Προς το περιεχόμενο

Ποιες ειναι οι καλυτερες ρυθμισεις για ssd..?

apoxa2

Προτεινόμενες αναρτήσεις

Δημοσ.

Μετα απο αρκετο ψαξιμο για τους ssd καθως σιγα σιγα ολο και περισσοτεροι τους αγοραζουν μου εμειναν καποιες αλυτες αποριες..Καταρχην βρηκα οτι πρεπει να απενεργοποιησεις καποιες λειτουργιες στα windows oπως disable indexing,disable defragmentation,Disable Superfetch κ.τ.λ.π

Εχω καποιες αποριες που οποιος μπορει ας μου ξεκαθαρισει λιγο το τοπιο γιατι μπερδευτηκα::fear:

1)Ποια ειναι καλυτερη ρυθμιση για ssd ide ή achi ή ποια αλλη?

2)Βαζεις π.χ. windows 7 κανονικα οπως σε εναν σκληρο απλο δηλαδη format?

3)Για να κανεις trim σε εναν intel postville βαζεις το intel matrix storage manager(απο αυτο ενεργοποιεις και μια ρυθμιση για να γινει πιο γρηγορος νομιζω Enable Write Back cache)+intel ssd toolbox(μεσω αυτου κανεις το trim manual?)

4)Οι ssd δηλαδη ειναι τοσο "ευθραυστοι" με την εννοια οτι δεν πρεπει να τους γεμισεις,με τον καιρο χανουν τις επιδοσεις τους,κανουν καποιον συγκεκριμενο αριθμο εγγραφων και γενικα με το format δεν γινονται ποτε σαν καινουργιοι?

και

5)To trim αυξανει την διαρκεια ζωης του ssd ειναι κατι σαν ανασυγκροτηση?

Συγνωμη για το μακροσκελες ποστ:rolleyes: και Ευχαριστω εκ των προτερων για την βοηθεια...:P

• Απαντ. 52
  • Δημ.
  • Τελ. απάντηση
Δημοσ.

Λοιπον για να αρχισω απο καπου για να βοηθησω εχουμε:

1)Απο οτι ειδα ειτε σε achi ειτε σε ide ειναι ιδιες πανω κατω οι επιδοσεις απλα εχει καποια πλεονεκτηματα σε achi στους μηχανικους αλλα και σε ssd που ομως δεν φαινεται αισθητα..Η ερωτηση ειναι και στις δυο μορφες παιζει το trim?

και κατι ακομα ξερει κανεις τι πρεπει να κανουμε ωστε με το καινουργιο firmware στους intel να δουλεψει το trim στα windows 7 Σωστα?

Δημοσ.

Εγώ έχω ένα καινούργιο σύστημα ενός φίλου να στήσω και θα ρωτήσω τa εξής :

1. Εφόσον δεν έχω στήσει ακόμα Windows 7, πώς θα δώ το firmware του Intel SSD 80GB ωστε να ξέρω αν πρέπει να τον κάνω update πρίν στήσω τα Windows 7 ?

2. Eπίσης, θα πρέπει να κάνω κάτι άλλο ωστε να δουλεύει άψογα ο SSD ή τον βάζω και τον μεταχειρίζομαι ως έναν απλό SATA δίσκο..?

3. Και τέλος, θα πρέπει να ρυθμίσω το BIOS σε AHCI mode πρίν κάνω εγκατάσταση Win7 ?

Δημοσ.

Έχω εγκαταστήσει Windows 7 Ultimate 64bit και τον Intel SSD Και δεν ξέρω αν δουλεύει το λεγόμενο Trim...

Πώς θα δώ οτι δουλεύει ? Πρέπει να το κάνω χειροκίνητα?

Δημοσ.

Το trim απο οτι διαβαζω(βεβαια ειναι λιγο μπερδεμα) δουλευει αμα εχεις σε achi mode στο bios και εχεις περασμενους τους msachi drivers τοτε δουλευει αυτοματα..Τον εχεις ide ή achi?

---------- Το μήνυμα προστέθηκε στις 13:30 ----------

SSD + msachi :Εχεις TRIM αυτοματα

SSD + Intel drivers : Δεν εχει TRIM

SSD + Intel drivers + SSD Toolbox : Εχεις TRIM χειροκινητα

RAID : Δεν υποστηριζεται TRIM

Δημοσ.
Έχω εγκαταστήσει Windows 7 Ultimate 64bit και τον Intel SSD Και δεν ξέρω αν δουλεύει το λεγόμενο Trim...

Πώς θα δώ οτι δουλεύει ? Πρέπει να το κάνω χειροκίνητα?

Πρέπει να του περάσεις τα τελευταίο firmware και να εγκαταστήσεις το intel ssd toolbox.

Δημοσ.

To SSD Toolbox δεν μπορώ να το κατεβάσω απο την Intel. για κάποιο λόγο, λέει πως το έχουν σε αναμονή επειδή υπήρξε ένα πρόβλημα με τα Windows 7 και τα restore points.

Έχω στο BIOS (πριν ακόμα απο την εγκατάσταση Windows 7) την επιλογή AHCI γιατι είχα διαβάσει κάπου πως είναι καλύτερα έτσι. Επίσης, έχω εγκαταστήσει το τελευταίο firmware με επιτυχία.

Αλλα πώς θα δώ ποιόν driver έχω για τον AHCI Controller ? Εγκατέστησα τον Intel Matrix Storage Manager. Έπραξα σωστά ή έπρεπε να το αφήσω όπως έχει ?

Δεν ξέρω αν σας βοηθάει η εικόνα.. ?

post-36667-12906304562_thumb.jpg

Δημοσ.

IDE με AHCI δεν παίζουν μεγάλες διαφορές, όποιον και να βάλετε το ίδιο είναι (εκτός αν θέλετε να τρέξετε το crystalmark που έχει καταστρέψει κόσμο :-D).

@ultra: απότι βλέπω έχεις Intel οδηγούς, κακώς έκανες που τους έβαλες, γιατί οπως σωστά λέει και ο apoxa2 πάνω SSD + Intel drivers : Δεν εχει TRIM (θα είχες manually αν έβαζες το toolbox). Τα Win7 έχουν προεγκατεστημένους τους οδηγούς της MS, οπότε έπρεπε να το αφήσεις όπως ήταν.

Αρχειοθετημένο

Αυτό το θέμα έχει αρχειοθετηθεί και είναι κλειστό για περαιτέρω απαντήσεις.

• Δημιουργία νέου...