Προς το περιεχόμενο

Πρόβλημα εγκατάστασης wireless router linksys CISCO WAG54G2

christomar

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Γεια σας παιδιά,

έχω σύνδεση HOL δίοδος εδώ και 3 χρόνια και στον κανονικό μου υπολογιστή χρησιμοποιώ το modem Fritzbox που μου είχε δώσει η HOL για να συνδέομαι στο internet. Πρόσφατα αγόρασα laptop και πήρα και το inksys CISCO WAG54G2 για να μπορέσω να συνδεθώ ασύρματα με αυτό στο λάπτοπ μου.

Έχω όμως πρόβλημα με την εγκατάσταση καθώς είμαι εντελώς άσχετος μ'αυτά..

Λογικά απ'ό,τι μου είπαν θα πρέπει αρχικά να πάω στο localhost του router. Οπότε αφού συνδέω με το lan καλώδιο τον router και το λάπτοπ, πάω στο http://192.168.1.1, βάζω τα στοιχεία του admin και μπαίνω μέσα.

Η αλήθεια είναι ότι επειδή δεν καταλαβαίνω και πολλά αφήνω όλες τις ρυθμίσεις όπως είναι και απλά σαν στοιχεία λογαριασμού της σύνδεσης βάζω τα στοιχεία που μου έχει δώσει η HOL, username: [email protected] και password: το password μου

πατάω save changes.

Μετά πάω και στην καρτέλα του Wireless Connection, το κάνω enable. Κάνω επανεκκίνηση το laptop, βάζω το cd εγκατάστασης, φτάνω μέχρι το σημείο που μου ζητάει όνομα χρήστη και κωδικό που μου έχουν δωθεί απ'τον ISP provider..βάζω τα ίδια στοιχεία που έβαλα και στον localhost του router, δηλαδή username: [email protected] και password: το password μου και μου λέει ότι δε βρίσκει σύνδεση στο internet....

αν μπορεί κάποιος να μου πει τι δεν κάνω σωστά θα το εκτιμούσα πολύ!

Ευχαριστώ!

Δημοσ.

Το πιθανοτερο να μη το πετυχες φιλε μου ειναι γιατι μαλλον εκανες ολα μαζι και ταυτοχρονα.

πηγαινε στο 192.168.1.1 και...

VPI: 8

VCI: 35

pppoe/llc

username: αυτο που εχεις

pass: αυτο που εχεις και πατα save....

... περιμενε κανα-2 λεπτα και δες αν εχεις ιντερνετ

Δημοσ.

οτι γραφει εδω

http://www.forthnet.gr/templates/supportPosting.aspx?c=10009447

αλλα με τις παρακατω αλλαγες.πανω πανω pppoe .αντι για g.dmt Το αφηνεις Multimode kai apλα username,password hol.και δες και για firmware update.αφου μπεις νετ μετα πας

wireless και απο κατω wireless security.βαζεις wpa η wpa2 βαζεις και κωδικο και τοτε δοκιμαζεις ασυρματα να συνδεθεις.ενα ενα

Δημοσ.

Παιδιά ευχαριστώ για τις απαντήσεις σας, θα το ψάξω μόλις πάω σπίτι!

Δηλαδή ό,τι κάνω θα το κάνω μέσα απ'τον localhost του router? το cd εγκατάστασης δε θα το χρησιμοποιήσω καθόλου?

Δημοσ.

Το δοκίμασα και πάλι δε μου κάνει τίποτα :(

ΟΙ ρυθμίσεις μου είναι οι εξής:

19216811setup.png

δεν καταλαβαίνω τι κάνω λάθος, δεν έχω και ιδέα απ'αυτά..

επίσης, όταν συνδέω τοπικά το router με το laptop, ο Fritzbox που έχω συνδεδεμένο με τον κανονικό μου υπολογιστή και λειτουργούσε μια χαρά, ξαφνικά δε δουλεύει και αναβοσβήνει το power κουμπί του. Επισης, όταν πατάω save changes στο ασύρματο router, δε μου βγάζει για router rebooting όπως λέει στο σελίδα της forthnet, δεν κάνει τίποτε απολύτως..τι στο καλό, τι βλακεία κάνω και δε δουλεύει?

Δημοσ.

Με την εγκατασταση του cd έκανες και το πρόγραμμα που έχει LELA?

αν ναι κάνε απο το πινακα ελεγχου απεγκατάσταση του,ειναι ένα προγραμματακι που κάνει δικές του ρυθμίσεις στο laptop για να συνδεθεις στο ασυρματο δίκτυο σάν το Configfree του toshiba πχ.Εγω δέν έχω εγκαταστήση καθόλου το cd έβαλα απλά το ethernet μπήκα στο router έβαλα τις ρυθμίσεις user -password και έκανα ένα save.

Άν έχεις βάλει τις σωστές ρυθμίσεις κοίτα στο Dsl connection του router (είναι στο status) 'άν έιναι συνδεδεμένο ,αν όχι πατα ένα connect.

Εγω πάντως μέχρι να συνδεθει το έιχα αφήσει για κανα 10-15λεπτο και μετα συνδεθείκε.

Άστο λιγο να προσπαθήσει να συνδεθει ,μή περιμενεις να συνδεθει αμεσω όπως ίσως σου κάνει το άλλο που είχες.

Μετα βέβαια όποτε το έκανα κανενα restart έποιανε επαφή αμέσως.

Δημοσ.
δεν καταλαβαίνω τι κάνω λάθος, δεν έχω και ιδέα απ'αυτά..

επίσης, όταν συνδέω τοπικά το router με το laptop, ο Fritzbox που έχω συνδεδεμένο με τον κανονικό μου υπολογιστή και λειτουργούσε μια χαρά, ξαφνικά δε δουλεύει και αναβοσβήνει το power κουμπί του. Επισης, όταν πατάω save changes στο ασύρματο router, δε μου βγάζει για router rebooting όπως λέει στο σελίδα της forthnet, δεν κάνει τίποτε απολύτως..τι στο καλό, τι βλακεία κάνω και δε δουλεύει?

a.to pppoe παει μe llc οχι Me vc.επισης σιγουρεψου για username kai password.επισης δες για ποιο νεο firmware.τωρα στα linksys οταν κανεις save κατι δεν σου κανει reboot.μερικα ρουτερακια κανουν reboot Οταν αλλαζεις κατι αλλα πολλες φορες το διορθωνουν με καποιο firmware Και δεν κανει .ετσι ειναι πιο γρηγορο και λιγοτερο σπασιμο νευρων.οποτε μην ανησυχεις πουθ δεν βγαζει για Reboot.τωρα για το fritz αν αναβοσβηνει το Power ισως τα επαιξε το ρουτερ τυχαια.μπαινεις στο μενου του η οχι?επισης καντο reset default το fritz μηπως ξεκολησει.λογικα θα εχει πισω μικρο κουμπακι ρεσετ που το πατας για 4-5 seconds.kai πιαστα ενα ενα τα προβληματα διοτι και εσυ μπερδευεσαι και εγω.δεν ξερω σε ποιο ρουτερ πας να κανεις τι στο τελος:P

Δημοσ.
Με την εγκατασταση του cd έκανες και το πρόγραμμα που έχει LELA?

αν ναι κάνε απο το πινακα ελεγχου απεγκατάσταση του,ειναι ένα προγραμματακι που κάνει δικές του ρυθμίσεις στο laptop για να συνδεθεις στο ασυρματο δίκτυο σάν το Configfree του toshiba πχ.Εγω δέν έχω εγκαταστήση καθόλου το cd έβαλα απλά το ethernet μπήκα στο router έβαλα τις ρυθμίσεις user -password και έκανα ένα save.

Άν έχεις βάλει τις σωστές ρυθμίσεις κοίτα στο Dsl connection του router (είναι στο status) 'άν έιναι συνδεδεμένο ,αν όχι πατα ένα connect.

Εγω πάντως μέχρι να συνδεθει το έιχα αφήσει για κανα 10-15λεπτο και μετα συνδεθείκε.

Άστο λιγο να προσπαθήσει να συνδεθει ,μή περιμενεις να συνδεθει αμεσω όπως ίσως σου κάνει το άλλο που είχες.

Μετα βέβαια όποτε το έκανα κανενα restart έποιανε επαφή αμέσως.

δεν θα εχει προβλημα να μπει και με το προγραμμα της εταιρειας.αν ειναι xp τοτε και χωρις να βγαλει το προγραμμα οριζει να χρησιμοποιει των windows.Στα vista τωρα εκει ειναι των vista Οπως εχω δει παντα.αλλα και το cd του ρουτερ δεν χρειαζεται.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...