apoxa2 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Απο το toolbox μπορεις να το τρεξεις χειροκινητα μονο..Αυτοματα τρεχει μονο με ms drivers..Δεν μπορεσα να το δοκιμασω κιολας γιατι δεν το εχει στο site της intel εδω και αρκετο καιρο λογω των γνωστων προβληματων που ειχαν δημιουργηθει..Δες στο site http://www.intel.com/support/ssdc/hpssd/sb/CS-031020.htm
N.I.C Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Ναι ξέρω ότι παίζει χειροκίνητα μέσα από το toolbox. Έλεγα μήπως σου δείχνει αν τρέχει αυτόματα το trim, όταν εχεις τους MS drivers. Δεν τον έβαλα ακόμα τον δικό μου, μόλις τον βάλω θα ενημερώσω αν βρω τίποτα παραπάνω. Το καινούριο FW είναι το 02HD σωστά;
apoxa2 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δεν νομιζω να μπορεις να δεις αμα δουλευει το trim με τους ms..Αμα βρεις παντως κατι σχετικο ενημερωσε..Ναι το κανουργιο το firmware ειναι το 02HD,το 02ΗA ειναι το προηγουμενο(και τα δυο υποστηριζουν το trim)..Εγω που τον πηρα εγραφε πανω firmware 02HA δηλαδη το προηγουμενο, πρεπει να βαλλω μηπως το καινουργιο (02HD)?
N.I.C Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Το 02HD είναι το καινούριο stable fw απότι έμαθα. Αυτό που έχεις εσύ (02HA) είναι το "προβληματικό"(brickάρισαν πολλοί 80άρηδες) που απέσυρε η intel πριν λίγο καιρό. Δεν σημαίνει πως sony και καλά θα'χεις πρόβλημα, αλλά αν δεν βαριέσαι βάλε το καινούριο.
apoxa2 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Θελει να ξαναβαλω τα windows ή απλα το βαζεις και ολα οπως πριν?
ultraxmode Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Πάντως δεν ξέρω αν είναι η ιδέα μου αλλά (κι επειδή είμαι κ λίγο ψήρας με αυτά) νομίζω πως είδα μία μικρή διαφορά προς το καλύτερο. Και... αν και δεν παίζει σημαντικό ρόλο, στο WEI των Windows 7 πήγε απο 7,7 στο 7,8... Επίσης, να πώ πως πρίν εγκαταστήσω τα Windows 7 έκανα update το firmware απο 02ΗΑ σε 02HD και ΝΑΙ απο όσο το έψαξα είναι το firmware που ενεργοποιεί το TRIM και είναι και stable. Περιμένοντας την 5970 λοιπόν.. (ρε παιδιά, άλλο πράγμα ο SSD ... εχω μπριζωθεί τρελά και σε λίγο καιρό βλέπω να βάζω το χέρι στην τσέπη..δεν μπορώ να αντισταθώ..!!!!!)... χαχαχα... άτιμες εταιρίες... ---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 22:36 ---------- Θελει να ξαναβαλω τα windows ή απλα το βαζεις και ολα οπως πριν? Δεν χρειάζεται να κάνεις επανεγκατάσταση. Αν κάνεις θα το κάνεις καθαρά για ψυχολογικούς λόγους...και επειδή είσαι psycho.. (όπως εγώ πχ) :lol:
apoxa2 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Τhanks...Θα το βαλω και εγω το καινουργιο firmware..Τα σπανε οι ssd...Και εγω 7.8 εχω στα windows 7 και ειναι τεραστια βαθμολογια αμα σκεφτεις οτι οταν ειχα velociraptor 150gb ηταν 5.9 και δεν ειχα δει καμια βελτιωση απο τον απλο που ειχα(γενικα δεν νομιζω να παιρνει κανενας μαγνητικος δισκος πανω απο 6)... Μια τελευταια ερωτηση,οταν εκανες firmware update τον ειχες ahci ή ide? Περιμένοντας την 5970 λοιπόν.. Τα σπαει η καρτα...Καλοριζικη... Δεν χρειάζεται να κάνεις επανεγκατάσταση. Αν κάνεις θα το κάνεις καθαρά για ψυχολογικούς λόγους...και επειδή είσαι psycho.. (όπως εγώ πχ) :lol: Ακομα περναω προγραμματα..Σημερα τελειωσα την εγκατασταση..Ειμαι πολυ ψειρας και εγω αλλα βαριεμαι να τα ξαναπερασω..
N.I.C Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Όχι format δεν γίνεται απότι ξέρω κατά την διάρκεια update του fw. Καλύτερα σε IDE, να'χεις το κεφάλι σου ήσυχο. @Ultra: Μέχρι να 'ρθει η 5970 και γενικά κάποια 58χχ, βλέπω να ανοίγεται θέμα του στυλ " Πότε θα'ρθει ο Q9450.."
apoxa2 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Ευχαριστω Ν.I.C θα το κανω και θα σας πω...
accipio Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Βρε τι πάθαμε μ' αυτό το TRIM... το έχουμε, δεν το έχουμε, ψάξε στο ΝΕΤ για πληροφορίες, κάνε τις σωστές ρυθμίσεις, τι μπελάς κι αυτό! Πάντως, μετά δύο μέρες (μη εντατικής) χρήσης του SSD (μια και λειτουργώ ακόμα τα XP σε ποσοστό 70%, μέχρι να "φουλάρω" τα 7 με προγράμματα) δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα από τις επιδόσεις του. Ναι, φυσικά είδα μεγάλη διαφορά στην ταχύτητα από τους κλασικούς δίσκους, αλλά όχι και να ανοίγουν τα πάντα σε χρόνο dt, όπως ισχυρίζονταν διάφοροι σε σχόλια που έκαναν. Δεν ξέρω, ίσως να μου καλλιεργήθηκαν υπερβολικά μεγάλες προσδοκίες και να απογοητεύτηκα. Αλλά την τελική γνώμη θα τη σχηματίσω αφού δουλεύω πλέον μόνο τα 7, κι αυτό βλέπω να γίνεται μέσα στις γιορτές...
apoxa2 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Βρε τι πάθαμε μ' αυτό το TRIM... το έχουμε, δεν το έχουμε, ψάξε στο ΝΕΤ για πληροφορίες, κάνε τις σωστές ρυθμίσεις, τι μπελάς κι αυτό!Πάντως, μετά δύο μέρες (μη εντατικής) χρήσης του SSD (μια και λειτουργώ ακόμα τα XP σε ποσοστό 70%, μέχρι να "φουλάρω" τα 7 με προγράμματα) δεν μπορώ να πω ότι ενθουσιάστηκα από τις επιδόσεις του. Ναι, φυσικά είδα μεγάλη διαφορά στην ταχύτητα από τους κλασικούς δίσκους, αλλά όχι και να ανοίγουν τα πάντα σε χρόνο dt, όπως ισχυρίζονταν διάφοροι σε σχόλια που έκαναν. Δεν ξέρω, ίσως να μου καλλιεργήθηκαν υπερβολικά μεγάλες προσδοκίες και να απογοητεύτηκα. Αλλά την τελική γνώμη θα τη σχηματίσω αφού δουλεύω πλέον μόνο τα 7, κι αυτό βλέπω να γίνεται μέσα στις γιορτές... Εχει μεγαλη διαφορα απο εναν συμβατικο δισκο το οποιο το καταλαβαινεις τις πρωτες μερες..μετα το συνηθιζεις και σου φαινεται απλα γρηγορος.Εκει που εντυπωσιαστηκα εγω ηταν στο bootαρισμα τον 7 το οποιο ηταν απιστευτα γρηγορο..Οταν βαλεις μονο τα windows 7 ισως δεις κατι παραπανω.. Λοιπον περασα και το νεο firmware με επιτυχια 02HD..
ultraxmode Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Μια τελευταια ερωτηση,οταν εκανες firmware update τον ειχες ahci ή ide? Τον είχα σε AHCI mode. Και ευτυχώς, επειδή έκανα και bios update χθές, στο P6T Deluxe V2, θυμήθηκα να γυρίσω σε AHCI πάλι τον δίσκο,πριν bootάρω σε Windows 7. !! @Ultra: Μέχρι να 'ρθει η 5970 και γενικά κάποια 58χχ, βλέπω να ανοίγεται θέμα του στυλ " Πότε θα'ρθει ο Q9450.." Χαχαχα!!! Αν ήταν δικό μου το σύστημα να είσαι σίγουρος πως θα άνοιγα θέμα "Πότε έρχεται η 5970??" Πάντως NIC δεν ξέρω αν έχεις τον Q9450 ακόμα. Φυσάει όμως έτσι ? Αλλά την τελική γνώμη θα τη σχηματίσω αφού δουλεύω πλέον μόνο τα 7, κι αυτό βλέπω να γίνεται μέσα στις γιορτές... Πιστεύω πως όταν με το καλό γυρίσεις σε Windows 7, θα δείς μεγάλες διαφορές...!! Πάντως σε γενικές γραμμές, κατατάσω την αναβάθμιση παλιού δίσκου σε SSD ως ΠΡΩΤΗ σε σύγκριση με άλλες αναβαθμίσεις !! τελεία και παύλα.. ΠΑΟ είσαι κ....
kostas-elena Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Να συμφωνησω με τον προλαλησαντα και να προσθεσω και το ...αμην! Με τρελαινει το γρηγορο shutdown του SSD στα win 7
ultraxmode Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Aaaawesoooome.. (που λένε κ τα Αμερικανάκια..) :-D:-D:-D
N.I.C Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 22 Δεκεμβρίου 2009 Intel® Solid State Drive Toolbox 1.2.0. Υπόψιν, θέλει το τελευταίο fw για να το τρέξετε.
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.