xampos20 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 καλημέρα θέλω να φτιάξω μία φόρμα στο visual studio web developer στην οποία να έχω την δυνατότητα να κάνω επικύρωση των στοιχείων για το αν είναιι σωστοί οι τύποι που δόθηκαν. ΔΗΛΑΔΗ για το όνομα μην δώσει αριθμούς μόνο γράμματα..... τα στοιχεία είναι ΟΝΟΜΑ ΤΗΛΕΦΩΝΟ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ ΠΕΡΙΟΧΗ έχω δημιουργήσει το javascript κομμάτι για το τηλέφωνο και για το όνομα function isNumeric(args){ var numericExpression = /^[0-9]+$/; if(args.value.match(numericExpression)){ return true; }else{ document.writeln("wrong"); args.focus(); return false; } } function isletter(args) { var letterExpression = /^[a-zA-Z]+$/; if (args.value.match(letterExpression)) { return true; } else { document.writeln("wrong); args.focus(); return false; } } </script> αλλά και το κομμάτι του html είναι: <form id="form1" runat="server" name="form1"> THLEFONO <asp:TextBox ID="TextBox1" runat="server"></asp:TextBox> <asp:CustomValidator ID="CustomValidator1" runat="server" EnableClientScript="False" ErrorMessage="only integers" ClientValidationFunction="isNumeric" ControlToValidate="TextBox1" Display="Dynamic" ></asp:CustomValidator> <br /> <br /> ONOMA <asp:TextBox ID="TextBox2" runat="server"></asp:TextBox> <asp:CustomValidator ID="CustomValidator2" runat="server" ClientValidationFunction="isLetter" ControlToValidate="TextBox2" Display="Dynamic" EnableClientScript="False" ErrorMessage="oNLY LETTERS"></asp:CustomValidator> <p> <asp:Button ID="Button1" runat="server" Text="Button" /> </p> </form> Απλά δεν θέλω το validation να γίνεται στο τέλος θέλω καθώς φεύγω από κάθε ένα κουτάκι να πραγματοποιείται έλεγχος.... Το παρόν πρόγραμμα όπως είναι: μου τρέχει αλλά δεν μ εμφανίζει κάποιο αποτέλεσμα κάθως βάζω λάθος τύπο στο κουτάκι....
random Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 δεν μπορω να ξερω τι φταιει, καθως απο .asp.net δεν ξερω πολλά πράγματα.. απλα μια απορία έχω. πως γίνεται client side validation, οταν ο κώδικας γράφει κάτι τέτοια: <form id="form1" runat="server" <asp:TextBox ID="TextBox1" runat="server" <asp:CustomValidator ID="CustomValidator1" runat="server" <asp:Button ID="Button1" runat="server" ?
djpaul1963 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Εχεις καταλάβει λάθος το κομάτι των validators στο ASP.NET Δεν χρειάζεται να γράψεις ούτε μια γραμμή κώδικα javascript. Αυτό το αναλαμβάνει ο εκάστοτε validator που όμως έχεις κάνει disable με εκείνο το "EnableClientScript="False". Ξαναδιάβασε περί validators εδώ http://msdn.microsoft.com/en-us/library/aa479013.aspx
xampos20 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Πραγματικά ευχαριστώ για την βοήθεια σου.... αλλά άν ήθελα με javascript? δεν θα έκανα χρήση asp?
djsolid Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Αν και δεν κατάλαβα τι ακριβώς εννοείς με το τελευταίο ορίστε η "λύση" στο πρόβλημα σου χωρίς ούτε μια γραμμή JavaScript. ><asp:TextBox runat="server" ID="txtName"></asp:TextBox> <asp:RequiredFieldValidator runat="server" ControlToValidate="txtName" ErrorMessage="*" Display="Dynamic"></asp:RequiredFieldValidator> <asp:RegularExpressionValidator ControlToValidate="txtName" runat="server" ValidationExpression="^[a-zA-Z]+$" ErrorMessage="*"></asp:RegularExpressionValidator> <br /> <asp:TextBox runat="server" ID="txtPhone"></asp:TextBox> <asp:RequiredFieldValidator ID="RequiredFieldValidator1" runat="server" ControlToValidate="txtPhone" Display="Dynamic" ErrorMessage="*"></asp:RequiredFieldValidator> <asp:RegularExpressionValidator ID="RegularExpressionValidator1" ControlToValidate="txtPhone" runat="server" ValidationExpression="^[0-9]+$" ErrorMessage="*"></asp:RegularExpressionValidator> <br /> <asp:Button runat="server" ID="btn" Text="Submit" /> Θα συμφωνήσω με τον djpaul1963 ώστε να ρίξεις μια ακόμα ματιά στους Validators. Είναι κρίμα να χρησιμοποιείς ένα Framework όπως η ASP.NET και να μην εκμεταλεύεσαι πλήρως τις δυνατότητες του.
djpaul1963 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 16 Δεκεμβρίου 2009 Εννοείται ότι μπορείς να γράψεις σε javascript ό,τι χρειάζεσαι, αλλά αν δεις το source που κάνει render ο browser για τον κώδικα που έγραψε ο φίλος djsolid θα καταλάβεις ότι είναι τζάμπα δουλειά, αφού το ίδιο (και καλύτερα ίσως) έκανε και το ASP.NET στέλνοντας στον browser σου το javascript που προέκυψε από τους validators. Με 2 λόγια: Η javascript σε απλό html, Η validators σε ASP.NET Πολύ πιο εύκολο και αποδοτικότερο σε βάθος χρόνου (αφού το μάθεις) το ASP.NET αλλά σίγουρα απαραίτητο για μαθησιακούς λόγους (αλλά και για τις περιπτώσεις που το ζητούμενο δεν καλύπτεται από το ASP.NET και πίστεψε με είναι κάμποσες αυτές οι περιπτώσεις) το Javascript.
leukonas Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Ρίξε μια ματιά εδώ http://www.asp.net/AJAX/AjaxControlToolkit/Samples/FilteredTextBox/FilteredTextBox.aspx
xampos20 Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 17 Δεκεμβρίου 2009 Σας ευχαριστώ .... Επειδή εγώ συνήθως και σε άλλες εργασίες τα κανα με επικύρωση απο τον server και σε απλή html με javascript γιαυτό το είχα το ερώτημα.... Αλλά επειδή είπα να χρησιμοποιήσω ASP.NET κατάλαβα πως έεχει πάρα πολλά πράγματα που τα κάνει στο λεπτό..... Σας ευχαριστώ και πάλι όλους.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.