lionheart75 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Καλησπέρα παιδιά. Ανοίγω το thread σχετικά με τον επεξεργαστάκο του τίτλου ο οποίος με εξέπληξε πραγματικά και για να μοιραστώ μαζί σας τις εντυπώσεις μου. Το λοιπόν αποφάσισα πρίν μερικές μέρες να φτιάξω ένα ''τζάμπα μαν'' HTPC - κατεβαστήρι αθόρυβο με VGA onboard και HDMI, καθώς το κουτάκι το είχα ( http://www.e-shop.gr/show_per.phtml?id=PER.700433 ) από μία προηγούμενη σύνθεση και δεν ήθελα να το δώσω. Το budjet όμως πολύ χαμηλό και αυστηρά στα 200 ευρώ. Στην αρχή ήθελα να πάρω έναν sempron 140 και μία MSI 785GM-E51 ( http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/MSI-785GM-E51-AM3-DDR3-VGA-785G-785GM-E51.htm ). Tα παρήγγειλα αλλά η MSI είχε έλλειψη ενώ τελευταία στιγμή αποφάσισα να αλλάξω και τον επεξεργαστή ορθά όπως αποδεικνύεται. Επέλεξα λοιπόν τον x2 245 και μία Asrock A785GMH/128 ddr2 ( http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Motherboards/Asrock-A785GMH-128M-AM2-785G-DDR2-VGA-A785GMH-128M.htm ), λόγω του ότι η 785GMH/128 στα ddr3 ήθελε παραγγελία και αναμονή ολίγων ημερών. Συνολικά πήρα: -Athlon II X2 245, 55 ευρώ -Asrock A785GMH/128, 59 ευρώ -Ram Team xtreem dark ddr2 2x1gb 1066, 5-5-5-15, 44 ευρώ -Psu Chieftec 350W, 39 ευρώ -Cooler scythe shuriken rev. B, 20 ευρώ Όλα μαζί λοιπόν στα 220 ευρώ περίπου, καθώς ενα dvdrw sata και έναν 320gb HDD τους είχα καβάτζα και δεν χρειάστηκε να αγοράσω... Χτες λοιπόν έστησα το μηχανάκι και άρχισα τα κλόκια να δώ τι παίζει με τον AMD. Kατ αρχάς να πώ οτι ο επεξεργαστάκος έχει vcore σε stock ρολόγια 1.39v (1,3750 vid) προφανώς λόγω της μητρικής αλλά όπως και νά χει σε 1,39 δουλευει default. Έκανα κάμποσες δοκιμές για να βρώ την ιδανική σχέση OC / Vcore και τελικά σήμερα διαπίστωσα με μεγάλη έκπληξη οτι είναι σταθερός στα 3,7Ghz (27,5% OC) απο 2,9 stock με vcore 1.48v (αύξηση 0,09v). Υπόλοιπες ρυθμίσεις σε τάσεις: NB voltage 1.3250v , dram voltage 2.2v Στην ίδια ακριβώς συχνότητα απο κάποιον άλλο χρήστη με πολύ μεγαλύτερο vcore στα 1.6v: [ame] [/ame][ame] [/ame][ame] [/ame] Ακολουθούν αποτελέσματα 30 λεπτών OCCT Linpack με max temp τους 49 C σε full load ενώ στους 29 C σε idle. χαλαρά... Βέβαια του έχω βάλει aftermarket ψύκτρα τη scythe shuriken και as5 αλλά πιστεύω οτι και με τη μαμά ψύκτρα δεν θα είχε και τρελές διαφορές προς τα πάνω. Προς το παρών μένω εδώ, άλλωστε τον θέλω OC για 24/7. Πάντως κάποια στιγμή θα δοκιμάσω και για παραπάνω να δώ πόσο ρεύμα θα χρειάζεται. Επίσης κάποια στιγμή θα τον δοκιμάσω και σε games (αν και όπως φαίνεται και στα βιντεάκια μια χαρά τα πάει), όταν βρώ μια καλή καρτούλα που να χωράει μέσα γιατί η 5850 δεν ...... 55 ευρώ λέμε...! Τα συμπεράσματα δικά σας παιδιά
NT1G Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Πιστεώ οτι 2,2V σε μνήμες είναι too much για amd. Ακόμα αυτή η asrock τι κόλλημα έχει και δίνει από μόνη της παραπάπω βόλτ;;; Εμένα σε phenom 7750 από 1,2V στο Bios το cpuz μετράει 1,232V:mad:
lionheart75 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Πιστεώ οτι 2,2V σε μνήμες είναι too much για amd. Ακόμα αυτή η asrock τι κόλλημα έχει και δίνει από μόνη της παραπάπω βόλτ;;; Εμένα σε phenom 7750 από 1,2V στο Bios το cpuz μετράει 1,232V:mad: Σε αυτά τα volt δουλεύουν οι Team. (2.1-2.2)
liopyr Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Παρα είναι καλές οι θερμοκρασίες σου, σε βαθμό που να φαίνονται ύποπτες. Αν δε μένεις στην Αλάσκα, δοκίμασε και με realtemp.
lionheart75 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Παρα είναι καλές οι θερμοκρασίες σου, σε βαθμό που να φαίνονται ύποπτες.Αν δε μένεις στην Αλάσκα, δοκίμασε και με realtemp. To real temp δεν υποστηρίζει athlon cpus το δοκίμασα. Με το core temp πάντως είχα τις ίδιες θερμοκρασίες. Σίγουρα το Tjmax του επεξεργαστάκου είναι χαμηλά. Υπολογίζω γύρω στους 65-70 βαθμούς αλλά δεν είμαι σίγουρος. Ας μας απαντήσει κάποιος που ξέρει περισσότερα περί amd athlon II διότι για μένα it's the firt time...
phanispal Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Όντως παραείναι χαμηλές, ειδικά για κοντά 1.5V. Μια χαρά είσαι, έχεις μάθει αρκετά τις τελευταίες μέρες βλέπω
lionheart75 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Όντως παραείναι χαμηλές, ειδικά για κοντά 1.5V.Μια χαρά είσαι, έχεις μάθει αρκετά τις τελευταίες μέρες βλέπω Thanks Φάνη. Τώρα με τις ballistix θα ασχοληθώ και με τον Ε8400, έχουμε κάποιες εκκρεμότητες οι δύο μας....
kostasR1 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Μια ερώτηση... 22.687sec SuperPi με 3.7GHz - Γιατί ρε παιδί μου αυτοί οι AMD να σέρνονται έτσι στο Pi? 3DMark 06 τι score έχεις? Stock Pentium Dual Core [email protected] είναι κοντά στα 18sec! Μην αναφέρω αποτελέσματα με OC...
ahristos Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Γιατί ρε παιδί μου αυτοί οι AMD να σέρνονται έτσι στο Pi? Το Super Pi ευνοεί την αρχιτεκτονική που χρησιμοποιεί η Intel αυτή τη στιγμή. Δεν είναι μέτρο σύγκρισης για οτιδήποτε σήμερα πλέον. Βασίζεται σε ένα αρχαίο σετ εντολών που χρησιμοποιούνται από λίγο έως καθόλου σήμερα. Δεν είναι πλέον χρήσιμο ούτε καν για την δουλειά για την οποία φτιάχτηκε, αφού τα ανάλογα σημερινά προγράμματα υπολογίζουν τα πρώτα 1 εκατομμύριο ψηφία του αριθμού π σε λιγότερο από 1 δευτερόλεπτο στους σύγχρονους επεξεργαστές. Σε αυτά τα σημερινά προγράμματα λοιπόν, απ' ότι είδα πριν κανένα χρόνο σε τεστ για servers, η αρχιτεκτονική Κ10 της AMD υπερίσχυε της Core2 της Intel.
Moderators GeorgeMan Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Moderators Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Μια παρατηρηση μονο. Ανα συγκεκριμενα χρονικα διαστηματα, το OCCT "αφηνε" τον επεξεργαστη κι ετσι επεφτε η θερμοκρασια του. Αν ηταν το Load οπως επρεπε (δηλαδη μια ισια γραμμη στο 100%), οι θερμοκρασιες θα ηταν λιγο ψηλοτερες, οποτε και θα ηταν "κανονικα χαμηλες", μιστερ λιοπυρα.
lionheart75 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Και οι εκπλήξεις συνεχίζονται με τον athlon. Επιχείρησα σήμερα που είχα χρόνο να παίξω στα ίδια κλόκια με χαμηλότερο ρεύμα. Το 1,47 vcore ήταν δεδομένο αλλά ήθελα ακόμα παραπέρα... Κατεβάζω λοιπόν το καινούργιο bios για την asrock τη φλασάρω, κάνοντας το σταυρό μου μη τυχόν και κάτσει καμμιά διακοπή της ΔΕΗ, και δοκιμάζω ξανά. Το 1,46 με linpack ήταν γεγονός και μετά απο ακόμα μια προσπάθεια το 1,45v! 0,3v μείωση του vcore στα 3,7 και όχι μόνο, το NB voltage απο 1,3250 --> 1,30 και το dram voltage απο 2,2 --> 2,0v. Επίσης 2 βαθμούς μείωση θερμοκρασίας σε full load με Linpack απο 49 C στους 47 C! Πιο κάτω σε ρεύματα δεν πάει δυστυχώς αλλά μη ξεχνάμε οτι έχει υψηλό vid στα 1,3750v (1,39 cpu-z). Με αύξηση λοιπόν 0,6v κερδίσαμε 800mhz!! Τα σπάει ο επεξεργαστάκος.
liopyr Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Μια παρατηρηση μονο.Ανα συγκεκριμενα χρονικα διαστηματα, το OCCT "αφηνε" τον επεξεργαστη κι ετσι επεφτε η θερμοκρασια του. Αν ηταν το Load οπως επρεπε (δηλαδη μια ισια γραμμη στο 100%), οι θερμοκρασιες θα ηταν λιγο ψηλοτερες, οποτε και θα ηταν "κανονικα χαμηλες", μιστερ λιοπυρα. Έτσι τρέχει το linpack. Αλλά δεν έχει σχέση αυτό που λες, και 3 λεπτά full load είναι αρκετά για να πιάσει ταβάνι η θερμοκρασία της cpu ...
outlaw star Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 εμένα πάντως εξακολουθεί να μου κάνει εντύπωση πως με τόσο ρεύμα έχει αυτές τις θερμοκρασίες στο linpack!για να πω την αλήθεια και σε στοκ καταστάσεις να τις είχε πάλι εντύπωση θα μου έκανε!!μήπως παίζει κανάς κολλημένος sensor?αλλιώς τα amdakia απλά μαμάνε
lionheart75 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 οutlaw star έτσι είναι οι άθλον ψυχροί. Όπου και αν έψαξα έχουν χαμηλότερες θερμοκρασίες γιατί παίζουν και stock με παραπάνω ρευμα. Βέβαια θα έχουν και χαμηλότερο tjmax υποθέτω.
outlaw star Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 18 Δεκεμβρίου 2009 καλή φάση τότε..το core temp απο περιέργεια τι tj max λέει?
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.