Braveheart1980 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Δυστυχώς το παλαιό μου κατεβαστηρι τα έπαιξε τελειώς....... Αυτο που ψάχνω είναι να το αντικατατήσω με κάτι φθηνό είναι η αλήθεια και σε καμμία περίπτωση δυνατού υπολογιστικά και ει δυνατόν με μικρή κατανάλωση Από αγγελίες εχω δει κάτι μεταχειρισμένα , αλλά μήπως η διαφορά με καινούργιο είναι μικρή; Απαραίτητη προϋοπόθεση είναι να μην έχει πρόβλημα με ubuntu. Εχω κουτι,dvd-rw drive,τροφοδοτικό,σκληρούς και 1 gb ddr2 μνήμη όλα οκ Οπότε θέλω μητρική(με κάρτα γραφικών onboard)+cpu ή μητρική+καρτα γραφικών+cpu . Ακούω (διαβάζω βασικά....) προτάσεις
liopyr Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 ASROCK N68-S με τον φθηνότερο am2 που θα βρεις. (τσέκαρε και σε αγγελίες).
ultraxmode Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 AMD athlon XP 3000+ σύστημα? Ενδιαφέρεσαι ?.. Θα το έχω σύντομα και είπα να το αναφέρω.
parsifal Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Από αγγελίες εχω δει κάτι μεταχειρισμένα , αλλά μήπως η διαφορά με καινούργιο είναι μικρή; Εξαρτάται τί ακριβώς έχεις βρει σε αγγελίες, τί παλαιότητας (υπάρχει π.χ. υπόλοιπο εγγύησης; ) και σε τί τιμή. Για τις απαιτήσεις που αναφέρεις ότι έχεις (χαμηλό κόστος και κατανάλωση), αν πας σε καινούργιο και ένα σετάκι Atom μητρική + CPU είναι καλή λύση. Π.χ.: INTEL BOXD945GCLF2D @ 63€ ...που θα έχει χαμηλότερη κατανάλωση από οτιδήποτε θα βρεις σε μεταχειρισμένα (εκτός εννοείται από την περίπτωση που θα βρεις κάτι σε Atom!). Αν σκοπεύεις όμως να βάλεις μπόλικους δίσκους επάνω, δε θα σου κάνει κάτι τέτοιο καθώς έχει δυνατότητα για μέχρι 2 συσκευές ATA και 2 συσκευές SATA.
chiderboy Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Ορίστε. Το βάζει δίπλα στη τηλεόραση και έχει αρκετή δύναμη για να πάιζει κανα full hd απο αυτά που θα κατεβάζει. Για monitor μπορεί να χρησιμοποιηθεί η TV
liopyr Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 chiderboy διάβασε ολόκληρο το αρχικό μήνυμα.
chiderboy Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 OK. Βγάζει τότε αυτά που έχει. Σε atom δεν νομίζω ότι αξίζει να πάει καθώς τον περιορίζει πολύ για οτιδήποτε άλλο χρειαστεί να κάνει ενώ η διαφορά σε τιμή και κατανάλωση είναι μικρή
liopyr Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Επίσης η μητρική που διάλεξες, εκτός του ότι είναι σχετικά ακριβή για κατεβαστήρι, έχει onboard ATi = πιθανοί μπελάδες σε Linux.
random Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 αμα θελει κατεβαστήρι, ο atom υπερ-αρκεί. στην ανάγκη κάνει και για office, internet (dual core και 1 γιγα λέμε), αρκει να μείνεις σε ubuntu ή xp. keep away from Vista/7. * για αγορά απο κατάστημα μιλάμε. κοστος 60-70ε πακετο mobo+cpu+vga, την εγγυησούλα σου, κλπ. αν δεν σ'ενδιαφερει η κατανάλωση, μπορει να βρεις ενα παρόμοιο πακέτο σε μεταχειρισμένα (εννοώ Amd AM2, intel c2d, celeron, p4, γιατι μεταχειρισμένοι Αtom ψιλοσπανίζουν ) πχ mobo-vga 23 ευρω http://www.emarket.gr/item.php?id=19076911 συμβατή cpu κάτω απο 40ε.... θέλει λιγο ψάξιμο. αμα θελει HD media box, Games, και προσομείωση του El Nino.. ας διορθώσει το αρχικό ποστ με τις απαιτήσεις
Braveheart1980 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Διαβάζοντας αυτά μάλλον καταλήγω στην BOXD945GCLF2D Φαίνεται ότι πρέπει...
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.