Προς το περιεχόμενο

5.1 ηχεια ΧΩΡΙΣ ενισχυτη-Λυση για συνδεση?

j77

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Εχω κατι ηχεια 5.1 που μου ξεμειναν απο ενα dvd/ραδιο/cd/5.1ενισχυτη Που εχω. Θελω να χρησιμοποιησω τα συγκεκριμενα ηχεια για συνδεση με SB live 5.1, ομως δεν εχω ενισχυτη. Τι λυσεις προτεινετε. ποιο το πιθανο κοστος?

Δημοσ.

Με σειρά απόδοσης

1. Αγοράζεις ενισχυτή 5.1 (ακριβή λύση)

2. Χρησιμοποιείς 3 στερεοφωνικούς ενισχυτές ή 2 και ένα μονοφωνικό και τους συνδέεις ανάλογα. Αν το sub σου είναι ενεργό καθαρίζεις με 2 στερεοφωνικούς. (λιγότερο ακριβή λύση)

3. Αγοράζεις ενεργό sub με ενσωματομένα crossover (αν δεν είναι έτσι αυτό) για τα άλλα 5 ηχεία. (πιο φτηνή λύση)

4. Δεν χρησιμοποιείς αυτά τα ηχεία και παίρνεις άλλα ενεργά. (μπορεί να κοστίσει όσο θες).

sc

Δημοσ.

nomizo oti xoris enisxyth kai malista antistixhs isyos den einai para vasano na asxolitheis :(

dld h lysh 4 einai poly kalh kai kanei 100 eyropoula :P

allios koitazeis gia woofer (mhn mplexeis tora me pollous enisxytes h me agora enisxith 5,1)

Δημοσ.

οχι το sub που εχω δεν ειναι ενεργο.

3. Αγοράζεις ενεργό sub με ενσωματομένα crossover (αν δεν είναι έτσι αυτό) για τα άλλα 5 ηχεία. (πιο φτηνή λύση)<hr /></blockquote>

και εγω κατι τετοιο καταλαβα οτι θα παιχτει. αν και δεν κατεχω πολλα απο ηχο, ειδα οτι το Sub που ηταν στο πακετο της sony ειχε κατι περιεργα απο πισω. και σκεφτηκα οτι αντι να πεταξω ολο το σετακι το παλιο καλο θα ηταν να παρω ενα καπως ετσι.

Εστω οτι τελικα το κανω αυτο, που πρεπει να ψαξω για μια φτηνη (παντα) λυση. σε κομπιουτεραδικο ? αλλου? δεν εχω δει σε καταστηματα του τυπου πλαισιο να πουλανε σκετο ενεργο wubwoofer.

Εχεις κατι συγκεκριμενο να μου προτεινεις.

Γιατι μου εκαναν δωρο και δυο ηχειακια altec lansing 2.0 apo plaisio και σκεφτομαι εαν τελικα ειναι πολυ ακριβη λυση να αγορασω κατι για το σετ 5.1 που εχω τελικα να μην τα παω πισω και να κρατησω αυτα.

σιγουρα η λυση 3στερεο ενισχυτες, ισως σε μορφη radioshack ας πουμε δεν ειναι πιο φθηνη?

Δημοσ.

Πάντα μιλώντας για ίδια επίπεδο τιμής ή επιδόσεων τα πράγματα έχουν όπως στα είπα. Ότι μπορεί 3 ενισχυτές μάρκας "νταιχτιρντί" ή κιτ να στοιχίζουν λιγότερο από ένα σετ ηχεία της προκοπής ή από ένα denon - yamaha πολυκάναλο είναι απόλυτα λογικό.

Μαγαζιά τέτοιου είδους υπάρχουν πολλά ιδίως στο κέντρο της Αθήνας. Ηχεία και ενισχυτές από κομπιουτεράδικα; σαν να αγοράζεις παιχνίδια από ζαχαροπλαστείο.

Ενεργό sub με crossover μπρείς να παραγγείλεις από τέτοια μαγαζιά ή να το φτιάξεις μόνο σου, αν ξέρεις τις συχνότητες αποκοπής των υπόλοιπων ηχείων σου που θα χρησιμοποιηθούν απλά σαν δορυφόροι.

Προσωπικά πάντος προτείνω έναν ολοκληρωμένο πολυκάναλο χωρίς απαραίτητα να είναι πανάκριβος ή καινούριος, καθώς είναι κάτι που μπορείς να χρησιμοποιήσεις και αλλού, και θα το κρατήσεις κάμποσα χρόνια.

Κάλλιστα μπορείς να συμβουλευτείς περιοδικά ή sites του χώρου χωρίς να δίνεις απαραίτητα βαρύτητα στα tests τους.

sc

Δημοσ.

Τα περισσότερα μαγαζιά του είδους είναι προς Κάννιγγος μεριά, χωρίς να έχω κάποια ακριβή διεύθυνση πρόχειρη στο μυαλό μου. Το πιο γνωστό από αυτά είναι το Κέντρο Μεγαφώνου που πουλάει κομμάτια για ηχεία ή φτιάχνει επί παραγγελίας.

Μία λύση είναι να πάρεις ένα hitech ή κάποιο άλλο περιοδικό του χώρου και να κοιτάξεις στα μαγαζιά που έχει στον κατάλογο του.

Δημοσ.

Ενδεικτικά και μόνο για μαγαζιά ρίξε μια ματιά εδώ μήπως βρεις κάτι:

http://www.inaudio.gr/sale_lights.asp

Σε χαμηλή κατηγορία τιμής βρήκα αυτό http://www.tele.gr/html/90.HTM

και για υψηλή μην ρωτήσεις πόσο μπορούν να πάνε.

sc

Δημοσ.

συγχωρηστε μου την αγνοια αλλα εκει που νομιζα οτι ειχα καταλαβει τελικα καταλαβα οτι δεν καταλαβα τιποτα.

Οταν λεμε με crossover τι εννοουμε δηλαδη?

Οτι σε αυτο το sub θα βαζω εγω στο In το digital της καρτας ηχου και μετα αυτο απο μονο του θα βρει τι πρεπει να παιξει το sub και θα εχει πανω out για τα υπολοιπα ηχεια?

Δηλαδη, εχουμε και λεμε

to digital (spdif?) tης SB LIVE 5.1 θα το βαλω πανω στο subwoofer και μετα τα L,R,C,SR,SL θα συνδεθουν πανω στο subwoofer, σωστα?

Και αφου ειναι σωστα τα παραπανω(?) τοτε τι θα πρεπει να προσεξω στα specs τοσο του ενος οσο και του αλλου? (sub/ηχεια)

Και για να ξεκαθαρισουμε...

πηρα απο το LIDL (μη γελατε ρε) ενα πακετο που ειχε 250Ε τα εν λογω ηχειακια και ενα dvd/cd/mp3 player/tuner/με ενισχυτη5.1. Moυ εδωσαν δωρο τα ηχεια sony SA-VE525 με την αγορα της νεας τηλεορασης και προφανως συνδεσα τα sony.

Αποτελεσμα: ξεμεινα με τα 5 ηχεια απο το συστηματακι του LIDL που για το pc moy και το δωματιο το 3χ2 στην Πατρα(σπουδες γαρ) ειναι υπεραρκετα(προφανως). ψαχνω λοιπον την πιο οικονομικη λυση, για να μην πανε τα καταραμενα τα ηχεια του LIDL στραφι και αναγκαστω να κρατησω και τα ALTEC LANSING τα 2.0 (Πλαισιο) που μου εκαναν δωρο κατι φιλοι.

Δημοσ.

Sorry φιλε αλλα εγω δεν εχω παρει χαμπαρι τι ακριβως εχεις και τι ζητας.... :P :p

Λοιπον τα ηχεια που εχεις ειναι 5.1 (δηλαδη υπαρχει και sub?)

ή μονο 5 δορυφοροι(μικρα σε μεγεθος ή οχι...γραψε μας και χαρακτηριστικα)

Αν ισχυει κατι απο τα παραπανω για να εχεις dolbydigital και dts ηχο απο την live θελεις απλα εναν

5καναλο ενισχυτη....

Μπορεις να ψαξεις να βρεις εναν μεταχειρισμενο prologic με 5.1 εισοδους ΟΜΩΣ ...(ειναι πολυ φθηνοι πλεον)...ή αν εχεις καποια λεφτα εναν καινουργιο με αποκωδικοποιητες ac3 και dts....

H διαφορα στον ηχο κατι τετοιου, με την λυση ενος πακετου ηχειων για pc ειναι μεγαλη πιστεψε με....

και ο ενισχυτης μπορει να συνδεθει και με αλλες πηγες(mp3π.χ) και συνηθως ειναι ραδιοενισχυτες

Δωσε μας καποιες πληροφοριες για να σε βοηθησουμε

Δημοσ.

Λοιπόν για ενισχυτή 5.1 είπαμε από την αρχή ότι είναι η

ιδανική λύση. Τώρα για αυτό που ρωτάς, το κάθε ηχείο που έχει από 2 δρόμους και πάνω φοράει crossover για τον διαχωρισμό των συχνοτήτων (treble-mid-bass) και όχι των καναλιών. Με μία SB 5.1 απλά πέρνεις το κάθε κανάλι από την κάρτα σου και το συνδέεις επάνω στο sub (σε ξεχωριστή είσοδο το καθένα). Το sub φροντίζει να κρατήσει τις χαμηλές συχνότητες για αυτό και στέλνει τα υπόλοιπα κανάλια στα υπόλοιπα ηχεία σου από τις εξόδους του ενισχυμένες. (αν είναι ενεργό). Πάντως με έναν ραδιοενισχυτή, έστω και μεταχειρισμένο, θα έκανες πολύ καλύτερη δουλειά.

sc

Δημοσ.

Λοιπον τα ηχεια ειναι 5.1 με ανενεργο sub.

τα δορυφορικα λενε

Impulse power 120W

Music Power 90W

Nominal Power 60W

Impedance 6.5Ω

to subwoofer:

Impulse power 200W

Music Power 150W

Nominal Power 100W

Impedance 6.5Ω

ελπιζω αυτο να ξεκαθαρισε καπως την κατασταση

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...