localy Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 πηρα ενα netbook της dell και θελω να μου πει καπιος ποσες ωρες σαν πρωτη φορτιση να το κανω.τωρα εχει λιγη μπαταρια μεσα θα τελιωσει και μετα να το κανω 3 φορτισεις 8 ωρες???
lagoudakis Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 αυτο κανω και εγω στις συσκευες μου(κινητα-λαπτοπ στην αρχη) βασικα το εχω ακουσει οτι ετσι ειναι το σωστο,φυσικα αλλοι λενε ετσι αλλοι λενε αλλιωςυπαρχουν πολλες θεωριες.....
AlexNet Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Νομίζω οτι οι οδηγίες που έχει γράφουν να το συνδέσεις πρώτα στο ρεύμα και μετά να το ανοίξεις για πρώτη φορά. Για τις επόμενες φορτίσεις δεν έγραφε τίποτα αν θυμάμαι καλά.
lagoudakis Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 σωστα,απλα ορισμενες φορες εχω δει να ειναι η μπαταρια στο 70% οποτε το δουλεψα μεχρι να παει στο 20% και το φορτισα,ειχα διαβασει σε καποιο site σχετικο με μπαταριες οτι καλο ειναι να μην πεφτει η μπαταρια κατω απο 10%,τωρα αυτο αν εχει βασει η οχι δεν ξερω
pcos Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 σιγά μην περίμενα να πάω σπίτι να το φορτίσω. το άνοιξα επί τόπου με την μπαταρία και δούλεψε. ήταν φορτισμένη η μπαταρία! μετά που άδειασε την έβαλα για φόρτιση 2-3 φορες την άδειαζα και την φόρτιζα. τώρα στο σπίτι το έχω μονο με ρεύμα. και με μπαταρία μονο εκτος σπιτιού
localy Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 και μενα μεσα ειχε μπαταρια αρκετη θα το ξεφωρτισω τελειως μεχρι να σβησει και μετα να το κανω 3 καλες 8-9 ωρες φορτισεις???
disqualified Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 και μενα μεσα ειχε μπαταρια αρκετη θα το ξεφωρτισω τελειως μεχρι να σβησει και μετα να το κανω 3 καλες 8-9 ωρες φορτισεις??? τζαμπα θα τις κανεις, αυτα ειναι καταλοιπα παλιων οδηγιων αλλου ειδους μπαταριων κινητων πριν απο 10 χρονια. Υπαρχει κυκλωμα αποκοπης. Το φορτιζεις μεχρι να φορτιστει και τελος Λιθιου δεν ειναι η μπαταρια;
lagoudakis Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 και μενα μεσα ειχε μπαταρια αρκετη θα το ξεφωρτισω τελειως μεχρι να σβησει και μετα να το κανω 3 καλες 8-9 ωρες φορτισεις???καντο και ετσι,πιο πολυ για ψυχολογικους λογουςαν και να το δουλεψεις οπως θελεις θελω να πιστευω οτι δεν θα εχεις προβλημα,θυμαμε και εγω οτι αυτο το λεγανε για μπαταριες καδμιου-νικελιου που ειχαν το θεμα μνημηςτωρα με τις λιθιου ειναι αλλιως τα πραγματα
mogolfiero Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Παιδια μου εμφανισε και εμενα κατι περιεργα η μπαταρια. Χρησιμοποιω το BatteryBar για να βλεπω πως πηγαινει. Εχω το φορητο 1 μηνα περιπου και ολα δουλευαν ρολοι. Ξαφνικα το BB αρχισε να μου δινει λαθος μετρησεις (δηλαδη 2:30 ωρες μπαταρια ενω ημουν στο 80% - σημειωστε η μπαταρια κραταει 8 ωρες) Αποφασισα να κανω ενα deep cycle για να κανω calibration στις μετρησεις κατι τωρα μου λεει οτι εχω 1,6% φθορα μπαταριας. Ξερετε αν τα deep cycles (πληρης φορτιση-αποφορτιση μεχρι να κλεισει) φθειρουν τν μπαταρια? Να το ξανακανω μπας και στρώσει ή μπορει να χασω κιαλλο?
red7genius Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Τελικα ειναι κάποιος σίγουρος για το τι ισχύει στο θέμα μπαταρία και φόρτιση?Τι κανουμε σε ενα καινουργιο netbook?
weather1967 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Eνα μελος ειπε την σωστη απαντηση παραπανω ,κοιταξτε τι αναφερει η μπαταρια αν ειναι Νι-Μι η Ni-cd η Li οι δυο πρωτες ειχαν τα γνωστα προβληματα οτι επρεπε να αποφορτιστουν τελειως για να μπουν ξανα στην φορτιση ,γιατι αν δεν ειχαν αποφορτιστη τελειως ,και τις φορτιζαμε πριν αδειασουν τελειως ,παρουσιαζαν το φαινομενο μνημης ,δηλαδη φορτιζονταν μεχρι το 70-80 % και σταματαγαν την φορτιση ,με συνεπεια να εχουμε λιγοτερες ωρες αυτονομιας. Αν και υπήρχαν καποιοι τροποι σαν ηλεκτροσοκ να το πουμε ,να την βραχυκυκλωσουμε για λιγα δευτερολεπτα για να απωλεση το φαινομενο μνημης . Οι επομενη γενια οι Λιθίου δεν εχουν αυτο το φαινομενο ,μπορουμε ανα πασα στιγμη να τις φορτιζουμε.
red7genius Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Ναι ωραια, το θεμα ειναι την πρωτη φορα τι κανουμε? Την φορτιζουμε 8 ωρες? Η δεν εχει νοημα? :S
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.