Προς το περιεχόμενο

Στησιμο ποιοτικου υπολογιστη με 1500€ και.. το συζηταμε

Teisos

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

μετα απο θρυλικο P4 στα 2.66 λεω να παρω πισιι..

Νομιζω οτι το οριο ειναι 1500€, αλλα :devil:

Χρηση: Sony Vegas και λιγο After Effects, Photoshop, AutoCad, Pro Engineer, κανα Catia, you get the point ;). Α, και 3DS Max.

PES, GTAIV, DIRT2

Ο υπολογιστης παρακαλειται να ειναι οσο αθορυβος γινεται.

*i7-920

*Gigabyte 5870

*Corsair Dominator 6GB DDR3-1600

*Asus P6T SE; Δεν ξερω ποια. Γενικα να εχει και Crossfire X. Να υποστηριζει και πανω απο 1600MHz ( χωρις λογο)

*σκληροι: θελω να κανω raid-0 κατασταση. Ποιους επιλεγω;

*κι αλλοι σκληροι: 2ΤB κατι για δεδομενα. Ακομα και 5900στρ που λεει ο λογος.

*τροφοδοτικο μετα ποσα; 850w;

*ενα απλο optical drive: οχι BluRay φυσικα

*καρτα ηχου: Γενικα εγω για ηχο χρησιμοποιω ενα miniHiFi που το συνδεω με τουτο. Γενικα καλυπτομαι απο τη μουφα onboard που ειχα. Δεν ξερω αν το να δωσω κπ λεφτα θα εχει διαφορα με αυτη τη συνδεση.

*κουτι: Γενικα μισω τα κουτια του σημερα. Ειναι σα σκατ@. Το μοναδικο μου μ'αρεσει απο πλαισιο/eshop ειναι το Lian Li PC-X2000B ( το μοναδικο λιτο και απεριττο) , το οποιο ειναι για.. υπογλώσσια ( δανειζομαι χαρακτηρισμο Thresh ;)). Δεν ξερω, δεν ξερω.. εχω απογοητευτει. Που μπορω να βρω κουτι τελειως απλο, σε νορμαλ τιμη; Πρεπει να ειναι και τεραστιο για να χωραει τις 5870 ομως :-(

*Α, και μαλλον πρεπει να παρω και UPS αφου ειμαι τωρα στο Βολο και το ρευμα πεφτει 1 φορα τη βδομαδα και αν κρινω οτι το πισι δε θα κλεινει ποτε, ..θα την πετυχω!

Και αφου μου βγαινει 456320€ να δηλωσω οτι θα μπει η U2410 και ( για να κανω οικονομια τωρα..) το office keyboard που ειχα και το "γυαλισα" προσφατα και πηρα και ενα logitech mouse.

*Αργοτερα, θα προστεθουν τα αλλα 6GB ram ( βασικα αυτα τα 6 να ειναι πιο γρηγορα δεν παιζει; πρεπει να ειναι ολα χρονισμενα στα ιδια MHz, ε; ) και μια 5870 να κανει παρεα στην αλλη. Α, και ενας SSD ( πολλυυυυ αργοτερα αν κρινω απο τις τιμες τους).

Με αυτα τα δεδομενα, ακουω προτασεις, γιουχαρισματα, παιδια τα παντα ειναι συζητησιμα.

Μ'άρεσει που ειχα ξεκινησει για value pc και με τη λογικη, τοσο καιρο εχω να παρω ας παρω κατι καλο, κοιτα που φτασαμε.

F@ck ρε :fear:..

Δημοσ.

Μονο δυο παρατηρησεις.

ΔΕΝ αξιζει το raid.

Προτειμοτερο να παρεις ενα postville: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Solid-State-Drives/Intel-Postville-80GB-SSD-2-5inches-Retail.htm

Επισης το τροφοδοτικο δεν χρειαζεται σε καμια περιπτωση να ειναι 850 watt... Θεωρω οτι με αυτο εδω θα εισαι κατι παραπανω απο μια χαρα http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Corsair-650W-CMPSU-650TXEU.htm

Ακομα κι αν στο μελλον αποφασισεις να κανεις crossfire(παρολο που το εχουμε πει πολλακις οτι δεν συμφερει απο αποψη χρηματων,θερμοκρασιων και καταναλωσης.)

Τωρα για κουτι,θες κατι πολυ απλο απ'οτι καταλαβα..

Οποτε δεν προτεινω HAF 932/922 :P

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PC-Cases/Lian-Li-PC-P50-Aluminum-Black-Case-PC-P50.htm

Ισως κατι τετοιο??

Δημοσ.

Δεν αναφέρεις οθόνη, οπότε υποθέτω πως έχεις.

Με 1500€ φτιάχνεις σύστημα που σε υπερκαλύπτει αν κάνεις μικρές-έξυπνες υποχωρήσεις.

Π.χ:

66233978.jpg

1369€ , με περιθωριο για ένα καλό ups ή ότι άλλο νομίζεις.

p.s (βάλε περιγραφικότερο τίτλο).

_

Δημοσ.
Κάνε έναν κόπο να αλλάξεις τον τίτλο σε κάτι περισσότερο περιγραφικό μιας κι έγραψες αρκετά, κρίμα να στο κλειδώσουν.

done!

Μονο δυο παρατηρησεις.

ΔΕΝ αξιζει το raid.

Προτειμοτερο να παρεις ενα postville: http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/Solid-State-Drives/Intel-Postville-80GB-SSD-2-5inches-Retail.htm

Λες ε; Κατευθειαν για ssd ε; Το σκεφτομαι. Και πες οτι βαζω τον ssd. Ποια σκληρα τον πλαισιωνουν; Θελω γυρω στα 2ΤΒ χωρο.

Επισης το τροφοδοτικο δεν χρειαζεται σε καμια περιπτωση να ειναι 850 watt... Θεωρω οτι με αυτο εδω θα εισαι κατι παραπανω απο μια χαρα http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PSU/Corsair-650W-CMPSU-650TXEU.htm

Ακομα κι αν στο μελλον αποφασισεις να κανεις crossfire(παρολο που το εχουμε πει πολλακις οτι δεν συμφερει απο αποψη χρηματων,θερμοκρασιων και καταναλωσης.)

Κατανοητο. Και γω, ετσι απλα σαν πλανο το εθεσα, υποθετικα αν χρειαστω δυναμη αργοτερα. Το πιο πιθανο να μην βαλω αλλη. Γενικα, ομως μου προτεινεις κατι αλλο σε γραφικα;

Τωρα για κουτι,θες κατι πολυ απλο απ'οτι καταλαβα..

Οποτε δεν προτεινω HAF 932/922 :P

http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PC-Cases/Lian-Li-PC-P50-Aluminum-Black-Case-PC-P50.htm

Ισως κατι τετοιο??

Γενικα μου τι σπανε τα ανουσια ledακια, οι γραμμουλες, τα εξογκωματακια, θεε μου.. τι κακογουστια. Γενικα κανενα full case απο eshop/plaisio δε μ'αρεσει. Ωστοσο αυτο που ποσταρες ειναι "καλο"; Νομιζω δε θα βρω κατι, οποτε..

Δεν αναφέρεις οθόνη, οπότε υποθέτω πως έχεις.
..Και αφου μου βγαινει 456320€ να δηλωσω οτι θα μπει η U2410.. ( για να κανω

Εννοω την Dell U2410. Απο εδω.

Τωρα εχω [ame=http://www.amazon.co.uk/Sony-15-TFT-Monitor-SDMS51R/dp/B000092QNA]αυτη[/ame]. :-D

Οσο για το οριο, ρε συ επειδη θελω εναν i7 ( ειναι ψυχολογικο) ας τον αφησουμε. Τωρα για το case των 300€, θα ριξω νερο στο κρασι μου και θα βρω κατι πιο κοντα στα 100€.. Καταλαβαινω ομως απολυτα τη λογικη που το εστησες. Στησε λιγο αν μπορεις και ενα, εξισου ομογενοποιημενο με εναν i7 και μια 5870. Προτεινε μου και μια motherboard για να χω μια προταση απο αλλον εκει που τη θελω εγω.

Δημοσ.

Εννοω την Dell U2410. Απο εδω.

Good Choice.

;)

Οσο για το οριο, ρε συ επειδη θελω εναν i7 ( ειναι ψυχολογικο) ας τον αφησουμε. Τωρα για το case των 300€, θα ριξω νερο στο κρασι μου και θα βρω κατι πιο κοντα στα 100€.. Καταλαβαινω ομως απολυτα τη λογικη που το εστησες. Στησε λιγο αν μπορεις και ενα, εξισου ομογενοποιημενο με εναν i7 και μια 5870. Προτεινε μου και μια motherboard για να χω μια προταση απο αλλον εκει που τη θελω εγω.

Δεν σου φτιάχνω i7, αν θες να φας τα μούτρα σου, κάντο μόνος σου!

:P

Δεν αξίζει ούτε από άποψη επιδόσεων, μιας και οι επιδόσεις του i5 750 δεν έχουν να ζηλέψουν και πολλά από τον 920, πας σε socket που πιθανότατα δε θα καταφέρεις να αναβαθμίσεις ποτέ λόγω κόστους μελοντικών s1366 επεξεργαστών, και παίζεις με ζεστότερο και πιο ενεργοβόρο chipset.

(θες κι άλλα);

Η 5850 θα σε βγάλει μια χαρά σε βάθος χρόνου, δεν αξίζει να πας σε 5870 ihmo αν δεν είσαι εξαιρετικά απαιτητικός.

Το case στο έβαλα γιατί καταλαβαίνω πως είναι να δίνεις τόσα λεφτά και να μη σου αρέσει αυτό που βλέπεις.

Αν θες να συμβιβαστείς με κάτι φθηνότερο, χωράει στο budget και η οθόνη.

:-)

Δημοσ.

Όχι 350€ για midi κουτί.Δεν είναι και από χρυσό.:-D

Μπες στο site της lian li.Αποκλείεται να μην σου αρέσει κάποιο άλλο που να ξέρεις ότι και τα led βγαίνουν.Όποιο και να σου αρέσει τόσα πολλά δεν θα βγεί.Άσε που αυτό έχει το dvd να ανοίγει στο πλάι.

Ας βάλει 160άρη ssd.

Δημοσ.
Good Choice.

;)

Καλα το ποσο καιρο την εψαχνα..

Δεν σου φτιάχνω i7, αν θες να φας τα μούτρα σου, κάντο μόνος σου!

Χιχιχιχεχε

Δεν αξίζει ούτε από άποψη επιδόσεων, μιας και οι επιδόσεις του i5 750 δεν έχουν να ζηλέψουν και πολλά από τον 920, πας σε socket που πιθανότατα δε θα καταφέρεις να αναβαθμίσεις ποτέ λόγω κόστους μελοντικών s1366 επεξεργαστών, και παίζεις με ζεστότερο και πιο ενεργοβόρο chipset.

(θες κι άλλα);

Οχι.

Η 5850 θα σε βγάλει μια χαρά σε βάθος χρόνου, δεν αξίζει να πας σε 5870 ihmo αν δεν είσαι εξαιρετικά απαιτητικός.

Θα παιζει το GTAIV 1920x1200 καθως η "good choice" μου, μετα παει στα 1200χ800 νομιζω..

Το case στο έβαλα γιατί καταλαβαίνω πως είναι να δίνεις τόσα λεφτά και να μη σου αρέσει αυτό που βλέπεις.

Αν θες να συμβιβαστείς με κάτι φθηνότερο, χωράει στο budget και η οθόνη.

:-)

Αχ, ποσο δικιο εχεις. Ρε θελω το case του Mac Pro.. B)

Χωρις πλακα, αυτο που δεν προτεινε τελικα ο Alexisssss: HAF 932/922; καλο;

Επισης τι εννοεις με το μελλοντικο κοστος των 1366 επεξεργαστων(; ); Λεγε τι ξερεις!?!:confused:

EDIT: μπαινω στο site της LIAN LI τωρα!

Δημοσ.

Τεραστιο με ανεμιστηρια και φωτακια και γριλιες εξαερισμου και εξογκωματα.

Δεν εβαλα λινκ πριν για να μη σε ξενερωσω :P http://www.plaisio.gr/Computers/Hardware/PC-Cases/CoolerMaster-Haf-932-Black-RC-932-KKN1-GP.htm

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 23:19 ----------

Καλα το ποσο καιρο την εψαχνα..Επισης τι εννοεις με το μελλοντικο κοστος των 1366 επεξεργαστων(; ); Λεγε τι ξερεις!?!:confused:

Στο μελλον θα βγαινουνε μοναχα high end επεξεργαστες για το 1366 και συμφωνα με τον liopyr οι τιμες τους θα ειναι απλησιαστες...

Δημοσ.

Στο μελλον θα βγαινουνε μοναχα high end επεξεργαστες για το 1366 και συμφωνα με τον liopyr οι τιμες τους θα ειναι απλησιαστες...

λολ, ναι εγώ βγάζω τις βρώμες.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...