Προς το περιεχόμενο

Γινεται να ριξω image του δικου μου C: σε διαφορετικο υπολογιστη?

Nik0s

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.
Για να δουλέψει το λειτουργικό σε άλλο υπολογιστή είναι αδύνατο χωρίς νέα εγκατάσταση, εκτός αν έχετε παραπλήσιο υλικό. Αν είναι τελείως διαφορετικό το υλικό δεν πρόκειται... Και εγώ το έχω δοκιμάσει και μόνο μπλε οθόνες πετούσε και μετά τίποτα...

Καλα.............. ετσι νομιζεις εσυ φιλε μου. τοσα χρονια που το κανουμε δλδ................

Δημοσ.

Με λειτουργικό Win XP (και παλαιότερα), η διαδικασία σπάνια πετυχαίνει , γι αυτό και ακούς πολλούς που το έχουν προσπαθήσει να σε αποτρέπουν.

ειδικά αν το κάνεις χωρις καμια προετοιμασία (δηλαδη

είχες απο παλια ενα image, έσκασε ο δισκος/μητρική, και πας να το περάσεις σε νέο hardware).

αν το εχεις προετοιμάσει, δηλαδή ξέρεις πριν φτιαξεις το image, οτι θα το ριξεις σε διαφορετικο συστημα, κάνεις καποια πραγματα που διευκολύνουν τη διαδικασία . δηλ, απο device manager αφαιρείς διαφορες συσκευες (και τους οδηγους), και κάνεις shutdown + imaging πριν γινει ξανα ανιχνευση υλικου.

Αλλα με vista/7, οι πιθανοτητες ειναι αρκετά αυξημένες καθως εχει αλλαξει ο τρόπος διαχείρισης συσκευών.

απλά δεν το προσπαθούν πολλοί, λογω της εμπειρίας με τα xp.

πέρσι που εκανα αναβάθμιση, έκανα κατι παρόμοιο, όχι με imaging*, απλά πήρα το δίσκο του λειτουργικου και τον φόρεσα χωρις καμια προετοιμασία στη νεα μητρική.

παλιο συστημα : AMD socket 939, 4200x2, DDR1

νεό: Intel 920, X58, DDR3

έμειναν ιδια: vga, hdd

λειτουργικό: Win 7, beta1.

μπουταρε κανονικά, ανιχνευσε το νεο hardware, και ζητησε 1-2 reboots για να στρώσει. Φέτααααααααααα !!!!!

** μπορει με το imaging , μια ιδιοτροπία του προγράμματος -ghost,acronis- να δημιουργούσε δυσκολιες, δεν ξέρω.

Δημοσ.
Για να δουλέψει το λειτουργικό σε άλλο υπολογιστή είναι αδύνατο χωρίς νέα εγκατάσταση, εκτός αν έχετε παραπλήσιο υλικό. Αν είναι τελείως διαφορετικό το υλικό δεν πρόκειται... Και εγώ το έχω δοκιμάσει και μόνο μπλε οθόνες πετούσε και μετά τίποτα...

τότε είμαι μάγος

Δημοσ.
τότε είμαι μάγος

Εγω να δεις............. τοσο που μετανιωσα που εριξα την πληροφορια και ευτυχως που δε το καταλαβε κανεις. Στο φιλο πιο πανω που του το εστειλα σε e-mail το πως το κανει (απλα επειδη ειναι και αυτος τεχνικος και ξερω πως ειναι οταν μπλεκεις.......), του ειπα απλα να μη το πει πουθενα, διοτι οπως βλεπεις και καταλαβαινεις................ δε λεει να λες τετοιες πληροφοριες :lol:

Δημοσ.

Έχω μια ερώτηση και γω.

Εχω στημένα τα 7αρια σε έναν σκληρό και απλά θέλω να τα μεταφέρω όπως είναι σε εναν άλλο σκληρό για λόγους ταχύτητας.

Σκέφτηκα να κανω ενα image με το acronis αλλα μετά τι;

Καμία εναλλακτικη;

Δημοσ.

Τον χρόνο που χάλασες να γράψεις το topic και να απαντήσεις κτλ καθώς και τον χρόνο να περάσεις drivers με win update και να κάνεις uninstall τους οδηγούς του άλλου μηχανήματος.... θα μπορούσες να είχες κατεβάσει μια lite unattended και να κάνεις τη δουλειά σου :P

Δημοσ.
Έχω μια ερώτηση και γω.

Εχω στημένα τα 7αρια σε έναν σκληρό και απλά θέλω να τα μεταφέρω όπως είναι σε εναν άλλο σκληρό για λόγους ταχύτητας.

Σκέφτηκα να κανω ενα image με το acronis αλλα μετά τι;

Καμία εναλλακτικη;

εδώ θα βρεις αναλυτικά τους οδηγους με όλα τα βηματα

με το acronis (http://www.kastel.gr/mediaGallery/mediaGallery.html πας στους διαφορους οδηγους)

Δημοσ.

εγώ παιδιά δοκίμασα και με το Τόρνων Ghost 15 και με Ο Ακρινός TrueImage 11 και στου 2 περιπτώσεις αινώ πήρα kanoika αντίγραφο asfaleiaw όταν πήγα να το κάνω recover στο προβληματικό pc και δυο τα προγράμματα μετά απο λιγη ώρα μου είπαν πως το αρχείο που έκανα recover ήταν corrupted.

Δηλαδή όχι απλά δεν μπόρεσα να bootaro με ghost image αλλά ούτε καν να το εγκαταστήσω. ξέρει κανείς γιατί;

To ξαναρωταω και συγνωμη κιολας γιατι δεν πηρα απαντηση και ειναι σοβαρο θεμα. δηλαδη για ποιο λογο να αποτυχαινει ενα image να γινεται recover?

Να πω εδω πως ειναι διαφορετικο και το μηχανημα και ο hdd απο τον οποιο πηρα image

kι διαφορετικο το μηχανημα και ο hdd τον οποιο πηγα να τον κανω recover?

Δημοσ.
εγώ παιδιά δοκίμασα και με το Τόρνων Ghost 15 και με Ο Ακρινός TrueImage 11 και στου 2 περιπτώσεις αινώ πήρα kanoika αντίγραφο asfaleiaw όταν πήγα να το κάνω recover στο προβληματικό pc και δυο τα προγράμματα μετά απο λιγη ώρα μου είπαν πως το αρχείο που έκανα recover ήταν corrupted.

Δηλαδή όχι απλά δεν μπόρεσα να bootaro με ghost image αλλά ούτε καν να το εγκαταστήσω. ξέρει κανείς γιατί;

To ξαναρωταω και συγνωμη κιολας γιατι δεν πηρα απαντηση και ειναι σοβαρο θεμα. δηλαδη για ποιο λογο να αποτυχαινει ενα image να γινεται recover?

Να πω εδω πως ειναι διαφορετικο και το μηχανημα και ο hdd απο τον οποιο πηρα image

kι διαφορετικο το μηχανημα και ο hdd τον οποιο πηγα να τον κανω recover?

Μαλλον αυτη ειναι και η αιτια φιλε μου...

Δημοσ.

αν σε πανηγορει το έπαθα και εγω σήμερα δύο φορε΄ς με το acronis 2010(το ποιο προσφατο) αλλα τη τριτη το πειρε μια χαρα μεσα σε 3 λεπτα μπήκε

Δημοσ.

Μαλιστα καλο αυτο, αλλα πως εξηγειτε και με το norton ghost kai me to acronis να μην μπαινει με την πρωτη και σε εμνα ειδκκα καθολου?

Δημοσ.

πες τα δύο συστηματα

το image ειναι σιγουρο εντάξη το έχεις σε dvd ή σκληρό γιατι στη πρώτη περιπτωση μην εχει γρατσουνιστει καθόλου

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...