ultraxmode Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Καταρχήν χαιρετώ τον φίλτατο NIC απο την ωραία Θεσσαλονίκη !!! Κατα δεύτερον, τελικά το TRIM πώς παίζει ????? Και πώς μπορώ να σιγουρευτώ οτι παίζει ???
N.I.C Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Χεχ, που χάθηκες ρε τρελέ εσύ; 2 τρόποι: 1) να κρατήσεις τους Intel οδηγούς και να εγκαταστήσεις το toolbox, μέσα από το οποίο εσύ χειροκίνητα θα κάνεις το TRIM. 2) Να βγάλεις τους intel οδηγούς και να κρατήσεις της μικρομαλακής που έχουν τα 7 από μόνα τους. Εδώ είναι αυτόματα ενεργοποιημένο το TRIM (δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα εσύ).
ultraxmode Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Απο τις εικόνες πιό πάνω τί μπορείς να καταλάβεις εσύ? Έχω της Intel έτσι ?... Για να τους βγάλω τί πρέπει να κάνω... Rollback δεν έχει.. απλά βγάζω το πρόγραμμα "Intel Matrix Storage Manager" ? Αυτό είναι υπεύθυνο για τους drivers ?
N.I.C Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Αν δεν κάνω λάθος, απλά κατάργηση των intel οδηγών, και θα γυρίσει στους default δηλαδή στους οδηγούς της MS των 7. Δεν είμαι σίγουρος όμως, κάτσε να απαντήσει κάποιος που ξέρει σίγουρα.
accipio Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 2 τρόποι: 1) να κρατήσεις τους Intel οδηγούς και να εγκαταστήσεις το toolbox, μέσα από το οποίο εσύ χειροκίνητα θα κάνεις το TRIM. 2) Να βγάλεις τους intel οδηγούς και να κρατήσεις της μικρομαλακής που έχουν τα 7 από μόνα τους. Εδώ είναι αυτόματα ενεργοποιημένο το TRIM (δεν χρειάζεται να κάνεις τίποτα εσύ). Μια και αγόρασα χθες τον Intel SSD 80GB (και σήμερα εγκατέστησα τα Windows 7 x64) έψαξα λίγο το θέμα και κατάλαβα ότι είναι έτσι όπως τα λέει ο N.I.C. Εγώ συγκεκριμένα ακολούθησα τον δεύτερο τρόπο: έχοντας επιλέξει IDE mode από το BIOS, πρώτα εγκατέστησα τα Windows 7 (χωρίς να περάσω κάποιον driver της Intel), και ύστερα αναβάθμισα το firmware του SSD στην τελευταία έκδοση (2CV102HD) με επιτυχία. Όλα καλά ως τώρα.
ultraxmode Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Κι εγώ εγκατέστησα το τελευταίο firmware με επιτυχία, αλλα το θέμα είναι πως εγκατέστησα το Intel Matrix Storage Manager.. και φυσικά το Intel Chipset INF Drivers. Μπορείς να μου πείς (accipio) τί drivers χρησιμοποιεί ο Controller σου αυτή τη στιγμή ? (όπως την εικόνα που έχω πιό πάνω απο τον Device Manager των Windows 7)? thanks!
accipio Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Απ' ό,τι βλέπω, Microsoft 6.1.7600.16385 με ημερομηνία 21/6/2006.
apoxa2 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Κανε uninstall και μετα απο επανεκκινηση θα τους περασει μονο του το λειτουργικο τους οδηγους..Σβησε ομως της intel τα προγραμματα..Το toolbox το εχει αποσυρει η intel:-) Για το trim ανοιξε το cmd(σαν administrator)και γραψε fsutil behavior query disabledeletenotify Aμα σου βγαλει :DisableDeleteNotify = 0 ειναι ενεργοποιημενο το trim στα 7(σαν λειτουργια) αλλα δεν ξερω αμα αυτο σημαινει οτι δουλευει και στο δισκο.. Τωρα αν καποιος ξερει πως τσεκαρεις αμα δουλευει το trim στον δισκο ας βοηθησει..
vjkostas Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 19 Δεκεμβρίου 2009 Διαβάστε τα παρακάτω articles και θα σας λυθούν οι απορίες σας, πάντως για να έχετε trim support αυτόματα δεν πρέπει να εγκαταστήσετε τους drivers απο την intel (intel matrix storage manager) http://www.anandtech.com/storage/showdoc.aspx?i=3667&p=1 http://www.anandtech.com/storage/showdoc.aspx?i=3631
nickolas Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 20 Δεκεμβρίου 2009 http://www.anandtech.com/storage/showdoc.aspx?i=3667&p=1 Αυτό το άρθρο είναι φοβερό και παρουσιάζει ακριβώς που υπερτερούν οι OCZ των Intel και βέβαια πόσο καλός είναι ο μικρός Kingston που θα κοστίζει στις ΗΠΑ κάτω από 1,5 ευρώ το GB (περίπου 60 ευρώ για 40GB)
ultraxmode Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 @apoxa2 : Απεγκατέστησα το Intel Matrix Storage Manager όπως είπες, και όπως θα δείς και στις εικόνες, επανήλθε ο driver της Microsoft για τον SATA Controller (AHCI) και τρέχοντας μέσα απο cmd την εντολή που μου είπες μου επέστρεψε "0" . Οπότε νομίζω πως είμαι οκ ε?... (το κακό είναι πως δεν είδα τί έβγαζε πρίν με εγκατεστημένο τον Intel Matrix Storage Manager και τον αντίστοιχο driver της Intel.Aλήθεια, τί βγάζει σε αυτή την περίπτωση?? "1" ? ) Ευχαριστώ πολύ!
N.I.C Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Άρα ένα απλό unistall ήταν και επιστρέφει στους MS έτσι; Αφού σου επέστρεψε 0 τότε το TRIM είναι enable. Enjoy
apoxa2 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Μέλος Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Λοιπον και εγω που πηρα τον intel postville 80gb εβαλα ακριβως αυτους τους drivers στον controller:standard ahci 1.0 Serial ATA και τον δισκο μου(εκει που λεει disk drives) τον βγαζει σαν ATA ssd με drivers της microsoft παλι 2006(αφου ειναι σε ahci στο bios) οποτε τωρα δουλευει αυτοματα το trim..Kαι εσενα ετσι τον βγαζει ata device..?Καλα πως γινεται να ειναι οι drivers του 2006.. Και ssd να μην ειχες παλι μπορει να σου εβγαζε enable το trim καθως ειναι σαν λειτουργια των windows 7 ενεργοποιημενη δεν σημαινει οτι δουλευει και στον δισκο..Παντως ετσι πως εχουμε τις ρυθμισεις δουλευει κατα 99% το trim
N.I.C Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Δημοσ. 21 Δεκεμβρίου 2009 Μέσα από το toolbox δεν μπορείς να δεις εάν τρέχει το TRIM;
Προτεινόμενες αναρτήσεις
Αρχειοθετημένο
Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.