Προς το περιεχόμενο

Αγορά πικ-απ. Πληροφορίες

poscaman

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Καλησπέρα. Μια φίλη έχει παλιούς δίσκους μεγάλης συναισθηματικής αξίας, για οικονομική αξία, δεν το ξέρω, θα σας γελάσω.

Θέλει λοιπόν να αγοράσει ένα πικ-απ, και με συμβουλεύτηκε, κι εγώ σαν άσχετος ζητώ την δική σας συμβουλή. Τί να προτείνω???

Όσον αφορά το κόστος δεν θέλει να υπερβεί τα 200 ευρώ. (μπορεί να ζητάει λαγούς με πετραχήλια, δεν έχω ιδέα)

Ευχαριστώ πολύ

• Απαντ. 33
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Παίρνει ένα Stanton T-80B sτα 250 ευρώ (μπορεί και λιγότερα) και ξεμπερδεύει. Πες άλλα 50-60 για να πάρει και μια ισχυρή βελόνα και τελείωσε. Κλασικό μοντέλο, τίποτα το εξεζητημένο όμως. Χειροκίνητη τοποθέτηση της βελόνας και ωραία ρύθμιση για να ορίσεις *ακριβώς* την ταχύτητα που θα παίζει, αν οι 33 και οι 45 στροφές δεν σου αρκούν για επιλογές.

Ξαναλέω πως δεν πρόκειται για Το πικάπ, δεν είναι πχ επιχρυσωμένο και δε διαθέτει πολυτελή features μερικών άρρωστων βινυλιάδων, αλλά εγώ που το χρησιμοποιώ καθημερινά εδώ και δύο χρόνια είναι απλά καταπληκτικό, απλό, λιτό, απέριττο.

Αν θέλει δηλαδή, όπως υποψιάζομαι, να ακούει σερί το Είσαι μια Οπτασία 7" του Τέρη Χρυσού είναι ό,τι πρέπει.

Το μόνο σοβαρό μειονέκτημα είναι πως δεν περιλαμβάνει πλαστική θήκη ώστε να "κλείνει", και η βάση του σκονίζεται πολύ γρήγορα, κάθε δύο μέρες είμαι με τα πανάκια. Επίσης είναι λίγο σπάσιμο να κάθεσαι να μετράς το αντίβαρο, κάθε φορά που το γυρνάς καταλάθος όταν ξεσκονίζεις, θέλει προσοχή εκείνο το σημείο. Τις προάλλες το καθάρισε η καθαρίστρια και επί μια βδομάδα προσπαθούσα να καταλάβω γιατί ένα βινύλιο Motorpsycho ακούγονταν σαν demo Throbbing Gristle και φωνή Γαϊτάνο : Είχε απορυθμιστεί το αντίβαρο.

Τούτα.

Δημοσ.
Εγω έχω αυτό Technics SL-BD22DE-K , έδω και 18 χρόνια και του έχω αλάξει ιμάντα δυο φορές. Σε κάποια καταστήματα το βρήσκεις και σαν Panasonic SL-BD22DE-K, αλλα πρόκειται για το ίδιο.

http://www.skroutz.gr/c/341/pikap.html?keyphrase=SL-BD22DE-K+

Το αυτό. Είναι από τα καλύτερα πικάπ ever.

Δημοσ.

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί του προτείνετε απαρχαιωμένες ή ακριβές λύσεις...Ο άνθρωπος ζήτησε ένα πικ απ να ακούει βινύλια και τίποτα παραπάνω < 200 ευρώ ...Υπαρχουν πολύ καλά πικαπ ακόμα και με pitch control στα 100-200 ευρώ που απευθύνονται σε high end κοινό...

Δημοσ.
Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί του προτείνετε απαρχαιωμένες ή ακριβές λύσεις...Ο άνθρωπος ζήτησε ένα πικ απ να ακούει βινύλια και τίποτα παραπάνω < 200 ευρώ ...Υπαρχουν πολύ καλά πικαπ ακόμα και με pitch control στα 100-200 ευρώ που απευθύνονται σε high end κοινό...

Έχεις ακούσει το συγκεκριμένο technics να παίζει και έχεις βρει άλλο στα 160€ που έχει καλύτερο ήχο; Και μάλιστα να απευθύνεται και σε high end κοινό;

Δημοσ.

Δεν διαφώνησα για την ποιότητα του technics Thanocaster, απλά λέω ότι και τα american audio που βγαίνουν στα 100 ευρώ ας πούμε και τα έχω ακούσει μια χαρά ήχο βγάζουν...ειδικά για κάποιον που δεν έχει και ποιος ξέρει τις απαιτήσεις θα μείνει σίγουρα ικανοποιημένος...τεσπα,δεν έχει σημάσια ουτως η αλλως...;D

Δημοσ.
Δεν διαφώνησα για την ποιότητα του technics Thanocaster, απλά λέω ότι και τα american audio που βγαίνουν στα 100 ευρώ ας πούμε και τα έχω ακούσει μια χαρά ήχο βγάζουν...ειδικά για κάποιον που δεν έχει και ποιος ξέρει τις απαιτήσεις θα μείνει σίγουρα ικανοποιημένος...τεσπα,δεν έχει σημάσια ουτως η αλλως...;D

Οκ τότε. Ψάρωσα με την αναφορά σε high end... γουινκ ΥΓ: Ξέρει κανείς γιατί δεν μπορώ να βάλω smilies?

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...