Προς το περιεχόμενο

Νέο PC για χρήση photoshop.

motocross

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Χαίρεται πρόκειται να αγορασω υπολογιστή (και οθόνη) και θα ήθελα την γνώμη σας αφού δεν είμαι και πολύ σχετικός με το αντικείμενο. Η χρήση του θα είναι κυρίως για photoshop (επεξεργασία φωτογραφιών) και ίσως καμιά φορά κανένα μονταζ σε οικογενειακά video. To ποσό που διαθέτω είναι 600-650 ευρώ. Έχετε να προτείνετε κάτι?

Σας ευχαριστώ εκ των προτέρων

Δημοσ.

600-650 ευρώ για σοβαρή χρήση σε Photoshop και Video Editing με Monitor, απλά δεν βγαίνει. Η πρόταση παρακάτω είναι ότι πρέπει για να κάνεις την δουλειά σου μέχρι την άφιξη των νέων καρτών της Nvidia που σε συνδυασμό με την κυκλοφορία της νέας σουίτας της Adobe μέσα στο 2010 θα εκτοξεύσει την δουλειά και τις συνολικές επιδόσεις σου στα πάντα.

Υπολόγισε να ξοδέψεις γύρω στα 150 ευρώ εξτρά για κάρτα μέχρι τέλη Απριλίου 2010, πράγμα που δεν θα μετανιώσεις εάν όλα όσα "ακούγονται" ολοκληρωθούν.

35lxovp.jpg

Δημοσ.

grimpgr και εγώ είμαι AMD pro, αλλά όπως φαίνεται και από τα charts του tom's οι intel είναι απλά μονόδρομος για photoshop. Το λόγο δεν τον ξέρω (μάλλον η adobe εκμεταλλεύεται πάνω ή κάτω από το τραπέζι μόνο τα χαρακτηριστικά των intel cpu ).

(edit : άλλος ένας λόγος που ο κόσμος της πληροφορικής δε θα πρέπει να στηρίζεται σε proprietary λογισμικό ή τέλος πάντων να έχουμε de facto standard προγράμματα κλειστού κώδικα... ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ δυνατό τόσο εξόφθαλμα να υπάρχει προτίμηση στην Intel)

Όπως και να έχει δεν μπορούμε να προτείνουμε AMD για photoshop.

Δημοσ.

Φιλαράκι, σε μερικούς μήνες απλά δεν θα έχει κανένα νόημα πλέον και αυτά τα benchmarks θα πάνε στον κάδο των απορριμάτων, άκου που σου λέω...

Δημοσ.

Εννοείς ότι θα γίνεται όλη η επεξεργασία από τις κάρτες γραφικών? Και τότε τι να τα κάνουμε τα 4 cores (που μέχρι τότε θα είναι 6) ?

Δημοσ.

Στα 142 ευρώ τι θα αγόραζες; Quad η Dualcore;

Αν αναλογιστείς ότι.

Έχεις καμιά 200αρια process να τρέχουν background στα Windows.

Τρέχεις σε Multitasking περιβάλλον.

Έχεις 4 πυρήνες στην διάθεση σου για οτιδήποτε άλλο θες να κάνεις ενώ η GPU κάνει το Render...

Και άλλα πολλά παραδείγματα.

Δημοσ.

τα κυρια σημεια που πρεπει να προσεξεις ειναι ραμ (4gb το λιγοτερο) κ οπωσδηποτε 2ος σκληρος για να τον χρησιμοποιει το photoshop σαν scratch disk. επισης αυτα με τους ιντελ κ τους αμδ ειναι τελειως βλακειες εγω παντα με αμδ δουλευα τεραστια αρχεια στο photoshop και ο 5600+ που εχω σε πολες περιπτωσεις αποδεικνυεται πολυ πιο σβελτος απο τον q6600 που εχω στη δουλεια (κ οι 2 με 4gb ram, k ξεχωριστο scratch disk)

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...