναν και έδωσαν τα νέα τους cd «δωρεάν» με εφημερίδες και προφανώς φοβούνται μήπως και ακολουθήσουν και άλλα ονόματα να παίζουν το ρόλο τους στις εξελίξεις.

+1 Όπως τα λες είναι.

Δημοσ.
Να δούμε πότε θα ασκηθεί στο rapidshare ποινική δίωξη.

Στο rapidshare, καθώς και στα υπόλοιπα αντίστοιχα site δεν μπορεί να ασκηθεί ποινική δίωξη, καθώς έχει μηχανισμούς κατά της πειρατείας.

Για την ακρίβεια το rapidshare είναι υπηρεσία αποθήκευσης αρχείων, που στους όρους χρήσης του απαγορεύεται το ανέβασμα αρχείων που προστατεύονται από νόμους περί πνευματικών δικαιωμάτων. Παράλληλα, έχει την δυνατότητα οποιοσδήποτε να κάνει "report abuse" για τα αρχεία που φιλοξενεί. Αρκεί μια εταιρεία να κάνει καταγγελία ότι κάποια αρχεία είναι παράνομα και το rapidshare τα αφαιρεί.

Αν ανεβάσει κάποιος ένα αρχείο έχει ο ίδιος την ευθύνη και όχι το rapidshare.

Μιας και λέμε περί πνευματικών δικαιωμάτων, μπορείτε να μου πείτε γιατί σε κάθε άγραφο DVD που αγοράζω για backup της δουλειάς μου, πληρώνω φόρο υπέρ πνευματικών δικαιωμάτων τρίτων;

Με τον φόρο αυτό:

1) Πληρώνω σε άλλους για πνευματικά δικαιώματα της δουλειάς μου.

2) Το κράτος με θεωρεί εξ'αρχής κλέφτη.

3) Αν και πληρώνω τον φόρο για τα πνευματικά δικαιώματα, θα θεωρηθώ παράνομος αν κατεβάσω κάτι και το γράψω στο δισκάκι.

Να επισημάνω ότι αυτός ο φόρος προβλέπεται ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΟ ΧΑΡΤΙ καθώς και στα DVD recorders και SCANNERS! Δηλαδή για να τυπώσω μια μελέτη που έχω κάνει πρέπει να πληρώσω φόρους σε τρίτους.

Νόμος 2121/93, κεφάλαιο 4, άρθρο 18:

"3. Εάν για την ελεύθερη αναπαραγωγή του έργου χρησιμοποιούνται τεχνικά μέσα, ήτοι συσκευές εγγραφής ήχου ή εικόνας ή ήχου και εικόνας, συσκευές ή εξαρτήματα μη ενσωματωμένα ή ενσωματώσιμα στην κύρια μονάδα ηλεκτρονικών υπολογιστών που λειτουργούν σε συνάρτηση με αυτούς και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την ψηφιακή αντιγραφή ή για την ψηφιακή μετεγγραφή από ή προς αναλογικά μέσα (εξαιρουμένων των εκτυπωτών), μαγνητικές ταινίες ή άλλοι υλικοί φορείς πρόσφοροι για την αναπαραγωγή ήχου ή εικόνας ή ήχου και εικόνας, συμπεριλαμβανομένων των υλικών φορέων ψηφιακής αντιγραφής - όπως CD-RW, CD-R, φορητοί οπτικοί μαγνητικοί δίσκοι χωρητικότητας άνω των 100 εκατομμυρίων ψηφίων (άνω των 100 Mbytes), αποθηκευτικά μέσα/ δισκέτες κάτω των 100 εκατομμυρίων ψηφίων (κάτω των 100 Mbytes) φωτοτυπικά μηχανήματα, χαρτί κατάλληλο για φωτοτυπίες, οφείλεται εύλογη αμοιβή στο δημιουργό του έργου και στους κατά την παρούσα διάταξη δικαιούχους συγγενικών δικαιωμάτων, εξαιρουμένων των προς εξαγωγή ειδών. Η αμοιβή ορίζεται σε 6% της αξίας των συσκευών εγγραφής ήχου ή εικόνας ή ήχου και εικόνας, συμπεριλαμβανομένων και των συσκευών ή εξαρτημάτων μη ενσωματωμένων ή μη ενσωματώσιμων στην κύρια μονάδα του ηλεκτρονικού υπολογιστή (εκτός από σαρωτές), των μαγνητικών ταινιών ή άλλων υλικών φορέων πρόσφορων για την αναπαραγωγή ήχου ή εικόνας ή ήχου και εικόνας καθώς και των υλικών φορέων ψηφιακής αντιγραφής - εκτός από τα αποθηκευτικά μέσα/δισκέτες κάτω των 100 εκατομμυρίων ψηφίων (κάτω των 100 Mbytes) - και σε 4% της αξίας των φωτοτυπικών συσκευών, των σαρωτών, του χαρτιού κατάλληλου για φωτοτυπίες και των αποθηκευτικών μέσων (δισκέτες) χωρητικότητας κάτω των 100 εκατομμυρίων ψηφίων (κάτω των 100Μbγτeς). Σε κάθε περίπτωση ο υπολογισμός της αξίας γίνεται κατά την εισαγωγή ή τη διάθεση από το εργοστάσιο. Η αμοιβή καταβάλλεται από τους εισαγωγείς ή από τους παραγωγούς των αντικειμένων αυτών και σημειώνεται στο τιμολόγιο, εισπράττεται δε από οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης που λειτουργούν με έγκριση του Υπουργού Πολιτισμού και καλύπτουν εν όλω ή εν μέρει την ενδιαφερόμενη κατηγορία των δικαιούχων. Η αμοιβή που εισπράττεται από την εισαγωγή ή την παραγωγή φωτοτυπικών μηχανημάτων, χαρτιού κατάλληλου για φωτοτυπίες, αποθηκευτικών μέσων (δισκετών) κάτω των 100 εκατομμυρίων ψηφίων και σαρωτών (4%) κατανέμεται εξ ημισείας μεταξύ των πνευματικών δημιουργών και των εκδοτών εντύπων. Η αμοιβή που εισπράττεται από την εισαγωγή ή την παραγωγή των συσκευών εγγραφής και υλικών φορέων ήχου ή εικόνας ή ήχου και εικόνας, των συσκευών και εξαρτημάτων μη ενσωματωμένων στην κύρια μονάδα ηλεκτρονικών υπολογιστών (6%), καθώς και των υλικών φορέων ψηφιακής αντιγραφής εκτός από τα αποθηκευτικά μέσα (δισκέτες) κάτω των 100 εκατομμυρίων ψηφίων, κατανέμεται κατά 55% στους πνευματικούς δημιουργούς, 25% στους ερμηνευτές ή εκτελεστές καλλιτέχνες και 20% στους παραγωγούς γραμμένων μαγνητικών ταινιών ή άλλων γραμμένων υλικών φορέων ήχου ή εικόνας ή ήχου και εικόνας". "Στην έννοια των "φωτοτυπικών μηχανημάτων ή συσκευών" συμπεριλαμβάνεται και κάθε πολυμηχάνημα το οποίο έχει τη δυνατότητα φωτοαντιγραφικής αναπαραγωγής." *** (βλ. σχόλια)

Δημοσ.
Μιας και λέμε περί πνευματικών δικαιωμάτων, μπορείτε να μου πείτε γιατί σε κάθε άγραφο DVD που αγοράζω για backup της δουλειάς μου, πληρώνω φόρο υπέρ πνευματικών δικαιωμάτων τρίτων;

Με τον φόρο αυτό:

1) Πληρώνω σε άλλους για πνευματικά δικαιώματα της δουλειάς μου.

2) Το κράτος με θεωρεί εξ'αρχής κλέφτη.

3) Αν και πληρώνω τον φόρο για τα πνευματικά δικαιώματα, θα θεωρηθώ παράνομος αν κατεβάσω κάτι και το γράψω στο δισκάκι.

Να επισημάνω ότι αυτός ο φόρος προβλέπεται ΚΑΙ ΣΤΟ ΦΩΤΟΤΥΠΙΚΟ ΧΑΡΤΙ καθώς και στα DVD recorders και SCANNERS! Δηλαδή για να τυπώσω μια μελέτη που έχω κάνει πρέπει να πληρώσω φόρους σε τρίτους.

Νόμος 2121/93, κεφάλαιο 4, άρθρο 18:

"3. Εάν για την ελεύθερη αναπαραγωγή του έργου χρησιμοποιούνται τεχνικά μέσα, ήτοι συσκευές εγγραφής ήχου ή εικόνας ή ήχου και εικόνας, συσκευές ή εξαρτήματα μη ενσωματωμένα ή ενσωματώσιμα στην κύρια μονάδα ηλεκτρονικών υπολογιστών που λειτουργούν σε συνάρτηση με αυτούς και χρησιμοποιούνται αποκλειστικά για την ψηφιακή αντιγραφή ή για την ψηφιακή μετεγγραφή από ή προς αναλογικά μέσα (εξαιρουμένων των εκτυπωτών), μαγνητικές ταινίες ή άλλοι υλικοί φορείς πρόσφοροι για την αναπαραγωγή ήχου ή εικόνας ή ήχου και εικόνας, συμπεριλαμβανομένων των υλικών φορέων ψηφιακής αντιγραφής - όπως CD-RW, CD-R, φορητοί οπτικοί μαγνητικοί δίσκοι χωρητικότητας άνω των 100 εκατομμυρίων ψηφίων (άνω των 100 Mbytes), αποθηκευτικά μέσα/ δισκέτες κάτω των 100 εκατομμυρίων ψηφίων (κάτω των 100 Mbytes) φωτοτυπικά μηχανήματα, χαρτί κατάλληλο για φωτοτυπίες, οφείλεται εύλογη αμοιβή στο δημιουργό του έργου και στους κατά την παρούσα διάταξη δικαιούχους συγγενικών δικαιωμάτων, εξαιρουμένων των προς εξαγωγή ειδών. Η αμοιβή ορίζεται σε 6% της αξίας των συσκευών εγγραφής ήχου ή εικόνας ή ήχου και εικόνας, συμπεριλαμβανομένων και των συσκευών ή εξαρτημάτων μη ενσωματωμένων ή μη ενσωματώσιμων στην κύρια μονάδα του ηλεκτρονικού υπολογιστή (εκτός από σαρωτές), των μαγνητικών ταινιών ή άλλων υλικών φορέων πρόσφορων για την αναπαραγωγή ήχου ή εικόνας ή ήχου και εικόνας καθώς και των υλικών φορέων ψηφιακής αντιγραφής - εκτός από τα αποθηκευτικά μέσα/δισκέτες κάτω των 100 εκατομμυρίων ψηφίων (κάτω των 100 Mbytes) - και σε 4% της αξίας των φωτοτυπικών συσκευών, των σαρωτών, του χαρτιού κατάλληλου για φωτοτυπίες και των αποθηκευτικών μέσων (δισκέτες) χωρητικότητας κάτω των 100 εκατομμυρίων ψηφίων (κάτω των 100Μbγτeς). Σε κάθε περίπτωση ο υπολογισμός της αξίας γίνεται κατά την εισαγωγή ή τη διάθεση από το εργοστάσιο. Η αμοιβή καταβάλλεται από τους εισαγωγείς ή από τους παραγωγούς των αντικειμένων αυτών και σημειώνεται στο τιμολόγιο, εισπράττεται δε από οργανισμούς συλλογικής διαχείρισης που λειτουργούν με έγκριση του Υπουργού Πολιτισμού και καλύπτουν εν όλω ή εν μέρει την ενδιαφερόμενη κατηγορία των δικαιούχων. Η αμοιβή που εισπράττεται από την εισαγωγή ή την παραγωγή φωτοτυπικών μηχανημάτων, χαρτιού κατάλληλου για φωτοτυπίες, αποθηκευτικών μέσων (δισκετών) κάτω των 100 εκατομμυρίων ψηφίων και σαρωτών (4%) κατανέμεται εξ ημισείας μεταξύ των πνευματικών δημιουργών και των εκδοτών εντύπων. Η αμοιβή που εισπράττεται από την εισαγωγή ή την παραγωγή των συσκευών εγγραφής και υλικών φορέων ήχου ή εικόνας ή ήχου και εικόνας, των συσκευών και εξαρτημάτων μη ενσωματωμένων στην κύρια μονάδα ηλεκτρονικών υπολογιστών (6%), καθώς και των υλικών φορέων ψηφιακής αντιγραφής εκτός από τα αποθηκευτικά μέσα (δισκέτες) κάτω των 100 εκατομμυρίων ψηφίων, κατανέμεται κατά 55% στους πνευματικούς δημιουργούς, 25% στους ερμηνευτές ή εκτελεστές καλλιτέχνες και 20% στους παραγωγούς γραμμένων μαγνητικών ταινιών ή άλλων γραμμένων υλικών φορέων ήχου ή εικόνας ή ήχου και εικόνας". "Στην έννοια των "φωτοτυπικών μηχανημάτων ή συσκευών" συμπεριλαμβάνεται και κάθε πολυμηχάνημα το οποίο έχει τη δυνατότητα φωτοαντιγραφικής αναπαραγωγής." *** (βλ. σχόλια)

Ουουου,σατανάδες,666 κλπ ένδοξες δυνάμεις.

Μεταξύ μας,αν σε πάρει χαμπάρι γνωστός επιστάτης εδώ μέσα,σε βλέπω (πάλι) σε μαύρη λίστα.

Πειρατή,ε πειρατή.:P

Δημοσ.

Τα cd ηδη τα εχουν φθηνηνει αρκετοι αλλα κανεις δεν τα παιρνει

Τι ειναι πιο γρηγορο να πατησω download ή να ντυθω να παω στο μετροπολις να αγορασω cd?

Η μονη και πιο σωστη λυση ειναι να μπει ενα εξτρα ποσο στις γρηγορες συνδεσεις και να εχουμε τα παντα νομιμα

Δημοσ. (επεξεργασμένο)

Εγώ το μόνο που έχω να πω είναι πως τελευταία έχω καταλάβει πως μας κλέβουν αδρά.

Το Virgin στα Χανιά κλείνει και δίνει όλα τα cd 5 ευρώ, DVD κοντά στα 10.

Το Shop21.gr έκανε και αυτό ξεστοκάρισμα, όλα τα cd 3 ευρώ DVD 4.99 και Blu-ray 15 ευρώ και οι τελευταίες κυκλοφορίες (Transformers 2, Harry Potter 6, κ.λ.π).

Τα Blu-ray τα πιο πολλά έπεσαν από τα 30 στα 15 ευρώ.

Βλέπω από τα ανωτέρω πρώτον αγόρασα πολύ πράμα, (με ακριβές τιμές πολλά όπως και με φτηνές τιμές πιο πολλά σε σημείο που βρίζω τώρα πια για τα πρώτα), δεύτερον ότι φαντάσου πόσο έχουν / πόσο τα δίνουν / και πως ακόμα και στο ξεπούλημα και από εκει βγάζουν!

Τίποτα άλλο και δεν κάνω διαφήμιση, που τώρα έχουν φύγει σχεδόν όλα απ' το ράφι.:P

Στο fnac τα τελευταία cd Madonna και U2 ούτε 7 ευρώ.

Από το Play.com πήρα το The Grinch σε Bluray με Ελληνικούς υπότιτλους 1+ μήνα πριν και εδώ ακόμα μόλις σήμερα κυκλοφόρησε (16 ευρώ τελική χωρίς μεταφορικά, εδώ 25 ευρώ).

Από το Amazon.de το CD/DVD των Yello που εδώ αν βρεις καν το σκέτο cd είναι ζήτημα και στην τιμή προφανός που πήρα το διπλό εγώ.

Παραδείγματα ΝΑ.

Ακόμα:

δε συζητώ πως αυτοί που πρέπει να πάρουν τα λεφτα δεν πέρνουν φράγκο? Αλλιώς πως να εξηγήσω την περίπτωση του Γιάννη Πάριου και του Νότη Σφακιανάκη να δώσουν τα ΝΕΑ cd τους μέσα από εφημερίδες. Πιο καλά θα τους ήρθε, είμαι σίγουρος.

Επεξ/σία από venejo
Δημοσ.

Είναι το τελευταίο μου μήνυμα στο παρόν forum.

Μεταφέρω είδηση από άλλο forum όπου λένε τα πράγματα με το όνομά τους ελεύθερα, όπως πάντα χωρίς να θίγω πρόσωπα αλλά αναφερόμενος σε γεγονότα και μόνο :

http://www.enet.gr/?i=news.el.texnes&id=107293

" Εξετάζονται μέτρα κατά της πειρατείας στο διαδίκτυο

Νομοθετική ρύθμιση για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης πολιτιστικών προϊόντων -τραγουδιών, βίντεο και βιβλίων- μέσω του διαδικτύου προανήγγειλε ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος. Παράλληλα, προέτρεψε δημιουργούς και επιχειρήσεις να ανεβάσουν τα έργα τους στο διαδίκτυο, ώστε να είναι προσβάσιμα με νόμιμο τρόπο.

"Θεωρούμε υποχρέωσή μας να εξασφαλίσουμε από την πλευρά μας την αποτελεσματικότερη προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας", δήλωσε ο υπουργός. Κάλεσε τους άμεσα ενδιαφερόμενους να συνεργαστούν με τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας για τη διαμόρφωση της καλύτερης δυνατής νομοθετικής λύσης, λαμβάνοντας υπόψη και τις μεθόδους που υιοθέτησαν άλλες χώρες.

"Παράλληλα όμως, οποιαδήποτε λύση δεν θα πρέπει να θίγει τη δυνατότητα των πολιτών σε νόμιμη πρόσβαση στα έργα του πολιτισμού. Δυνατότητα που προϋποθέτει τα έργα να είναι διαθέσιμα με νόμιμο τρόπο στο διαδίκτυο. Έχω την αίσθηση ότι το μεγαλύτερο μέρος των πολιτιστικών έργων του σύγχρονου Ελληνικού πολιτισμού δεν είναι διαθέσιμο σε όποιον θέλει να έχει νόμιμη πρόσβαση", πρόσθεσε ο Π. Γερουλάνος. "

και

http://www.tovima.gr/default.asp?pid...&dt=01/12/2009

http://aepi.gr/index.php?option=com_...472&Itemid=137

Πριν 17 ημέρες, οι κύριοι εκπρόσωποι των ...14 (!) Συλλόγων Πνευματικών και Συγγενικών Δικαιωμάτων έδωσαν συνέντευξη τύπου στην οποία προμηνύονταν το τί επρόκειτο να συμβεί και επίσης τί αναμένεται για το μέλλον.

ΑΕΠΙ - ΑΘΗΝΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ - ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ - GRAMMO -IFPI - ΔΙΟΝΥΣΟΣ - ΕΠΟΕ - ΕΡΑΤΩ - ΘΕΣΠΙΣ - ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ - ΟΣΔΕΛ - ΟΣΔΕΕΤΕ - PRO.MEDIA - ΦΟΙΒΟΣ

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων οι:

Φοίβος Μπότσης, συνεργάτης του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλου Γερουλάνου,

Αννα Νταλάρα, βουλευτής του ΠαΣοΚ,

Γεώργιος Σαραντινός, πρόεδρος του ΟΠΙ υπό το ΥΠ.ΠΟ.,

Διονύσης Τσακνής, μέλος του ΔΣ της ΑΕΠΙ,

Ρήγας Αξελός, γγ του Διονύσου,

αλλά και επίσης πολλοί επώνυμοι δημιουργοί και προσωπικότητες από όλες τις κατηγορίες τεχνών.

Καληνύχτα σε όλους όσους νομίζουν ότι μπορούν να μιλούν ελεύθερα!

Δημοσ.

Είναι το τελευταίο μου μήνυμα στο παρόν forum.

Μεταφέρω είδηση από άλλο forum όπου λένε τα πράγματα με το όνομά τους ελεύθερα, όπως πάντα χωρίς να θίγω πρόσωπα αλλά αναφερόμενος σε γεγονότα και μόνο :

http://www.enet.gr/?i=news.el.texnes&id=107293

" Εξετάζονται μέτρα κατά της πειρατείας στο διαδίκτυο

Νομοθετική ρύθμιση για την καταπολέμηση της παράνομης διακίνησης πολιτιστικών προϊόντων -τραγουδιών, βίντεο και βιβλίων- μέσω του διαδικτύου προανήγγειλε ο υπουργός Πολιτισμού, Παύλος Γερουλάνος. Παράλληλα, προέτρεψε δημιουργούς και επιχειρήσεις να ανεβάσουν τα έργα τους στο διαδίκτυο, ώστε να είναι προσβάσιμα με νόμιμο τρόπο.

"Θεωρούμε υποχρέωσή μας να εξασφαλίσουμε από την πλευρά μας την αποτελεσματικότερη προστασία της πνευματικής ιδιοκτησίας", δήλωσε ο υπουργός. Κάλεσε τους άμεσα ενδιαφερόμενους να συνεργαστούν με τον Οργανισμό Πνευματικής Ιδιοκτησίας για τη διαμόρφωση της καλύτερης δυνατής νομοθετικής λύσης, λαμβάνοντας υπόψη και τις μεθόδους που υιοθέτησαν άλλες χώρες.

"Παράλληλα όμως, οποιαδήποτε λύση δεν θα πρέπει να θίγει τη δυνατότητα των πολιτών σε νόμιμη πρόσβαση στα έργα του πολιτισμού. Δυνατότητα που προϋποθέτει τα έργα να είναι διαθέσιμα με νόμιμο τρόπο στο διαδίκτυο. Έχω την αίσθηση ότι το μεγαλύτερο μέρος των πολιτιστικών έργων του σύγχρονου Ελληνικού πολιτισμού δεν είναι διαθέσιμο σε όποιον θέλει να έχει νόμιμη πρόσβαση", πρόσθεσε ο Π. Γερουλάνος. "

και

http://www.tovima.gr/default.asp?pid...&dt=01/12/2009

http://aepi.gr/index.php?option=com_...472&Itemid=137

Πριν 17 ημέρες, οι κύριοι εκπρόσωποι των ...14 (!) Συλλόγων Πνευματικών και Συγγενικών Δικαιωμάτων έδωσαν συνέντευξη τύπου στην οποία προμηνύονταν το τί επρόκειτο να συμβεί και επίσης τί αναμένεται για το μέλλον.

ΑΕΠΙ - ΑΘΗΝΑ - ΑΠΟΛΛΩΝ - ΑΥΤΟΔΙΑΧΕΙΡΙΣΗ - GRAMMO -IFPI - ΔΙΟΝΥΣΟΣ - ΕΠΟΕ - ΕΡΑΤΩ - ΘΕΣΠΙΣ - ΙΣΟΚΡΑΤΗΣ - ΟΣΔΕΛ - ΟΣΔΕΕΤΕ - PRO.MEDIA - ΦΟΙΒΟΣ

Στην εκδήλωση παρέστησαν μεταξύ άλλων οι:

Φοίβος Μπότσης, συνεργάτης του υπουργού Πολιτισμού και Τουρισμού κ. Παύλου Γερουλάνου,

Αννα Νταλάρα, βουλευτής του ΠαΣοΚ,

Γεώργιος Σαραντινός, πρόεδρος του ΟΠΙ υπό το ΥΠ.ΠΟ.,

Διονύσης Τσακνής, μέλος του ΔΣ της ΑΕΠΙ,

Ρήγας Αξελός, γγ του Διονύσου,

αλλά και επίσης πολλοί επώνυμοι δημιουργοί και προσωπικότητες από όλες τις κατηγορίες τεχνών.

Καληνύχτα σε όλους όσους νομίζουν ότι μπορούν να μιλούν ελεύθερα!

Που ακριβως ειναι το μεμπτο;

Καληνυχτα και σε σενα.

Δημοσ.

Συγνώμη αλλά για ποιά "έργα" Ελλήνων καλλιτεχνών μιλάνε?Μήπως εννοούν τα κλεμμένα τραγούδια που κάνουν διασκευές και τα προμοτάρουν ως Ελληνικά?

Για ποιους "δημιουργούς" μιλάνε? Γιατί σε εμένα ποιό πολύ για DJ-mixers μου κάνουν που παίρνουν τα ξένα τραγούδια , τα "γαργαλάνε" (στην καλύτερη των περιπτώσεων) και μετά τα πουλάνε.Ή καλύτερα τα μετα-πουλάνε.

Πολλές φορές βαριούνται να "αλλοιώσουν" την αντιγραφή-κλοπή που κάνουν και τα προσφέρουν στο ελληνικό κοινό ατόφια.Μόνο τη μετάφραση κάνουν.

Εδώ κολλάει το ρητό....Είπε ο γάιδαρος τον πετεινό κεφάλα...

Δημοσ.

Δε νομιζω οτι τα κλεβουμε και νομιμοποιουμαστε εμεις επειδη τα κλεβουν κι αυτοι απο αλλου

Η εποχη μας ειναι του online και μονο

Οσο πιο γρηγορα το καταλαβουν και δινουν μουσικη ταινιες κλπ online με ευκολο φθηνο γρηγορο και ποιοτικο τροπο τοσο θα μειωνεται η πειρατια

Αντι να πληρωνουμε συνδρομη στο rapidshare μπορουσαμε να πληρωνουμε ενα ποσο να κατεβαζουμε τα παντα νομιμα και να μην τα σκαμε στους κλεπταποδοχους

Επισκέπτης
Αυτό το θέμα είναι πλέον κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...