Προς το περιεχόμενο

Αthlon II X2 245 - The overclocker...!

lionheart75

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Aυτό είναι το θέμα οτι δεν λέει το tjmax αλλιώς θα το ανέφερα.

πάντως με core temp, hwmonitor και occt έχει ακριβώς τις ίδιες θερμοκρασίες.

Επιχείρησα να δώ και με real temp αλλά δεν υποστηρίζει amd και δεν έτρεξε.

Είμαι σίγουρος οτι θα έχει χαμηλότερο tjmax απλά δεν γνωρίζω με ποιό τρόπο (πρόγραμμα) θα το ανακαλύψω...

any ideas? :P

Δημοσ.

Παιδιά ξέρει κανείς να μου πεί κανα προγραμματάκι που να μπορώ να βρώ το tjmax του athlon διότι το core temp δεν μου το δείχνει?

Thanks in advance. :-)

Δημοσ.

Και ναι οι εκπλήξεις συνεχίζονται.

Κατ αρχάς είχα κάνει μια πατάτα στο στήσιμο. :P

Συνηθισμένος απο asus mobos όλα τα χρόνια, είχα βάλει τα dimmακια της ram εναλλάξ για το dual channel ενώ στην asrock είναι το ένα δίπλα στο άλλο.

Ανοίγοντας σήμερα το κουτί για να αφαιρέσω τους 60ρηδες πίσω fans που είχα απενεργοποιήσει γιατί έκαναν φασαρία και να μαζέψω λίγο τα καλώδια για καλύτερο airflow, διαπίστωσα την πατάτα που έκανα και την διόρθωσα.

Ανοίγοντας όμως, το pc δεν πόσταρε καθόλου.

Περίεργο μου φάνηκε αυτό και θεώρησα οτι είχε να κάνει με το ότι είχα κάνει flash τη μητρική με το τελευταίο bios 1.20 με τις μνήμες σε single channel, (μπορεί να λέω χαζομάρες αλλά έτσι σκέφτηκα) και αυτό διότι κάθε φορά που έβγαζα το ένα dim απο το dual channel πόσταρε κανονικα το pc.

Έβαλα λοιπόν το bios στο default και πόσταρε κατα περιέργο τρόπο κανονικα με dual channel τις μνήμες.

Αυτό με έκανε να σκεφτώ οτι πιθανόν το ρεύμα που έδινα για τα 3,7 σε single channel να ήταν περισσότερο απο αυτό που χρειαζόταν για το dual channel και τις προηγούμενες φορές να με έκοβαν οι μνήμες όταν έβαζα χαμηλότερο vcore.

Ξαναφλασάρω τη μητρική, αυτή τη φορά με το προ τελευταίο bios 1.10 (1.00 stock) και βάζω κανονικά τις ρυθμίσεις για 3,7 (14,5 χ 255) αυτή τη φορά με 2 κλίκ κάτω το vcore (στα 1,40v στο bios) , το NB στο 1,3 όπως πρίν και το dram στο 2,0v όπως πρίν.

Και ναι είναι απίστευτο.

Ενώ στις προηγούμενες απόπειρες με single channel οι μνήμες δεν έβγαζε το linpack με χαμηλότερο απο 1,45v vcore αυτή τη φορά το βγάζει επιτυχώς με 1,42v (αυτη η asrock :mad:) και τις θερμοκρασίες ακόμα χαμηλότερες στους 44 C max.!!!

Όσο σκέφτομαι τι άλλο μου κρύβει αυτός ο cpu δεν ξέρω τι να πώ.

Πάντως αφού αρχικά ξεκίνησα με 1,48v 49c, μετά 1,45v 47c και τώρα 1,42v 44c, θα δώ μήπως είναι stable με χαμηλότερο ρεύμα και φυσικά θα τον ανεβάσω να δώ.

Είμαι περίεργος.

55 ευρώ λέμε..!! :P

rhps9l.jpg

2uji1k7.jpg

2liilj6.jpg

qs7bbt.jpg

Δημοσ.

Ρε παιδιά να κάνω μία άσχετη ερώτηση. Ποιο πραγραμματάκι χρησιμοποιεί αυτός στο πρώτο βίντεο που του μετράει τα fps?

Δημοσ.
Ρε παιδιά να κάνω μία άσχετη ερώτηση. Ποιο πραγραμματάκι χρησιμοποιεί αυτός στο πρώτο βίντεο που του μετράει τα fps?

το πρόγραμμα ονομάζεται fraps...........

• Moderators
Δημοσ.
Έτσι τρέχει το linpack.

Αλλά δεν έχει σχέση αυτό που λες, και 3 λεπτά full load είναι αρκετά για να πιάσει ταβάνι η θερμοκρασία της cpu ...

:-)

Nope. Εμενα σε ευθεια γραμμη 100% ειναι.

Και αν δεις δεν ειναι σωστο να κοβεται, γιατι σε καθε επομενο ανεβασμα ανεβαινει και λιγο πιο πανω η θερμοκρασια.

εμένα πάντως εξακολουθεί να μου κάνει εντύπωση πως με τόσο ρεύμα έχει αυτές τις θερμοκρασίες στο linpack!για να πω την αλήθεια και σε στοκ καταστάσεις να τις είχε πάλι εντύπωση θα μου έκανε!!μήπως παίζει κανάς κολλημένος sensor?αλλιώς τα amdakia απλά μαμάνε

Που να δεις και τα μοντελα με 45W TDP.

Με PASSIVE ψυξη, ΚΛΕΙΣΤΟ κουτι με ΠΕΝΤΕ δισκους μεσα, και ουτε εναν ανεμιστηρα ενεργο εκτος απο του τροφοδοτικου, ο δικος μου ειναι idle @ 38°C και σε συνηθισμενo load (αναπαραγωγη μη DXVA compatible full HD ταινιας - κανα παιχνιδακι κτλ), αρνειται να ξεπερασει τους 55 βαθμους :P

Σε Linpack φτανει και 65 μετα απο καμια ωρα, και γιαυτο του εχω βαλει ανεμιστηρα PWM ο οποιος ενεργοποιειται μολις πιασει 65 βαθμους (δηλαδη ποτε :lol:)

• Moderators
Δημοσ.

Βασικα ολη τη δουλεια τη κανει το Cool 'n' Quiet. Στο δικο μου (πυρηνας 65nm, της "παλιας" σχολης - ονομα επεξεργαστη Athlon X2 5050e - 2,6Ghz), τον ριχνει στο 1Ghz με ταση 0,9volt οταν ειναι idle.

Για power κατεβαστηρι ειναι ιδανικα τα 45W TDP Athlonάκια. (Που να δεις και τα Quad Core που εβγαλε σε 45nm!!)

Βεβαια τιποτα δε συγκρινεται με τον ιστορικο Celeron 533A Ghz, ο οποιος ειχε TDP μολις 11W. (Oι PIII εχουν απο 20κατι μεχρι 40κατι, αναλογα το μοντελο).

Δημοσ.
Βασικα ολη τη δουλεια τη κανει το Cool 'n' Quiet. Στο δικο μου (πυρηνας 65nm, της "παλιας" σχολης - ονομα επεξεργαστη Athlon X2 5050e - 2,6Ghz), τον ριχνει στο 1Ghz με ταση 0,9volt οταν ειναι idle.

Για power κατεβαστηρι ειναι ιδανικα τα 45W TDP Athlonάκια. (Που να δεις και τα Quad Core που εβγαλε σε 45nm!!)

Βεβαια τιποτα δε συγκρινεται με τον ιστορικο Celeron 533A Ghz, ο οποιος ειχε TDP μολις 11W. (Oι PIII εχουν απο 20κατι μεχρι 40κατι, αναλογα το μοντελο).

όλο και κάτι θα βρω σε 500άρι p3:-)...θέλω να το φτιάξω με linux όπου δε θα υπάρχει ούτε ένα fanaki και θα δουλεύει συνδεδεμένο στο δίκτυο χωρίς γραφικό περιβάλλον μόνο με εντολές...έλπίζω να βρω λίγο χρόνο μέσα στις γιορτές και να το στήσω σε ένα custom made ξύλινο κουτάκι..περισσότερα προσεχώς off topic τέλος

Δημοσ.

Το tjmax δεν έχει και πολύ νόημα, ακόμα και στους intel καταχρηστικά χρησιμοποιείται. Αυτό που μας ενδιαφέρει είναι το tcase αφού αυτό μπορούμε να κάνουμε κάτι για να το μειώσουμε, ενώ το tjmax είναι απλά μια σταθερή τιμή περίπου 5-10 βαθμούς πάνω από το tcase στην οποία δεν μπορούμε να επέμβουμε.

Δημοσ.

Ευχαριστώ παιδιά.

Ήμουν σίγουρος οτι το max temp ήταν γύρω στους 65-70 βαθμούς όπως ανέφερα και σε προηγούμενο ποστ μου.

Τώρα το είδα και γραμμένο. :P

Πάντως σε htpc με έναν μόνο 80άρη fan εισαγωγής και μερικές γρύλιες πάνω και πίσω (λίγα πράγματα), με μία φθηνή ψυκτρούλα την shuriken, με 1,42-1,43v ρεύματα είναι idle στους 29 - 30 και full load με linpack 45 βαθμούς.

Αυτό τα λέει όλα, φανταστείτε case με πολύ καλό airflow και μιά τουμπανο ψύκτρα....

Θα ήταν στους 20 βαθμούς... :lol:

Που λέει ο λόγος! :P

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...