Προς το περιεχόμενο

redhat kai win2000....????

faitas

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

exw xwrisei sta 2 ton skliro mou me redhat 8 sto ena kai windows 2000 sto allo. bootmanager exw to bootmagic 8 alla den borw na fortwsw ta linux. xreiazetai kana kolpaki mipws? episeis borw na dw to partition tou enos litourgikou apo to allo? diladi na blepw ta folder toun Win200(NTFS) apo to linux. kai pws?

thanx kai kales giortes

Δημοσ.

Δεν έχω δουλέψει ποτέ με bootmagic αλλά μάλλον θέλει να δημιουρφήσεις το LILO και το MBR του Linux (δεν θυμάμαι πώς) και να το "δώσεις" στο bootmagic.

Απο Linux θα βλέπεις σίγουρα το NTFS αλλα προσεχτικά διότι ένας φίλος έιχε πρόβλημα με τα ελληνικά, εγώ πάντως που έιχα δοκιμάσει κάποτε δεν είχα πρόβλημα

Δημοσ.

Βασικά για να δουλέψει το bootmagic πρέπει να έχεις περάσει πρώτα το lilo στο bootrecord του partition του linux. Για να το κάνεις αυτό γράψε στο /etc/lilo.conf:

boot=/dev/hdax, όπου x το partition που έχεις περάσει το linux και μετά τρέξε lilo ως root.

Για το ntfs τώρα το μόνο που χρειάζεται είναι υποστήριξη ntfs στον πυρήνα (το 7.3 δεν είχε by default, χρειαζόταν recompile - τo 8 δεν ξέρω τί κάνει). να φτιάξεις το directory /Windows και να προσθέσεις την παρακάτω γραμμή στο /etc/fstab:

/dev/hda1 /Windows ntfs auto,iocharset=iso8859-7,uid=501 0 0

και θα το βλέπεις κανονικά (με Ελληνικά κλπ.), αλλά read-only (το γράψιμο είναι πολύ επικίνδυνο).

Αυτά, ελπίζω να βοήθησα.

Χρόνια Πολλά και καλές γιορτές :)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...