sugata Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Να κάνω μια ερώτηση, γιατί δε θυμάμαι καλά: Η Ε.Π.Ο.Ε. δεν ήταν που πριν ενάμισυ-δυο χρόνια ήταν η αιτία που σταμάτησαν την προώθηση αρχείων .srt από μεγάλα και γνωστά site, όπως τα XXX.XXX , XXX.XXX. κτλ κτλ (μη βάζω πολλά, το πιάσατε το νόημα), μέσω ενός εξώδικου / μηνύματος που έστειλε προς τους διαχειριστές των site αυτών; Και τότε κάποια έκλεισαν, άλλα συμμορφώθηκαν, αλλά κυρώσεις απ' όσο ξέρω δεν υπήρξαν, σωστά; Στην τωρινή περίπτωση, υπήρξε κάποια προειδοποίηση ή ήταν μπαμ και κάτω; Γιατί και το XXX.XXX που αναφέρθηκε χτες παίζει και να έκλεισε προσωρινά, από φόβο μην έρθουν και στην πόρτα τους.
masteripper Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Είμαι και εγώ περίεργος αν όντως όλα γίνουν νόμιμα τι θα απογινουν οι αγορές της Πληροφορικής και AV. Καινούργιο υπολογιστή:Γιατί ,μια χαρά παίζει το παιχνιδι που μάζευα 3 μηνες το χαρτζηλίκι μου για να το αγοράσω....παρεπιμπτόντως το έχω τελειώσει καμμιά 10 φορές αλλά ακόμα το ψάχνω...μπορεί να βρω κάτι κρυμμένο. Internet 100 Mbps: Ασε δεν θα πάρω,με 2 Mbps μια χαρά μιλάω στο Skype,Βλέπω τα e-mail μου,σερφάρω και κατεβάζω Updates....ααα και μην το ξεχάσω 15 διαμερίσματα που είμαστε στην πολυκατοικια είπαμε να την πάρουμε συνεταιρικά την γραμμή γιατί τζάμπα λεφτά είναι....2mbps είναι πολλά άλλωστε εγώ δουλέυω το πρωι και σιγά μην την πληρώνω και να κάθεται ενώ η νοικοκυρά στον 3ο κάνει chat το πρωι όταν λείπει ο άντρας της και ο φοιτητής στον 2ο γυρνάει μαυρα μεσάνυχτα οπότε εγώ κοιμάμαι.Ααα είναι και εκείνο το ηλικιωμένο ζευγάρι στον 1ο που μιλάμε με τον γιο τους στην Αμερική αλλά αυτό είναι ξημερώματα... Τεσπα 15€ το μήνα δια 15 είναι 1€ ....εντάξει μωρέ ούτε να το σκέφτομαι..... μαλλον θα στήσουμε και 1 server στο υπόγειο να μαζευει όλα τα αρχεία ολωνων ώστε να μην τα ξανακατεβάζουμε...κρίμα είναι.. Ταινία σε Blu-ray 500GB: Φοβερή εικόνα αλλά και το DVD που νοίκιασε προχθες ο γείτονας μια χαρά εικόνα και ήχος ,στο κάτω κάτω της γραφής ο ενισχυτής μου έκανε 300€ και τα ήχεία μου άλλα 300€ οπότε για να ακούσω τα 11.3 κανάλια θα πρέπει να σκάσω μια περιουσία οπότε καλά κάθονται....απο προχθές έχει και 1€ καθυστέρηση...αλλα την θέλουν και το ζευγαράκι στον 5ο.... ααα ο φοιτητής μου είπε ότι κάποιος έφτιαξε 1 προγραμματάκι που ξεκλειδώνει τα καινούργια DVD οπότε θα του το δώσω να δω τι θα κάνει.Την προηγούμενη φορά την βγάλαμε λουκούμι 3 μήνες με εκεινο το προγραμματάκι που βρήκε....ααα να μην ξεχάσω στην συνέλευση να συζητήσουμε το θέμα του server.....πρέπει να παρουμε Δίσκο....κρίμα που έμεινε η X και η Υ στην αγορά και έχουν εκτινάξει τις τιμές στα ύψη...αλλά που θα παει όλο και κάποια προσφορά θα βάλει εκείνη η Υπεραλυσιδα που στο στέλνει με courrier....courrier και πάλι courier που να καις βενζίνη να πας στην αλλη ακρη της πολης....τα κλεισαν όλα και πήγαν στα παλια λατομεία....φτηνός επαγγελματικός χώρος. Cd-Μουσική...εντάξει πήρα εκείνο το ραδιοφωνο που είχε προσφορά στο Lidl με 50€ και πιάνει οτι θες απο σταθμούς.......έχει και 20 μνήμες. Προγράμματα:Το χχχ Antivirus έχει βγάλει έκδοση 20 ...να θυμηθούμε στην επόμενη συνέλευση να βάλουμε απο 2€ να το αγοράσουμε για to server....τον θυμάστε απο πιο πριν. Στην εταρεία ονειρεύονται την επόμενη super-duper wow εφαρμογή αλλά ο προγραμματιστής ζητάει 10.000€ το μήνα και όσο πάει. Τον ρώτησαν και απάντησε "εγώ βλάκας ήμουνα που πήρε δάνειο ο πατέρας μου για να μου πάρει τις χχχ εφαρμογές.5 χρόνια έκανε να το ξεχρεωσει ....... για μην αναφέρω το τι μου έσουρε και να μην αναφέρω το γεγονός ότι χαρτηλίκι εγώ στην τσέπη μου εγώ δεν είδα αυτά το χρόνια...οπότε ή θα με πληρώσεις ή θα πάρεις εκείνα τα παιδάκια με το Open Source και αν παίξει γράψε μου." Ααα και εκείνο το Site η τιμή είναι 100,000 ακατέβατα ,3 προγραμματιστές ,με 10 σεμινάρια ο καθένας απο 20000 το σεμινάριο κάποια στιγμη πρέπει να κάνουμε απόσβεση. Κάπως έτσι βλέπω εγώ το μέλλον...... Καλώς η κακώς οι συνθήκες ανάγκασαν τον κόσμο να γίνουν πειρατές.
sakis79 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Πάντως όπως καταλάβατε από την ανακοίνωση οι διαχειριστές του συγκεκριμένου site πιάστηκαν από "βλακεία" τους. Οι servers που είχαν ανεβασμένο το site ήταν στο εξωτερικό και άρα δύσκολο να κινηθούν οι διαδικασίες από την Ελλάδα. Άρση απορρήτου γίνεται μόνο λόγω κακουργηματικών πράξεων (ακόμα το παράνομο sharing δεν είναι). Πιάστηκαν από την χαζομάρα τους να δημοσιοποιήσουν τα προσωπικά τους στοιχεία στο facebook συνδέοντας τα με το site. Τώρα βέβαια θα πρέπει να πείσει η ΕΠΟΕ το δικαστήριο ότι ο τάδε χρήστης του facebook, συνδέεται με τον τάδε του greek-fun... αυτό όμως χωρίς άρση απορρήτου από το facebook και τον server που βρίσκεται ανεβασμένο το site, δεν υπάρχει πιθανότητα να συμβεί (σιγά μη το επιτρέψει το facebook) και άρα δεν θα υπάρξει πρόβλημα. Στην ανακοίνωση υπάρχει και το συγκεκριμένο... "Σημειώνεται ότι στον ηλεκτρονικό υπολογιστή του που κατασχέθηκε δεν βρέθηκαν ταινίες παρά μόνο ορισμένα comics που έβλεπαν τα παιδιά του." Οπότε ο τύπος πριν κάνει ντου η αστυνομία πληροφορήθηκε για το γεγονός και κατέστρεψε ότι αποδεικτικά στοιχεία θα μπορούσε να χρησιμοποιήσει η ΕΠΟΕ. Αποτέλεσμα: 1 site κλειστό, η ΕΠΟΕ έκανε μια τρύπα στο νερό και όπως το θέμα με το greektvsubs, θα ανοίξουν πολλά νέα sites, τα οποία φυσικά θα είναι πιο προσεκτικά (μιας και γνωρίζουν πλέον τι πρέπει να προσέχουν) και η ζωή συνεχίζεται!!!
sugata Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Γιο-χο-χο, και ένα μπουκάλι ρούμι; Μάλλον η ακατάπαυστη καταναλωτική μανία τον ανάγκασε. Όσα περισσότερα, τόσο καλύτερα. Θεϊκό το post masteripper...
mimidon Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Παιδιά, την πειρατεία στην Ελλάδα την κυνηγάνε από την δεκαετία του '80. "Όλα τριγύρω αλλάζουν, και όλα το ίδιο μένουν"... Επικοινωνιακά κόλπα τα βλέπω, να δείξουν ότι δεν έχουν χάσει το πάνω χέρι στο παιχνίδι.
masteripper Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Επειδή σιγα σιγα μου έρχονται. Ο server θέλει άδειες χρήσης αλλά σιγά....μια χαρά είναι εκείνη η open source εφαρμογή Ακρίβυναν και αυτοι οι ρημαδοδισκοι.....νόμοι προσφοράς και ζήτησης....δεν αγοράζει ο κόσμος ...δεν φτιάχνει η εταιρεία. Αν διάβασα καλά εκείνη η εταιρεια Σκληρών δίσκων έχει φτιάξει 1 φλασάκι που σου συμπιεζει τα δεδομένα 80%....10€ καλή τιμή ...θα απελευθερωθεί αυτός ο καημένος ο 320Gb που έχω....6 χρόνια σκυλι πραγματικό...πως την πάτησα και δεν πήρα τοτε αυτους με τα 2 Τβ θα τον είχα για μια ζωή.
pournaras Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Είμαι και εγώ περίεργος αν όντως όλα γίνουν νόμιμα τι θα απογινουν οι αγορές της Πληροφορικής και AV.Καινούργιο υπολογιστή:Γιατί ,μια χαρά παίζει το παιχνιδι που μάζευα 3 μηνες το χαρτζηλίκι μου για να το αγοράσω....παρεπιμπτόντως το έχω τελειώσει καμμιά 10 φορές αλλά ακόμα το ψάχνω...μπορεί να βρω κάτι κρυμμένο. Internet 100 Mbps: Ασε δεν θα πάρω,με 2 Mbps μια χαρά μιλάω στο Skype,Βλέπω τα e-mail μου,σερφάρω και κατεβάζω Updates....ααα και μην το ξεχάσω 15 διαμερίσματα που είμαστε στην πολυκατοικια είπαμε να την πάρουμε συνεταιρικά την γραμμή γιατί τζάμπα λεφτά είναι....2mbps είναι πολλά άλλωστε εγώ δουλέυω το πρωι και σιγά μην την πληρώνω και να κάθεται ενώ η νοικοκυρά στον 3ο κάνει chat το πρωι όταν λείπει ο άντρας της και ο φοιτητής στον 2ο γυρνάει μαυρα μεσάνυχτα οπότε εγώ κοιμάμαι.Ααα είναι και εκείνο το ηλικιωμένο ζευγάρι στον 1ο που μιλάμε με τον γιο τους στην Αμερική αλλά αυτό είναι ξημερώματα... Τεσπα 15€ το μήνα δια 15 είναι 1€ ....εντάξει μωρέ ούτε να το σκέφτομαι..... μαλλον θα στήσουμε και 1 server στο υπόγειο να μαζευει όλα τα αρχεία ολωνων ώστε να μην τα ξανακατεβάζουμε...κρίμα είναι.. Ταινία σε Blu-ray 500GB: Φοβερή εικόνα αλλά και το DVD που νοίκιασε προχθες ο γείτονας μια χαρά εικόνα και ήχος ,στο κάτω κάτω της γραφής ο ενισχυτής μου έκανε 300€ και τα ήχεία μου άλλα 300€ οπότε για να ακούσω τα 11.3 κανάλια θα πρέπει να σκάσω μια περιουσία οπότε καλά κάθονται....απο προχθές έχει και 1€ καθυστέρηση...αλλα την θέλουν και το ζευγαράκι στον 5ο.... ααα ο φοιτητής μου είπε ότι κάποιος έφτιαξε 1 προγραμματάκι που ξεκλειδώνει τα καινούργια DVD οπότε θα του το δώσω να δω τι θα κάνει.Την προηγούμενη φορά την βγάλαμε λουκούμι 3 μήνες με εκεινο το προγραμματάκι που βρήκε....ααα να μην ξεχάσω στην συνέλευση να συζητήσουμε το θέμα του server.....πρέπει να παρουμε Δίσκο....κρίμα που έμεινε η X και η Υ στην αγορά και έχουν εκτινάξει τις τιμές στα ύψη...αλλά που θα παει όλο και κάποια προσφορά θα βάλει εκείνη η Υπεραλυσιδα που στο στέλνει με courrier....courrier και πάλι courier που να καις βενζίνη να πας στην αλλη ακρη της πολης....τα κλεισαν όλα και πήγαν στα παλια λατομεία....φτηνός επαγγελματικός χώρος. Cd-Μουσική...εντάξει πήρα εκείνο το ραδιοφωνο που είχε προσφορά στο Lidl με 50€ και πιάνει οτι θες απο σταθμούς.......έχει και 20 μνήμες. Προγράμματα:Το χχχ Antivirus έχει βγάλει έκδοση 20 ...να θυμηθούμε στην επόμενη συνέλευση να βάλουμε απο 2€ να το αγοράσουμε για to server....τον θυμάστε απο πιο πριν. Στην εταρεία ονειρεύονται την επόμενη super-duper wow εφαρμογή αλλά ο προγραμματιστής ζητάει 10.000€ το μήνα και όσο πάει. Τον ρώτησαν και απάντησε "εγώ βλάκας ήμουνα που πήρε δάνειο ο πατέρας μου για να μου πάρει τις χχχ εφαρμογές.5 χρόνια έκανε να το ξεχρεωσει ....... για μην αναφέρω το τι μου έσουρε και να μην αναφέρω το γεγονός ότι χαρτηλίκι εγώ στην τσέπη μου εγώ δεν είδα αυτά το χρόνια...οπότε ή θα με πληρώσεις ή θα πάρεις εκείνα τα παιδάκια με το Open Source και αν παίξει γράψε μου." Ααα και εκείνο το Site η τιμή είναι 100,000 ακατέβατα ,3 προγραμματιστές ,με 10 σεμινάρια ο καθένας απο 20000 το σεμινάριο κάποια στιγμη πρέπει να κάνουμε απόσβεση. Κάπως έτσι βλέπω εγώ το μέλλον...... Καλώς η κακώς οι συνθήκες ανάγκασαν τον κόσμο να γίνουν πειρατές. Το μελλον το βλεπεις παρα πολυ λαθος, απλα και μονο γιατι σκεφτεσαι (και λογικο ειναι) ως κατοικος μιας μικρης χωρας που λεγεται ελλαδα, που ολα ερχονται τελευταια, και που εχουμε συνηθισει να τα παιρνουμε ολα απο το ιντερνετ τζαμπα. Προσπαθησε να προσαρμοσεις το κειμενο σου πανω στον αμερικανικο λαο, που ειναι και το σημειο αναφορας, φαντασου οτι εκει η πειρατεια κυνηγιεται αλυπητα αρα ηδη δεν χρειαζονται τις μεγαλες ταχυτητες για να κατεβασουν τη νεα ταινια σε HD, και τελος σκεψου οτι ιντερνετ tv ειναι πλεον μπροστα μας, με τα τωρινα σε χαμηλη αναλυση, και στο αμεσο μελλον σε HD. Οταν λοιπον στο μεσο αμερικανο αυτο γινει τροπος ζωης και τα 50 η 100mbit γινουν αναγκαια, και μεταπηδησει αυτη η μοδα και στας ευρωπας, και αρχισει να εχει ολη η ευρωπη HD streaming, τοτε ξαναγυρνα στο ελαντα, και πες οτι τα 2mbit ειναι υπεραρκετα. Αν δεν ειχαν σκοπο οι ιδιες οι εταιριες να δωσουν υπηρεσιες μεγαλου bandwidth επι πληρωμη, ποιος ειναι ο λογος που τις εκανε να κανουν επενδυσεις και να πανε απο το 1 στα 100 mbit; Η καλη τους η καρδια για εμας ωστε να κατεβαζουμε απο τα torrent; Οι ιδιες οι εταιριες κανουν το παιγνιδι τους, αφηνοντας μας ολα τα παρανομα ωστε να γλυκαθουμε σε μεγαλες ταχυτητες, και μετα παιζουν λιγο λιγο, κοβοντας λιγο παρανομο, δινοντας λιγο επι πληρωμη, και παει λεγοντας.
Chrisad Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Παιδιά να μη μπερδεύουμε τα πράγματα… είμαστε παράνομοι και αυτό δεν «δικαιολογείται» ότι και να λέμε…. Οι τιμές είναι εξωπραγματικά υψηλές (για τα οικονομικά δεδομένα του μέσου Έλληνα) αυτό όμως δεν αποτελεί δικαιολογία για κανέναν μας. Με την ίδια λογική δεν μπήκε κάποιος από εμάς να κλέψει ένα δερμάτινο μπουφάν από ένα μαγαζί επειδή είτε θεώρησε, είτε αντικειμενικά ήταν υπερκοστολογιμένο ή ακριβό. Η μουσική, οι ταινίες ,τα προγράμματα και τα παιχνίδια ΔΕΝ είναι ήδη πρώτης ανάγκης , μπορείς να ζήσεις και χωρίς το νέο cd του Πλούταρχου βρε αδερφέ!!! Για να ξεκαθαρίσω τη θέση μου, δεν είμαι ηθικολόγος , αντιθέτως. Όμως μην το ξεφτιλίζουμε και όλας προσπαθώντας να εφεύρουμε δικαιολογίες για να έχουμε κυρίως τη συνείδηση μας καθαρή… Δεν οδηγούν οι εταιρίες harware τον κόσμο στην πειρατεία μην τρελαθούμε… τον αν μπορεί ένας player να παίξει mp3,mkv, avi κλπ δε σημαίνει ότι πρέπει το mp3 να είναι απαραίτητα πειρατικό… δηλαδή αν έχω ένα original cd και θέλω να το έχω και στο αμάξι και στο σπίτι χωρίς απαραίτητα να το κουβαλάω κάθε φορά, ή να μην έχει τη φθορά που θα είχε από το συνεχές παίξιμο και βάλε βγάλε, που είναι και το λογικό ΔΕΝ μας περνάει από το μυαλό; Το πρόβλημα είναι ΚΥΡΙΩΣ στη νοοτροπία μας και όχι τόσο θέμα κόστους. Έχω πιάσει τον εαυτό μου να ψάχνει crack ακόμα και για προγράμματα αξίας 10 και 15 $.... ξεφτίλα αλλά έτσι είναι τα πράγματα. Έχουμε γαλουχηθεί και εκπαιδευτεί να αναζητούμε το τσάμπα ακόμα και αν οι οικονομικές μας δυνατότητες μας επιτρέπουν να αποκτήσουμε κάτι πληρώνοντας το αντίτιμο, δεν μας χαλάει το τσάμπα… αναρωτηθείτε το πιο απλό, πόσοι έχετε πληρωμένο το πιο βασικό ίσως για ένα pc, το antivirus ; που στη κυριολεξία save our ass…!!! και μη μου πει κάποιος ότι €32.50 για ένα χρόνο για το NOD32 είναι πολλά!!! Βεβαίως από την άλλη τα υποτιθέμενα διαφυγόντα κέρδη, που τα υπολογίζουν γελιοδέστατα βάση των downloads που έχει ένα cd ή ένα game δεν σημαίνει ότι θα ήταν και αυτό… λόγω ακριβώς του τσάμπα κατεβάζουμε ότι σαβούρα κυκλοφορεί cd που ακόμα και 1 ευρώ να είχαν δεν θα τους δίναμε καμία σημασία, παιχνίδια που τα παίζουμε 1-2 φορές και απλά υπάρχουν εγκατεστημένα στο pc, προγράμματα που δεν μας είναι τελικά απαραίτητα. Τα οποία ΔΕΝ θα αγοράζαμε ακόμα και αν είχαν ευτελέστατη αξία. Να επισημάνω ότι το «πειρατικό» στο οποίο άλλος λίγο και άλλος πολύ, έχουμε επιβιβασθεί ΟΛΟΙ δεν έχει μόνο επιβάτες (όλους όσους κατεβάζουν δωρεάν), μούτσους (όσους ανεβάζουν και διαχειρίζονται αρχεία) αλλά και καπετανέους…. Οι οποίοι έχουν σημαντικά εισοδήματα από (donations, premium memberships, adds, διαφημίσεις) Τέλος πάντων θεωρώ ότι η όλη κατάσταση με τις συλλήψεις είναι για τα μάτια του κόσμου, έπιασαν το greek-fun και το XXX που είναι απείρως μεγαλύτερο είναι up!!! στo XXX έκλεισε τη σελίδα αλλά ο tracker λειτουργεί κανονικά ….. και πάει λέγοντας. Ίσως το ότι οι Πάριος και Σφακιανάκης τους την έκαναν και έδωσαν τα νέα τους cd «δωρεάν» με εφημερίδες και προφανώς φοβούνται μήπως και ακολουθήσουν και άλλα ονόματα να παίζουν το ρόλο τους στις εξελίξεις.
BaLsAmoMenos Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Η πειρατεια σκοτωνει την μουσικη ε? Για την μουσικη βιομηχανια που κανει ακριβως το ιδιο για πολλα χρονια και σε πολυ μεγαλυτερο βαθμο γιατι δεν λεει κανεις τιποτα?
sugata Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Αυτό το τελευταίο με τους δυο τραγουδιστές μεγάλη μαγκιά... Και πολύ πιο φθηνά τα προμηθεύτηκαν όσοι ήθελαν, και ανάρπαστη έγινε η εφημερίδα που συνεργάστηκε μαζί τους. win κατάσταση για όλους, ακόμη και για τους καταναλωτές.
Jojos170304 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Όσο πιο γρήγορα κατανοήσουμε ότι το copyright είναι το μεγαλύτερο νταβατζιλίκι τόσο καλύτερα για όλους. Ως τότε keep on torrenting!!!
antonl Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 [...] το copyright είναι το μεγαλύτερο νταβατζιλίκι [...] Τι εννοείς;
Προτεινόμενες αναρτήσεις